Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 12:25

Pentru Poliția Română, asigurarea unui climat de ordine și siguranță în școli și în zona unităților școlare reprezintă o prioritate, sens în care facem părinților următoarele recomandări:

1. să păstreze permanent legătura cu cadrele didactice și să cunoască situația școlară a copiilor;

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 12:16

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, a avut loc la Sala Thalia din Sibiu, Gala de Decernare a Premiilor Astra Film Festival 2017, în cadrul căreia s-au anunțat filmele câștigătoare ale ediției cu numărul 24. 57 de filme au fost incluse în cele cinci secțiuni competiționale: International, Europa Centrală și de Est, România, Scurt-metraj și DocSchool.

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 12:14

Sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu orele 20:00, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca va avea loc cea mai așteptată petrecere retro a anului. Cea de-a patra ediție WE LOVE RETRO, din cadrul Transylvania Music Events, aduce pe scenă mai mulți artiști ai anilor ’90, decât în edițiile precedente: mai exact, 6 nume reprezentative acestei industrii muzicale. Mai mult decât atât, WE LOVE RETRO va pune un mai mare accent pe partea de producție a evenimentului, o scenografie mai complexă, care va teleporta invitații într-un show de excepție.

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 12:00

Mitul 1: Violența domestică apare mai ales în rândul anumitor categorii de oameni.

Adevăr: Violența domestică nu ține cont de etnie, rasă, statut economic, religie sau vârstă.

Mitul 2: Majoritatea abuzurilor sexuale se întâmplă cu persoane necunoscute.

Adevăr: Între 70 și 85% dintre femeile abuzate sexual sunt agresate de către bărbați pe care îi cunosc. șase din zece agresiuni de natură sexuală au loc într-o locuință privată, iar patru din zece se întâmplă chiar în locuința victimei.

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 11:42

Vrei să fii voluntar FITS? Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Programul de Voluntariat dedicat celei de-a XXV-a ediții a evenimentului. Voluntarii se pot înscrie în perioada 1 octombrie - 1 decembrie 2017. E normal să fii voluntar!

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 11:29

Cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara (FILTM): 25-28 octombrie 2017 / Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara & Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara.
• Noi formate în arhitectura programului FILTM 6: un amplu maraton de poezie, reunind autori din zona Europei Centrale și de Sud-Est, și Literary Death Match – pentru prima dată, la Timișoara, literatura intră în ring!

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 11:11

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova prin serviciul de ocupare EURES Romania oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania — firma SUREXPORT (400 de femei și 200 de cupluri) pentru munca sezonieră în agricultură (sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, vârsta 18 — 50 ani), pentru recoltarea căpșunilor, campania 2018 (nu se solicită experiență).

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 14:42

Publicul cinefil de la Sibiu a avut parte până acum de o săptămână de film documentar de cea mai înaltă calitate, care continuă cu proiecții speciale, evenimente VR și full-dome și discuții cu specialiștii din industria cinematografică. 

Lansare - eveniment Baloane de curcubeu după 35 ani

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 14:07

Șase filme, extrem de variate, de la comedie fantastică la musical horror, vor concura pentru trofeul Dracula 2017. Printre ele se numără și producția românească The Wanderers, în regia lui Dragoș Buliga, cu Armand Assante în rolul principal. Celebrul actor american este invitat de onoare al festivalului și va participa la proiecția filmului sâmbătă, 21 octombrie, ora 20.00, la Teatrul 'Sică Alexandrescu' din Brașov.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 13:56

Asociația Teach for Romania recrutează cea de a 5-a generație de profesori și învățători pentru școlile din medii vulnerabile.

Prin programul derulat de Teach for Romania, oameni excepționali sunt pregătiți pentru a oferi acces la educație copiilor din medii vulnerabile, cu sprijinul celei mai mari comunități de educație și leadership din țară și a rețelei globale Teach for All.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 13:43

Program bogat de spectacole la Teatrul de Balet Sibiu până la finele anului 2017. Două premiere de balet clasic, alte doisprezece reprezentații de dans și o nouă scenă pe care TBS va dansa.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 13:31

Din octombrie redeschidem Atelierul de la Muzeul Național al Țăranului Român pentru grădinițe, școli, licee, dar și pentru copiii aduși de bone, bunici și/sau părinți. Cu ce ne vom ocupa? Adăugăm la lista de anul trecut și ateliere noi. Pornind de la „materia” atât de bogată a muzeului și venind până în actualitatea cunoscută copiilor, deschidem ferestre și uși observației, imaginației, jocului.

ATELIERE PENTRU GRUPURI ORGANIZATE

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 13:21

La Teatrul Dramaturgilor Români au început repetițiile pentru un spectacol în regia mereu surprinzătorului Alexander Hausvater.
În urma audițiilor organizate pentru acest proiect, regizorul și-a ales actorii cu care va lucra intensiv în perioada următoare. 
Scenariul spectacolului este realizat de Alexander Hausvater pornind de la Balul cimitirului de George Astaloș, iar adaptarea cântecelor îi aparține lui Horia Gârbea.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 13:09

Avantajele economice pe care le oferă creșterea ovinelor, rezultate din vânzarea de ovine vii, din activități tradiționale prin prelucrarea unor produse din lapte, carne, lână, cu un pronunțat caracter specific local sau regional (brânzeturi, sau alte sortimente din lapte și carne), ustensile pentru prelucrarea materiilor prime (obiectele de inventar ale stânii), îmbrăcăminte, ateliere de cojocărie, confecționarea pălăriilor tradiționale, ateliere pentru țesături, articole artizanale, etc.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 12:50

Cercetarea din Universitatea de Vest din Timișoara primește o nouă apreciere din parte forurilor internaționale de specialitate. Astfel, UVT a fost nominalizată, alături de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și Academia Română, la Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration, fiind al doilea an în care instituția este onorată cu o asemenea nominalizare.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 12:33
Directori de casting renumiți vin la București pentru a doua ediție Managing Talents

Les films de Cannes à Bucarest organizează pe 21 octombrie, la ora 11:00, la Cinema Pro a doua ediție a evenimentului Managing Talents, continuând demersul festivalului de a sprijini actorii debutanți sau consacrați, indiferent de vârstă, în dezvoltarea lor profesională. Întâlnirea are ca obiectiv punerea a cât mai multor actori români în contact cu directori de casting renumiți, din întreaga lume. 

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 12:16

Asocierea ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD. a fost declarată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila. Lucrare cu o valoare de 1.995.932.260,25 lei, fără TVA.  

Durata contractului, care va fi semnat după expirarea perioadei legale de depunere a contestațiilor, este de 48 de luni din care 12 luni proiectare și 36 luni execuție.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 luni.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 12:12

Ca in fiecare an, colaborarea dintre Festivalul National de Teatru si Societatea Romana de Radiodifuziune este una de exceptie, justificand pe deplin titlul de „Partener de Traditie” pe care Radioul public si l-a capatat de-a lungul timpului.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 12:03

Ca urmare a finalizării lucrărilor la rețeaua electrică de contact a troleibuzelor din zona Piața Sudului, începând cu data de 22.10.2017, Regia Autonomă de Transport București va lua următoarele măsuri:

Linia 73 va funcționa între terminalele „Turnu Măgurele” şi „Piața Unirii”, pe Bd. Alexandru Obregia, Str. Serg. Nițu Vasile, Cal. Văcăreşti, Bd. Tineretului și Bd. Dimitrie Cantemir.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 12:00

Avem o unitate deținătoare de valori și bunuri? Trebuie înțelese riscurile la securitatea fizică, trebuie identificați factorii ce pot declanșa riscul, și astfel, putem preveni incidentele, fără intervenția autorităților.

Siguranța personală fizică ocupă al doilea nivel în cadrul nevoilor omului. Cum o putem asigura?... Prin protecția împotriva factorilor antisociali (tâlhării, amenințări, furturi, distrugeri, etc.) și a celor naturali distructivi (incendii, inundații, cutremure, etc.).

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 11:47

Există persoane care au reușit să obțină venituri ilicite susținând că au capacități supranaturale, pe care le pot folosi pentru a le ghici viitorul unora sau pentru a lega/dezlega descântecele altora sau... alte asemenea povești.

Ce trebuie să faceți în asemenea situații?

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de înșelăciuni, polițiștii prahoveni vă recomandă respectarea următoarelor sfaturi:

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 11:35
Ed. a XVII-a, 27-29 octombrie 2017, Poiana Brașov

Disfuncția sexuală este unul dintre cele mai frecvente simptome ale depresiei, ce poate fi depistat doar în urma unei anamneze corecte, atrage atenția Prof. Univ. Dr. Mirela Manea, medic psihiatru cu peste 30 de ani de experiență în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie 'Prof. dr. Alexandru Obregia', din capitală.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 11:29

'DanceCloud' și 'Sezon de dans contemporan - București în mișcare' - două proiecte finanțate de ARCUB în cadrul programului 'București - Oraș participativ 2017'

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță principalele puncte de reper ale sezonului de toamnă 2017.

DanceCloud este 'numele de scenă' al proiectului 'Arhiva activă a dansului contemporan românesc', conceput de CNDB și finanțat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București — ARCUB prin programul 'București — Oraș participativ 2017'.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 11:11

Asociația „Centrul de Cercetare în Securitate Informatică” din România și Ambasada Austriei - Secția Comercială au semnat un parteneriat de colaborare pentru cea de a 8-a ediție a evenimentului DefCamp, care se va desfășura în perioada 9 - 10 noiembrie la București.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 11:00

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru găzduiește întâlnirea cu două nume de marcă ale teatrului mondial – regizorul canadian Robert Lepage și actorul rus Evgeny Mironov, director artistic al Teatrului de Stat al Naţiunilor din Moscova. 

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 21:37
  Joi, 26 octombrie 2017, ora 18:00

 Joi, 26 octombrie 2017, ora 18:00  la Galeria de Artă SENSO (Bd. Unirii nr. 15, București) are loc vernisajul expoziţiei CĂTĂLIN HRIMIUC.  Prezintă: Dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă din Constanța.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 21:32
Au început lucrările la Facultatea de Istorie - Universitatea din București

Astăzi, vineri 20 octombrie, a.c. au fost deschise oficial la Universitatea din București lucrările primei conferințe internaționale având ca subiect arheologia otomană în România, domeniu care are nevoie de sprijin pentru dezvoltare și pregătire de specialiști.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 20:55

Întreruperi planificate pentru revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuţie a E-Distribuţie Muntenia  21-27 Octombrie 2017:

Sambata, 21.10.2017

În Bucureşti

Între orele 09:00 – 16:00 în următoarele zone:
•    Strada Bradesti

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:
•    Strada Mendeleev, Strada Tache Ionescu, Strada Piata Amzei 
•    Strada Serban Petrescu (intre Str. Octavian Moraru si Str. Simon Bolivar), Str. Jean Texier(partial), Str. Gavril Muricescu (partial), Str. Iuliu Tetrat (partial)

În judeţul Ilfov

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 20:40

 Conform unui studiu comandat de către DERO la nivel național, majoritatea femeilor din România dedică peste 10 ore pe săptămână treburilor casnice, în timp ce majoritatea bărbaților dedică între 2 și 4 ore acelorași responsabilități. 

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 20:23

 Spectacolul Hänsel și Gretel în regia lui Ion Ciubotaru va avea trei reprezentaţii în Austria în perioada 22-23 octombrie. Producţia va fi prezentată, în premieră austriacă, în limba germană în cadrul Festivalului internaţional de păpuşi de la Mistelbach, în data de 22 octombrie, de la ora 11.00 şi de la ora 16.00, la Aula der Volksschule. 

Spectacolul se va juca şi în limba română în data de 23 octombrie, de la ora 17.00, la Teatrul Pygmalion din Viena.

Subscribe to Comunicat de presa