Vineri, 25 Mai, 2018 - 18:48

Sâmbătă, 26 mai 2018, începând cu ora 15.00, aproximativ 100 jandarmi vor acţiona pentru asigurarea climatului de ordine publică necesar desfăşurării concertului organizat în P-ţa Palatului Culturii din Iaşi.

În zona scenei se va monta un dispozitiv de protecţie din garduri, iar mai multe patrule de jandarmi şi poliţişti vor acţiona în Piaţa Palatului, în scopul prevenirii unor incidente sau pentru a se interveni prompt în caz de tulburare a ordinii publice ori alte situaţii.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 18:11

Este ultima zi de scoală pentru elevii de clasa a XII-a. Absolvenții de liceu intră mai repede în vacanta și au astfel mai mult timp să se pregătească pentru examenul de bacalaureat.

Prima proba scrisă va avea loc pe 25 iunie, la limba și literatura română. Urmează proba obligatorie a profilului și trei zile mai târziu, cea la alegere.

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 iulie. După rezolvarea contestațiilor, pe 9 iulie elevii vor afla rezultatele finale.

Promoția de anul acesta este prima care a dat deja probele orale, în luna februarie.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 17:50

Reprezentanţii Televiziunii Române s-au întâlnit joi, 24 mai 2018, cu autorităţile locale din Braşov pentru a discuta detalii privind organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur. La discuţie au participat: o delegaţie a TVR condusă de Doina Gradea, Preşedinte-Director General, George Scripcaru, primar al Braşovului şi Ioan Andrei Veştea, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 17:21

Compania americană Raytheon a anunțat că a primit un contract de aproape 400 milioane de dolari de la Armata SUA pentru producţia sistemelor de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot comandate de România. ”Publicat de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite pe 24 Mai 2018, contractul dispune începerea construcţiei primei unităţi Patriot a României. Raytheon a început încă din prima jumătate a anului 2017 să o construiască, cu fonduri proprii, pentru a respecta termenul de livrare deja stabilit”, se arată într-un comunicat Raytheon.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 17:10

Horia Colibăşanu a renunţat la expediţia în Munţii Himalaya, unde încerca să deschidă o rută nouă pe vârful Everest, din cauza riscului de avalanşă de zăpadă şi gheaţă.

Sportivul timişorean a revenit în Kathmandu şi se pregăteşte să se întoarcă în ţară, după ce, împreună cu partenerul său Peter Hámor, 53 de ani, au hotărât să renunţe la ascensiunea finală în Munţii Himalaya, în încercarea de a deschide o rută nouă pe vârful Everest (8.848 de metri), din cauza riscului foarte mare de avalanşe în plăci de zăpadă.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 16:59

Peste 300 de taximetrişti s-au adunat în Piaţa Contituţiei din Capitală.  Lucrurile au degenerat însă, ajungându-se la violențe între taximetriști. Aceștia s-au certat şi îmbrâncit între ei. Șoferii au venit să susțină ordonantţa Ministerului dezvoltării prin care sunt introduse reguli noi în taximetrie.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 16:35

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, fiind aşteptată o vară secetoasă, caniculară şi cu furtuni.

„Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoarele semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 16:09

În data de 27 mai a.c., pe Stadionul "Naţional Arena" vor avea loc finala Cupei României la fotbal şi finala Cupei României de Juniori:

-începând cu ora 17.00, meciul de fotbal dintre echipele F.C.S.B. şi F.C. Dinamo 1948;
-începând cu ora 21.00, meciul de fotbal dintre echipele F.C. Hermannstadt - CS U Craiova.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 15:47

În acest sfârşit de săptămână prelungit, zilnic, peste 4.500 de pompieri cu aproape 2.100 de autospeciale sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii. 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 15:33

Filmul „The Florida Project” intră în cinematografele din România de 1 iunie, când sărbătorim Ziua Copilului. Prezentat la Cannes în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, Nominalizat anul acesta la Oscar, Globurile de Aur și Premiile BAFTA, „The Florida Project”, în regia lui Sean Baker, prezintă o lume a copilăriei altfel de cum te-ai aștepta să fie la poarta renumitului parc de distracții.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 15:15

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva atrage atenția asupra unui posibil blocaj pe piața lemnului, inclusiv posibile riscuri în asigurarea lemnelor de foc pentru populație, datorită aplicării articolului 59 din Codul Silvic, cu modificările ulterioare.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:55

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din Egipt, aproximativ 113.000 articole sticlărie, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 405.300 lei dacă ar fi fost originale.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:39

Un număr de 10 echipe de elevi au participat, ieri, 24 mai a.c., pe baza sportivă a Colegiului "Elie RADU" Ploieşti, la faza judeţeană a competiţiei şcolare "Cu viaţa mea apăr viaţa", activitate organizată de Serviciul Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă "Şerban Cantacuzino" al judeţului Prahova, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:27

În prezent, poliţişti din cadrul Secţiei 20, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pun în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:12

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat două autoturisme de lux ce figurau ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, alerte introduse de către autorităţile din Marea Britanie. 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:03

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a prezentat, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), la 24 mai 2018, în plenul Adunării Generale a ONU, priorităţile PBC pentru anul 2018: consolidarea rolului catalizator al Comisiei, focalizarea sprijinului acesteia pentru regiunea Sahel, întărirea parteneriatelor şi continuarea angajamentului PBC în Republica Gambia.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:01

Primarul Robert Negoiţă a lansat astăzi, 25 mai, aplicaţia "Primăria Sectorului 3", un serviciu electronic prin care cetăţenii pot sesiza problemele administrative cu care se confruntă. 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:54

Cu prilejul minivacanței de Rusalii, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi suplimentate față de dispozitivele curente pentru a preveni producerea unor incidente grave și pentru a putea asigura intervenția rapidă la solicitarea cetățenilor.
Astfel, în perioada 25-28 mai a.c., în medie, zilnic, în întreaga țară vor acționa 23.600 de polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:54

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:43

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, în parteneriat cu Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj, au organizat astăzi, 25 mai, cea de-a XXVI-a ediţie a “Forumului Național al IMM-urilor” și a “Zilei Întreprinzătorilor”.
    

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:33

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să comunice următoarele:

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:33

Vă transmitem comunicatul de presă referitor la decret de decorare semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis:

Decret de decorare semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 mai a.c., decretul de decorare a domnului Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Spaniei la Bucureşti.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:24

Acer a prezentat, în cadrul conferinței de presă next@acer ce a avut loc miercuri la New York, noul notebook Swift 5 creat pentru utilizatorii care își doresc portabilitate deplină, performanțe stabile și accente de stil. Cu un ecran de 15 inch, șasiul elegant cântărește mai puțin de 1 kg, fiind ideal pentru persoanele active, aflate mereu în mișcare. Swift 5 este echipat cu Windows 10, cele mai noi procesoare Intel® Core™ și oferă performanțe excepționale și o durată de viață a bateriei pe durata întregii zile 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:16

Timp de o lună, în 20 de localități de pe Valea Timocului vor avea loc dezbateri, conferințe și mese rotunde despre moștenirea culturală românească, despre setul de probleme și soluții referitoare la menținerea identității naționale în Serbia și semnificația Centenarului Marii Uniri. Etnografi, reprezentanți ai mediului asociativ, jurnaliști și preoți - lideri și formatori de opinie ai comunității de români din Serbia de răsărit, precum preotul Boian Alexandrovic, Dusan Prvulovici, dr.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:14

Mesajul de felicitare al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la aniversarea a 85 de ani de viaţă a Domnului Academician Eugen Simion, preşedintele Secţiei de filologie şi literatură şi fost preşedinte al Academiei Române, vineri, 25 mai 2018:

Un promotor al valorilor perene româneşti
Academicianul Eugen Simion la 85 de ani de viaţă

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:08

Liliana Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român, a discutat cu Prinţul Charles despre continuarea parteneriatului dintre ICR și „Fundația Prințul de Wales” din România

Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:56

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a participat la reuniunea Consiliului Educație, care a avut loc în data de 22 mai, la Bruxelles, Belgia, fiind organizată sub egida Președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii au fost adoptate următoarele documente:

§  RRevizuirea Recomandării Consiliului privind competențele-cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții;

§  RRevizuirea Recomandării Consiliului privind promovarea valorilor comune, a educației favorabile incluziunii și a dimensiunii europene a predării;

Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:44

Asociaţia Societăţilor Financiare din România (ALB), cea mai importantă asociație profesională reprezentând industriile de leasing financiar și credit de consum, și-a ales noua structură de conducere, în urma expirării mandatelor actuale.
În cadrul sedinței Adunării Generale a Asociației s-a desemnat componența noului Consiliu Director: Mircea Cotigă, în calitate de Președinte, și Borislav Guenov, în calitate de Vicepreședinte, iar Bruno Leroux și Liviu Şerban au fost aleși în calitate de membri. 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:43

Pentru a marca Ziua Internaţională a copilului, Muzeul Naţional Cotroceni îi invită pe cei mici şi pe părinţi să petreacă această sărbătoare într-un loc încărcat de istorie şi de farmec.

Pe data de 1 iunie, copiii sub 14 ani vor beneficia de ACCES GRATUIT. 

În cadrul turului clasic, copiii, însoţiţi de părinţi, pot vizita saloanele oficiale ale Palatului şi apartamentele familiei regale.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:39

Academia de Studii Economice din Bucureşti - oferta educaţională pentru admiterea la programele de studii universitare de licenţă, iulie 2018

Subscribe to Comunicat de presa