Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:01
Fundațiile germane și cultele neoprotestante implicate în funcționarea statului român

Sponsorizările primite ilegal de PDL, de la fundațiile germane „Hanns Seidel” și „Konrad Adenauer”. Aceleași fundații au pompat fonduri substanțiale și în ministerele vitale pentru funcţionarea statului român, în mod special în timpul guvernării PDL. Acestea au fost restructurate, transformate și îndoctrinate prin banii dați direct de cancelarul Angela Merkel. Banii au fost însoţiţi de o acţiune de spionaj instituţional, mai exact, odată cu fondurile, instituţiile din România şi mecanismele după care acestea funcţionează au fost investigate atent de agenţi politici, care s-au folosit de orice breşă pentru a şi le subordona.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 11:22

După aproape cinci ani de luptă cu Agenția Națională de Integritate în instanțele de judecată, am câștigat. Timp de cinci ani nu am fost un om integru. Pentru că nu a vrut ANI. Acum sunt un om integru printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă dată de o instanță de judecată. Din această perspectivă, calvarul pentru mine s-a sfârșit. Dar începe calvarul pentru ANI. Fiindcă îi cer despăgubiri substanțiale. Pe care sper din tot sufletul să le plătească cei vinovați. Nu dumneavoastră sunteți vinovați. Ci ei.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 00:00

Un cimpanzeu din jungla nigeriană, Gozo Pann, este capturat de braconieri și ajunge la Grădina zoologică din Băneasa. După un an de captivitate, aude vorbind un grup de elevei din clasa a șaptea despre teoria evoluționistă a lui Charles Darwin, devine fanul ei și-l invocă noapte de noapte pe savant. Îl aude Steaua Începutului, care acceptă să-l transforme în om. Gozo nimerește într-o Românie plină de prejudecăți, exact în campania electorală.

Luni, 19 Martie, 2018 - 21:32

 Week end-ul a fost bântuit de dezvăluiri și controverse pe seama acestora STOP  Ponta a lansat teoria „flagrantului” organizat de DNA pentru Dragnea, pe care el l-ar fi împiedicat printr-o intervenție hotărâtă pe lângă „statul de drept” coordonat de Oprea.

Luni, 19 Martie, 2018 - 21:25

@ Week end-ul a fost bântuit de dezvăluiri și controverse pe seama acestora @ Ponta a lansat teoria „flagrantului” organizat de DNA pentru Dragnea, pe care el l-ar fi împiedicat printr-o intervenție hotărâtă pe lângă „statul de drept” coordonat de Oprea. Mărturia lui face parte din categoria „bătutului cuielor în talpă” inaugurată de Teodorovici prin recunoașterea primirii diplomei de la SRI fără să fi frecventat vreun curs...@ „Lista neagră” de la Comisia Europeană, din 2012, nominaliza persoanele asupra cărora justiția ar fi trebuit să-și îndrepte atenția - în fapt o sugestie directă de a fi anchetați și condamnați. Semnată de comisarul pe Justiție al lui Barrosso, lista poartă amprenta Monicăi Macovei - cei indicați fiind dintre „clienții” acesteia @ Guvernul a fost somat să ceară lămuriri de la Bruxelles în legătură cu această intervenție brutală în afacerile interne. Cam târziu...@ Comisia lui Iordache l-a aruncat „peste bord” pe președinte  de la numirile de la ÎCCJ, sub pretextul influenței politice. Or se știe foarte bine că Iohannis este cam apolitic @ Decizia Curții Constituționale de a nu se mai implica  în discuțiile pe tema MCV - instituția fiind obligată să-și păstreze neutralitatea - l-a oripilat pe jurisprudentul Zegrean. Este - zice el - un „stînga-mprejur”. El făcea, pe vremea lui Băsescu, doar „dreapta-mprejur” @ Cristian Preda, europarlamentarul acela care ar vrea ca România să fie suspendată în UE, se întreba retoric dacă Adrian Năstase a avut mandat să participe la o conferință științifică la Moscova, taman înaintea alegerilor de acolo. Cu alte cuvinte, dacă a avut aprobare de la noua Securitate @ Toată lumea se preface că-și pune speranțe în aflarea adevărului despre „statul paralel”prin desecretizarea protocoalelor SRI cu 58 de instituții plus SRI. Dăncilă i-a cerut lui Toader să clarifice problema cu Parchetul General, iar Hellvig s-a arătat să facă operațiunea @ Revenirea intempestivă a iernii a arătat și unele dintre dezavantajele evoluționismului pentru specia umană: mersul biped ne face extrem de vulnerabili la polei! Dovada, cozile de la cabinetele Urgențelor @ Televiziunea Regală (TVR) a oferit telespectatorilor săi un regal monarhist: reportajul extins  al vizitei cuplului Custode - Principe în studiourile din Pangratti. Operațiunea face parte din gama obligațiilor de furnizor de servicii media ai Casei Regale...(AMBIDEXTRU)

Luni, 19 Martie, 2018 - 14:41

Se vehiculeză faptul că, în numai două zile, pot fi desecretizate faimoasele protocoale. Să vedem dacă este așa.

1). În total sunt 65 de protocoale secrete, pe care SRI le-a încheiat cu alte instituții.

Luni, 19 Martie, 2018 - 14:38

După ce v-am prezentat articol cu articol, tot ce înseamnă Rezoluţia 2199/ 17 iunie 2010 a Parlamentului European şi care după publicare a devenit obligatorie pentru toate statele membre, a fi implementată intr- o lege specială care să privească apărătorii drepturilor omului.

Luni, 19 Martie, 2018 - 12:16

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Luni, 19 Martie, 2018 - 11:55

Presa din întreaga lume titrează că, obținând o nouă victorie la prezidențiale, Putin devine al doilea, după Stalin, cel mai longeviv conducător al Rusiei moderne. Și, firește, se fac fel de fel de calcule privind viitorul Federației Ruse, dar și legat de consecințele în plan geopolitic ale viitoarei etape din cariera lui Vladimir Putin. Ce e corect și ce e greșit legat de aceste prognoze?

Luni, 19 Martie, 2018 - 10:27
Prezenţă la urne fără precedent în cadrul secţiilor de votare din străinătate

Rezultatele actualului scrutin prezidențial reprezintă un record pentru Vladimir Putin în privinţa anvergurii susţinerii sale. Potrivit rezultatelor preliminare, aproape 55,5 milioane de votanţi au optat pentru preşedintele în exerciţiu.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:59

Președintele rus în exercițiu, Vladimir Putin a câștigat al patrulea mandat (de 6 ani) în alegerile prezidențiale de duminică, potrivit rezultatelor parțiale publicate de către Comisia electorală.

După numărarea a 22% din voturi, majoritatea din Estul țării, Putin conducea cu 72% din voturi.

Candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin,avea 15%, în timp ce politicianul naționalist Vladimir Jirinovsky, care candidase împotriva lui Boris Elțân în 1991, ar obține 7% din voturi.

Restul candidaților își vor împărți  2% din voturi.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:38
„Ocupatia americana este cea mai dura ocupatie la care a fost supus poporul roman”

Într-o postare pe fecebook, fostul șef al SPP din mandatul lui Ion Iliescu, generalul Dumitru Iliescu radigrafiază nașterea și dezvoltarea „statului paralel”:

Luni, 19 Martie, 2018 - 00:00

Dinu Guțu, tânăr basarabean de 30 de ani, stabilit la București de vreo 11,  este jurnalist cultural, doctor în antropologie la Școala Națională Superioară de Științe Politice și Administrative și ultras în galeria lui Dinamo București. Și-a publicat teza de doctorat despre ultra­șii de la Dinamo, Galeria Hâldan (Ultimii oameni. Etnografia unei peluze, 2015, editura Tritonic). În toamna anului trecut a debutat ca prozator, iar primul său roman se numeşte Intervenția.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 13:55

În 2012, când Traian Băsescu a fost demis nu numai de Parlamentul României (adică de politicieni pretins corupţi şi incompetenţi în masă), ci şi de toţi românii prin vot liber exprimat şi a fost repus în funcţie de un anume Philip Gordon, emisarul lui Hillary Clinton, şefa Departamentul de Stat al SUA în acel moment, şi de Angela Merkel, cancelarul Germaniei, România a pierdut enorm. A pierdut cel puţin trei instituţii esenţiale pentru suveranitatea şi independenţa ei.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 12:15
Și intenționează să le taxeze cu 3% din veniturile brute

Marile companii digitale, precum Alphabet si Twitter, ar putea fi impozitate cu 3% din veniturile brute, in tara de unde provin utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene care va fi publicat pe 21 martie.

Proiectul, care a fost vazut vineri de Bloomberg, prezinta cum aceasta taxa va mari costurile fiscale ale acestor companii, Comisia intentionand sa obtina mai multi bani din partea unei industrii care, potrivit institutiei, contribuie mai putin decat ar trebui la finantele publice.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 11:09

Într-un dialog purtat sâmbătă pe platoul unei televizini de știri, Călin Popescu Tăriceanu a scăpat câteva infomații care dau de gândit. Ce se întâmplă dacă președintele Klaus Iohannis refuză să o revoce pe Laura Codruța Kovesi? Dacă se întâmplă asta, a spus al doilea om în stat, înseamnă că Iohannis refuză să-și îndeplinească obligațiile pe care le are în calitate de președinte. Și de garant al Constituției. Tot el a mai afirmat că Guvernul are obligația de a desecretiza blestematele protocoale. Acum să punem cap la cap cele două declarații.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 10:05

Pe16 martie, s-au implinit 136 de ani de la nasterea lui Nicolae Titulescu, cel care, in cartea sa testamentară,  „Politica externă a României” (republicată recent de Fundatia noastră) scria, in 1937: „Isi poate oare permite România luxul unei politici ostile fată de de marele ei Vecin, Rusia? Sunt convins că nu putem”. El explica astfel negocierile realizate in 1934 cu Litvinov pentru reluarea relatiilor diplomatice. Spunea el, in acelasi volum: „Din 1918 până in 1934, noi nu am avut niciun fel de relatii cu rusii.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 00:00

Constantin Bacalbașa (1856 - 1935) a fost un cunoscut ziarist, memorialist și om politic român, a fondat mai multe ziare și reviste, a fost președinte al Sindicatelor Ziariști

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 18:57
Au eliminat deținătoarea trofeului și campioana în exercițiu, Timișoara Saracens 

Rugbyiștii de la CSM București s-au calificat în premieră în finală, eliminând deținătoarea trofeului și campioana în exercițiu, Timișoara Saracens. 

 

"Nu e nici o păcăleală, CSM e în finală". Asta s-a auzit din vestiarul bucureștenilor la finalul meciului de pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală.  CSM București a învins Timișoara, 27-22, în semifinala Cupei României, ajungând pentru prima dată în istorie în ultimul act al competiției. Sâmbăta viitoare, ei vor juca pentru trofeu cu Baia-Mare, echipă care a învins Steaua, 16-7.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 17:18
Daneza a ratat obiectivul pentru care fusese angajată

Conducerea clubului CSM Bucuresti a luat o masura radicala, antrenoarea Helle Thomsen fiind demisa dupa seria de meciuri neconvingatoare ale echipei feminine de handbal.

"Tigroaicele" au dezamagit in Grupele Principale din Champions League, acolo unde incheiat abia pe locul al treilea, iar in competitiile interne au avut meciuri in care s-au chinuit teribil.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 15:15

Premierul spaniol Mariano Rajoy intenţionează să nu participe la summitul pe care Uniunea Europeană îl va desfăşura pe 17 mai la Sofia cu ţările din Balcanii Occidentali, dacă la această reuniune va lua parte şi preşedintele Kosovo, informează agenţia EFE.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 00:00

Să precizăm de la început: cea mai recentă carte de Evanghelos Moutsopoulos apărută în limba română, cea de față, încununează opera de 60 de ani a academicianului din Atena. Spun editorii: ”Ea reprezintă și o sinteză și, în același timp, o splendidă schimbare a perspectivei: de la cercetarea în profunzime a multor şi diferitelor aspecte ale existenței și poziției omului în lume, la tratarea lor coerentă și unitară din punctul de vedere al celei mai miraculoase entități: conștiința.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 22:39

 Ne-a lăudat șeful NATO în raportul său anual: suntem pe primul loc la cheltuielile pentru înarmare! Dăm mai mulți bani decât orice alt stat membru (proporțional cu PIB-ul) pe rachete, avioane și transportoare blindate, și mai puțin pe grădinițe, școli și spitale. Securitatea costă!(și astăzi, ca și ieri) STOP  Membrii CSM au trudit din greu ca să aștearnă pe 50 de pagini motivatea avizului (pe care l-au dat în cîteva minute, după audiere) cererii ministrului Justiției de revocare a șefei DNA.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 21:21

,,De vreme ce despre statul paralel se vorbește la fel de insistent pe celălalt mal al Atlanticului, rezultă că, într-u fel sau altul, acest stat paralel este de import. Și am face o mare greșeală să ne imaginăm că responsabilii acestui mecanism profund nedemocratic trebuie identificați doar în România’’.Iată un adevăr la care, cu siguranță, mulți dintre noi s-au gândit, dar pe care puțini au avut curajul să îl afirme în mod public, deschis.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 15:14

Curg informațiile referitoare la listele negre. Inițial, s-a știut că ele sunt făcute de procurorii DNA. De procurorii din republica procurorilor. Ulterior, s-a aflat că listele negre cu politicieni care urmau să fie executați se făceau de către tandemul Maior-Coldea. De la SRI. Azi aflăm că cel puțin o parte din listele negre erau făcute la PSD. Și oare ce vom afla mâine?

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:37

Curg informațiile referitoare la listele negre. Inițial, s-a știut că ele sunt făcute de procurorii DNA. De procurorii din republica procurorilor. Ulterior, s-a aflat că listele negre cu politicieni care urmau să fie executați se făceau de către tandemul Maior-Coldea. De la SRI. Azi aflăm că cel puțin o parte din listele negre erau făcute la PSD. Și oare ce vom afla mâine?

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:21

La 21 de ani de la prima ediție, într-un an în care se sărbătorește centenarul Marii Uniiri, Editura Tritonic a retipărit romanul lui Stelian Țurlea Fă-ți patul și dormi!, un roman în care, între altele, sunt amintite mai multe episoade puțin cunoscute ale acelei epoci, extrase din memoriile, însemnările, notele sau rapoartele unor iluștri oameni ai neamului.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 00:00
Succintă incursiune printre temele jurnalistice din perioada 1995 - 2011

Copleșiți de fluxul evenimentelor care ne asaltează cotidian suntem tentați să rupem șirul celor care alcătuiesc istoria recentă. Pentru că orice se întâmplă astăzi pare mai importantant decât ce s-a petrecut ieri, alaltăieri, etc.

Vă propun, în textul de față, un exercițiu de rememorare a temelor pe care le-am considerat importante la vremea respectivă - dintre editorialele publicate cotidian între 1995 și 2011.

@ Aplauze pentru imnul Paraguay-ului @ Isărescu și-a vărsat năduful asupra reprezentanților FMI @ Epoleții de pe sub cămașa lui Ovidiu Grecea @ Conflictul româno- basarabean generat de atașatul militar la Chișinău @ Pachetul de legi anticorupție - dinamită curată! @ Gigi Becali transferă fotbalul în politică @ Amintirile lui Gheorghe Flutur de pe când muncea la negru în Germania, la rude @ Moștenirea Mătușii Tamara l-a costat pe Năstase funcția de președinte executiv al PSD @ Spargere la sediul liberalilor - pagube incomensurabile @ Uninominalul - faza de masă a concursului „Fiii lui Babel” @ Dorințele Almei Roberta împlinite de peștișorul de aur @ Singurele lucruri pe care nu le-a negociat Băsescu @ Subiectele fierbinți din prime time ale televiziunilor de știri... (Octavian Andronic)

Subscribe to Comentariu