Marţi, 28 Februarie, 2017 - 09:27

În contextul ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, plănuiește să construiască o Uniune Europeană formată din țări cu grade diferite de integrare. 

Astfe, șeful Comisiei Europene vrea ca unele state membre sa poate avea alte relatii intre ele, sa poata avea o cooperare mai profunda si mai rapida, fara ca acest nou proces sa includa toate tarile care fac parte din Uniunea Europeana. 

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 09:23

Execuția bugetului general consolidat pe luna ianuarie 2017 s-a încheiat cu un excedent de 3,0 miliarde lei, respectiv 0,37% din PIB, față de 4,7 miliarde lei, respectiv 0,62% din PIB, înregistrat la aceeași dată a anului 2016.

1. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 19,2 miliarde lei, reprezentând 2,4% din PIB, au fost cu 5,7% mai mici, în termeni nominali, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 09:17

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) își exprimă dezacordul total față de decizia PMB de a înființa un dispecerat comun pentru taximetrie, gestionat de primărie. Aceasta ar fi o formă de naționalizare a afacerilor private care funcționează legal. Circa cei peste 1200 de angajați ai celor 37 de dispecerate private ar deveni șomeri, iar transportul ilegal ar funcționa în continuare.
    

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 09:12

Direcţia Naţională Anticorupţie nu poate ancheta Executivul, a decis, luni, Curtea Constituţională. Președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, preotul Chris Terhes spune că după verdictul CCR, conform căruia DNA a încălcat Constituția prin anchetarea emiterii OUG 13, Kovesi trebuie să plece. Potrivit acestuia,  DIICOT-ul trebuie să intervină cât mai repede şi să o ancheteze pe Laura Codruţa Kovesi.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 08:57

Prima zi de primăvară e întotdeauna prilej de bucurie– renașterea naturii, speranța unui an mai bun, bucuria Mărțișorului și a prieteniei… La Teatrul Evreiesc de Stat, la 1 Martie aniversăm însă și un moment emoționant din istoria teatrului evreiesc din România: prima reprezentație a legendarului teatru Barașeum…

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 08:44

Acțiunile de intervenție au continuat și astăzi, în vederea limitării efectelor poluării accidentale cu hidrocarburi și produse petroliere, de pe platforma industrială a S.C. FORTUS S.A. produsă, în după amiaza zilei de 23 februarie.
Efectele poluării pe râurile Nicolina, Bahlui și Jijia sunt considerabil diminuate, faţă de situaţia anterioară. 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea curentului electric 

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, Enel Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

Intervalul orar 09:00 - 13:00:
strada Valea Cricovului, Nr. 92 
Strada Pitar Moș, Strada Pictor Arthur Verona, Strada Dionisie Lupu 
str.Sfantul Elefterie 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 23:59

11:00 - Conferinţa de Presă CNIPMMR

La sediul CNIPMMR din P-ţa Walter Mărăcineanu nr. 1-3, intrarea 1, etaj 1, sala Protocol

În cadrul conferinţei vor fi abordate următoarele subiecte:

1. Metodologia de aplicare a Programului Romania Start up Nation

Prezintă: Florin Jianu

2. Poziția CNIPMMR privind salariul minim garantat în plată

Prezintă: Liviu Rogojinaru

3. Raportul de țară al României privind Semestrul European

Prezintă: Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu

Luni, 27 Februarie, 2017 - 21:09

Din 1 și până în 31 martie, 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' în spații neconvenționale — hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee — grație unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice și de jazz. Proiectul aduce în fiecare zi înregistrarea unei lucrări foarte cunoscute, în spații aglomerate și neobișnuite pentru audiția muzicii clasice, deschizând astfel către publicul larg universul acestui tip de artă sonoră, etalon al valorii și tradiției.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:53

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța și Constanța Port Business Association au organizat luni, 27 februarie 2017, ora 11.30, la sediul companiei o dezbatere pe tema 'Implicarea Portului Constanța în dezvoltarea transportului fluvio-maritim — provocări și soluții'.

Alături de reprezentanții Administrației Porturilor Maritime, au participat operatori portuari și specialiști din cadrul CN Administrația Canalelor Navigabile SA.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:50

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a efectuat luni, 27 februarie 2017, o vizită oficială la Budapesta, la invitația ministrului ungar al afacerilor externe și comerțului exterior, Peter Szijjarto.

Programul vizitei a inclus o întrevedere cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, susținerea unei alocuțiuni în cadrul Reuniunii anuale a ambasadorilor ungari, consultări cu ministrul Peter Szijjarto, urmate de un dejun de lucru și de o conferință de presă comună a miniștrilor de externe român și ungar.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:44

Primirea de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a ambasadorului Regatului Spaniei, Ramiro Fernandez Bachiller

Ana Birchall: Vom intensifica dialogul pentru negocierile din jurul Cadrului Financiar Multianual post-2020 și pentru menținerea unor alocări adecvate în finanțarea politicilor tradiționale ale UE, precum politica de coeziune și Politica Agricolă Comună, ca vectori ai procesului de integrare și reducere a decalajelor economice la nivelul Uniunii.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:40

Acțiunile de intervenție au continuat și astăzi, în vederea limitării efectelor poluării accidentale cu hidrocarburi și produse petroliere, de pe platforma industrială a S.C. FORTUS S.A. produsă, în după amiaza zilei de 23 februarie.
Efectele poluării pe râurile Nicolina, Bahlui și Jijia sunt considerabil diminuate, faţă de situaţia anterioară. 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:35

Opera Națională București prezintă evenimentul lunii martie, premiera spectacolului de balet Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev, vineri, 10 martie, și duminică, 12 martie. Regia și coregrafia sunt semnate de către reputatul artist Renato Zanella, coordonatorul artistic al baletului Operei Naționale București. Decorurile sunt create de către Alessandro Camera (Italia), costumele de către Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:26

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova anunță publicul iubitor de cultură că în data de 1 martie 2017, la sediul Muzeului Regiunii Porților de Fier din Drobeta Turnu Severin are loc vernisajul expoziției 'Moda franceză în miniatură'. Expoziția este realizată cu obiecte din patrimoniul muzeului prahovean și poate fi vizitată până în data de 25 aprilie 2017.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:17

Scrisă în 1917, Povestea soldatului de Igor Strawinsky a avut premiera un an mai târziu, în septembrie 1918. O interesantă și originală lucrare de teatru muzical, Povestea are la baza un libret scris de elveţianul Charles Ferdinand Ramuz inspirat din culegerea de basme ruseşti a lui Alexander Afanasiev. Se vorbește despre un soldat care s-a întâlnit cu diavolul: în schimbul viorii sale, acesta îi oferă o carte care îi poate aduce bogății fără de număr.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:12

Tradiționalul Concert #dinBasarabia revine și în acest an cu o ediție la fel de spectaculoasă. Zdob și Zdub și Alternosfera de peste Prut vor urca din nou pe aceeași scenă la București, după un recital al trupelor Cuibul și Rupt din Chișinău. Evenimentul se va desfășura, ca în fiecare an, la Arenele Romane din Capitală, pe 25 martie 2017. 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:08

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti e încântat anunţă a patra ediție a Festivalului LIKE CNDB – Schimbăm idei. Evenimentul va avea loc între 1 şi 26 martie 2017 şi va conține în premieră producții internaționale și evenimente prezentate în parteneriat cu scene bucureștene precum ARCUB și Teatrul Nottara, dar și spectacolele artiștilor sprijiniți de CNDB prin Selecția de proiecte 2016.
  

Luni, 27 Februarie, 2017 - 20:02

Bucureşti, 27 februarie 2017

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ
ANUNŢ

Marţi, 28.02.2017

În municipiul Bucureşti

Între orele 08:30 – 16:30 în următoarele zone:
•    strada Barbu Ştefănescu Delavrancea, strada Sergent Vasile Dorobanțu, şoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff;

Între orele 09:00 – 13:00 în următoarele zone:
•    strada Valea Cricovului, nr. 92;

Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:50

Șase localități rurale incluse în proiectul „Pe locuri, fiți gata, start!” vor găzdui forumuri ale primarilor în perioada 28 februarie - 22 martie 2017. La evenimente vor participa autoritățile locale și unitățile de învățământ implicate în proiect, alături de partenerii proiectului. Forumurile vor fi un bun prilej de a vorbi despre rezultatele proiectului, așteptările comunităților și autorităților implicate și despre modalitățile de a continua investiția în educația timpurie a copiilor romi.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:48

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la 31 martie a.c., deținătorii de teren agricol și neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite', în cadrul Măsurii 8 'Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor', SubMăsura 8.1 'Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite' din Programul Național de Dezvoltare Rurală — PNDR 2014 — 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:41

CESAR MILLAN, cel mai renumit antrenor canin din lume se va întâlni cu publicul din România pe 21 martie, la Sala Polivalentă din capitală, de la ora 19:30, într-o reprezentație excepțională a show-ului ”Once Upon a Dog Tour 2017”, cuprins în cadrul turneului său european. Vestea excelentă a fost foarte bine primită atât de admiratorii serialului de televiziune ”Cesar și câinii” cât și de iubitorii de animale și de amatorii spectacolelor de divertisment. 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:31

Punctul de vedere al BOR referitor la informațiile apărute în presă despre efectuarea unor lucrări neautorizate la biserica Parohiei Adormirea Sfintei Ana - Batiștei din București

Cu privire la informațiile apărute în presă, în legătură cu efectuarea unor lucrări neautorizate la biserica Parohiei Adormirea Sfintei Ana — Batiștei, menționăm următoarele:

Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:27

Începând cu luna martie a anului 2017, Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi organizează, sub coordonarea Prof. univ. dr. Gheorghe Duţică, seria de conferinţe OPERA OMNIA. AUTOPORTRETE COMPONISTICE. 
Proiectul vizează cunoaşterea şi promovarea în mediul cultural ieşean a unora dintre cele mai importante personalităţi ale elitei componistice contemporane, din ţară şi din străinătate.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:22

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, va participa, în perioada 28 februarie — 1 martie 2017, la Geneva, la reuniunea de nivel înalt a sesiunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului și la segmentul de nivel înalt al Conferinței de Dezarmare.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:18

Sâmbătă, 25 martie, ora 19:00 – Sala Teatrelli Creart
Piaţa Alexandru Lahovary 7
  
Orice aventură începe cu o nevoie şi orice nevoie naşte o poveste, iar povestea are un început.
  
#GringoTronic#
Muzică electronică, Jazz, blues, soul, rock…un suflu nou!
 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 18:51

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Luni, 27 Februarie, 2017 - 18:45

Primăria Municipiului București prin ARCUB vă invită la Festivalul Internațional de Film DaKINO, care va avea loc în perioada 1-5 martie, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea. 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 18:38

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a oferit un răspuns afirmativ notificării primite din partea Comisiei de Supraveghere Financiară (FSC) din Bulgaria cu privire la solicitarea societăţii DallBogg de a activa pe piaţa asigurărilor din România, în baza libertăţii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services).
DallBogg poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu 22 februarie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii: Legea 237/2015, OUG 54/2016 şi Norma 39/2016.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 18:29

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole, luni, 27 februarie, următoarele acte normative:
1. Proiectul de Hotărâre privind vacantarea unui loc de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor (PH CD 13/2017)
2. Proiectul de Hotărâre privind eliberarea din funcţie a unui secretar general adjunct al Camerei Deputaţilor, ca urmare a cererii de demisie (PHCD 14/2017)
3. Proiectul de Hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.125/2016 pentru aprobarea componenţei nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor (PH CD 15 /2017)

Pagini

Subscribe to Comunicat de presa