Publicat: 7 Octombrie, 2015 - 15:11
Share

Seria AXIS Q61-E, produsă de Axis Communications, a câştigat premiul de design oferit de Japanese Institute of Design Promotion. Camerele dome PTZ au fost premiate datorită geometriei unice a dome-ului, ce permite operatorilor identificarea de obiecte chiar şi la 20 grade deasupra orizontului. 
Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, a primit distincţia Good Design Award 2015 pentru seria de camere AXIS Q61-E PTZ Dome. 
Good Design Award, cunoscut şi sub numele de G Mark Award, este o distincţie oferită de către Japanese Institute of Design Promotion produselor inovative al căror design reuşeşte să aducă plusvaloare industriei. Primele premii s-au acordat în anul 1957 şi au reprezentat, încă de atunci, un punct de referinţă pentru piaţa japoneză.
AXIS Q61-E are un design unic, creat în urma feedback-ului primit de la partenerii şi clienţii Axis. Pentru a se putea potrivi mai bine cu mediul în care se realizează instalarea, dome-ul camerei poate fi uşor revopsit. În comparaţie cu seria AXIS Q60-E, dimensiunile camerei sunt cu 45% mai mici. Geometria unică a dome-ului permite supravegherea, chiar şi la 20 grade deasupra orizontului. În plus, camera integrează tehnologia Speed Dry, care permite înlăturarea picăturilor de apă ce pot să rămână pe sticla dome-ului, atunci când plouă pentru o vizibilitate sporită. 
“Prin intermediul AXIS Q61-E am depăşit graniţele design-ului convențional. Am lansat o geometrie total nouă a dome-ului, care permite o supraveghere eficientă, indiferent de spaţiul în care este instalată camera. Acest premiu subliniază angajamentul nostru de a continua procesul de inovaţie şi de a oferi partenerilor soluţii inteligente şi eficiente”, a declarat Erik Frännlid, Director of Product Management, Axis Communications. 
Seria AXIS Q61-E beneficiază de un zoom optic 30x, un senzor de până la 1080p şi dispune de tehnologiile Lightfinder şi Wide Dynamic Range. Toate acestea permit realizarea unei supravegheri video optime, chiar şi în condiţii dificile de iluminare sau meteo (vânt puternic). Design-ul special al camerei are rol de deflector pentru picăturile de apă, iar inelul de silicon încălzit previne formarea gheţii în jurul dome-ului. 
Seria AXIS Q61-E funcţionează optim, chiar şi în condiţii meteo extreme, la temperaturi cuprinse între -50°C şi +50°C, mecanismul fiind protejat la temperaturi scăzute de tehnologia Arctic Temperature Control.  
În plus, modelele pot detecta în mod automat prezenţa ceţei şi pot aplica filtre digitale, astfel încât supravegherea video să fie utilă, chiar şi în condiţii dificile. 
AXIS Q61-E a primit, de asemenea, şi premiul SSA Award 2015, în cadrul categoriei CCTV. Distincţia a fost acordată în cadrul The Safety and Security Show, eveniment ce a avut loc în Amsterdam, pentru posibilitatea de a filma optim în condiţii dificile de iluminare şi meteo. 
Comunicat de presa Axis Communications