Publicat: 5 Iulie, 2012 - 13:14
Share
● Cum a construit Callegari un imobil de şapte etaje, cu autorizaţie pentru trei!

Callegari Costantino Francesco – acest “Caruso” al şmecheriilor imobiliare (adică un fel de alba-neagra pe româneşte) este pe cale să-şi piardă vocea definitiv.

Conform Sentinţei civile nr. 4779 din data de 12.04.2012, pronunţată de Tribunalul Bucureşti Secţia a-VI-a Civilă, care este executorie, dl Constantino Francesco Callegari este executat silit de Biroul Executorilor Judecătoreşti asociaţi “Dorina Gonţ, Lucian Gonţ şi Marian Panait” pentru a se putea recupera suma de 280.000 USD pe care-i datorează.

S-a formulat cerere pe rolul Instanţei de Judecată pentru instituirea sechestrului judiciar pe bunul vândut ilegal, până la recuperarea sumei de 280.000 USD.
Este ciudat faptul că italianul, sub mâna lungă a “mafiei” care se pare că bântuie şi în ţara noastră, găseşte căi să-şi ascundă averea imobiliară prin firme fantomă, of shore, neveste şi copii, căci are mai multe neveste românce, seduse cu glasul lui de Caruso).

 Situaţia în care s-a ajuns în acest caz se datorează pasivităţii autorităţilor române care, prin nepăsare, girează ilegalităţile infractorilor locali sau veniţi din străinătate. Cetăţeanul italian trebuia să fie demult după gratii, în urma numeroaselor ţepe date furnizorilor firmelor sale, clienţilor şi instituţiilor statului .
De-a lungul anilor, Callegari a sfidat din greu legea în materie de construcţii. Din cauza unora ca el Bucureştiul a devenit un oraş guvernat de haos.

În anul 2000-2001 a construit lângă Piaţa Charles de Gaulle, mai exact pe strada Uruguay, un imobil având parter şi şapte etaje, cu autorizaţie de construire pentru regim de înălţime de P+3. Inspectoratul de Stat în Construcţii a câştigat procesul deschis, dar « a uitat » de atunci să pună în executare sentinţa de demolare a celor patru etaje construite ilegal.

Probabil că şpaga a fost luată, sentinţa s-a prescris, iar Callegari a vândut liniştit imobilul. Poate ne explică, într-un final, Inspectoratul de Stat în Construcţii, de ce această construcţie ilegală există încă şi nu a fost demolată.

Perseverenţa în spaţiul infracţional a cetăţeanului italian este evolutivă în timp, începând cu mici găinării de neplată a furnizorilor, continuând cu încălcarea reglementărilor urbanistice şi sfârşind prin grave acte de înşelăciune. Dacă astfel de infractori ar fi opriţi de la prima ilegalitate comisă, ei nu ar mai avea curajul să sfideze legea, după pedeapsă. Acest lucru nu se întâmplă, mai mult, autorităţile devin complici iar infractorii ajung la infracţiuni majore.