Publicat: 8 Mai, 2016 - 17:33

În perioada 5-8 mai s-a desfășurat la București a doua ediție a turneului de tenis de câmp în scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3. La turneu au participat 32 de sportivi din 17 țări. Frederic CATTANEO, locul 14 ITF a câștigat turneul la simplu masculin, cu 6-2 6-2 împotriva lui Kamil Fabisiak din Polonia – favoritul numărul 3 al turneului, locul 26 ITF. La fete, britanica Louise Hunt locul 12 ITF s-a impus cu scorul de 5-7 6-1 6-4 împotriva americancei Kaitlyn VERFUERTH - locul 27 ITF după un meci care a durat 2 ore și 30 de minute. Ineditul turneului a fost dat de faptul că finaliștii de la simplu masculin au făcut echipă la dublu, reușind împreună să câștige cu 6-1 6-3 împotriva echipei formate din Giorgios Lazalidis și Roland Nemeth. La dublu fete s-a impus cuplul format din Busra Un și Kaitlyn Verfuerth cu 6-0 4-6 11-9 împotriva echipei formate de Louise Hunt și Lauren Jones.

În perioada 5 – 8 mai 2016 s-a desfășurat la București a doua ediție a Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3. 32 de sportivi din 17 țări s-au întrecut în competiția de la București cu același entuziam și aceeași determinare în ciuda modificărilor generate de condițiile meteo care au impus schimbarea locației, a spațiului de joc și a determinat mici modificări în program. Premiile valoarează 12.000 USD. 

”Vremea a fost o adevărată provocare la această a doua ediție a turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis. A trebuit să ne reorganizăm iar jucătorii să se adapteze unui adevărat tur de forță. Deși timpul avut la dispoziție inițial s-a scurtat, s-au jucat 49 de meciuri și au fost respectate toate etapele turneului. Sperăm ca la următorul turneu organizat la București să existe și infrastructura care să asigure condițiile speciale de care sportivii cu handicap locomotor au nevoie. Momentan, aceasta nu există și aș recomanda autorităților să aibă în vedere acest aspect. Avem sportivi dornici de a face performanță iar potențialul lor trebuie pus în valoare” – a declarat Cosmin Jurcan, președintele turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis.

Bucharest Open Wheelchair Tennis este rodul unui parteneriat între Fundaţia Licinium, Federaţia Română de Tenis şi Federaţia Internaţională de Tenis prin care este promovat sportul de performanţă în rândul tinerilor cu handicap.

Federația Română de Tenis vrea ca acești jucători să devină parte integrantă din FRT astfel încât să putem bugeta banii proveniți de la Ministerul Tineretului și Sportului și către tenisul în scaun rulant. Cred că trebuie să ne unim cu toții astfel încât toți sportivii cu dizabilități să poată participa la astfel de competiții”, a declarat George Cosac, președinte Federația Română de Tenis.

Competiția a fost una foarte strânsă, cu meciuri cu durată de peste 2 ore în care determinarea generată de dorința de a câștiga a creat spectacol.

Atmosfera a fost extraordinară, competiția foarte strânsă și mi-a plăcut această provocare. Mă pregătesc să plec în Japonia și ma bucur că am ajuns și la turneul de la București” a declarat Frederic Cattaneo câștigătorul turneului la simplu masculin.

Mă simt ușurată! A fost o competiție strânsă iar meciul final mi-a dat mari emoții. Cu siguranță voi participa și la anul la Bucharest Open Wheelchair Tennis” a declarat Louise Hunt, câștigătoarea turneului la simplu feminin.

În acest an se împlinesc 40 de ani de la prima partidă de tenis în scaun rulant, jucată de Brad Parks, iar în acest moment există un circuit de peste 170 de turnee printre care se numără și Bucharest Open Wheelchair Tennis, Napoca Open Wheelchair Tennis, Oradea Open Wheelchair Tennis, ultimele două urmând a se desfășura în august 2016.