Publicat: 6 Aprilie, 2020 - 12:21
Share

Care sunt riscurile specifice cu care se confruntă persoanele care consumă droguri în timpul pandemiei COVID-19, care sunt serviciile de care aceştia vor avea nevoie, cum se vor adapta profesioniştii care lucrează în acest domeniu sunt câteva din întrebările care pot apărea.

Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) pune la dispoziţia ţărilor membre un ghid de recomandări şi posibile riscuri asociate consumului de droguri, în contextul pandemiei COVID-19. Totodată, ghidul conţine recomandări privind planificarea, revizuirea şi adaptarea intervenţiilor specializate în domeniul drogurilor, la contextul actual.

Membră a Reţelei Europene de Informaţii cu privire la Droguri şi Dependenţa de Droguri (REITOX), dezvoltată de Observatorul European pentru Droguri si Toxicomanii, Agenţia Naţională Antidrog îşi propune informarea privind riscurile emergente legate de pandemia COVID-19 asupra persoanelor care consumă droguri, dar şi asupra furnizorilor de servicii de asistenţă specifice pentru aceştia.

De asemenea, Agenţia Naţională Antidrog implementează măsuri de prevenire împotriva transmiterii COVID-19 în locaţiile accesate de persoanele consumatoare de droguri şi asigură atât continuitatea serviciilor pentru acestea, cât şi protecţia specialiştilor care le oferă îngrijire şi sprijin, în concordanţă cu situaţia actuală şi, implicit, cu respectarea măsurilor de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României.

Mai jos, regăsiţi, în limba română şi în limba engleză, forma integrală a materialului transmis de către EMCDDA:

Implicaţiile COVID-19 asupra persoanelor care consumă droguri şi asupra furnizorilor de servicii de asistenţă
http://ana.gov.ro/wp-content/uploads/2020/04/Context-COVID-19-RO.pdf

EMCDDA update on the implications of COVID-19 for people who use drugs and drug service providers
http://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/12879/emcdda-covid...
 

Tag-uri Institutii: