Publicat: 17 Iulie, 2017 - 11:15

Asociația Brokerilor consideră că orice îngrădire din diferite motive sau pe diverse criterii a accesului jurnaliștilor de specialitate la evenimentele Bursei de Valori București (B.V.B.) legate de admiterea la tranzacționare a noi companii sau la alte evenimente importante pentru piața de capital poate aduce grave prejudicii informării investitorilor, promovării corespunzătoare a emitenților nou listați și atragerii de noi investitori. 

În ediția sa din data de 14 iulie a.c., Ziarul BURSA acuză conducerea B.V.B. de excluderea publicației din lista de invitați la evenimentele oficiale, acuzație necomentată de directorul general al operatorului de piață, conform înregistrărilor video postate pe website-ul ziarului. Dacă acuzațiile aduse conducerii B.V.B se adeveresc, ne întrebăm dacă operatorul de piață înțelege pe deplin rolul său important în promovarea investițiilor în piața de capital locală și în atragerea de noi investitori, care să conducă la creșterea lichidității acesteia, nivelul redus de lichiditate fiind factorul principal care menține piața de capital din România în categoria piețelor de frontieră.

În plus, avem de a face cu o încălcare a dreptului la informare a cititorilor Ziarului BURSA, aspect sesizat și de Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, conform aceluiași articol, precum și o favorizare a accesului la informații pentru unele publicații de specialitate în dauna altora. 
Considerăm că, dacă există, această abordare nu este favorabilă imaginii Bursei de Valori București și nici pieței de capital în integralitatea ei.