Publicat: 18 Februarie, 2020 - 00:00

Neil deGrasse Tyson este un astrofizician american, născut în 1958, unul dintre cei mai cunoscuți comunicatori în domeniu, cercetător în cadrul Departamentului de Asstrofizică al Muzeului American  de Istorie Naturală și director al Planetariului Hayden. În 2017 a publicat o carte de mare succes, „Astrofizica pentru cei grăbiți” (pe care o găsiți tradusă și în românește de Editura Trei. Gregory Mone este coautorul unor cunsocute serii de cărți pentru copii.

Cei doi au adaptat ghidul pentru cunoașterea Universului „Astrofizica pentru cei grăbiți” în vresiunea de față pentru tienrii cititori.

Scriu editorii: „Care este diferența dintre o stea și o supernovă? Ce înțelegem prin materie și materie întunecată? Ce înseamnă să ai o „perspectivă cosmică"? Pornind de la principiile de bază ale fizicii și ajungând la întrebările esențiale despre natura spațiului și a timpului, celebrul astrofizician și cercetător Neil deGrasse Tyson explică pe îndelete misterele cosmosului, transformându-le în povești fascinante. Astrofizica pentru copii grăbiți descrie cu umor și inteligență legile fundamentale și tainele universului nostru.”
Ghidul de față, ilustrat de Gregory Mone, cuprinde fotografii color, desene și explicații amănunțite, care ne ajută să înțelegem până și conceptele cele mai încâlcite.
 

 

Neil deGrasse Tyson, împreună cu Gregory Mone – Astrofizica pentru copii grăbiți. Editura Pandora M. Traducere din engleză de Smaranda Nistor. 166 pag.

 

Topic: 

Format: