Miercuri, 24 Mai, 2017 - 00:00

Șase volume masive într-o casetă – așa se prezintă Seria Alina Marinescu în noua ediție publicată la începutul anului de noua editură Librex Publishing. Autoarea, Monica Ramirez, este o scriitoare tânără, cu o putere de muncă enormă, care se declară fără complexe „un scriitor comercial”.

Marţi, 23 Mai, 2017 - 14:39

Conform dezvaluirilor facute de Dan Andronic, putin dupa ora 21:00, in seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor din 2009, Traian Basescu i-a telefonat. Si i-a comunicat faptul ca a castigat. Mai mult chiar, l-a anuntat si scorul. Care, in cele din urma, s-a dovedit exact. Spre surprinderea tuturor. Cu exceptia casei de sondaj care lucra pentru Traian Basescu. De unde a stiut el rezultatul?

Marţi, 23 Mai, 2017 - 13:37

De mii de ani încoace, oamenii au fost preocupaţi de propria lor siguranţă, de dreptul lor fundamental cel mai important sau dreptul suprem – dreptul la viaţă! Lumea a evoluat şi statele moderne au creat instituţii care au ca unică preocupare siguranţa cetăţeanului. Poliţia este una din aceste instituţii aflată în slujba cetăţenilor pentru a le garanta siguranţă, aşa cum este stipulată în Constituţia României.

Marţi, 23 Mai, 2017 - 09:39

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Marţi, 23 Mai, 2017 - 08:54

In statul roman, in acest moment, atunci cand vorbim despre centrele de putere care, pana la urma, asigura o buna sau o rea guvernare, trebuie sa incepem cu o enumerare. Exista puterea legislativa, data de o majoritate parlamentara. Care apartine PSD. Exista puterea executiva, sustinuta de respectiva majoritate parlamentara. Este tot a PSD. Apoi, exista puterea prezidentiala, care are unele atributii esentiale legate de guvernare. Si, inevitabil, intr-o tara ca Romania, exista puterea oculta, exercitata independent sau impreuna de institutiile de forta.

Marţi, 23 Mai, 2017 - 00:00

O nouă ediție a unei cărți pentru copii semnate de Stelian Țurlea, apărute în urmă cu 12 ani la Editura Pro și demult epuizate - Prințul iluziilor. Cartea este ultima dintr-o serie de cărți pentru copii care îl au drept erou pe băiețelul Daniel care crește de la un volum la altul: Pasărea nopții, Cavalerul spațial, Călătorie fantastică în vreme de eclipsă, Virusul Mileniului, Daniel și Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării.

Luni, 22 Mai, 2017 - 11:27

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Luni, 22 Mai, 2017 - 00:00

Geo Bogza i-a spus Dianei Turconi, acum aproape treizeci de ani, că personajele unuia dintre romanele sale ar trebui să urce pe scenă. Autoarea s-a conformat mult mai târziu, dar a făcut-o, dovadă acest volum, apărut la sfârșitul anului trecut.

Duminică, 21 Mai, 2017 - 12:37

Așa a luat peste picior președintele Klaus Iohannis scandalul serviciului secret numit SIPA și al arhivei explozive cu același nume. El susține nici mai mult, nici mai puțin că există un scenariu conform căruia, din când în când, acest tărăboi este repus pe tapet, readus în atenția opiniei publice, în scopul de a genera scandal. Deci, ca să îl citez: SIPA este o ciorbă reîncălzită. Să vedem, însă, care este compoziția acestei ciorbe și dacă nu cumva întâiul om în stat are datoria să sufle în ea. 

Duminică, 21 Mai, 2017 - 00:00

Scriitor şi fost ofiţer MI6 („Ca ofiţer sub acoperire, am fost şi diplomat în cadrul Ambasadei engleze din Bonn. Eram un mister pentru colegii mei şi, în majoritatea timpului, şi pentru mine.“) , John le Carré şi-a publicat, în sfârşit, autobiografia. „Acestea sunt poveşti adevărate spuse din amintire – iar voi aveţi dreptul să întrebaţi ce este adevăr şi ce este amintire pentru un scriitor de ficţiune aflat, cum am spune în mod delicat, la apusul vieţii sale? Pentru un avocat, adevărul este reprezentat de faptele neîmpodobite.

Sâmbătă, 20 Mai, 2017 - 00:00

Dacă cineva dorește să afle, să revadă sau să înțeleagă povestea lui Kim Philby, cel mai remarcabil spion al timpurilor moderne, va trebui să citească neapărat această carte scrisă de Ben Macintyre, ziarist la ”The Times” din Londra şi autorul mai multor romane printre care se numără(între care Double Cross, Operation Mincemeat, Agent Zigzag, The Napoleon of Crime).

Vineri, 19 Mai, 2017 - 10:39

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Vineri, 19 Mai, 2017 - 10:25

Am certitudinea ca, in cursul zilei de joi, doamna Laura Codruta Kovesi ar fi trebuit sa faca o importanta declaratie publica. Si stiu ca acest lucru nu s-a intamplat. In schimb, DNA a sacrificat comisarul de politie judiciara care, dupa patru ani de la comiterea faptelor, vezi Doamne, s-a retras. Ca urmare, dezvaluirile facute de Mihai Gadea, la Antena 3, miercuri seara, cad ca o lovitura de secure si arunca literalmente in aer imaginea DNA. Mai ales in contextul absentei totale a reactiei la care toata lumea se astepta.

Vineri, 19 Mai, 2017 - 00:00

La o adică, poți accepta, de dragul convenției, că există destui oameni cărora să nu le placă frumusețea și proporțiile perfecte, indiferent de domeniu, și destui descreierați care să plănuiască distrugerea lor. Dacă acceptăm asta, vom accepta lesne și ficțiunea germanului Tibor Rode (născut la Hamburg, în 1974), autorul acestui thriller tradus deja în foarte multe limbi, încununat cu succes.

Joi, 18 Mai, 2017 - 20:01

Editura Librex Publishing anunță într-un comunicat publicarea unei noi ediții a romanului Orbi în tranziție, de Stelian Țurlea.

Stelian Ţurlea este un autor prolific ale cărui cărţi acoperă diverse domenii: literatură propriu-zisă, literatură pentru copii, publicistică politică, însemnări de călătorie, traduceri. Romanul Orbi în tranziție a fost publicat într-o primă ediție în urmă cu aproape cincisprezece ani.

A fost amplu comentat:

Joi, 18 Mai, 2017 - 13:22

Premierul Romaniei, Sorin Grindeanu, a intervenit, printr-o declaratie nefericita, in uriasul scandal al arhivei SIPA. In sensul ca se pronunta si el pentru desecretizarea a ceea ce trebuie desecretizat. Motivul invocat de el este ca numai astfel ar putea fi pus capat unor spaime care ii bantuie pe multi. Iata, asadar, ca isi face loc o noua motivatie, invocata de asta data chiar de catre seful executivului, si anume necesitatea de a se pune capat unor fantezii si cosmaruri pe care le-ar avea diverse persoane.

Joi, 18 Mai, 2017 - 10:26

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Joi, 18 Mai, 2017 - 00:00
La doar 17 ani, deține deja un frumos palmares artistic, ca actriță și regizoare

 La ediția din acest an a Festivalului de film de la Cannes se înregistrează o prezență surprinzătoare: aceea a tinerei regizoare Irina Octavia Andronic, de numai 17 ani , cu pelicula artistică de scurt metraj „Not Guilty”, produsă la Tabăra de Film de Bogdan Alexe. Cei doi vor fi prezenți la cannes între 21 și 28 mai, participând la manifestările festivalului . Pelicula NOT GUILTY va fi prezentată pe 26 mai la Sala Palais G la ora 15,20.

Joi, 18 Mai, 2017 - 00:00

Decenii la rând, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite ale Americii și Uniunea Sovietică s-au luptat pentru supremație în mai toate domeniile: bomba atomică, bomba cu hidrogen, împărțirea lumii în sfere de influență, descoperiri științifice, zborurile cosmice, coborârea pe Lună etc. Fiecare antrenase cohorte de spioni instruiți să afle secretele celuilalt și să-i zădărnicească eforturile spre întâietate. De multe ori apăreau în presă adevărate scandaluri – dezvăluiri despre demascarea unor grupuri de spioni de o parte și de cealaltă.

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 23:59

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 21:55

 Deși nimeni nu l-a văzut la față, jurnalele de știri ale zilei dau pe dinafară de Trump. De Trump-fiul, care ar bântui prin țara noastră, pe la Bran, pe urmele lui Dracula, și pe la un domeniu privat de vânătoare de pe lângă Giurgiu STOP Ambasada americană a comunicat că nu comentează vizitele persoanelor private. Chiar dacă le cheamă Trump STOP  Arhiva SIPA va fi desecretizată - anunță după ce a fost strâns cu ușa, ministrul Toader.

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 15:27

Cea de-a treia ediție a festivalului BURGERFEST își deschide porțile vineri, 19 mai, la Verde Stop (pe strada Barbu Văcărescu 162-164 din Capitală). Vor fi trei zile de festin, cu zeci de sortimente de burgeri, într-o atmosferă plăcută, de relaxare la iarbă verde, cu activități pentru cei mari și pentru cei mici și bineînțeles, muzică bună.

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 11:03

 Anunțul unei spectaculoase creșteri a PIB-ului în primul trimestru a provocat bucuria guvernanților și neîncrederea opozanților.

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 10:15

Este intrebarea la ordinea zilei. Arhiva SIPA contine o cantitate uriasa de informatii despre procurori si judecatori, care pot distruge multe cariere sau, asa cum s-a intamplat, pot conduce la santajarea si la transformarea lor in prostituate. Inainte de a face politie politica prin anchete si rechizitorii si apoi prin decizii judecatoresti, inainte de a face victime printre adversarii unora sau altora dintre actorii politici, procurorii si judecatorii au devenit ei insisi victime. Multi dintre ei au fost transformati in simple instrumente ale politiei politice.

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 00:00

În colecția Buzz Books a Editurii Litera au apărut două romane al unei scriitoare chiliene practic necunoscute la noi. Este vorba de Carla Guelfenbein (numele întreg - Carla Guelfenbein Dobry), născută în 1959, într-o familie de origine ruso-evreiească, cu studii în Marea Britanie. A publicat până acum mai multe romane și este considerată una dintre cele mai puternice voci ale noii literaturi latino-americane.

Marţi, 16 Mai, 2017 - 12:56
Explicată de Av. Coltuc

„Conform datelor existente pe portal.just.ro, situația dosarelor
soluționate definitiv pe darea în plată, în temeiul legii 77/2016, este
destul de echilibrată la acest moment. Există 32 de soluții definitive
favorabile împrumutaților, respectiv 44 de decizii favorabile
băncilor/recuperatorilor. Acestea se regăsesc în documentul/link-ul
atașat prezentului articol.
Nu este neapărat relevantă această statistică din perspectiva proceselor
câștigate de către bănci/recuperatori, din moment ce informațiile de pe

Marţi, 16 Mai, 2017 - 12:29

CEDO a pronunţat decizia-pilot in cazul României privind condiţiile din penitenciare !

Statul român are 6 luni la dispoziţie să prezinte un plan de măsuri!

CEDO nu cere graţieri sau relaxări ale politicii penale şi nici nu dă amenda de 80 milioane de euro!

Un judecător CEDO atrage atenţia că măsuri precum OUG 13 au provocat  "proteste de masă"!

 

Marţi, 16 Mai, 2017 - 12:23

@ Vizita - invizibilă - a lui Trump Jr în România pune pe jar televiziunile care nu au reușit să obțină nici o imagine. Ultimele vești-zvonuri vorbesc despre faptul că înaltul oaspete ar fi vizitat Cimitirul Vesel de la Săpânța @ Continuă schimbul de salve de artilerie verbală și scrisă dintre Arhiepiscopia Romano Catolică și Arhi Primăria Capitalei. Limbajul neortodox al catolicilor a călcat-o pe nervi pe pravoslavnica primăriță Pandele, care n-a ratat prilejul de a le reaminti că, inițial, au fost de acord cu construcția turnului care le face acum viața amară @ Iohannis a cerut reexaminarea legii Codului Fiscal unde ar fi niște lucruri care nu-i sunt pe plac @ Guvernul a aprobat legea Prevenției prin care se va stăvili elanul demolator al controlorilor față de bieții comercianți autohtoni @ Premierul este nemulțumit de faptul că „vorbim prea repede despre remanieri”. Într-adevăr, putem vorbi mai rar, ca ministrul Toader @ Iar președintele nu poate să înghită afrontul eliminării CSAT ( de fapt, a sa) de la numirea șefului DGIPI. „Este o eroare!” - clamează Iohannis, fără să explice în ce constă eroarea @ Mărinimosul Guvern face cadou poporului bugetar o nouă mini-vacanță prin declararea zilei de 2 iunie ca zi nelucrătoare. Cu tot cu Rusaliile, vacanța asta ține de pe 1 până pe 5 iunie @ Deși nimeni nu l-a văzut la față, jurnalele de știri ale zilei dau pe dinafară de Trump. De Trump-fiul, care ar bântui prin țara noastră, pe la Bran, pe urmele lui Dracula, și pe la un domeniu privat de vânătoare de pe lângă Giurgiu @ Ambasada americană a comunicat că nu comentează vizitele persoanelor private. Chiar dacă le cheamă Trump @ Arhiva SIPA va fi desecretizată - anunță după ce a fost strâns cu ușa, ministrul Toader. Comițând o confuzie: nu arhiva va fi desecretizată, ci rapoartele de predare și depozitare, care s-au lungit pe parcursul mai multor ani fără a fi definitivate @ Culmea: cel mai mult doresc desecretizarea foștii ofițeri SIPA care nu își pot definitiva dosarele de pensie cu datele închise în arhivă! @ Tăriceanu - sub al cărui premierat s-a desființat serviciul - consideră că arhiva ar trebui „topită”, ca să nu mai iasă nici un fel de vorbe @ Comisia Juridică din Camera Deputaților a decis cu 13 - 7 să dea aviz negativ cererii DNA de anchetare a lui Bejinariu. Legea invocată de procurori nu era în vigoare la data faptelor! @ Un nou virus - care l-a blocat pe cel inițial (ransomcry) - face ravagii, generând pentru hackeri sume considerabile, din numărul calculatoarelor infectate @ Nu mai puțin de 14 ani (separat, nu împreună) ar trebui să petreacă în închisoare Mitică Dragomir și Mircea Sandu, pentru că au dezafiliat Universitatea Craiova în 2011. Și ar mai trebui să-i plătească lui Mititelu vreo 200 milioane de euro(!?) @ Scade vertiginos numărul beneficiarilor de ajutoare în alimente de când aceștia au obligația să presteze cinci zile de muncă în folosul comunității, lunar. Munca e grea chiar dacă e puțină @ Cu o zi înainte să expire „înghețarea” tarifelor RCA, au fost publicate cele noi. Care - neplafonate - vor depinde doar de bunăvoința asigurătorilor @ Anunțul unei spectaculoase creșteri a PIB-ului în primul trimestru a provocat bucuria guvernanților și neîncrederea opozanților. Primii cred că este rezultatul politicilor înțelepte promovate ( Ponta e convins chiar că lui i se datorează, și faptului că Cioloș nu a stricat prea mult!) în timp ce ceilalți suspectează o manipulare a cifrelor statistice @ Un procent de creștere de 5,6% este ceva ce nimeni nu spera - mai ales că corespondentul în viața reală a românilor se lasă așteptat @ Mafia lemnului lucrează prin intermediul...Parlamentului, locul unde sancțiunile pentru tăieri ilegale din păduri au fost sever...îmblânzite - cu reduceri de până la zece ori a amenzilor. ”Motorul” acestor măsuri este chiar în instituțiile responsabile: minister și Regie @ Decizia Parlamentului ca șeful DGIPI să nu mai fie numit de CSAT a stârnit mânia...purtătoarei de cuvânt a Președinției, care vede în asta o mârșavă tentativă de diminuare a atribuțiilor șefului statului. Deși acesta are la dispoziție numirile în toate celelalte servicii secrete @ Cerere nemaiîntâlnită în analele bisericii: procurorii solicită arestarea ÎPS Teodosie pentru nerespectarea controlului judiciar (ar mai fi accesat niște fonduri europene pe blat). Oare nu i-ar fi mai potrivit un post negru? @ Legea RCA a fost votată în Parlament. Printre principalele noutăți: o mașină va putea fi reparată în orice service, indiferent de asigurător, iar folosirea de piese contrafăcute se va pedepsi cu închisoare @ Primărița Pandele solicită imperativ Arhiepiscopiei Romano Catolice să-l demită pe purtătorul de cuvânt Francisc Doboș care o atacă sistematic pe facebook, cum că ar fi „parte” cu cei care nu doresc  demolarea Cathedral Plaza @ Popii cred că cele 7 milioane de euro cât ar costa operațiunea din bugetul Primăriei constituie o sumă rezonabilă și necesară pentru ca ei să-și regăsească liniștea @ Veste excelentă pentru studenți: vor primi burse și în vacanța de vară! Câte 200 de lei! Decît nimic... @ Postul PRO TV e revoltat că în Parlament s-a votat o prevedere prin care crescătorii de porci - dezavantajați de concurența externă - vor primi subvenții. Dacă printre beneficiari nu s-ar fi aflat și fiul lui Dragnea, măsura era bună. Așa nu e! Viziune tipic comunistă, ca și în cazul grațierilor. După ei ar trebui introdus un amendament care să specifice că de reglementare beneficiază toți crescătorii, cu excepția celor ai căror părinți sunt șefi ai Camerei Deputaților! @ 57 milioane de euro s-au licitat pentru o lucrare de Brâncuși (Muză adormită - variantă). Prilej numai bun pentru susținătorii proprietarilor „Cumințeniei pământului” să acuze Ministerul Culturii de reavoință. Și să-i mai dea puțin oxigen lui Cioloș @ Un al cincilea român - Horia Colibășanu - a reușit să urce pe Everest, fără oxigen suplimentar și fără șerpași. Bravo lui!  @ Dezvăluire explozivă din partea unui fost jurnalist care nu mai are nimic de pierdut: Dan Andronic devoalează un episod care devine „cheia” multora dintre evoluțiile șocante din regimul Băsescu. Ministrul Justiției, Monica Macovei, ar fi dispus copierea dosarelor SIPA în care figurau probleme „discrete” ale magistraților, folosindu-le ulterior pentru șantajarea acestora. „Copistul” Danileț zice că nu, dar că ar fi „citit” o parte dintre rapoarte @ Monica Macovei nu zice, încă, nimic @ Ministrul Toader e somat de către Dragnea să desecretizeze raportul predării arhivei SIPA @ Moment-cheie în Programul „Tomata”: la Cilieni Dragnea s-a jurat că nu va mânca, toată viața lui, roșii de import! @ Contabilul Eugen Nicolăescu a fost confirmat pentru funcția de viceguvernator al BNR, vacantată de „cârlionțatul” Olteanu, după episodul cu milionul lui Vântu pentru numirea lui Mihaiu ca guvernator al Deltei @ Zi de răscruce pentru liberali: doi bărbați și-au depus opțiunile pentru președinția partidului condus de femei: Orban și Bușoi. Fiecare cu susținătorii săi. Principala deosebire dintre cei doi o constituie, deocamdată, contul din bancă, la care Micul Bușoi îl bate de la distanță pe Marele Ludovic @ Între ei s-ar mai putea băga, așa, pentru distracție, veteranul Cataramă. Cum „cine mai e și Cataramă ăsta?” @ Un sondaj Avangarde îl plasează pe Grindeanu deasupra lui Iohannis la „încredere”, iar PSD crește la 44%! Cu toată Ordonanța 13 și cu scoaterea TFL-iștilor în stradă de catre președinte...@ În locul lui Mișu Negrițoiu, Dragnea (și PSD) îl propune pe Leonard Bodea  ca șef la ASF. De ce nu pe Rușanu, că tot l-a dat afară fără motiv DNA-ul lui Băsescu, când l-a atacat pe Adamescu? @ O aeronavă de spionaj AWACS a NATO participă la operațiuni aeriene în România @ DIICOT anchetează (?!) cel mai mare atac informatic mondial. Culmea ar fi ca tocmai Horodniceanu al nostru să dea de urma hackerilor pe care nu-i dibuiesc nici americanii (de la care ar fi fost furat virusul distructiv) @ PIAROM (președintă de onoare Anca Vlad) își manifestă din nou îngrijorarea față de tratamentul de care se „bucură” grupurile de firme cu capital românesc din partea autorităților de resort @ BNR a revizuit prognoza de inflație din acest an de la 1,7% la 1,6 @ Ion Iliescu a fost convocat la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoștință  acuzațiile din dosarul Mineriada. Nu i-ar fi costat nimic pe procurori (având aceleași probe) să adauge la acuzația înfiorătoare de „Crime împotriva umanității” și una de „Crime împotriva regnului animal și vegetal” și - de ce nu? - una de „Crime împotriva extratereștrilor”? (AMBIDEXTRU)

Marţi, 16 Mai, 2017 - 10:45

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Marţi, 16 Mai, 2017 - 10:09

Noi documente scot la iveala o legatura ticaloasa intre binom si lumea justitiei. Este exact veriga lipsa. Veriga care lipsea, aparent, din ceea ce generalul SRI Dumitru Dumbrava numea campul tactic. Calea cea mai simpla pentru a-i reduce pe procurori si judecatori la ascultare. Pentru a-i transforma in simple unelte. In prostituate. Iar veriga lipsa era si este nici mai mult, nici mai putin decat arhiva SIPA.

Subscribe to Comentariu