Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:06
Printr-o Ordonanță de Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că se poartă discuţii (fără să precizeze cu cine) pentru o posibilă Ordonanţă de Guvern pentru legea off-shore, el precizând că prevederile din lege nu sunt bine definite în anexe şi nu sunt clare.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 21:47

Cea mai neplăcută surpriză pe care a avut-o ambasadorul american în ultima vreme nu a fost revocarea Codruței Kovesi - pe care aproape că se angajase personal să nu o facă posibilă - ci legea OffShore, pentru care venise la București pentru a face presiuni chiar adjunctul Secretarului de Stat, Wess Mitchell. Dealtfel, Hans Klemm adresase chiar un avertisment în acest sens Guvernului român (absent la eveniment)  în discursul susținut la recepția de ziua națională a Americii.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 10:11
Aceastea sunt un efect al recentelor presiuni făcute de Wess Mitchell pe legea OffShore

Începând din 2017, schimbările frecvente de guvern din România au dus la modificarea rapidă a politicilor ceea ce a determinat complicarea mediului de afaceri, se arată într-un raport despre climatul de business din România publicat de Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit acestui document, deşi înainte de adoptarea unui act legislativ sunt necesare consultări cu părţile implicate şi studii de impact, această cerinţă a fost urmărită în mod inegal şi entităţile publice, în general, nu efectuează studii de impact amănunţite.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 10:02
Ordonanta de Urgenta emisa joi de Guvern, prin care se elimina notiunea de custode nu este oportună

Presedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European, europarlamentarul liberal Adina Valean, sustine ca statul nu are resursele si nici expertiza necesara pentru a administra ariile protejate in locul ONG-urilor de mediu, considerand ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului emisa joi pe acesta tema nu este oportuna.

Adina Valean, a cerut, vineri, autoritatilor romane sa initieze o dezbatere publica, cu toti actorii implicati, pe subiectul administrarii ariilor protejate.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 08:42
Legea prevede categoriile care nu au dreptul să beneficieze

În conferința de presă organizată cu prilejul lansării Cărții Albe a IMM-urilor, ministrul de Finanțe a făcut o serie de precizări referitoare la proiectata amnistie fiscală.

„Legea prevede niște categorii care nu au cum să facă obiectul unei amnistii. Acum suntem într-o fază incipientă, o să discutăm și când avem un material foarte clar, coerent și cu mai multe alternative, le vom discuta public”, a explicat  Eugen Teodorovici.

Companiile în insolvență sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum să facă din punct de vedere legal obiectul unei amistii.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 10:27
„Nu am nevoie de funcții în partid ca să am rolul pe care și-l doresc colegii”

Fostul președinte al PDL, Vasile Blaga, a convocat o întrunire a vechilor membri, acum în PNL, la care Ludovic Orban nu a fost invitat.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 20:57
Intervenția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Consiliul UE - Situația pestei porcine africane în România

Intervenția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Consiliul UE.  Situația pestei porcine africane (PPA) în România

Doamnă președinte

Domnule comisar

Dragi colegi,

România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii Europene.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 09:54
Sistemele Aegis sunt de uz dublu, putând fi folosite atât antibalistic, cât şi pentru atacuri cu rachete de croazier

În conferinţa de presă organizată la Helsinki alături de Donald Trump, putin a declrat:"În calitatea de mari puteri nucleare, avem o responsabilitate specială pentru menţinerea securităţii internaţionale. Este vital - şi am menţionat acest lucru în cursul negocierilor -, este crucial să nuanţăm dialogul în materie de stabilitate strategică, securitate mondială şi neproliferarea armelor de distrugere în masă".

Luni, 16 Iulie, 2018 - 09:19
„Raportul este intermediar. România va transmite un punct de vedere oficial”

Asaltat de jurnaliști, ministrul Justiției Tudorel Toader a afirmat sec luni, la intrarea în instituției, că raportul Comisiei de la Veneția este unul „intermediar” și că România va transmite un punct de vedere oficial instituției.

Duminică, 15 Iulie, 2018 - 07:13
„Dacă aţi fi dorit mai multe autostrăzi trebuia să nu îl votaţi pe Traian Băsescu în 2005".

Fostul premier al României Adrian Năstase a declarat sâmbătă, la recepția oferită de Ambasada Franței, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut numeroase compromisuri în privinţa legilor justiţiei, iar timpul a trecut în devafoarea lui, susţinând că legea amnistiei ar fi trebuit dată de mult timp.

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 19:21
Între noi, francofonii!

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută cu prilejul participării la recepția oferită cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 14 iulie a.c., la București, o alocuțiune cu prilejul participării la recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Madame l'Ambassadeur,

Excelențe,

Doamnelor și domnilor,

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 16:12
Îi oferă însă protecție de la Poliție și Jandarmi

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avizat negativ cererea Laurei Codruța Kovesi de a obține protecția SPP, argumentând că Poliţia şi Jandarmeria îi pot oferi protecţia necesară, relatează Antena 3, în contextul în care ea nu mai este procuror-șef.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 21:32

După prăbușirea unui MIG 21 Lancer, săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale (MApN), Mihai Fifor, a anunţat, vineri, că România va achiziţiona alte cinci aparate F-16 din Portugalia.

"Vom achiziţiona încă cinci aparate F-16 din Portugalia. Mircea Duşa a fost recent într-o vizită în Portugalia în acest sens. Vor fi patru aparate cu simplă comandă şi unul cu dublă comandă".

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 15:15

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, la Iaşi, că schimbarea conducerii Agenției Naționale de Transplant (ANT) va rezolva problema listelor de așteptare și va duce la o transparentizare a întregului proces.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 13:55

Legea offshore pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor într-o variantă modificată pe ultima sută de metri. Planurile companiilor care extrag petrol şi gaze din Marea Neagră au fost date peste cap de unele schimbări, cum ar fi impozitul pe veniturile suplimentare - spune, într-o declarație de presă deputatul neafiliat Remus Borza.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 12:36

În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” Liviu Dreagnea a lansat cîteva mesaje care nu îi vor lăsa indiferenți pe politicien. Și nu numai pe ei:

 

Joi, 12 Iulie, 2018 - 20:56
„Trump nu a inițiat un conflict, nu a fost agresiv. A spus lucrurilor, pur și simplu, pe nume”

Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul Summitului NATO de la Bruxelles

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 12 iulie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă la finalul Summitului NATO.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Bună ziua,

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:28
Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

 

 

Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

„Țin să salut această Declarație, chiar dacă într-un mod mai reținut, ea reprezentând un reper important în cadrul parteneriatului nostru. Documentul are la bază ceea ce am realizat deja împreună în ultimii doi ani și ne întărește angajamentele luate unii față de alții.

De la summitul NATO de la Varșovia, din 2016, unde am semnat cea mai recentă declarație comună, cooperarea noastră a devenit mereu mai puternică.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:56
„Eu respect statul de drept, respect Constituția!”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 11 iulie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă la începutul Summitului NATO de la Bruxelles.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună ziua!

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 13:30
Amendamentele adoptate de Camera Deputaților „vor descuraja investițiile din Marea Neagră”

Companiile care exploatează gaze naturale în Marea Neagră își manifestă și ele „îngrijorarea” față de Legea perimetrelor offshore. ”Vor descuraja investițiile, impact negativ semnificativ”, susțin acestea printr-o declarație publică , nemulțumite de faptul că presiunile exercitate de oficiali americani și europeni nu au avut rezultatul așteptat..

 

Companiile care au în acest moment acorduri petroliere offshore sunt:

OMV Petrom și ExxonMobil: perimetrul de mare adâncime Neptun Deep

Lukoil, PanAtlantic Petroleum și Romgaz: perimetrul Trident

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 13:07

Marian Oprișan, în calitatea sa de președinteal UNCJR a dat publicității următorul comunicat:

„Ca Președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) salut aprobarea Codului Administrativ de către Parlamentul României. Mă bucură faptul că expertiza colegilor noștri din Consiliile Județene din România a fost pusă în practică, iar mare parte din propunerile UNCJR au fost luate în calcul și se regăsesc în varianta finală a Codului Administrativ.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 18:09

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, şi-a prezentat demisia luni, a anunţat Guvernul de la Londra, potrivit postului ITV.

"În această după-amiază, premierul Theresa May a acceptat demisia lui Boris Johnson din funcţia de ministru de Externe. Înlocuitorul său va fi anunţat în scurt timp. Premierul îi mulţumeşte lui Boris pentru activitate", a comunicat Downing Street.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 14:45

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat că suspendarea președintelui Klaus Iohannis este o opțiune foarte seriosă și luni se va lua decizia finală, dacă se merge la suspendare sau nu.

”Am văzut că dumnealui vorbește despre dictatura majorității. El, care unul singur, este deranajat de majoritate, este exact mentalitatea unui dictator, un om care nu acceptă să nu aibă sub control absolut toate instituțiile. El dorește să aibă Guvernul, Parlamentul, Curtea Constituțională, serviciile secrete, absolut tot.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 18:05

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat imediat după ce Codul penal a trecut de Parlament că îl va contesta la Curtea Constituţională.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 11:44

MESAJUL ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii:

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 09:23

Liderul PSD Liviu Dragnea face precizări  privind poziţia României în controversata chestiune a exploatării gazelor din Marea Neagră, după ce SUA a făcut presiuni asupra României în acest sens atât prin adjunctul Secretarului de Stat, Wess Mitchell, cât și prin ambasadorul Klemm, care a pus la „pachet” în „scrisoarea celor 12 diplomați”, problematica justiției și cea a necesitații urgentării exploatării rezervelor de gaze din marea Neagră.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 19:40

Comisia Europeană și Banca Mondială au publicat marți, 3 iulie, un nou raport intitulat "Antreprenoriatul în Uniunea Europeană", în care sunt evaluate aspectele ce sprijină sau împiedică antreprenorii să își deschidă și extindă o afacere în 25 de orașe din Croația, Cehia, Portugalia și Slovacia.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 10:28
Dumnezeu să o odihnească!

Prietenii Liliana și Victor Drăgan, Constanța și Cristian Aldea, Mariana și Octavian Andronic sunt alături de Alexandru (Niki) Ruși în greaua pierdere suferită de trecerea prematură în neființă a celei care a fost Cleopatra Ruși. Dumnezeu să o odihnească! (Ceremonia funerară are loc sâmbătă, 30 iunie, ora 14, la Cimitirul Reînvierea)

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 20:30
Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu nu au onorat invitațiile.Au fost, în schimb, Kovesi și Coldea

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut vineri, 29 iunie a.c o alocuțiune cu prilejul recepției oferite de Ambasada Statelor Unite ale Americii cu ocazia celei de-a 242-a aniversări a Zilei Independenței.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Dear Ambassador Klemm, Mrs. Klemm,

Ambassadors,

Excellencies,

Ladies and gentlemen,

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:46

MESAJUL ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, cu ocazia Zilei Dunării, 29 iunie 2018:
Doamnelor și domnilor,
Stimați invitați,
Dragi colegi,

Subscribe to Declaratie