Publicat: 12 Mai, 2014 - 10:32

Președintele Traian Băsescu spune că există o intenție a Guvernului ca premierul Victor Ponta să facă o vizită în Federația Rusă în acest an, însă şeful statului consideră că ar fi "neporivită".

"Știu că există o intenție a Guvernului ca premierul să facă o vizită în Federația Rusă în acest an, dar cred că, dacă ar face-o, ar fi primit cu onorurile necesare și datorate unui prim-ministru. Este luată o decizie să nu aibă loc discuții politice la nivel înalt și la cel mai înalt nivel. Deci, ar fi nepotrivită. Sper să nu se materializeze, măcar și din motive de oportunitate", a spus Băsescu, duminică seara, la Digi24.
 
La remarca moderatorului că șeful diplomației române, Titus Corlățean, ar fi spus că Traian Băsescu și-ar dori o întâlnire la nivel înalt cu Vladimir Putin, președintele a spus că nu a făcut o astfel de solicitare și că o asemenea întâlnire ar fi "un lucru foarte rău".

"Eu nu am făcut nici o solicitare pentru o întâlnire cu președintele Putin, iar Corlățean știe foarte bine lucrul acesta, pentru că vizitele președintelui se stabilesc prin MAE. De când e PSD la guvernare, eu nu am adresat MAE solicitarea să declanșeze un proces în urma căruia să aibă loc o întâlnire a mea cu Putin. Ce-și imaginează domnul Corlățean e una și competențele dânsului în materie de politică externă au lămurit pe toată lumea, ce este real, adică nu am făcut nici o solicitare pentru o întâlnire cu Vladimir Putin este probabil. Nu va găsi nici o astfel de solicitare adresată MAE", a mai precizat președintele.