Duminică, 26 Februarie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Duminică, 26 Februarie, 2017 - 00:00

   Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 14:19

Peste 8.000 de persoane au participat sâmbâtă, la Târgovişte, la mitingul organizat de PSD Damboviţa pentru susţinerea Guvernului Grindeanu.

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 12:32

Modul de reglementare a răspunderii magistraților în România este la standardele europene, a declarat, vineri seară, procurorul general al România, Augustin Lazăr.

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 11:05

Românul Lucian Bute a fost învins, vineri seara, de columbianul Eleider Alvarez prin KO în repriza a cincea, la Quebec City, într-un meci la categoria semigrea, eliminatoriu pentru titlul mondial WBC.

Bute a fost surprins de Alvarez cu o lovitură de dreapta la figură, iar apoi sud-americanul a expediat şi al doilea pumn, tot cu dreapta, trimiţându-l la podea pe fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, iar Bute nu a mai reuşit să se ridice.

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 10:10

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a clarificat subiectul discuției cu ambasadorul Federației Ruse în România.
 

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 00:00

   Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 20:08
Incredibil: oficialii ROMSILVA cer micșorarea pedepselor pentru tăieri ilegale!

La discuțiile din Comisia parlamentară, desfășurate  pe marginea Ordonanței 51, oficialii ROMSILVA, în frunte cu directorul Pahonțu au pledat pentru aplicarea unor pedepse mai mici pentru tăierile ilegale de copaci. S-a afirmat chiar că „fenomenul tăierilor ilegale a fost artificial exacerbat”, motivându-se demersul prin faptul că lucrătorii Regiei prinși în fapt nu ar avea din ce să plătească amenzile și că vor prefera să părăsească sectorul, lăsând Regia fără operatori.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 19:35

În România, statul de drept 'nu prea există', întrucât separarea puterilor în stat este 'o ficţiune', a declarat, vineri,  la Târgu Mureş, în cadrul întrunirii delegaţilor UDMR Mureş pentru alegerea liderului organizaţiei judeţene, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 18:35

Pe parcursul anului 2016, țara noastră a primit 554 de imigranţi care au fugit de războiul din ţara lor şi au venit în Europa în căutarea unei vieţi mai bune. 

Aceştia au fost relocaţi din Grecia şi Italia.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 17:10

Noul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a avut o primă reacţie după învestire. Oficialul a postat un text extrem de scurt:

„23 februarie 2017
Ministrul Justiției
"Justiția în slujba cetățeanului"!”, este mesajul transmis de Tudorel Toader către români.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 16:29

Sunt procurori care falsifică dosare, spune fostul șef de stat, Traian Băsescu, precizând că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, declară degeaba că nu se fabrică dosare.

"Sunt metode de fabricarea dosarelor, degeaba spune doamna Kovesi că nu se fabrică dosare, iar proba o avem cu acest procuror Negulescu, în rest eu spun lucruri aflate de avocați și de la inculpați", a afirmat Băsescu la România Tv.

Băsescu a enumerat mai mulți procurori care falsifică dosare.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 16:13

Sub ”oblăduirea” preşedintelui Klaus Iohannis, DNA va ajunge să ancheteze creşterea salariului minim sau înăsprirea politicii fiscale faţă de multinaţionale, spune preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 De asemenea, -Tăriceanu susţine că, prin motivarea deciziei referitoare la sesizarea făcută de CSM cu privire la OUG 13, Curtea Constituţională a României transmite Consiliului să respecte separaţia puterilor în stat. 

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 14:30

Guvernul Scoţiei analizează "cu seriozitate" o propunere de organizare, în anul 2018, a unui nou referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie, declară un consilier guvernamental scoţian, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 13:03

Lucian Puiu Georgescu a fost numit de premierul Sorin Grindeanu secretar la  Ministerul Cercetarii. Georgescu, fost candidat PSD pentru Senat din partea PSD Galați, este prorector al universității "Dunarea de Jos" și are o avere impresionantă.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 12:17

Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, a vorbit despre descoperirea COLOSALĂ a celor șapte exoplanete de către NASA.

Acesta spune că problema descoperirii vieții pe alte corpuri cerești este doar o problemă de timp și tehnologie.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 11:35

Motivarea Curţii Constituţionale în sesizarea CSM privind conflictul juridic de natură constituţională între puterile statului ar trebui să-i faca pe cei de la CSM să intre în pământ de ruşine, spune  avocatul Adrian Toni Neacşu, fost judecător şi fost membru CSM, după publicarea de către CCR a motivărilor deciziilor pe OUG 13.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 10:52

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legile privind respingerea OUG 13 și aprobarea OUG 14.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 10:48

Olimpicii români ar putea primi de la stat burse de până la 3.500 de euro pe an ca să rămână să studieze la o universitate din ţară, după absolvirea liceului. 

Pentru asta, Ministerul Cercetării intenţionează să înfiinţeze programul „Grantul CDI Carol I”.

Totodată, pentru a beneficia de granturile acordate, tinerii vor fi obligaţi ca, după terminarea studiilor de licenţă, să urmeze studii doctorale în România şi să lucreze cel puţin patru ani în activităţi de cercetare într-un institut sau universitate din ţară.
 

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Joi, 23 Februarie, 2017 - 18:00

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat, joi, că SRI nu are niciun protocol cu DNA.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 17:20
Din nouă judecători doar fosta șefă a ÎCCJ a sesizat conflictul!

Judecătorul Curții Constituționale Livia Stanciu apreciază că, în scandalul Ordonanței de Urgență nr. 13, de modificare a Codurilor penale, Guvernul Grindeanu s-a situat în conflict atât cu Parlamentul, cât și cu autoritatea judecătorească. Explicațiile apar în opinia separată cuprinsă în motivarea deciziei CCR din 8 februarie.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 16:18

Premierul Sorin Grindeanu i-a spus, joi, noului ministru al Economiei, Mihai Tudose, că își dorește să înceapă revitalizarea industriei de apărare.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 15:35

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, la bilanțul DNA, că o rată a achitărilor de circa 10% este una "rezonabilă".

Joi, 23 Februarie, 2017 - 15:15
Președintele Klaus Iohannis apreciază că remanierea Executivului condus de Sorin Grindeanu este o mișcare bună

UPDATE: Alocuțiunea Președintelui României, Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a unor membri ai Guvernului

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 23 februarie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a unor membri ai Guvernului.

Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuțiunii:

'Domnule Președinte al Senatului,

Domnule Președinte al Camerei Deputaților,

Domnule Prim-ministru,

Joi, 23 Februarie, 2017 - 15:00

Noua conducere a Ministerului Energiei a avut joi o intalnire cu reprezentantii companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN), pentru a discuta despre proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. Discutiile au vizat asumarea unui calendar de actiuni prin care negocierile pentru constituirea companiei de proiect sa fie urgentate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Energiei. 

Joi, 23 Februarie, 2017 - 14:28

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a depus la Senat o inițiativă legislativă de modificare a Codului fiscal în sensul aplicării cotei zero de TVA pentru sectorul serviciilor sociale și pentru sprijinirea agriculturii și a micilor întreprinderi.
Dragnea propune modificarea articolului 291 prin inserarea unui nou alineat care prevede aplicarea cotei reduse de 0% de TVA pentru livrări de bunuri și prestări de servicii în sectorul serviciilor sociale și în domeniul agriculturii.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 13:28
Chiar dacă numărul achitărilor din dosarele prezentate la instanțe a crescut spectaculos

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat joi că a transmis spre avizare cererea DNA de suplimentare a schemei de personal.

Pagini

Subscribe to Stire