Joi, 19 Octombrie, 2017 - 08:30

Printre singurele programe culturale dedicate nevoilor cartierelor Bucureștiului, Programul de microgranturi pentru proiecte comunitare, inițiat de ARCUB și Primăria Capitalei, a ales cele nouă proiecte câștigătoare care vor fi implementate până la începutul lunii decembrie în București.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 00:00

Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 19:33

Fostul premier Victor Ponta a salutat decizia Guvernului de a bloca „TVA split”. Ponta îl acuză pe șeful PSD Liviu Dragnea de această „aberație economică” venită „din puțul gândirii” liderului PSD.

„In toata nebunia din aceste zile s-a intamplat si ceva bun: Mihai Tudose a oprit acea greseala incredibila cu "TVA split" care ar fi fost un dezastru in practica!

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 17:30
"Să nu mai fie domnul Daea câștigător așa liniștit în absorbție"

Premierul Mihai Tudose și-a exprimat, miercuri, speranța că, odată cu prezența noilor membri ai echipei guvernamentale, va începe o competiție între miniștri în ce privește absorbția fondurilor europene.

Tudose le-a urat succes în activitate și bun venit în echipa guvernamentală noilor membri ai Cabinetului.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 17:30

Președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu președintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, la inițiativa acestuia, anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 17:20

În legătură cu afirmațiile liderilor de sindicat prezenți la negocierile de la Guvernul României de astăzi, 18 octombrie 2017, conform cărora ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, ar fi declarat că "fără mutarea contribuțiilor nu sunt bani pentru legea salarizării", Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări:

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, nu a făcut declarația mai sus menționată.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 17:17

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că se va lucra anul viitor la Legea pensiilor.

„Creșterea punctului de pensie, așa cum este în programul de guvernare, este în vigoare. Nu a fost niciodată sub semnul întrebării. Despre o nouă lege a pensiilor v-am spus mereu că niciodată nu a fost vorba ca ea să fie prinsă în bugetul pe anul 2018, pentru că ar însemna să fim nerealiști”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit liderului PSD, „este nevoie de o perioadă lungă de recalculare a pensiilor”.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 17:03

Sediul Consiliului European, situat în Bruxelles, a fost evacuat miercuri după depistarea de fum toxic în una dintre bucătării. 

„În pofida verificărilor şi măsurilor de precauţie, un nou incident tehnic s-a produs în zona bucătoriilor Clădirii Europa”, a comunicat Consiliul European, potrivit publicaţiilor EUObserver şi Politico.eu.

„Problema tehnică este în sistemul de ventilaţie al bucătăriilor din Clădirea Europa; apare fum toxic, iar unor angajaţi li s-a făcut rău”, precizează instituţia.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 16:55

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că la ministerul pe care îl conduce se va mări ritmul, lucrându-se zilnic dacă e nevoie, fără sărbători, pentru a realiza obiectivele prevăzute în programul de guvernare. 

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 16:45

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a anunțat, miercuri, în Parlament, după ședința coaliției de guvernare, că proiectul de buget pentru anul viitor se va încadra în limita deficitului maxim de 3%.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 16:33

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a participat în perioada 11 - 16 octombrie 2017, la Reuniunea anuală a Grupului Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, la Washington D.C., SUA, eveniment la care România participă din anul 1972. 

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 14:45

Senatul a adoptat în unanimitate (89 voturi "pentru") OG 28/2017 pentru completarea Legii ANL, introducând, în ședința plenului de marți, un amendament care stabilește că medicii specialiști și rezidenți și cadrele didactice pot obține locuințe ANL și după 35 de ani.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 14:19

Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu, și comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, se află astăzi la Budapesta, iar mâine vor participa la al 6-lea forum anual privind Strategia macroregională pentru regiunea DunăriiCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••, intitulat „O regiune dunăreană sigură, conectată și prosperă”.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 14:05

Grupul francez de real estate Catinvest anunță extinderea cu 9.200 de metri pătrați a Electroputere Parc, ca parte a planurilor strategice ale companiei de a consolida poziția de leader a centrului comercial în Craiova și în regiune. Totodată, grupul a început construcția unei clădiri independente care va oferi 12.000 de metri pătrați de spații comerciale, aproximativ 15.000 de metri pătrați de birouri de clasa A și peste 700 de locuri de parcare subterane.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 13:21

Miercuri, 18 octombrie, la Brașov începe cea de-a cincea ediție a Dracula Film Festival. Până pe 22 octombrie, Brașovul va găzdui, în șase locații ale orașului, peste 55 de filme, din 16 țări, conferințe și workshop-uri.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 13:06

Actele normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei de Guvern din 18 octombrie, orele 15,00.

     I.          PROIECTE DE LEGI

 

1.    PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Protocolului de aderare la Acordul Comercial dintre Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de o parte, şi Columbia şi Peru, pe de altă parte, pentru a se ţine seama de aderarea Ecuadorului, semnat la Bruxelles la 11 noiembrie 2016

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 12:47

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a propus, marti, un ambitios program de 13 summit-uri in doi ani, pentru a relansa Uniunea Europeana dupa socul Brexit.

Donald Tusk a facut public acest calendar la cateva saptamani dupa mai multe apeluri pentru o revizuire in profunzime a UE, venite mai ales din partea presedintelui francez, Emmanuel Macron, si a presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relateaza AFP.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 11:51

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc pentru a desemna noua conducere a Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie, fiind probabilă şi supunerea la vot a modificării Regulamentului de funcţionare a Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii.

Instalarea unei noi conduceri a ANRE survine în condiţiile în care expiră mandatele preşedintelui şi vicepreşedintelui Agenţiei, alături de cele ale unor membri în Comitetul de reglementare al ANRE.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 11:40

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat miercuri, la Palatul Parlamentului, că mâine va intra în vigoare legea prin care deţinuţii încarceraţi în condiţii inumane beneficiază de şase zile reduse din pedeapsă pentru fiecare 30 de zile executate.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 11:05

TRAFIC  RUTIER  DEVIAT  SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Șos. Pantelimon - Cora;

- Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei – Str. Brașov;

- Drumul Taberei – Str. Sibiu;

- Drumul Taberei – Str. Romancierilor;

- Str. Valea Ialomitei;

- Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei;

- Bd. Liviu Rebreanu;

- Șos. Giurgiului;

- Sos. Virtuții – zona Lukoil;

- Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu;

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 10:46

Miercuri a început Congresul Partidului Comunist Chinez, în care se va decide conducerea țării pentru următorii 5 ani. Lucrările acestui congres extrem de important au fost deschide de președintele chinez Xi Jiping.

Șeful statului chinez a deschis întâlnirea cu o promisiune de a construi "o țară socialistă modernă" ce nu va copia niciodată sistemele politice din altă țări și care va rămâne deschisă către restul lumii.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 09:47

Măsura a fost luată în urma unei propuneri a comisiei de disciplină de la nivelul Primăriei Capitalei pentru că Bold nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de serviciu. 

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 09:06

Proteste de amploare în Catalonia. Mii de angajați au plecat marți, la pârnz, de la locurile de muncă și au ieșit în stradă pentru a protesta față de arestarea a doi importanți lideri separatiști

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 08:28

Peste 2 tone de deșeuri sunt generate anual din construcții și demolări, per cetățean european. Un obstacol în calea reciclării și reutilizării deșeurilor din construcții și demolări în UE este lipsa de încredere în calitatea materialelor reciclate din construcții și demolări

Sectorul construcțiilor și demolărilor generează cel mai mare volum de deșeuri din Uniunea Europeană, aproximativ o treime din totalul deșeurilor produse. În fiecare an, sunt generate peste două tone de deșeuri din construcții și demolări (C&D), per cetățean european.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 08:00

Doliu în lumea teatrului. Marea actrițăOlga Tudorache a încetat din viață.

Anunțul trist a fost făcut de Florin Piersic și de medicul Monica Pop pe Facebook.

"Români, a murit OLGA TUDORACHE...! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!", a scris Călinescu.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 19:33

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), cu sprijinul preşedintelui Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45, va repatria un grup de 39 de turişti blocaţi în provincia Phuket Thailanda după moartea patronului Omnia Turism, au declarat marţi reprezentanţii ANAT.

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 19:32

Atac cu bombă, marți, în stațiunea turistică turcească Mersin, situată în sudul țării, între Antalya şi Alanya.

Atacul a vizat un autocar al poliției locale.

Potrivit presei locale, cel puțin 12 ofițeri au fost răniți, scrie hurriyetdailynews.com.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii, a vizat poliția în atacuri similare în trecut.

Subscribe to Stire