Vineri, 31 Martie, 2017 - 00:40

Probabil puțini dintre cititorii acestei rubrici (câți vor fi și ei!) știu cine este Dan Doboș, încât socot necesare câteva rânduri despre acest bonom ieșean. Dan Nicolae Doboș s-a născut în 1970, la Iași, este jurnalist și scriitor.

Joi, 30 Martie, 2017 - 14:24

Există o fractură evidentă in raportul prezentat, aseară, de ministrul justitiei, Tudorel Toader. Prima parte este o analiză juridică. Este adevărat, nu a functionalitătii, a managementului celor două parchete, ci a jurispridentei CCR, in special a ultimei sale decizii. Concluzia juridică a Raportului a fost aceea că decizia a fost corectă! Veti spune că nu acesta era rolul evaluării. Si voi aveti dreptate. Oricum, m-am bucurat că am avut un anumit rol in jurisprudenta CCR. Ambele decizii invocate de ministrul justitiei au fost generate sau au avut legătură cu mine.

Joi, 30 Martie, 2017 - 11:21

În evaluarea ministrului Toader există și o jumătate bună. Aceasta se referă la ceva ce nimeni n-ar fi îndrăznit să facă, de teama represaliilor din partea Pieței și a sponsorilor calificați ai „părții vătămate”: faptul că acesta scrie, negru pe alb, pe 19 pagini, că Lazăr și Kovesi (de fapt, Kovesi și Lazăr) sunt vinovați de încălcarea Constituției. Aici, fostul constituționalist nu o mai scaldă: cei doi corifei ai anticorupției (de fapt una și ceva) se fac responsabili de „ingerințe în activitatea de legiferare - o încălcare gravă a principiului separației puterilor în stat.

Joi, 30 Martie, 2017 - 10:43

Toti analistii s-au intrebat, miercuri, cum de a fost posibil ca domnul Tudorel Toader sa explice 45 de minute, cu subiect si predicat, ce grozavii au savarsit sefii marilor parchete, iar in final, sa lase pe toate lumea cu gura cascata cu o concluzie care nu avea nicio legatura cu continutul. De ce aceasta prapastie intre premise si verdict? Exista o ipoteza neluata pana acum in calcul, conform careia ministrul Justitiei si-a fracturat intentionat discursul, oferind astfel un multiplu semnal.

Joi, 30 Martie, 2017 - 10:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Joi, 30 Martie, 2017 - 07:07

 Așteptat cu emoție, rezultatul „evaluărilor” făcute de ministrul Justiției asupra activității procurorului general și a șefei DNA a fost prezentat într-o manieră rabinică. Și voi aveți dreptate, că vă luptați din greu cu corupția, dar și foștii mei colegi, constituționalii, au dreptate, că ați călcat Constituția! În consecință: nu este „oportună” declanșarea măsurilor instituționale de revocare! Mai pe șleau fie spus: ați călcat legea, dar vă iert, că nu dă bine la ambasada americană să vă dăm afară! Și nici președintele, cel atât de mulțumit de activitatea voastră, nu trebuie necăjit!

Joi, 30 Martie, 2017 - 00:14

Patru cărți apărute în ultima vreme ne oferă o imagine cât se poate de exactă despre ce este ISIS. Cea mai recentă e semnată de Loretta Napoleoni, expert în terorism internațional, președintă a grupului de finanțare a programului de contraterorism al Clubului de la Madrid (o organizație non-profit creată în 2001 pentru a promova democrația în lume și compusă din 95 de membri din 65 de țări, dintre care 64 foști președinți și 39 foști primi-miniștri). Pe același subiect Loretta Napoleoni a mai scris Isis.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 22:00

 Așteptat cu emoție, rezultatul „evaluărilor” făcute de ministrul Justiției asupra activității procurorului general și a șefei DNA a fost prezentat într-o manieră rabinică. Și voi aveți dreptate, că vă luptați din greu cu corupția, dar și foștii mei colegi, constituționalii, au dreptate, că ați călcat Constituția! În consecință: nu este „oportună” declanșarea măsurilor instituționale de revocare! Mai pe șleau fie spus: ați călcat legea, dar vă iert, că nu dă bine la ambasada americană să vă dăm afară! Și nici președintele, cel atât de mulțumit de activitatea voastră, nu trebuie necăjit!

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 20:00

Cu cateva zile inaintea Summitului festiv al UE de la Roma am publicat o analiza relativ ampla a propunerilor de asa-zisa reforma avansate de Comisia Europeana in scopul relansarii proiectului european. Aratam atunci ca, de fapt, schimbarea avuta in vedere nu va schimba nimic fundamental, singurul ei efect posibil fiind acela de a ingropa formal iluzia Federatiei Europene (statele unite ale Europei), pentru a se oficializa realitatea deja prezenta a neo-imperialismului german cosmetizat cu pudra frantuzeasca.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 19:28

 Acum 20 de ani, în 1977 şi tot la Roma, europenii din cele 15 state ale recent botezatei Uniuni Europene (la Maastricht, 1993) au aniversat 40 de ani de la naşterea comunităţii. O comunitate integratoare, văzută de mulţi după Al Doilea Război Mondial ca o ieşire salvatoare din toate formele de naţionalism ce devastaseră continentul de două ori în jumătate de secol.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 10:22

Ce semnificatie are condamnarea la inchisoare cu executare a Elenei Udrea? Ce a promis aceasta si ezita sa faca? Cum a fost abandonata de Traian Basescu? Acesta nu mai are forta necesara sa o apere? Sau refuza sa o faca in urma unui targ? Iata cateva intrebari suficient de provocatoare pentru a ma determina sa incerc un raspuns.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 10:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 00:09

Ann Cleeves este o scriitoare britanică de romane cu precădere polițiste, născută în 1954, care a câștigat mai multe premii pentru cărțile sale, împărțite pe serii (romane cu George & Molly, cu Inspectorul Ramsay,  cu Vera Stanhope – dramatizate într-un serial de ITV - , seria insulele Shetland - și acestea parțial dramatizate). Trei dintre romanele sale au apărut și în românește, probabil cele mai cunoscute – Negru de corb(premiat cu Duncan Laurie Dagger Award, pentru cel mai bun roman al anului 2006), Secretele din Strada Portului. Și, firește, romanul de față.

Marţi, 28 Martie, 2017 - 22:49

 Așteptat mai ceva ca meciul de fotbal cu Danemarca, procesul Elenei Udrea a făcut parțial lumină în cazul extrem de mediatizat al Galei Bute. Parțial - pentru că este vorba despre prima instanță, și mai sunt două până la final. Sentința pronunțată acum este la jumătatea drumului: mai puțin decât au cerut procurorii și mai mult decât spera inculpata și suporterii săi STOP  Doar ea și Rudel Obreja au primit sentințe cu executare.

Marţi, 28 Martie, 2017 - 12:37

Victor Ponta si-a anuntat demisia din conducerea PSD pe Facebook. Membrii celui mai mare partid din Romania au citit si au ramas muti. Tot pe Facebook a demisionat din functia de prim-ministru al Romaniei. Colegii sai din Guvern si intreaga suflare PSD au ramas, din nou, siderati. Iar astazi, instrumentul utilizat de Ponta pentru razboiul sau asimetric in interiorul PSD, impotriva lui Liviu Dragnea, este, din nou, Facebook. Luptatorul de pe Facebook va invinge sau isi va da obstescul sfarsit pe Facebook.

Marţi, 28 Martie, 2017 - 11:54
Stelian Ţurlea este autor a douăzeci și unu de romane

După 22 de ani, Editura Tritonic republică un roman de puțin peste o sută de pagini al scriitorului Stelian Țurlea. Prima ediție apăruse în 1995, în condiții grafice precare, cu o copertă care făcea volumul ”confundabil cu o broşură despre protecţia muncii” (Alex Ștefănescu).

Marţi, 28 Martie, 2017 - 10:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Marţi, 28 Martie, 2017 - 00:56

Barbara Leaming este o cunoscută biografă americană, premiată de mai multe ori pentru cărțile sale despre familia Kennedy, Winston Churchill, Marylin Monroe, Katherine Hepburn, Bette Davis, Rita Hayworth, Orson Welles sau Roman Polanski. Biografia de față, apărută în 2014, a inspirat filmul Jackie realizat de Pablo Larrain, cu Natalie Porman în rolul principal. Prin urmare o biografie semnată de Barbara Leaming e demnă de atenție, încât vă veți putea apleca asupra ei chiar dacă știți esențialul despre Jackie Kennedy. Și vă puteți apleca asupra ei cu atât mai mult dacă nu știți.

Luni, 27 Martie, 2017 - 21:34

@ Iohannis participă la summit-ul PPE de la Malta, alături de mai-marii continentului care sunt, majoritatea, populari. Acolo s-a pronunțat din nou, fără rost, împotriva unei Europe cu mai multe viteze, deși nimeni nu mai vorbește despre acestea. Vitezele au fost înlocuite cu „ritmuri” @ Șeful socialiștilor europeni, bulgarul Stanișev, s-a aflat la București, unde a avut convorbiri cu Dragnea, președintele celui mai important partid socialist din Uniune în momentul de față. Au conversat despre programul de guvernare @ Prințul Charles și-a continuat vizita oficială. A fost la Muzeul Satului, a plantat un pomișor și a vizitat Delta Văcărești. Ar vrea să o vadă și pe cea a Dunării @ Ziua a fost dominată comentariile și controversele legate de „evaluarea” lui Toader. Grindeanu s-a declarat mulțumit, în timp ce Dragnea a fost dezamăgit. Băsescu l-a catalogat pe Toader drept „marțafoi” @ S-a înregistrat cel de-al 17-lea deces al unui copil, cauzat de rujeolă. Copilul era nevaccinat și nici nu avea certificat de naștere. Până acum s-au contabilizat peste 3000 de îmbolnăviri de rujeolă @ Dispute aprinse pe seama costurilor unui transplant pulmonar la spitalul Sf.Maria. Ministerul nu dă în vileag suma, dar se banuiește ca ar fi mai mare decât cea pe care o percep austriecii la AKH Viena @ Așteptat cu emoție, rezultatul „evaluărilor” făcute de ministrul Justiției asupra activității procurorului general și a șefei DNA a fost prezentat într-o manieră rabinică. Și voi aveți dreptate, că vă luptați din greu cu corupția, dar și foștii mei colegi, constituționalii, au dreptate, că ați călcat Constituția! În consecință: nu este „oportună” declanșarea măsurilor instituționale de revocare! Mai pe șleau fie spus: ați călcat legea, dar vă iert, că nu dă bine la ambasada americană să vă dăm afară! Și nici președintele, cel atât de mulțumit de activitatea voastră, nu trebuie necăjit! Abia i-a trecut supărarea după ce-au vrut să-i facă europenii  la Roma, cu vitezele lor! @Iohannis însuși a declarat că e bine că ministrul e cu ochii pe cei doi - cum dealtfel scrie la Constituție - și că o „cooperare loială” poate să înbunătățească activitatea instituțiilor. Aia de care e mulțumit, având toate șansele să fie f.f.f. mulțumit @ „Evaluarea” ministrului Toader ar putea să impună, în premieră, o nouă categorie juridică: oportunitatea! Judecătorii ar putea aprecia dacă este oportun sau nu să condamne un infractor! @ Anul acesta am putea avea încă 90 de km de autostradă, cu o condiție: să se renunțe la pasajele pentru...urși! Impuse de Comisia Europeană, în scopul asigurării libertății de mișcare a unor animale care, de fapt, nici nu trăiesc în zona respectivei autostrăzi. Ecoductele - așa le zice - costă 180 milioane de euro - cât toată autostrada. La o chestie ca asta începi să înțelegi Brexitul @ Campioana antifumatului pe bază de subvenții comunitare, madam Ciobanu, de pe lângă Ministerul Sănătății, sare în apărarea Comisiei Europene care a difuzat poza unui pacient român pe patul de moarte, pentru a fi imprimată pe pachetele de țigări. Dânsa insistă că familia se înșeală asupra identității persoanei (pentru că cer despăgubiri de un milion de euro) @ Prințul Charles a venit (doar)  pentru a doua oară în România, într-o vizită oficială, țara în care are 10 proprietăți. Ar fi primit sarcină de la guvernul său să facă Brexitul mai ușor de înghițit de catre restul europenilor... @ Așteptat mai ceva ca meciul de fotbal cu Danemarca, procesul Elenei Udrea a făcut parțial lumină în cazul extrem de mediatizat al Galei Bute. Parțial - pentru că este vorba despre prima instanță, și mai sunt două până la final. Sentința pronunțată acum este la jumătatea drumului: mai puțin decât au cerut procurorii și mai mult decât spera inculpata și suporterii săi @ Doar ea și Rudel Obreja au primit sentințe cu executare. Restul acuzaților au fost achitați ( Ariton) sau au primit suspendări, în schimbul denunțurilor @ A avut termen și dosarul „Bombonica” - de care judecătorii s-au debarasat transmițând cauza la Curtea Constituțională, pentru a se clarifica dacă este abuz în serviciu sau doar încălcare de regulamente @ Cu puțin noroc și bunăvoință din partea instanțelor, președintele PSD ar putea să „reziste” în fața ofensivei DNA, scăpând și de prima condamnare (Referendumul) și de a doua, cu executare @ Ministerul Sănătății a ajuns la un acord cu clinica AKH din Viena: se vor efectua acolo încă zece transplanturi de plămâni pentru pacienți din România. Concomitent, vom primi asistență pentru a se pune la punct secția de la Spitalul Sf.Maria @ Dragnea face pace cu „aripa” Ponta: Teodorovici a fost numit șef al Comisiei de Buget-Finanțe @ Prin adoptarea unei legi de modificare a Constituției care să prevadă expres că familia e compusă dintr-un bărbat și o femeie (și nu , după modelul european, din doi bărbați) România ar face un pas înapoi în ce privește drepturile fundamentale(bine zis!) ale omului - susțin grupările de minorități sexuale. Suntem - alături de B  ulgaria, Lituania, Letonia și Slovacia - printre puținele țări din UE care nu se aliniază acestei tendințe moderne @ Președintel CEC BANK, Radu Grațian Ghețea, este de părere că românii sunt prea optimiști în materie de credite și că nu țin seamă de de avertismentele pe care piața  le-a dat până acum - apropo de tendința crescătoare de îndatorare pentru achiziționarea de locuințe @ Nicușor Dan este cercetat la avere, după ce s-au vehiculat suspiciuni legate de declarațiile sale de venit  @ Daniel Constantin a fost aruncat peste bordul vaporului guvernamental fără prea multe fasoane. După ce ALDE i-a retras sprijinul politic, pentru Grindeanu nu a fost decât o formalitate să facă anunțul, înainte de a transmite președintelui propunerea de numnire a Grațielei Gavrilescu ca ministru al Mediului @ Funcție pe care a mai deținut-o, scurt timp, în cabinetul Ponta @ Nu este clar dacă funcția de vicepremier mai supraviețuiește titularului, sau dacă nu a fost decât o medalie onorifică, în schimbul contribuției conservatoare la edificarea partidului lui Tăriceanu @ Dragnea s-a spălat pe mâini, justificându-se prin faptul că nu poate să intervină în bucătăria statutară a partenerului de coaliție @ Evenimentul l-a făcut pe Ponta  să invoce o „tehnică a aruncării peste bord” specifică lui Dragnea, pe care ar fi aplicat-o în cazurile lui Antonescu, Oprea, Constantin și - evident - Ponta @ Fostul premier se vede în postura unui salvamar, care-și va asuma sarcina de a salva victimele teleormăneanului @ S-au împlinit cele 14 zile promise de ministrul Toader pentru „evaluarea” celor care au încălcat Constituția - Lazăr și Kovesi. Ca un făcut, exact la țanc ambasadorul american Klemm s-a prezentat la minister să se asigure de integritatea investiției americane în anticorupția marca „Codruța”. Dealtfel, când el a ieșit din cabinetul ministrului, a intrat protejata sa @ La ieșire, șefa DNA a anunțat răspicat că nu i s-a cerut și că nu-și va da demisia @ Toader însă prelungește suspansul până miercuri, când va reveni dintr-o nouă vizită la Bruxelles și când va anunța rezultatele evaluării @ Se pune la cale o nouă lege Big Brother (UNIP) care va permite să fim monitorizați la „sânge” pentru orice călătorie cu avionul. Ceva de genul acesta există doar în Marea Britanie și Franța. Proiectul este deocamdată în dezbatere publică @ După meciul ultimei speranțe pentru mondialul de fotbal din Rusia, în care nu am reușit să marcăm în poarta danezilor( ca la ultimele patru partide) se caută vinovații. Este cea mai tristă performanță din istoria (ne)calificărilor noastre. Trebuie să ne resemnăm cu ideea că nu putem mai mult. Iar nefericitul Daum, oricât ar fi de bine plătit, nu poate să suplinească lipsa de valoare a fotbalului românesc (AMBIDEXTRU)

Luni, 27 Martie, 2017 - 20:19
Travel To Mars? A New Rocket Can Make Fast Human Trips Possible, Researcher Says

Human space travel to Mars is largely considered a far off moonshot – though not entirely impossible – to the international scientific community, considering the entire trek would take years and could lead to radiation exposure, cancer and other medical risks.

Luni, 27 Martie, 2017 - 19:25

Contributia economistului Pavel Roman (AGERO Stuttgart) la tranzitia de la puterea verticala, statul mafiot oriental la statul de drept occidental este fragmentara, dar meritorie. Articole sale trateaza diferite aspecte economico-financiare din zona de conflict dintre dreptul comunitar vesteuropean, UE si devalmasia ortodoxa moldo-valaha.

Romania stat mafiot, au spus-o mereu presedintii Emil Constantinescu, Traian Băsescu, publicistii Adrian Plesu, Sorin Roșca Stănescu si semantarul acestor randuri. Cine cauta pe google - Romania stat mafiot - gaseste 218.000 de documente.

Luni, 27 Martie, 2017 - 18:38
EU shoots down idea of free travel for teens

InterRail passes were initially designed for young passengers but are now available for all age groups. — Reuters picBRUSSELS, March 27 — The European Union today rejected a proposal to give all 18-year-olds free InterRail passes as too expensive, saying it would instead subsidise some travel for a few thousand students.

Up to 7,000 European students will get bus, train or plane tickets to any EU country under a plan unveiled by the European Commission, the executive arm of the 28-nation European Union. 

Luni, 27 Martie, 2017 - 18:36
Autor: Kodru Mansour, associate PeliFilip

În data de 27 februarie 2017, Parlamentul a adoptat Legea nr. 18/2017 privind aprobarea încetării valabilităţii tratatelor bilaterale de investiţii („TBI”) intra-UE. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 198 din 21 martie 2017 şi a intrat în vigoare în data de 24 martie 2017.
Legea nr. 18/2007 aprobă încetarea valabilității prin acordul părților sau prin denunțare unilaterală a tuturor celor 22 de TBI-uri intra-UE, în prezent în vigoare, încheiate de România şi listate în Anexa la Lege. 

Luni, 27 Martie, 2017 - 14:02

Imaginatia o poate lua razna. Atunci cand stim ca va avea loc o intalnire intre ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, si ministrul Justitiei din Romania, Tudorel Toader. Tocmai inainte ca acesta din urma sa decida daca o revoca sau nu pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi. Orice s-ar discuta, orice decizie s-ar lua, efectul e negativ. Se decredibilizeaza ministrul Justitiei, este aruncat in derizoriu seful aliantei aflata la guvernare, iar DNA si Laura Codruta Kovesi inregistreaza o grava lovitura de imagine. Ambasadorul Hans Klemm a ales profund gresit.

Luni, 27 Martie, 2017 - 10:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Luni, 27 Martie, 2017 - 00:03

De la început trebuie să mărturisesc că această carte m-a intrigat din prima clipă, pe copertă apare un chip de femeie care seamănă izbitor cu al Anei Pauker, dacă nu cumva este chiar ea. Un roman despre celebra comunistă care a trimis la moarte atâția oameni nevinovați? Surprizele aveau să continue. Să le luăm pe rând, începând cu autoarea.

Duminică, 26 Martie, 2017 - 18:16

Alegerile prezidenţiale din Franţa de anul acesta ar fi putut fi foarte simple – există un singur candidat care merită să devină preşedinte, François Fillon – dacă nu ar fi complicate de preşedintele încă în funcţie, François Hollande, şi de majoritatea socialistă care are încă guvernul şi este bine răspândită în structura perenă a statului francez. Procurori şi judecători „roz” (socialişti), servicii secrete partizane, poliţişti cu clare opţiuni politice (fie socialişti, fie de extremă dreaptă) pot încurca dramatic alegerile într-o mare şi consolidată democraţie.

Duminică, 26 Martie, 2017 - 12:37

Numărătoarea inversă a început pentru domnul Daniel Constantin. Și este implacabilă. Viceprim-ministrului desemnat și susținut până acum de către ALDE îi sunt orele numărate. Foarte curând, el își va pierde această poziție și, totodată, și pe cea de copreședinte ALDE. De ce se întâmplă asta? Care este motivul scoaterii sale pe tușă? Dar, înainte de toate, care sunt garanțiile pe care le avea Daniel Constantin și care au motivat lupta sa împotriva lui Tăriceanu? 

Duminică, 26 Martie, 2017 - 00:55

Ioana Duda are 32 de ani, a scris la revista Catchy, are un blog personal, este o tânără scriitoare care a publicat anul trecut, la editura Herg Benet, două cărți, Instinct și Jurnalul primei mele morţi. După primul roman, de debut, i-am luat un interviu pentru Ziarul de duminică în care spunea: ”Sunt avidă după lumina reflectoarelor. Ador să fiu în centrul atenţiei. Imi plăcea, când eram jurnalistă, să îmi văd numele scris. Sunt narcisistă, bineînţeles. Spun mereu că sunt o zeiţă. Am început să scriu dintr-o joacă. Și am văzut că lumii îi place.

Sâmbătă, 25 Martie, 2017 - 20:47

 Românca salvată din Tamisa după zece minute petrecute în apa rece, după o comoție cerebrală suferită în urma șocului  provocat de mașina teroristului, și-a revenit, la spitalul din Londra unde este tratată STOP  Ovidiu Tender și-a redus perioada de detenție de la 12 ani și 7 luni, la 9 ani și 2 luni, în urma retragerii acuzației de abuz în serviciu STOP  Petre Roman a pierdut procesul de incompatibilitate cu ANI STOP  Iar Sorin Blejnar rămâne în arest STOP  Mihai Aniței, președintele Colegiului Psihologilor, muncea câte 20 de ore pe zi - u

Pagini

Subscribe to Comentariu