Publicat: 10 August, 2018 - 11:23
Share

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează demersuri în cazul unei femei de 63 de ani internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia", dată dispărută de către familie din data de 2 august, găsită moartă, miercuri, în curtea unităţii medicale.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează demersuri în cazul unei femei de 63 de ani internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia", dată dispărută de către familie din data de 2 august, găsită moartă, miercuri, în curtea unităţii medicale. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 50 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia persoanelor cu handicap. 

În data de 8 august 2018, la postul de televiziune Digi 24, ulterior şi pe alte canale mass-media a apărut o informaţie potrivit căreia o femeie de 63 de ani internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" şi dată dispărută de către familie din 2 august, a fost găsită moartă, miercuri, în curtea unităţii medicale.

"Potrivit anchetatorilor, în 2 august familia pacientei, în vârstă de 63 de ani, s-a adresat atât conducerii spitalului, cât şi Poliţiei, anunţând că femeia a dispărut", relatează sursa media sus indicată.

În cauză, poliţiştii au început cercetări şi au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, fără să identifice momentul în care pacienta a ieşit pe poartă sau a escaladat gardul unităţii sanitare.

În acest caz a fost deschis un dosar de moarte suspectă, iar poliţiştii urmează să stabilească exact circumstanţele în care a avut loc decesul.

Matei Vîrtosu

Purtător de cuvânt AVOCATUL POPORULUI
 

Tag-uri Institutii: