Publicat: 25 Iunie, 2016 - 19:02
Share

Peste 150 de persoane din Valea Plopului, județul Prahova, au primit, sâmbătă, asistență medicală gratuită, în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sateˮ.

 

La aceasta acțiune au participat aproximativ 70 de voluntari de la Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului: 30 de medici cu diferite specializări (pediatrie, psihiatrie pediatrica, diabetologie, ecografie, EKG, cardiologie, stomatologie, psihiatrie, psihologie, kinetoterapie, recuperare, medicina interna, oncologie, gastroenterologie, reumatologie) și 40 de voluntari cu atribuții auxiliare.

 

Caravana Sănătate pentru sate a avut grijă şi de pacienţii imobilizaţi la pat, precum şi de vârstnicii greu deplasabili, deoarece au fost organizate echipe mobile, formate din medici şi voluntari, care s-au deplasat la casele acestora pentru a le acorda asistenţă medicală gratuită.

 

"Plecând din Bucureşti, cu binecuvântarea Părintelui Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, am fost oaspeţi la Valea Plopului, la căminul de bătrâni. În acest context, pe lângă obişnuitele puncte de consultaţii de specialitate, am organizat şi o echipa mobilă care a consultat la pat persoanele netransportabile. Ca de fiecare dată, am încercat să ajutăm cât mai mult, mai ales pe semenii noştri aflaţi la depărtare de serviciile medicale de baza. Dacă misiunea noastră s-a îndeplinit nu vom afla imediat, dar suntem siguri că parteneriatul dintre Biserică şi medici va aduce cât mai multă alinare celor în suferinţă trupească, dar şi duhovnicească", a declarat Dr. Radu-Cristian Tudose, medic de familie", conform basilica.ro.

 

Partenerul campaniei "Sanatate pentru sate", CARREFOUR ROMANIA, a oferit localnicilor pachete cu produse de igiena.

 

Actiunea de sâmbătă s-a desfasurat ca de fiecare dată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru (initiatorul acestei campanii).

Localizare: 

Geolocation is 45.2911271, 26.1637422