Luni, 23 Iulie, 2018 - 19:33

Târgul de Fete de pe Muntele Găina a dovedit şi în acest an că este una dintre cele mai importante sărbători populară din România şi cel mai puternic brand tradiţional românesc. Ediţia din 2018 s-a desfăşurat sub simbolismul puternic al Anului Centenar, anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. În acest context, punctul special din programul manifestărilor a fost reprezentat de arborarea, pe cel mai înalt punct al Muntelui Găina, a unui steag tricolor de mari dimensiuni, în zona în care se află Crucea Iancului şi bustul marelui Erou al Naţiunii Române - Avram Iancu.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 19:22

Sub egida Programului Naţional "România 100 de ani", Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită miercuri, 25 iulie 2018, ora 11.30, la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10, să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare "Repere identitare - Costumul popular muntenesc".

Adevărat tezaur de frumuseţe, expoziţia îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator eleganţa şi strălucirea costumului tradiţional din Muntenia, cu precădere specific zonelor etnografice Prahova, Muscel şi Argeş.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 19:14

Zurek şi raţa confiată, asezonată cu muzica de petrecere a polonezilor, sushi şi puiul teriyaki pregătit după reţeta originală japoneză, tochitura ţărănească la ceaun, gustarea boierului şi dansurile populare româneşti - toate fac parte din "reţeta" evenimentelor cu specific culinar, organizate în cadrul Festivalului Internaţional de Folclor "Cântecele Munţilor", într-un preambul al programului Sibiu -Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 19:04

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR DE PRESĂ SUSŢINUTE DE PREŞEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 23 IULIE 2018

Am asistat cu stupoare la aşa-zisul bilanţ la 6 luni prezentat de premierul Dăncilă. Pot să spun doar atât. Doamna Dăncilă este cel mai prost prim-ministru din istoria României, iar actualul Guvern este cel mai prost din istoria României.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:48

Luni, la București, a avut loc o dezbatere pe tema implementării obiectivelor Agendei 2030 privind dezvoltarea durabilă, la care au participat reprezentanți ai Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și oameni de afaceri din România.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:37

Ordinul Arhitecţilor din România iniţiază pe perioada iulie - august 2018 campania "SUSŢINEM TIMBRUL DE ARHITECTURĂ" şi invită beneficiarii acestui timbru la un demers comun de susţinere a timbrului arhitecturii, un fond care revine OAR pe baza legii 35/1994 prin care 0,05% din investiţiile din construcţii sunt alocate organizaţiilor profesionale pentru creşterea nivelului cultural al României. Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţie profesională.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:29

Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim se va desfăşura în perioada 26 iulie - 5 august 2018, la Cinemateca din Ierusalim. În acest an, participarea românească la festival va fi asigurată de proiecţiile, în premieră în Israel, a peliculelor Nu mă atinge-mă, regia: Adina Pintilie, şi Fotbal infinit, regia: Corneliu Porumboiu.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:12

Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, a participat luni, 23 iulie 2018, la lucrările sesiunii extraordinare a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), eveniment organizat în perioada 22 - 27 iulie 2018, la Centrul Internaţional de Conferinţe Neptun. 

La această acţiune, alături de Directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu, a participat şi Alina Mihaela Toma, preşedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR). 

Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:10

Ediţia 2018 a Cursurilor de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite la Brăila între 30 iulie şi 5 august de soprana Mariana Nicolesco, reunind un număr record de aproape 100 de tinere talente din mai multe ţări, are dubla semnificaţie de-a celebra Centenarul Marii Uniri şi totodată cei 650 de ani de atestare documentară a Brăilei. Şi o a treia: comemorarea unuia dintre geniile creaţiei muzicale, Gioachino Rossini, la 150 de ani de la trecerea sa la cele veşnice.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:07

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN14, traficul este blocat la kilometrul 87+950 metri, la ieşirea din localitatea Sighişoara către Daneş, judeţul Mureş, din cauza unui eveniment rutier.

Pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă, un autoturism a lovit un atelaj hipo, în urma impactului căruţaşul fiind rănit grav.

 

Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:06

 
În ziua de duminică 22.07.2018 , o echipă multidisciplinară formată din medici şi asistenţi din Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Augustin" Sibiu a participat la acţiunea Caravana Medicală, desfăşurată sub motto-ul "Uniţi Sub Tricolor prin Sănătate", un proiect la nivel naţional aprobat şi susţinut de către Direcţia Medicală a Ministerului Apărării Naţionale.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 17:56

Miercuri, 25 iulie, la Institutul Medico-Militar va avea loc examenul de admitere pentru anul de învățământ 2018-2019, atât pentru locurile din București, cât și pentru cele de la Târgu Mureș. Astfel, la București sunt 100 de locuri disponibile, față de 30 anul trecut, iar la Târgu-Mureș alte 100 de locuri, față de 20 anul trecut.

În urma promovării probelor eliminatorii, situaţia finală se prezintă astfel:

Luni, 23 Iulie, 2018 - 17:23

Serviciile de pașapoarte București și Ilfov își vor prelungi programul de lucru cu publicul pentru a putea gestiona un număr mai mare de cereri și pentru a reduce aglomerația. Astfel, în zilele de luni, marți și miercuri serviciile de pașapoarte vor funcționa până la ora 18.30, iar în zilele de joi și vineri până la ora 16.30. 
Programul prelungit va fi valabil în perioada 23 iulie – 31 august a.c., când experiența ultimilor ani a arătat că numărul cetățenilor care solicită pașapoarte este mai ridicat comparativ cu restul anului. 

Luni, 23 Iulie, 2018 - 17:00

Prezentarea, de către premierul Viorica Dăncilă, a bilanțului guvernării la șase luni de mandat

Luni, 23 Iulie, 2018 - 16:45

În perioada 25-27 iulie 2018, în municipiul Caransebeş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Semenic" al judeţului Caraş-Severin organizează Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, etapa a III-a (zonală).

Această etapă a concursurilor se desfăşoară la nivel naţional în nouă centre regionale, inspectoratele judeţene din compunerea centrelor preluând prin rotaţie rolul de gazdă. Anul acesta, în cadrul concursurilor organizate în judeţul nostru se vor întrece pompieri militari din Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 16:42

În urma întâlnirii de lucru cu reprezentanții tuturor instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranța cetățenilor  - Prefectura Capitalei, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Brigada de Poliție Rutieră, Poliția Locală, Jandarmeria, S.R.I., R.A.T.B., Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, precum și reprezentanți ai Direcțiilor din Primăria Capitalei cu atribuții în acest domeniu - Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a aprobat solicitarea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza o manifesta

Luni, 23 Iulie, 2018 - 16:33

Cel mai important eveniment muzical al verii - Europa FM "Live pe Plajă" începe joi, 26 iulie şi continuă până sâmbătă, 28 iulie, pe plaja dintre Saturn şi Venus. Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, super-concertul de la malul mării, organizat de Europa FM, în parteneriat cu Primăria Mangalia, va oferi publicului, ca de fiecare dată, un show incendiar, cu muzică live şi cei mai îndrăgiţi artişti. Iubitorii muzicii de calitate îi vor putea urmări, în cele trei zile de spectacol, pe cei mai apreciaţi şi cunoscuţi artişti ai momentului.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 16:30

Învățători, educatoare, profesori de gimnaziu sau liceu sunt invitați să participe la Congresul Cadrelor Didactice din România și al Cadrelor Didactice de Etnie Română de peste Hotare, al 41-lea congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România, la Alba- Iulia, în perioada 6 - 9 august 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 16:27

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) a avertizat în repetate rânduri statul român cu privire la traficul ilegal la frontierele non UE şi nevoia de întărire a capacităţii Poliţiei de Frontieră în aceste zone dar şi cu privire la nevoia unor dispozitive de scannere performante care să reducă contrabanda şi să aducă venituri la bugetul de stat.

Astfel, CNMR susţine propunerea Ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, de urgentare a instalării a acestor scannere şi de colectare suplimentară la bugetul de stat a peste 1 miliard de euro.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 16:15

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate Dâmboviţa, sub coordonarea DIICOT, au descins la domiciliile unor persoane bănuite de operaţiuni cu droguri de risc. Patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 16:13

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua astăzi, 23 iulie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni – Bruxelles, Belgia, pentru transferul celor doi mineri accidentați sâmbătă, 21 iulie, la Mina Pinoasa, județul Gorj.

Aeronava militară va decola de pe Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 16.30.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 16:10

Și-au pus mintea la contribuție pentru a marca Ziua Mondială a Șahului. Peste 30 de copii din Sectorul 6 și-au dat întâlnire la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”, locul care a găzduit o competiție de șah organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, cu sprijinul Protoieriei Sectorului 6 şi al Ligii Tinerilor Creştin-Ortodocşi Sector 6.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 15:55

Industria aluminiului se confruntă cu mari provocări. Situația pe piața de materii prime își continuă mișcarea volatilă. La aceasta se adaugă și un curs de schimb USD/Euro fluctuant. Conform raportului Fast Markets, stocurile firmelor listate la bursa LME, de la nivelul de 7,6 M tone în 2014, au ajuns la nivelul total de 2,7 M de tone.  Situația stocurilor este și mai dramatică pe piețele Asiei. Rezultatul este un preț de achiziție greu de estimat pentru aluminiu. Cert este că previziunile IMF prevăd o tendință de creștere continuă până la Q1 al anului 2022.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 15:16

Nava franceză de comandament şi aprovizionare "FS Marne" face o scală de patru zile, în perioada 21-24 iulie 2018, în Portul Constanţa. Nava a participat la exerciţiul BREEZE 18, organizat de Forţele Navale ale Bulgariei, şi a executat o manevră de reaprovizionare pe mare împreună cu Fregata "Regele Ferdinand", aceasta fiind prima manevră de transfer combustibil AVCAT (pentru elicopterul Puma Naval) realizată în Marea Neagră cu o navă a Forţelor Navale Române.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 15:05

Lotul României la Olimpiada Internaţională de Biologie, desfăşurată în perioada 15-22 iulie la Teheran (Iran), a obţinut patru premii: o medalie de argint şi trei medalii de bronz, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Lotul a fost format din elevi din Bucureşti, Timişoara şi Craiova care au participat alături de alţi peste 280 de concurenţi din 70 de ţări.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 15:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marţi, 24 iulie a.c., pe Prim-ministrul Irlandei, Leo Valdakar, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:35

Centrul Infotrafic anunţă că, luni, circulaţia rutieră este restricţionată pe mai multe tronsoane din Autostrada A1, pentru lucrări de reparaţii. Astfel, pe sensul Sibiu către Deva, au loc lucrări asupra rosturilor de dilataţie până la orele 18:00. De asemenea, pe tronsonul Timişoara - Arad, se efectuează, până la orele 20:00, lucrări de reparaţii asupra părţii carosabile.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:14

Primăria Sectorului 1 a demarat o campanie de demolare a construcțiilor provizorii amplasate ilegal pe domeniul public.

Prima acțiune de acest gen, la care au participat angajați ai Administrației Domeniului Public și ai Poliției Locale de sector, a avut loc pe Calea Griviței nr. 337 - sub breteaua de urcare dinspre Calea Griviței pe Pasajul Grant. Construcțiile provizorii (barăci, magazii, împrejmuiri etc.) de la fața locului au fost desființate pe cale administrativă, iar domeniul public a fost adus la starea inițială.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:00

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat o evoluție de circa 35% a încasărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 13:50

Începe construcția unui nou aeroport în România. După Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau București, Brașovul va avea un aeroport internațional.

Subscribe to Comunicat de presa