Publicat: 19 Mai, 2017 - 12:27

În urma participării la Bursa Generală a Locurilor de Muncă care a fost organizată în data de 07.04.2017 au fost încadrați în muncă un număr de 135 șomeri.

În data de 7 aprilie 2017, începând cu ora 10.00, AJOFM Mehedinți a organizat BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ în Drobeta Turnu Severin, la HOTEL CONTINENTAL (PARC), bulevardul Carol I nr. 2.

Prin această măsură activă de combatere a șomajului s-a oferit posibilitatea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă de a se întâlni în mod direct cu agenții economici angajatori și de a purta discuții preliminare înaintea interviului propriu-zis (concurs, probă de lucru), scopul final fiind angajarea unui număr căt mai mare de persoane pe locuri de muncă corespunzătoare pregătirii lor profesionale.

Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactați peste 230 agenți economici.

În ziua desfășurării bursei generale a locurilor de muncă (07.04.2017), au fost prezenți 63 agenți economici care au furnizat tuturor solicitanților informații referitoare la condițiile de ocupare a locurilor de muncă, numărul participanților fiind de 645 persoane, dintre acestea 230 fiind selectate în vederea încadrării în muncă.

Ca urmare a evaluării finale privind rezultatele obținute in urma organizării acestei burse generale a locurilor de muncă, un număr de 135 persoane (24 șomeri indemnizați și 111 șomeri neindemnizați) au fost angajate datorită participării la această acțiune.

Cele 135 persoane au fost încadrate în muncă de angajatori care activează în diverse domenii de activitate cum ar fi industria prelucrătoare, confecții, construcții, alimentație publică, comerț, transporturi, diferite activități de prestări servicii. În ceea ce privește repartizarea pe grupe de vârsta a persoanelor care și-au găsit un loc de muncă ca urmare a participării la bursa generală a locurilor de muncă din data de 7 aprilie 2017, 16 dintre acestea au până în 25 ani, 27 au vârsta cuprinsă în intervalul 25-35 ani, 37 au vârsta cuprinsa în intervalul 35-45 ani, iar 55 au vârsta peste 45 ani.

Director executiv,

Ioan Suru

Consilier superior

Mihail Sorin Marinescu