Sâmbătă, 19 August, 2017 - 14:52

Îşi va termina Donald Trump mandatul de preşedinte la Casa Albă ? Întrebarea se pune foarte serios după eliminarea strategului său principal, Steve Bannon, un conservator autentic din familia lui Viktor Orbán sau Jarosłav Kaczyński, politicieni mai proape de noi geografic. Miliardarul Trump, cum îl numesc în continuare democraţii în America, redevine ce a fost dintotdeauna, un reuşit om de afaceri, iar sistemul dominat de „neoliberalismul progresist” şi penetrat de neoconservatori îl recuperează, mai ales prin fiica sa, Ivanka Trump, şi prin ginerele său, Jared Kushner.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 10:43
Confiscată de puciști!

Mă uit cu o irepresibilă curiozitate la textura acțiunii „puciul” de la UZPR, ca la un caz școală cu virtuți de curs universitar la catedrele militare de tactică și strategie de gherilă, în caz că există așa ceva. Dacă nu, o asemenea catedră ar trebui instituită. O să revin cu o analiză pe această temă...

 

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 10:22

În condiții în care, în România, după 27 de ani de tranzitie si de capitalism, cea mai mare parte a populației este nemulțumită de condițiile de trai și de perspectivele de viață, ca efect al reformelor efectuate  sub presiunea condițiilor de finanțare impuse de instituțiile financiare internaționale și ca urmare a unor politici interne contrare intereselor majorității cetățenilor, se impune, cred, necesitatea unui discurs  politic  caracterizat prin seriozitate, credibilitate și performanță. Dar si masuri in consecinta.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 00:00

Cartea aceasta excelentă și necesară despre un arhitect aromân a apărut inițal la Editura Sfântul Ierarh Nicolae (înfiinţată în 2009, cu sedii la Brăila şi Galaţi).

Vineri, 18 August, 2017 - 13:23

România ocupă, conform Eurostat, locul trei în Europa în materie de ordine și siguranță națională. Vorbim despre cheltuieli. Nu despre performanțe. Alocăm 2,3% din Produsul Intern Brut acestui capitol. Respectiv circa patru miliarde pe an. Cu un mic avans în fața noastră nu se află decât Bulgaria și Slovacia. Așa stând lucrurile, ar trebui ca, în materie de ordine și siguranță națională, situația românilor să fie excepțională. Dar nu e.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:08

Mai intai unele aspecte legate de CONTEXTUL INTERNATIONAL.

Efectele crizei financiare din 2008, începută în SUA, dar care s-a răspândit cu rapiditate în întreaga lume, au marcat sfârșitul unei ere politice, cu efecte economice majore, și începerea alteia, noi.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:04

Brexit-ul, întronarea lui Donald Trump şi incalificabilele alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Franţa, cu propulsarea tânărului anonim Emmanuel Macron pe post de preşedinte şi a unei mişcări fabricate în câteva luni pe post de partid, au schimbat, probabil ireversibil, faţa democraţiei în chiar nucleul civilizaţiei occidentale. Pentru că, dacă vorbim de democraţie în ultimii 200 de ani, nu ne putem referi decât la Anglia, SUA şi Franţa, şi nu la Italia lui Mussolini, la Spania lui Franco, la Germania lui Hitler sau la Rusia lui Lenin şi Stalin.

Vineri, 18 August, 2017 - 09:44

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Vineri, 18 August, 2017 - 00:00

Probabil foarte puțini dintre cititorii acestei rubrici vor fi auzit de psihogenealogie. Este o practică clinică dezvoltată în anii 70 ai secolului trecut de Anne Ancelin Schützenberger, potrivit căreia evenimentele, tramatismele, secretele și conflictele trăite de strămoșii unui individ îi condiționează tulburările psihologice, bolile și comportamentele stranii sau inexplicabile.

Joi, 17 August, 2017 - 17:09

Primăria Municipiului București face următoarele precizări cu privire la licitația referitoare la înnoirea parcului auto al RATB cu 400 de autobuze noi Euro 6:
 

Joi, 17 August, 2017 - 11:48

Nu este deloc întâmplător faptul că generalul cu patru stele Florian Coldea este omul ales de SRI, pentru a ridica pe înalte culmi nivelul de etică al viitorilor lucrători din instituție. Este cadru didactic în grad de conferențiar cu acte în toate regula la Academia de Informații a SRI. Și predă ceea ce știe cel mai bine. Etica. Cum a ajuns acolo Coldea și de ce tocmai acolo și nu în altă parte? Iată o întrebare la care, mai devreme sau mai târziu, societatea civilă, dacă nu și altcineva, ar trebui să dea un răspuns concludent.

Joi, 17 August, 2017 - 10:15

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Joi, 17 August, 2017 - 00:00

La intrarea României în Primul Război Mondial, Generalul Gheorghe Garoescu (1886-1939) era locotenent, comandant al unei companii de mitraliere din Regimentul 6 Vânători. S-a distins în lupta de la Porumbacu (septembrie 1916), a fost rănit în apropiere de Braşov, dar a revenit foarte repede pe front. A participat la campania anului 1917, a sfârșit războiul înaintat la gradul de maior.

Miercuri, 16 August, 2017 - 20:38

   În perioada 24-31 august 2017, Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) organizează "Black Sea Medical Adventure", ediția a XI-a, o tabără la malul Mării Negre, ce își propune să reunească la nivel național comunitatea studenților din domeniul medical.

Miercuri, 16 August, 2017 - 16:57

După ce comuniştii, ne-au făcut şi au gestionat, o ţară, din care au lipsit apa, lumina, căldura, gazele, săpunul, mâncarea, locuinţele, hainele, mijloacele de transport şi şoselele sigure pe care să putem circula  în siguranţă şi confort, fără mijloace de comunicare,  dar cu multe fabrici şi uzine, multe combinate de toate felurile de la industria grea la cea uşoară, exploatări miniere, o flotă comercială şi una de pescuit oceanic, transport feroviar, agricultură şi zootehnie industrială,etc.

Miercuri, 16 August, 2017 - 12:00

Circulă, în mod persistent, un zvon. Aparent știintifico-fantastic. Despre un fel de alba-neagra pe justiție. Ideea lansată este că Augustin Lazăr va fi debarcat. Și că, în felul acesta, Laura Codruța Kovesi va mai primi un tub de oxigen. Pentru încă o perioadă. Nedeterminată. Iar această mișcare ar fi pusă la cale de către reprezentanți ai marilor puteri, care ne păstoresc. Dar dacă e adevărat?

Miercuri, 16 August, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Miercuri, 16 August, 2017 - 00:00

FARMACIA TA este una dintre secțiunile editoriale importante ale TONICA Group, membru al brandului CATENA. Ultimul număr al publicației abordează chestiuni esențiale ale raportului complex dintre noi și starea noastră de sănătate. Conținutul revistei este prefațat de editorialul Otiliei Ostroțchi:

Sistemul nostru de apărare

Miercuri, 16 August, 2017 - 00:00

Spus foarte simplu și concis, avem astăzi o carte despre istoria marilor colecții de artă. Poate cea mai explicită și totodată surprinzătoare. Care se citește ca un roman, dar este, în același timp, uimitor de instructivă.

Marţi, 15 August, 2017 - 10:58

Fostul lider USL, PSD și, totodată fostul premier, domnul Victor Ponta îmi face pe pagina sa de Facebook un veritabil proces de intenție. Afirmă cu subiect și predicat că am construit în mod constant scenarii împotriva lui. Ce fel de scenarii?

Marţi, 15 August, 2017 - 00:00

Cartea de față, apărută în Marea Britanie în 2014, tradusă la noi anul trecut (iar în alte țări occidentale abia anul acesta) are, din păcate, o copertă frumoasă, dar care nu se adresează categoriei de vârstă pentru care a fost scrisă. Este o carte pentru adolescenți și ceea ce se numește young adult, ba unele edituri occidentale susțin că e o carte pentru copii între zece și paisprezece ani. De aceea o prezentăm la această rubrică.

Este o carte despre prietenie și puterea vindecătoare a dragostei și a sincerității.

Luni, 14 August, 2017 - 12:42

Enigmaticul Vasile Dâncu, sociolog de marcă, prestigios cadru didactic universitar și om al sistemului – unii zic că e chiar general – a fost dat în primire. Poate și în urmărire. De către Dan Andronic. A cărui vocație de dezvăluitor nu mai poate fi pusă de nimeni la îndoială. Și e la pachet cu Liviu Dragnea.

Luni, 14 August, 2017 - 00:00

Peste un an se împlinesc trei decenii de la apariția primului meu roman, cel de față, la ”Cartea românească”; acum a apărut în haine noi, minunate, la editura ieșeană Junimea, coordonată de admirabilul poet și editor Lucian Vasiliu. Atunci, în urmă cu treizeci de ani, volumașul a fost întâmpinat elogios de cei care l-au citit – între ei, Gheorghe Tomozei (”Copiilor li se înfăţişează viaţa aşa cum e şi, brutală, morala fabulei îi fortifică. Sunt amen­date poveştile senile, iepuraşii, poveţele stupi­de.

Duminică, 13 August, 2017 - 16:44

Presedentia lui Donald Trump in USA si a lui Vladimir V. Putin in Federatia Rusa deschid noi perspective Sfantei Aliante / La Sainte-Alliance internationale a securitatii si pacii cu scopul de a asigura valorile și dragostei crestine in viata politica. Dupa doua razboaie mondiale si unul rece, in ultimul secol, presedintii, in acelasi timp conducatorii a celor mai mari armate crestine angajate direct in Chestiunea Orientala, din nou la ordinea zilei, sunt in cautarea unor solutii noi, de aceea trebuie sa urmarim cum vad ei lumea, planurile lor. De aceea reproducem din internet viziunea presedintelui SUA.

Duminică, 13 August, 2017 - 12:00

Liviu Dragnea și-a pus palma în fund și a plecat. Și chiar în timp ce la București sosesc oaspeți importanți. Desantați de la Washington. Gurile rele spun că liderul absolut al majorității și președintele Camerei Deputaților ar prinde pești oceanici. În schimb, Codrin Șefănescu, secretarul general PSD, spune că acesta s-a închis cu el însuși într-un fel de celulă de criză. Unde meditează. Liderul Opoziției Ludovic Orban e și el într-un fel de concediu-turneu prin țară. De unde transmite că PSD pică iar PNL urcă. În timp ce Klaus Iohannis se reface la Neptun. România e lovită de un fel de concediu al orbului. 

Duminică, 13 August, 2017 - 00:00

O nouă lectură (și o nouă ediție) din această carte, o demonstrație de virtuozitate a celebrei autoare și o demonstrație de stil.

Sâmbătă, 12 August, 2017 - 00:00

Dominique Loreau este o eseistă franceză care trăieşte de peste treizeci de ani în Japonia. A devenit cunoscută în întreaga lume odată cu bestsellerul său Arta simplităţii, vândut în sute de mii de exemplare. Cartea ei celebră a fost tradusă și în românește de aceeași Editură Baroque Books & Arts, care i-a mai publicat cel puțin alte șapte titluri, dacă nu mă înșel: Arta esenței, Arta listelor, Arta frugalității și a voluptății, Arta gingășiei, Micul infinit, Arta de a pune lucrurile la locul lor, Iubește ploaia, iubește viața.

Vineri, 11 August, 2017 - 11:30

DNA a interceptat oameni aflați în detenție. În faza de cercetare penală. Sau de executare a unor pedepse. A făcut-o inclusiv în toalete. Și mai grav, au fost interceptate discuțiile acestora cu apărătorii. Unele interceptări au fost puse în mod oficial la dispoziția SRI. Deși nu aveau de-a face nici cu spionajul, nici cu terorismul. Este controlat de cineva acest serviciu secret al Direcției Naționale Anticorupție

Vineri, 11 August, 2017 - 09:58

Parlamentarii din Statele Unite s-au pus de-a curmezișul unora dintre planurile externe ale lui Donald Trump. Mai trebuie făcut un singur pas și va fi votată o lege prin care Statele Unite vor sancționa statele Uniunii Europene, care participă la construcția gazoductului destinat să asigure transportul combustibilului din Rusia în Germania, tranzitând câteva țări. Sancțiunile ar putea însemna pentru început adoptarea unor măsuri severe de embargo pentru produse UE vândute în Statele Unite. Situația însă nu se oprește aici. Consecințele sunt mult mai grave.

Vineri, 11 August, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Subscribe to Comentariu