Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:36

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că există bani de pensii şi salarii şi nu vrea să creeze îngrijorări gratuite. Reacția premierului a venit după ce şeful statului a întrebat Guvernul dacă sunt aceşti bani până la finalul anului.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 20:00

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi, că PNL a devenit "partidul denunţătorilor" după ce, în şedinţa Biroului Executiv, liberalii au decis să susţină plângerea formulată de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 19:45

Sorin Roșca Stănescu a trimis o informare presei: miercuri, 23 mai 2018, începând de la ora 9.00, voi fi prezent la Parchetul General, Secția Militară, unde am fost citat în urma denunțului pe care l-am făcut împotriva tuturor persoanelor responsabile de încheierea protocoalelor, care au îngenuncheat Justiția română.

Luni, 21 Mai, 2018 - 22:36

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut luni, 21 mai a.c., o declarație de presă, la finalul participării la evenimentul Innovation Labs – Demo Day.

Jurnalist: Domnule Președinte, subiectul fierbinte al acestor zile a fost acea plângere penală depusă de către președintele PNL, Ludovic Orban. Dumneavoastră susțineți demersul șefului PNL?

Duminică, 20 Mai, 2018 - 09:06
Finala cu Svitolina va avea loc de la ora 14

La conferinta de presa ce a urmat dupa semifinala câștigată în trei seturi,, Simona Halep a vorbit despre acel moment decisiv de dupa setul 1 pierdut cu Maria Șarapova, moment in care l-a chemat la on-court coaching pe Darren Cahill: "Darren mi-a spus dupa meci ca am vorbit foarte mult. De obicei nu fac asta, dar am vrut sa-i spun ce simt, asa ca am fost foarte sincera. Mi-a fost destul de frica. Am servit destul de bine, dar nu si atunci cand nu am fost increzatoare si relaxata, am inteles ca pot avea slabiciuni.

Duminică, 20 Mai, 2018 - 08:56
„Dacă îl întrebi despre conţinut, nu ştie să-l reproducă”

"Am discutat cu ambasadori de la Bucureşti zilele acestea, cu oameni politici de la Bruxelles, nimeni nu crede că această initţiativă este una independentă. Cu oricine vorbeşti, o atribuie ori preşedintelui Iohannis, ori lui Merkel. Nu i-o atribuie lui Orban. De altfel, dacă îl întrebi pe Orban despre conţinutul plângerii, nu este în stare să o reproducă", a declarat Traian Băsescu sâmbătă seară la România TV.
El a caracterizat acţiunea lui Ludovic Orban drept una "neinspirată", considerând că nu va duce la niciun rezultat.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 12:34
La anul, vom vedea ce va mai fi...

Vicepremierul Viorel Ștefan a declarat la Antena 3 că în cursul acestui an este exclus ca Guvernul să opereze vreo modificare la Pilonul II de pensii.

”Nu există nicio discuție, nicio evaluare în acest sens. Este exclus să modificăm ceva la Pilonul II. Dacă nu există niciun demers în acest sens, exclud posibilitatea ca în acest an să fie vreo modificare (...) Ne apropiem de creșterea potențială recomandată de Comisia Europeană și FMI. Avem un angajament de la care nu facem rabat, de o creștere economică de 6,1% în acest an”, spune Viorel Ștefan.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 11:19
Ceea ce constituie o infracțiune!

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, ar fi recunoscut în fața Comisiei de Control a SRI faptul că anumiți martori au dat declarații în locații conspirative ale SRI sau în camere de hotel.

Potrivit surselor citate de Antena 3, anumiți denunțători cereau să facă denunțuri în locații conspirative, pentru a nu fi purtați prin fața presei, la intrarea în DNA.

Florian Coldea ar fi recunoscut că aceste declarații erau luate de procurori DNA, împreună cu ofițeri SRI.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 10:54
Aceștia cer să fie ignorate deciziile Curții Constituționale până când nu vine răspunsul de la Comisia de la Veneția

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, dă o replică dură procurorilor de la Brașov, care cer să fie ignorate deciziile Curții Constituționale pe legile justiției, până vine un răspuns de la Comisia de la Veneția. Ministrul Justiției le explică că inclusiv procurorii sunt nevoiți să cunoască și să respecte legea, chiar dacă uneori nu le convine.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 10:35
A lansat procesul oficial de activare a legii de blocaj («blocking statute»)

Comisia Europeană (CE) a aununţat vineri că a lansat procesul de blocaj al sancţiunilor americane cu scopul de a proteja întreprinderi europene care operează în Iran, după ce Statele Unite au anunţat că reimpun sancţiuni Teheranului, odată cu ieşitea din acordul în dosarul nuclear iranian, relatează Reuters.

Joi, 17 Mai, 2018 - 20:10
„Astfel de gesturi nu au ce căuta într-o societate civilizată”

O reacție de o duritate neobișnuită pentru modul în care își gestionează comportamentul public a avut, pe facebook, ministrul Agriculturii Petre Daea:

Joi, 17 Mai, 2018 - 16:40

Președintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, deputat Florin Iordache, a făcut joi, 17 mai, câteva precizări, referindu-se la afirmațiile făcute de procurorul Bogdan Gabor, președintele Asociației Procurorilor din România:

Joi, 17 Mai, 2018 - 15:30

Canalul Siret-Bărăgan nu este un obiectiv inclus în planul naţional de irigaţii, deoarece pentru finalizarea lui ar fi nevoie de circa 5,5 miliarde de euro, însă ideea nu a fost abandonată, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă de profil.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 20:18
Aceștia „primeau țintele din partea SRI și apoi lansau mesajele în media”

Președintele Comisiei de Control a SRI, Claudiu Manda, a explicat, după audierea fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir, că acesta a furnizat Comisiei o listă cu un grup de 9 jurnaliști care acționează la comanda generalului SRI, Dumitru Dumbravă. Manda a explicat că jurnliștii primesc țintele de atacat din partea SRI și mesajele pe care trebuie să le transmită împotriva acestora.

Luni, 14 Mai, 2018 - 17:33

Răsturnare de situaţie în cazul convocării ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu la Cotroceni de către preşedintele României Klaus Iohannis.

Dacă iniţial ministrul ALDE a confirmat prezenţa la întâlnirea cu şeful de stat, după ce premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD Liviu Dragnea au declarat public că Meleşcanu nu poate fi convocat fără acceptul premierului, ministrul de Externe şi-a reevaluat decizia.

Meleşcanu ar fi telefonat la Cotroceni, acolo unde a anunţat că nu mai poate lua parte la discuţii cu preşedintele decât cu acordul premierului.

Duminică, 13 Mai, 2018 - 13:40
”Legile pe care trebuie să le dăm în România sunt în primul rând pentru români”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că  vânzarea terenurilor către cetăţeni străini va fi reglementată prin lege astfel încât  să aibă "o logică de interes statal". 

 Petre Daea a mai spus că speră ca tinerii fermieri, pentru care au fost prevăzute facilităţi încă de anul trecut, să fie cei mai interesaţi să cumpere aceste suprafeţe şi să creeze exploataţii agricole. 

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 19:26
„PSD face politica externa dupa ureche si risca sa ne scoata din UE”. În consecință, l-a convocat pe Meleșcanu ca să-l urecheze

Sambata, la Blaj, Iohannis s-a plâns ca Guvernul nu s-a consultat cu el cand a actionat pentru blocarea declaratiei UE, ca PSD face politica externa dupa ureche si risca sa ne scoata din UE, declarând ca decizia luata de coalitia de guvernare e nefondata si nu serveste intereselor europene ale Romaniei.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 18:58
Și nu glumește: anul trecut s-a întâmplat același lucru și fermierii și-au încasat la termen sumele cuvenite

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus sâmbătă, la Bistrița, că marți la ora 24.00, când se încheie perioada de depunere a solicitărilor pentru subvenții, va ”suda” ușile la APIA, iar fermierii care nu au ajuns în timp util nu vor mai beneficia de alocări de sume în acest an.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a declarat că înscrierea fermierilor la APIA pentru subvenții merge bine și că în data de 15 mai, când expiră termenul, va ”suda” ușile agențiilor de plăți, iar cei care nu se vor încadra în acest termen nu vor mai primi anul acesta subvenții.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 08:03
Fostul șef al Curții Constituționale era sigur că Greblă este nevinovat

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, este de părere că judecătorul Toni Greblă, care a fost obligat să demisioneze de la CCR pentru că era anchetat, este o victimă a sistemului și că toți judecătorii bănuiau că nu sunt multe probe împotriva lui.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 07:56
„Cazul Greblă”: Trei ani în care onoarea unor oameni a fost terfelită!

Generalul (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu,Preşedintele Partidului Alianţa Lege şi Ordine (A.L.O.) declară:

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 14:58
„„Auzim în ultima vreme în România voci care dau foarte ușor vina pe Europa”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 9 mai a.c., la Palatul Cotroceni, un discurs cu ocazia recepției oferite de Ziua Europei.

 

„Excelențe,

Doamnelor și domnilor,

Bine ați venit!

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 10:10

Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă de Ziua Europei

Sărbătorim astăzi Ziua Europei, o zi dedicată istoriei unui proiect, model de colaborare, un exemplu de solidaritate și de continuu angajament comun. 

Marţi, 8 Mai, 2018 - 20:22
La patru luni din 2018 creşterea înregistrată este de 11,8 %

Guvernul contraatacă după declaraţia preşedintelui Iohannis de luni seara. Într-o conferinţă de presă, vicepremierul Viorel Ştefan, fost ministru de Finanţe, a prezentate datele care arată execuţia bugetară din primele patru luni din 2018.

Spre deosebire de ceea ce afirma preşedintele Iohannis, în primele luni din 2018 nu au scăzut încasările bugetare faţă de 2017. Acest lucru s-a întâmplat doar în 2016, sub Guvernul Cioloş.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 09:41

 Un articol publicat de jurnalistul Jacob Grandstaff pe Think Tank-ul american „Capital Research Center”, arată că George Soros a pompat 5,7 milioane de dolari în România, în timpul campaniilor pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale. De asemenea, americanii notează faptul că fundațiile lui Soros au tratat DNA-ul din România ca pe propriul partid politic, iar Kovesi a acceptat și încurajat acest lucru.

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 10:51
Prin eliminarea contrabandei cu ajutorul scannerelor din vămi

Toate punctele vamale vor fi reabilitate şi modernizate până la sfârşitul acestui an, astfel încât să nu mai intre în ţară niciun produs fără a fi scanat, a declarat vineri, la Suceava, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 10:33
Sunt presiuni făcute de Dragoş Pătraru, în contextul în care contractul lui se apropie de final şi ar trebui renegociat

Doina Gradea afirmă într-un comunicat pentru presă că discuţiile făcute publice de jurnalistul Dragoş Pătraru au fost trunchiate şi că acestea ar fi fost purtate într-un cadrul privat. Directoarea cataloghează publicarea înregistrărilor drept presiuni făcute de Dragoş Pătraru, în contextul în care contractul lui Pătraru cu TVR se apropie de final şi ar trebui renegociat.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 12:38

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 4 mai a.c., un mesaj de condoleanţe în urma decesului Doinei Cornea.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Am aflat cu profundă tristeţe despre dispariţia doamnei Doina Cornea, una dintre cele mai importante voci ale disidenţei anticomuniste.

Joi, 3 Mai, 2018 - 17:17

Statement Of The United States Embassy On The World Press Freedom Day

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 12:10

COMUNICAT DE PRESĂ AL LIDERULUI DEPUTAŢILOR PNL, RALUCA TURCAN: 
"Toate semnalele arată că modificările Codului penal şi de procedură penală s-au scris în acelaşi birou în care a fost redactată şi OUG 13! La cât de aberante sunt, majoritatea propunerilor de modificări la Codul penal nici nu ar fi trebuit să fie înaintate Parlamentului. Modificările sunt cerute de mafia PSD, ele nu au nicio legătura cu oamenii cinstiţi.

Iată câteva exemple:

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 11:36
Declarație de „război” la adresa PSD

Update:  Comunicat de presa al Administrației Prezidențiale
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 2 mai a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

"Bună ziua!

Astăzi, despre legile justiţiei, dar haideţi să ne amintim un pic cum am ajuns până aici.

În toamna lui 2016, a fost campanie electorală pentru parlamentare şi PSD a îmbrobodit poporul cu un program numai lapte şi miere. 

Subscribe to Declaratie