Luni, 19 Martie, 2018 - 10:17
„Încercările Occidentului de a exercita presiuni şi a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din Rusia au fost evidente şi fără precedent”

Camera superioară a Parlamentului Rusiei a înregistrat o serie de încercări din partea altor ţări de a împiedica desfăşurarea de alegeri prezidenţiale democratice în Rusia şi va prezenta un raport în acest sens până la începutul lunii mai, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Anunţul a fost făcut chiar  duminică de către preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei Ruse, Konstantin Kosachev.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:47
„Un nonsens, o prostie, un adevarat delir”

La o conferință de presă de după alegerile prezidențiale, Vladimir Putin a comentat acuzațiile Londrei că Moscova a fost în spatele atacului chimic din Salisbury, care ar fi dus la otrăvirea fostului colonel GRU Serghei Skripal, fiicei sale Iulia, și a altor 20 de oameni. Potrivit liderului rus, dacă la Salisbury ar fi fost folosit într-adevăr o neurotoxină de război, oamenii mureau pe loc, potrivit TASS.
El a subliniat că Rusia nu are astfel de mijloace. „Am distrus toate armele chimice sub supravegherea observatorilor internaționali”.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 09:38
Despre protocoale...

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă-seară că desecretizarea protocoalelor încheiate de DNA trebuie făcută "cât mai rapid", adăugând că atitudinea pe care au exprimat-o în acest sens prim-ministrul şi ministrul Justiţiei este una "foarte sănătoasă şi corectă din punct de vedere politic şi juridic".

Luni, 12 Martie, 2018 - 21:38
Sirianul este bolnav, în stare foarte gravă

Într-o emisiune TV din această seară, Traian Băsescu a focut o dezvăluire legată de modul în care a fost „recuperat” Omar Hayssam.

A fost aranjat ( de către instituțiile specializate) un transport de apă minerală în Siria, cu un avion care s-a întors cu Omar Hayssam la bord. Acesta fusese sedat și s-a trezit la București. Operațiunea (caracterizată la vremea respectivă, drept „ilegală”) a fost făcută fără știrea autorităților siriene, dar cu acordul lor tacit.

Sâmbătă, 10 Martie, 2018 - 19:47
„Cine mai vrea să mai discute despre aceste lucruri nu cred că mai poate face asta în interiorul partidului”.

„Îmi doresc foarte mult ca după acest Congres toată lumea să înţeleagă şi după spiritul acestui Congres, după atitudinea delegaţilor la Congres, să înţeleagă că marea masă a partidului nu mai acceptă acţiuni care să aducă atingere sau să reprezinte atacuri ale unor membri de partid împotriva acestui partid. Avem obiective mult prea importante, o responsabilitate majoră pentru această naţiune şi nu mai putem continua să comentăm, să dăm răspunsuri la tot felul de afirmaţii, care nici măcar nu pot fi considerate acuzaţii”(...)

Sâmbătă, 10 Martie, 2018 - 18:15
Lăsând calea deschisă candidatei agreate, Dăncilă

 Ecaterina Andronescu a anuntat ca și ea și Bănicioiu au decis sa se retraga din competitie.
"Am hotarat sa plecam, pentru ca modul in care au fost gandite procedurile si faptul ca sunt pe pozitia 20 si voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. Am decis sa ne retragem, viata merge inainte", a declarat Andronescu.

Sâmbătă, 10 Martie, 2018 - 14:05
Președintele e inamovibil! Se aleg vicepreședinții după regula parității de sex

Congresul PSD, în cadrul căruia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general, vicepreşedinţi, a început în această dimineață, la Sala Palatului.

La lucrări participă peste 4.000 de delegaţi. Pe clădirea Sălii Palatului este desfăşurat un banner de mari dimensiuni cu mesajul: ”România reunită”. . Congresul a început cu intonarea imnului de stat.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:40

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă declară:

Preocupați de luptele interne pentru putere, liderii PSD și membrii guvernului Dăncilă sunt total dezinteresați de problemele românilor și obiectivele strategice ale țării.

Ultimul raport de țară al Comisiei Europene arată cum guvernarea PSD a abandonat integrarea României în Uniunea Europeană însă nimeni de la PSD, nici la Palatul Victoria și cu atât mai puțin la partid, nu a catadicsit să dea un răspuns la constatările grave ale oficialilor europeni.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 08:41

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 8 martie a.c., un mesaj în cadrul Galei "Din apreciere pentru tine", organizată de către Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor. Mesajul a fost prezentat de către domnul Cosmin-Ştefan Marinescu, Consilier Prezidenţial - Departamentul Politici Economice şi Sociale.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Stimate Doamne,
Stimaţi invitaţi,

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 16:22

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, un mesaj în cadru Forumului pentru Egalitatea de Gen 'Equality Works Better'. Mesajul a fost prezentat de către doamna Nicoleta Nicolae-Ioana, Consilier de Stat - Cabinetul Preşedintelui.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

'Egalitatea de gen reprezintă unul dintre principiile fundamentale ale oricărei societăţi moderne, iar evenimentul de astăzi este un rezultat concret al demersurilor care se fac în lupta pentru combaterea discriminării şi respectarea drepturilor omului.

Luni, 5 Martie, 2018 - 10:30
Din cauza variațiilor extreme de temperatură

Gerul și ninsorile abundente au adus numai necazuri pentru legumicultorii români! Aceștia au transmis ministrului agriculturii, Petre Daea, o solicitare importantă prin care cer prelungirea termenului de recoltare pentru culturile înscrise în Programul de tomate.

În județul Olt, județ fruntaș la acest program, legumicultorii spun că sunt în pericol să piardă întreaga cultură deja plantată în solarii pentru că instalaţiile nu fac faţă gerului. Șeful de la agricultură nu a stat pe gânduri și a făcut deja primele verificări în teren și a luat ”pulsul” culturilor!

Duminică, 4 Martie, 2018 - 10:20
Nu ministrul este cel care, în mod constant, trece „linia roșie”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine, într-o postare pe Facebook, că "procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii şi nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii", răspunzând astfel unei afirmații hazardate a procurorului general.

Duminică, 4 Martie, 2018 - 10:01
Fostul judecător CCR a căzut victima „protocolului” SRI - DNA

Şeful statului nu poate refuza cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fostul judecător constituțional Toni Greblă a spus  la Antena 3 că cererea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, trebuie acceptată şi semnată de Iohannis.

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 18:24
„Nu există considerente politice care să justifice să închidem ochii la abuzuri sau la încălcarea drepturilor și libertăților cetățenilor”

Într-un comunicat remis presei, Călin Popescu Tăriceanu a făcut o serie de comentarii acide pe marginea ultimelor evenimente declanșate de criza justiției:

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 16:09
După ce au trecut emoțiile revocării...

"Facem multe lucruri în cadrul Parteneriatului nostru strategic, iar o zonă specifică în care desfăşurăm o activitate foarte bună este în domeniul autorităţilor pentru aplicarea legilor. Procurorii români şi americani şi agenţiile pentru aplicarea legilor în general s-au bucurat de o colaborare foarte, foarte bună. Şi acest lucru ne permite ca împreună să combatem terorismul, să combatem infracţiunile din domeniul cibernetic, să combatem traficul de persoane, să combatem crima organizată şi să combatem corupţia.

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 11:33

 

„Programul Prima casă a dat un impuls economiei. În 2009, era un blocaj profund în piaţă în ceea ce priveşte creditul ipotecar. Cred că acest program şi-a atins scopul pentru că acum continuă şi este finanţat, va continua până în 2021, dar cred ca va continua atât timp cât va fi necesar în piaţă”, a declarat Radu Oprea la evenimentul „Piaţa Imobiliară – Tendinţe şi Obiective pentru 2018”.

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 11:25
"Simplul fapt al constituţionalităţii unui text nu înseamnă şi că acel text de lege ar fi oportun şi că ar fi bun”

Într-un interviu acordat unei agenții de presă locale, procurorul general Augustin Lazăr a afirmat că legea privind înfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor "ne întoarce cu 27 de ani în urmă", deoarece nu pot fi cercetate în acelaşi loc accidente de circulaţie cu dosare de abandon în familie, denunţurile depuse de deţinuţi din penitenciare cu dosare de corupţie şi alte "lucruri imaginabile şi neimaginabile".

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 11:15
PSD a scăzut în sondaje destul de îngrijorător și este nevoie de o serie de schimbări

Ecaterina Andronescu nu exclude o candidatură la șefia PSD Întrebată, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3, dacă va candida la funcția de președinte al PSD, în cadrul Congresului de pe 10 martie a explicat că așteptă deciziile Comitetului Executiv, pentru a vedea dacă se vor face alegeri și pentru funcția de președinte.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 14:13
Alocuțiunea președintei ÎCCJ, Cristina Tarcea, la bilanțul DNA

Președinta Înaltei Curți a susținut, la prezentarea bilanțului DNA, o alocuțiune extrem de lucidă și de critică la adresa stărilor actuale din Justiție, semnalând simptomele unei crize pe care taberele aflate în dispută sunt tentate să o ignore.

”Nu putem să nu recunoaştem că Justiţia în general şi mai ales parchetele trec printr-o perioadă de criză!(s.n.) Indusă sau nu, dar este o perioadă de criză, trebuie să conştientizăm asta” ...

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 13:00
Meteorologii prevăd un strat de zăpadă de 30cm

 Gabriela Firea, a convocat Comandamentul de iarnă  ca urmare a avertizărilor  emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Primărița a anunțat că școlile vor fi închise luni și marți, în Capitală.

Duminică, 25 Februarie, 2018 - 11:35
Un prim draft privind legea descentralizării va fi gata abia la finalul anului 2019

Preşedintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprişan, a declarat joi, după Adunarea Generală a Consiliilor Judeţene din România, că un prim draft privind legea descentralizării va fi gata la finalul anului 2019, el afirmând că doar România mai are un sistem centralizat, iar "în afară de DNA, ANI şi de Parlamentul pluralist, administraţia este ca înainte de Revoluţie".

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 15:37
(După ce a fost acuzat că a făcut public un raport confidențial) 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că raportul Inspecţiei Judiciare privind cercetarea disciplinară a Laurei Codruţa Kovesi, publicat în susţinerea celui de revocare, este finalizat şi nu are caracter confidenţial. 

Toader precizează că s-a consultat cu specialişti în păstrarea datelor clasificate din minister înainte de a face public documentul. Replica vine după ce a fost acuzat că a făcut public un raport confidențial. 

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:28
Spune cu convingere Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a asigurat-o că până la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în anul 2019, România va intra în spaţiul Schengen şi nu va mai fi sub incidenţa MCV.

“Am discutat cu domnul preşedinte Juncker, mi-a dat asigurarea că România nu va intra în preşedinţia Consiliului Uniunii Europene fără să fie în Schengen şi în acelaşi timp cu sancţiunea MCV. (...) până la sfârşitul anului 2018 trebuie ca cele două lucruri atât de importante pentru România să se întâmple”.

Duminică, 18 Februarie, 2018 - 14:07
Suma alocată e aceeași, dar numărul celor înscriși -a dublat

Suma alocată în acest an pentru susţinerea producătorilor agricoli români să cultive tomate în spaţii protejate se ridică la 180 de milioane de lei, un buget similar cu cel din 2017, anul de debut al acestei program, însă numărul fermierilor doritori să intre în program s-a dublat.

Sâmbătă, 17 Februarie, 2018 - 14:15
Un proiect de act normativ va fi prezentat săptămâna viitoare

Mamele, bolnavii de cancer şi cei care sunt în concedii medicale din diferite motive vor primi banii care li se cuvin, un proiect de act normativ urmând a fi prezentat săptămâna viitoare, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 20:28
Opinia mea despre DNA o cunoașteți!

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis: 

- avem oare a câta oară un scandal în spațiul public și cred că de data aceasta destul de multă lume se așteaptă să-mi expun opinia. 

- lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte: niște penali fac o încercare disperată să atace și să dicrediteze DNA și conducerea instituției. 

- încercarea este una jalnică și neconvingătoare.

- opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere s-o repet: DNA și conducerea ei fac o treabă foarte bună. 

Luni, 12 Februarie, 2018 - 17:43

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în timpul întâlnirii informale dintre Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii sindicatelor din domeniu, unui reprezentant al Confederaţiei Sindicale Meridian, cunoscut cu afecţiuni cardiace, i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio-respirator.

Secretarul de stat, dr. Cristian GRASU, dr. Tiberiu BRĂDĂŢAN, subsecretar de stat şi preşedintele Federaţiei Ambulanţă Gheorghe CHIŞ, care participau la întâlnire, au început manevrele de resuscitare, continuându-le până la sosirea echipajelor specializate.

Luni, 12 Februarie, 2018 - 10:32
Romania va sustine mentinerea bugetului Politicii Agricole Comune (PAC)

Romania va sustine mentinerea bugetului Politicii Agricole Comune (PAC) dupa 2020 si a celor doi piloni din cadrul PAC, dar va spune "nu" plafonarii platilor directe, a declarat pentru AMOS News ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea. "Romania sustine mentinerea bugetului PAC si cei doi piloni si spune nu plafonarii. Vrem sa ne ducem spre convergenta, sa vedem ce perspective cream pentru fermierii tineri. Un tanar de astazi nu poate fi un fermier de maine fara pamant. Ce perspective ii dam?

Duminică, 11 Februarie, 2018 - 11:11
PNL - fata în casă a statului paralel

Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE, a lansat un atac  la adresa liberalilor, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute după participarea la Şcoala de Iarnă a TLDE.

Sâmbătă, 10 Februarie, 2018 - 11:00
Au trecut cele șase luni date Codruței Kovesi pentru repararea deficiențelor manageriale

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat vineri seara, la Antena 3, ca se va duce in plenul reunit al Parlamentului sa prezinte un raport comun despre activitatea sefilor parchetelor - Laura Codruta Kovesi - DNA, Augustin Lazar - Parchetul General si Daniel Horodniceanu - DIICOT.

"Exista articolele 79 si 88 din Legea 304 care, printre altele, prevad pentru minsitrul Justitiei o obligatie de a prezenta in Parlament, camerelor reunite, un raport privind activitatea Ministerului Public - DNA, DIICOT, Parchetul General.

Subscribe to Declaratie