Publicat: 24 Iulie, 2014 - 15:30
Share

Compania aeriană spaniolă Swiftair a confirmat nu a mai avut nici un contact cu una din aeronavele sale MD-83 operate de Air Algeria şi a anunţat că avionul de pasageri cu 110 de pasageri la bord a dispărut. 

Aer Algeria a pierdut contactul  aeronava sa de pasageri la aproape o oră de la decolare acesteia de la Ouagadougou, în Burkina Faso în zbor către Alger, Algeria. 

O sursă din companie a declarat la ştirile locale că aeronava care lipseşte este un McDonnell Douglas MD-83. Şi că 110 de pasageri de diferite naţionalităţi sunt listaţi ca fiind la bordul zborului. 

Contactul cu zborul a fost pierdut în timp ce era încă în spaţiul aerian din Mali şi se apropia de graniţa cu Algeria. 

Avionul nu era departe de frontiera algeriană când echipajul a fost solicitat să facă un ocol din cauza vizibilităţii redusă şi pentru a preveni riscul de coliziune cu un alt avion pe ruta Algiers-Bamako. 

Contact a fost pierdut după schimbarea de curs. 

"Servicii de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion Air Algerie joi de zbor de la Ouagadougou la Alger, la 50 de minute după decolare", a spus sursa. 

Aceasta a adăugat că societatea a iniţiat un "plan de urgenţă", de căutare pentru AH5017 zbor, care zboară traseul de pasageri cu durata de patru ore de patru ori pe săptămână.

Update 15:20 

McDonnell Douglas MD-83

Chris Yates, analist al industriei aviatice, a declarat că aeronava era "destul de veche" 
  • Bi-motor, scurt-mediu curier
  • Versiune mai puternică de tip MD-80, pe baza anterioare DC-9 
  • Distanța max.: 4637 km (2881 mile) 
  • Capacitate: 172 de pasageri 
  • Primul zbor: 1984

Aeronava s-ar fi prăbuşit, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului. Toate cele 116 persoane aflate la bord ar fi murit. 

Update 15:30 "Noi nu ştim dacă avionul este pe teritoriu Mali" a declarat Issa Saly Maiga, şeful Agenţiei Naţionale a Aviaţiei Civile din Mali, pentru Reuters. "Autorităţile aviatice sunt mobilizate în toate ţările în cauză -  Burkina Faso, Mali, Niger, Algeria şi chiar Spania" a spus acesta.

Update 15:30 Un reprezentant al Air Algerie în Burkina Faso, Kara Terki, a declarat la o conferință de presă că toți pasagerii din avion erau în tranzit, fie pentru Europa, Orientul Mijlociu sau Canada. El a spus ca lista pasagerilor include 50 francezi, 24 burkinezi, opt libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi, un belgian, un elvețian, un nigerian, un camerunez, un ucrainean și un român.

Localizare: 

Geolocation is 12.35, -1.51666699999998