Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 00:00

Sub deviza „Trăiesc ca să mănânc!” se înșiruie 14 titluri, care de care mai incitant. În prezentarea colecției, editorii insistă că a mânca nu mai este un lux, ci însăși arta de a trăi frumos, savurând una din marile bucurii ale vieții și îi cheamă pe cititori, alături de Bucătărescu (cin’ să fie? cin’ să fie?) în lumea aromelor neconvenționale de azi sau de demult, românești și internaționale, pentru a vedea ‒ la propriu! ‒ ce înseamnă să trăiești cu gust! Colecția Bucătărescu a apărut la Editura Integral.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 22:57

 Din nefericire (sau nu?) toată atenția îndreptată spre oaspeții regali ai funeraliilor regelui Mihai a pus în umbră suferința procurorilor, cauzată de nemiloasele modificări operate de Iordache&Comp în structurile penale STOP  Apelul disperat al al Codruței Kovesi („Lupta anticorupție va fi terminată!”) este însoțit de o demonstrație teoretică menită să dovedească acest lucru STOP  Luată la bani mărunți de juriști independenți, demonstrația sa se dovedește a fi o colecție de minciuni bune doar pentru inflamarea spiritelor străzii STOP 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 19:03
#smokersareconsumerstoo

Război împotriva tutunului! ''War on tobacco'', transmite  Bloomberg News, agenție deținuta de Michael Bloomberg, cunoscut activist anti-tutun, prin Fundatia care ii poarta numele si care sponsorizează la greu oengeuri de tipul 2035Romaniafartutun. Curat știre neutra!, cum ar zice Nenea Iancu redivivus STOP Potrivit sursei bine documentate din interior, "War on tobacco", la fel ca si "War on terror" se extinde in Orientul Mijlociu si Africa. A naibii coincidenta! STOP Cică "fumătorii habar nu au ce își fac cu mâna lor".

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 12:49

În fiecare an, spre sfârșitul lunii decembrie, în România tensiunile politice au crescut. Uneori au dat în clocot. De această dată, au un potențial de-a dreptul exploziv. Unii comemorează, alții aniversează ceea ce s-a petrecut în România în intervalul 15-25 decembrie. Cum au debutat evenimentele, rolul jucat de pastorul Tokes și cum s-a închis un ciclu printr-un proces sumar și o execuție de-a dreptul animalică a cuplului Ceaușescu. Pentru unii a fost revoluție. Pentru alții, lovitură de stat. Lovitura, spun unii, a fost benefică. Alții afirmă ca fost malefică.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 00:00
Sărbători cu sănătate!

Într-o lume în care preocuparea pentru propria sănătate a devenit o constantă a activităților noastre cotidiene, publicația ”Farmacia ta”  a Grupului Tonica este în măsură să ofere nu puține răspunsuri la multele întrebări pe care ni le punem. Este și ideea de la care pleacă editorialul Otiliei Ostroțchi din acest număr:

Sărbători cu sănătate!

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 00:00

Andreas Wagner este un biolog și profesor austriac la Universitatea din Zürich, născut în 1967, și cunoscut pentru studiile în evoluția biologică. Între altele a devenit celebru în lumea din afara cercului de oameni de știință și prin cartea pe care o prezentăm astăzi.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 20:57

 Asediu de capete încoronate asupra republicii române. Nici un alt eveniment nu a atras vreodată un asemenea nivel de oapeți de viță nobilă. Printre cei veniți în premieră, un vizitator fidel: prințul Charles STOP  Apropo de prinți: ex-principele Nicolae nu a mai fost împiedicat să-și viziteze bunicul, pe catafalc.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:40
Autorul, jurnalistul Octavian Andronic, se apropie de finalul operațiunii

Începută în urmă cu 7 ani, operațiunea strângerii în volume a editorialelor publicate zilnic în presa intervalului 1999 - 2010 a ajuns la cel de-al nouălea volum pe care autorul, jurnalistul Octavian Andronic , l-a intitulat „VOTUL UNINOMINUL. Editat de Fundația AlegRO și tipărit de Editura „Semne”, vlumul a fost prefațat de ambasadorul Neagu Udroiu,, reputat jurnalist și scriitor, fost director general al ROMPRES. Vă prezentăm în premieră - înaintea lansării oficiale, prefața:

”CINE SUNTEM? DE UNDE VENIM? ÎNCOTRO MERGEM?

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 12:10

Este în afara oricărei îndoieli. Opoziția se radicalizează. Atât în Parlament cât și în stradă. Iar mișcarea pentru susținerea statului paralel devine eminamente politică. Și tot mai violentă. Până unde poate merge această violență? Cum poate fi ea oprită?

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 00:13

 Corpul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus în țară pentru a fi plimbat de la București la Sinaia și apoi la Curtea de Argeș. Dacă fostul suveran ar avea cunoștință de excesele omagiale la care se dedau autoritățile și media bugetară ar abdica încă odată de rușine. Tot ceea ce se întâmplă în jurul morții lui sfidează modestia și bunul simț care l-au caracterizat STOP  Nu e chiar toată America fan Codruța&Coldea. Roger Stone, consilier al lui Trump, aflat pentru câteva zile la București, a făcut niște declarații care l-au năucit pe ambasadorul Klemm.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 00:00

Elisabeth Strout este o scriitoare americană născută în 1956, care a câștigat, în 2009, Premiul Pulitzer pentru ficțiune, cu romanul Olive Kitteridge, și a mai scris alte romane la fel de bune. Cel de față a fost nominalizat la Premiul Man Booker.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 20:09

Un moment uluitor pentru mine, unul șocant, a fost de curând când, la sesiunea omagială din Parlamentul României, l-am văzut pe fostul președinte Traian Băsescu alături de ceilalți șef de stat și în proximitatea MS Margareta. Nu mi-a venit să cred că așa ceva este posibil. Președinte fiind și chiar în această calitate, Băsescu i-a adus una dintre cele mai grave ofense Regelui Mihai, nu numai opunându-se ca acesta să se adreseze poporului român prin intermediul Legisativului, dar mai mult chiar, acuzându-l pe nedrept de fapte extrem de grave.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 00:00

Între toate cărțile semnate de Regina Maria a României, cea de față ocupă un loc aparte. La sfârşitul anului 1916, Regina Maria a României publica la Londra a doua sa carte - Ţara mea (My country) – care s-a bucurat de succes și de cronici elogioase. Era şi primul semn major de atenţionare asupra existenţei României în Europa. Nicolae Iorga a îndemnat-o să continue să descrie frumusețile țării și a publicat textul în fascicole pe care le-a răspândit printre soldați.

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 21:04

 Comisia Iordache a isprăvit corvoada modificărilor , nu fără schimburi de „amabilități” cu colegi din ALDE. Doamne Cătăniciu a reproșat faptul că un amendament a fost respins în absența sa! ( întârziase, datorită...epuizării!) STOP  Miercuri proiectul merge în plen pentru a fi votat înaintea intrării în doliul regal STOP  În noianul de informații care ne copleșește dinspre mediile cu opțiuni monarhiste și-au făcut loc două cu semnificații aparte. Prima - Camelia Csiki, reporter regal, ne informează că regele a murit în somn. Să-i fie semnul de veci ușor!

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 00:00

Surprizătoare (și încântătoare) carte despre care nu știam nimic! Aflat la Paris, în 1879, Mark Twain stătea la un hotel cu fiicele sale mici care îl implorau în fiecare seară să le spună o poveste. Alegând ca punct de plecare o fotografie dintr-o revistă, Twain a început să le spună povestea lui Johnny, un băiat sărac care avea nişte seminţe magice şi care s-a trezit că pleacă să salveze un prinţ furat. Mai târziu, Twain și-a notat câteva idei generale despre povestea cu pricina, însă aceasta a rămas neterminată.

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 20:58

@ Din nefericire (sau nu?) toată atenția îndreptată spre oaspeții regali ai funeraliilor regelui Mihai a pus în umbră suferința procurorilor, cauzată de nemiloasele modificări operate de Iordache&Comp în structurile penale @ Apelul disperat al al Codruței Kovesi („Lupta anticorupție va fi terminată!”) este însoțit de o demonstrație teoretică menită să dovedească acest lucru @ Luată la bani mărunți de juriști independenți, demonstrația sa se dovedește a fi o colecție de minciuni bune doar pentru inflamarea spiritelor străzii @ „O să ne întoarcem la vremurile de dinainte de 2004” - avertizează ea cu ultimele puteri, evocând cu nostalgie minunatele clipe în care Monica Macovei instaura dominația procurorilor asupra statului de drept, cu binecuvântarea unui Bruxelles obsedat de „peștii mari” ai corupției @ Invadatul de adrenalina bătăliei de tranșeele revizuirii legilor justiției, Lazăr este pe cale să o încurce de pe urma bravadei de la OUG 1, când a retras-o cu forța pe Oana Schmidt Hăineală de la Ministerul Justiției, ca să-l pedepsească pe Iordache. Înalta Curte i-a dat cîștig de cauză acesteia în procesul intentat procurorului general și CSM, care nu doar că vor avea de plătit daune, dar vor suporta și sancțiuni administrative @ Isterie la metrou, după episoadele dezaxatei care a îmbrâncit două femei spre șine. Tot mai mulți călători sunt obsedați de prezența unor persoane malefice împotriva căror nimic și nimeni nu-i poate proteja @ Aflat tot pe la Bruxelles, Iohannis renunță temporar la tema modificărilor din justiție și vorbește despre euro. El reiterează angajamentul ferm (?) al României de a adera la euro cât mai curând. Asta poate să însemne și unul, dar și zece ani. Vom vedea @ Ca și Juncker, Gianni Pitella, liderul europarlamentarilor socialiști și democrați din Parlamentul European, crede ca România, Bulgaria și Croația trebuie să intre cît mai repede în spațiul Schengen. Ca și în cazul euro, acest „repede” poate însemna oricît. Oricît vor crede de cuviință nemții și olandezii @ Băsescu și-a pus în minte să candideze la alegerile din Basarabia, după ce va lămuri problema cetățeniei retrase de Dodon. Probabil că se se vede un Cuza...@ Ambasadorul Jinga a primit distincția de „Cel mai bun diplomat român din America”. Pe merit: e singurul! Că doar nu-și închipuie cineva că George Maior e și diplomat, chiar dacă e ambasador. El este ce știm cu toții că e... @ Asediu de capete încoronate asupra republicii române. Nici un alt eveniment nu a atras vreodată un asemenea nivel de oapeți de viță nobilă. Printre cei veniți în premieră, un vizitator fidel: prințul Charles @ Apropo de prinți: ex-principele Nicolae nu a mai fost împiedicat să-și viziteze bunicul, pe catafalc. A fost întâmpinat cu manifestări de simpatie de mulțimea aflată la coadă care și-a trădat în felul acesta antipatia față de de celalalt principe, de viță mai puțin nobilă, dar mai bine plasat în Casa Regală @ PrensPol și consoarta s-au mulțumit cu partea de moștenire , deja valorificată, și nu s-au mai înghesuit printre mărimile care, oricum, nu-i recunosc @ În zelul lor antipesedist, useriștii și liberalii (în ordinea gălăgiei) au devenit cei mai aprigi susținători ai abuzurilor practicate de procurori în numele sfintei anticorupții. Acum le put și directivele europene care resping spectacolul judiciar cu cătușe, pe motiv că „actorii” sunt ai altora, nu ai lor. Deocamdată @ Lazăr, care de când cu campania asta s-a...ridicat și merge, este pur si simplu îngrozit de această adevărată „cădere a Constantinopolului” judiciar. Efectele modificărilor vor fi devastatoare - proorocește el Apocalipsa parchetului @ Codruța nu este nici ea mai puțin ...devastată: „Dacă o astfel de lege intră în vigoare, putem spune că DNA se închide”. De ce să se închidă, în loc ca procurorii să învețe să lucreze mai bine și mai legal! @ Ministerul Transporturilor s-a dumirit că a pierdut hotelul Minerva printr-o mânărie ordinară făcută de amploaiați de-ai săi. S-a constituit parte civilă într-un proces tardiv @ BNR semnalează cu prost mascată satisfacție (știe Guvernul de ce) că datoria externă a României a crescut în acest an la 1,3 miliarde euro @ De la Bruxelles Iohannis a lăsat-o mai moale cu cu criticile la adresa modificărilor legilor justiției: sunt prea ample și făcute cu prea mare viteză! @ Mircea Cornișteanu a prins ultima zi dinaintea doliului regal pentru a-și prezenta, la Teatrul de Comedie, noua premieră: „Breaking News”. Piesă scrisă de Mihail Sebastian și mai cunoscută sub numele de „Ultima oră”. Regizorul a dat lovitura, cu o partitură clasică în care se regăsesc toate tarele politice și jurnalistice ale prezentului, excelent servită de distribuția care-l are în frunte pe George Mihăiță @ Corpul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus în țară pentru a fi plimbat de la București la Sinaia și apoi la Curtea de Argeș. Dacă fostul suveran ar avea cunoștință de excesele omagiale la care se dedau autoritățile și media bugetară ar abdica încă odată de rușine. Tot ceea ce se întâmplă în jurul morții lui sfidează modestia și bunul simț care l-au caracterizat @ Nu e chiar toată America fan Codruța&Coldea. Roger Stone, consilier al lui Trump, aflat pentru câteva zile la București, a făcut niște declarații care l-au năucit pe ambasadorul Klemm. „În România serviciile secrete au scăpat de sub control. Sunt în cârdășie cu Soros!” - spune americanul @ Un ministru mai tânăr și mai puțin timorat de tupeul unor „Excelențe” îi dă o replică dură ambasadorului canadian, cel „îngrijorat ca și manifestanții din Piața Victoriei” de modificările legislative. Ilan Laufer îl acuză pe Kevin Hamilton că se amestecă în politica internă a României, încălcând principiile Convenției de la Viena care stabilesc ce au dreptul să facă ambasadorii oricărei țări, nu doar ai celor mai egale decât altele @ Țopăiala și fluierăturile PNL și USR au fost zadarnice. Curtea Constituțională a respins sesizările referitoare la lucrările Comisiei Iordache @ A fost votat bugetul Administrației Prezidențiale. Cu 20% mai mare. Obrazul subțire cu cheltuială de la buget se ține @ Celebra judecătoare Camelia Bogdan ( cea cu dosarul Telepatia) a fost reprimită în magistratură, după ce fusese exclusă din motive de deontologie. A fost însă exilată la Tg.Mureș, de unde nu va mai putea fi invitată la sindrofiile  ambasadei americane @ Senatul a adoptat OUG prin care punctul de pensie se majorează de la 1100 la 1250 lei. dar de la 1 iulie 2018. Pentru cine mai prinde... @ Comisia Iordache a isprăvit corvoada modificărilor , nu fără schimburi de „amabilități” cu colegi din ALDE. Doamne Cătăniciu a reproșat faptul că un amendament a fost respins în absența sa! ( întârziase, datorită...epuizării!) @ Miercuri proiectul merge în plen pentru a fi votat înaintea intrării în doliul regal @ În noianul de informații care ne copleșește dinspre mediile cu opțiuni monarhiste și-au făcut loc două cu semnificații aparte. Prima - Camelia Csiki, reporter regal, ne informează că regele a murit în somn. Să-i fie semnul de veci ușor! A doua: regele a fost ultimul mareșal în viață al armatei române. N-a lipsit mult să fie egalat de generalul de intendență cu patru stele Gabi Oprea @ Cioloș a primit omagiul ambasadei Suediei pentru eleganța cu care a purtat un fes de lână la manifestația din Piața Victoriei. Drept mulțumire, i-a trimis doamnei ambasador o pereche de șosete. Tot de lână @ Deși a fost și el prezent la manifestare, țopăind militant, Orban nu a atras atenția. Probabil din cauză că era cu capul gol @ Marele ghinion al liberalilor rămâne acela că au ales un președinte care nu poate intra în parlament decât cu bilet de voie și, drept urmare, e nevoit să-și manifeste opoziția în stradă @ Pe deasupra mai e și penal - lucru pe care Iohannis pare a nu-l fi observat @ În Parlament, bugetele instituțiilor au fost votate pe bandă rulantă, fără nici unul dintre cele peste 4000 de amendamente depuse de opoziție @ A stârnit unele discuții doar majorarea cu 30% a cheltuielilor cu personalul SRI. Dar asta nu mai miră pe nimeni @ DNA a reluat audierile în dosarul „Belina” după ce a primit undă verde din partea Curții Constituționale @ Până când va ajunge la instanță, Sevil Șaideh a primit cadou de sărbători o funcție în conducerea ROMPETROL, unde va câștiga de câteva ori mai mult decât ca ministru @ Rata anuală a inflației a atins cel mai înalt nivel din ultimii patru ani: 3,13% față de 2,6% în octombrie  @ Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost abandonat ore în șir la intrarea în biserica grecească din Lausanne, în care nu putea intra decât în prezența familiei. Peste noapte nu a fost vegheat decât de o măicuță și câțiva români din împrejurimi @ La București, în Parlament, cu voci tremurânde și expresii pioase, liderii  l-au evocat ca pe o persoană ce le-a fost întotdeauna apropiată @ Datorită emoției încercate, Dragnea și Tăriceanu au uitat să-l conducă pe Iohannis, la plecare, cum cerea protocolul @ Au continuat dezbaterile și votul din Cameră pe modificările la legile justiției, proces care nu a putut fi împiedicat nici de show-ul de fluierături pus în scenă de actorii amatori de la USR @ Singura nădejde a străzii îngrijorate și a opoziției aproape resemnate rămân Curtea Constituțională și președintele - cu puteri tot mai limitate @ Și Uniunea Europeană are îngrijorări și vrea lămuriri, dar nu mai devreme de jumătatea lui ianuarie @ Abia acum înțelegem demersurile îndârjite ale ambasadorului Klemm legate de justiție: slăbirea legislației anticorupție - zice Excelența Sa - poate expune România la amenințări venite din partea Rusiei! Putin stă cu ochii pe noi și pe Codruța! @ Din stradă se cer anticipate. Băsescu, mai realist decât atunci când era președinte, se teme că ar câștiga tot PSD și tot cu scor mare @ Voci lucide prin justiție: judecătoarea Gabriela Baltag, din CSM, spune că în pachetul de legi pe marginea căruia se face atăta gălăgie fără rost, nu există nici o prevedere  care să aducă vreo îngrădire sistemului judiciar! Se aude, domnu Lazăr? (AMBIDEXTRU)

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 14:46

(Paraleli suntem noi cu memoria şi mintea)

Pornind de la definiţia paralelei din geometrie, care spune că sunt două linii drepte care nu se întâlnesc niciodată, constatăm că e o mare eroare să o foloseşti măcar şi ca metaforă în contextul unui stat şi, cu-atât mai mult,    într-un stat european, cum este România.

Ori, statele noastre paralele se întâlnesc destul de des şi chiar vor să se distrugă unele pe altele.

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 12:24

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a fost distins cu două premii importante din partea unei publicații internaționale de real estate, în cadrul celei mai prestigioase gale din România, dedicată industriei de profil.

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 11:31

Pentru prima dată după mult timp, plăcile tectonice din PSD nu se mai mișcă alandala. Dimpotrivă. Echilibrul s-a rupt. Ele se deplasează într-o singură direcție. La capătul acestui proces, care nu va dura prea mult, Liviu Dragnea își pierde ambele funcții. De președinte al celui mai mare partid din România și de președinte a Camerei Deputaților. Iar cauza este cu totul și cu totul alta decât tărăboiul din stradă.

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 00:00

Gheorghe Schwartz este singurul scriitor de la noi care s-a angajat în ample proiecte pe care le-a și realizat: după un ”ciclu lugojan” de patru romane, a publicat ciclul ”Cei o sută”, un fel de istorie a omenirii, apoi a început ciclul ”Vocalize” ajuns acum la al patrulea volum, cel de față. Întreg acest din urmă ciclu este o distopie, în care absurdul e asumat ca formulă existențială.

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 22:12

 Postul public de televiziune (TVR) plătit din bani republicani și-a regăsit cu entuziasm ereditatea adulatoare din vremea lui Ceaușescu, transformându-și programul într-un nesfîrșit omagiu monarhist STOP  Din ziua decesului regelui Mihai doar buletinul meteo nu este raportat la funeralii, dar lucrul acesta promite să se corecteze STOP  Noroc cu protestele anti-justiție - preferatele echipei Telejurnalului - care mai condimentează programul cu elucubrațiile manifestanților de profesie STOP  Excesele de acest gen care promit să se amplifice

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 19:00

AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1.Final de „mandat” monarhic - Regele Mihai trece în eternitate

2.Comisia Iordache lucrează sub presiunea procurorilor

3.Adoptarea bugetului 2018 de către Guvern

4.Daea depune primul raport de activitate ministerial: absorbție de fonduri europene de peste 3 miliarde

5.USR face din nou circ în Parlament: meciul Chichirău - Șerban

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 18:24

Ce să mai alegi azi în România între un partid recesiv comunisto-securist, corupt, de nereformat, reprezentat de personaje din ce în ce mai penibile, mai inconsistente de la o generaţie la alta (de la Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu la Liviu Dragnea, Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu – o decădere evidentă !), şi o armată de ocupaţie din ce în ce mai numeroasă, reprezentată de băştinaşi cu pretenţii „occidentale”, dar în fapt închiriaţi, cu miile, poate cu zecile de mii, ca mercenari ieftini ai unor cauze străine ?

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 13:59

La toate facultățile de științe juridice și la toate cursurile de diplomație, fără excepție, a fost susținut principiul conform căruia politica externă este o prelungire a politicii interne. Astăzi, o parte cel puțin din această axiomă nu mai stă în picioare. Generații întregi am învățat că suveranitatea unui stat, a oricărui stat, este sacrosantă. Nici acest principiu fundamental nu mai este adevărat în întregime. Și dacă pilonii care susțin întregul eșafodaj al gândirii moderne încep să se clatine sau chiar dispar, atunci tot ceea ce știm trebuie reevaluat.

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 13:40

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, duminică, în cadrul unei întâlniri a comunităţii Platforma România 100, că din această structură se va desprinde un partid ce urmează a fi prezentat în lunile următoare şi care nu va acţiona împotriva celor cu "acelaşi ADN", fiind deschis colaborării cu cei cu care împărtăşeşte valori comune.

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 12:37

Publicața New Europe, cu sediul la Bruxelles, analizează campania anticorupție din România.

"Lupta împotriva corupţiei din România arată astfel: o creştere cu 50% a inculpărilor în ultimii cinci ani, o rată a condamnării de 92% şi o represiune nemiloasă, aparent fără rival în altă parte a Europei", susține articolul publicat de către New Europe, intitulat „Corupția din lupta anticorupție a României”.

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 00:00

În ultimul interviu acordat în 2015 revistelor Luceafărul și Convorbiri literare, interviu care încheie volumul de față, Vasile Andru, plecat în cealaltă lume în urmă cu un an, spunea superb: ”Mă consider un scriitor postum. Am ocazia să văd cam ce soartă postumă îl așteaptă pe un scriitor. Simțământul postumității nu-i o problemă de vârstă, ci de distanțare.”

Subscribe to Comentariu