Publicat: 17 Februarie, 2017 - 15:33

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, 22.680 pachete țigări, în valoare de peste 204.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din România.

Ieri, 16 februarie a.c., un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației a oprit pentru control, pe DN 18, la ieșirea din localitatea Crăciunești, jud. Maramureș, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de Octavian D., în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în plafonul mașinii, mai multe pachete cu țigări, motiv pentru care autoturismul și conducătorul auto au fost conduși sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

Astfel, în urma controlului amănunțit, au fost descoperite 1.000 pachete cu țigări de proveniență Dutty Free, în valoare de 9.000 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Valea Vișeului au descoperit, în urma unor acțiuni specifice desfășurate la frontiera de nord, 21.680 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 195.700 lei.

Întreaga cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.Comunicat de presă - IGPF