Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 18:17

Ceremonia de sosire a detașamentului britanic în vederea executării serviciului de poliție aeriană va avea loc joi, 27 aprilie, începând cu ora 18.00, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

Patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii au sosit luni, 24 aprilie, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu. Aeronavele și detașamentul britanic format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) vor executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană în perioada 1 mai - 31 august.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 18:01

Compania aeriană Alitalia va fi vândută celui mai bun ofertant, iar grupul german Lufthansa este binevenit să înainteze o ofertă, a declarat miercuri ministrul italian al Transporturilor, Graziano Delrio. Acesta  a exclus varianta unui pachet de asistenţă guvernamental pentru compania aeriană italiană, transmite DPA.

După respingerea de către salariaţi a unui plan de restructurare care prevedea o reducere a salariilor de 8% pentru personalul de zbor precum şi eliminarea a 1.700 angajaţi de posturi în rândul personalului de la sol, Alitalia este în pragul falimentului.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 17:56

Instanţa Supremă a decis, definitiv, miercuri, revocarea măsurii preventive în dosarul în care fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 17:18

Parlamentarii au retrimis la Comisia juridică proiectul privind înființarea comisie care să ancheteze alegerile prezidențiale din 2009. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut că retrimiterea proiectului la Comisia juridică nu reprezintă un pas înapoi.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 17:12

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, găsește noul termen pe care l-a dat constructorul pentru finalizarea Pasajului de la Piața Sudului, 30 octombrie, inacceptabil și că dacă nu se va reveni asupra acestui termen se va vedea obligată să înceapă demersurile pentru rezilierea contractului.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 17:02

Ca urmare a știrilor apărute în mass-media, în cursul zilei de astăzi, cu privire la dosarul având ca obiect procesul electoral din decembrie 2009, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să facă următoarele precizări:

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 16:21

Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere, miercuri, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.20 alin.(1) și art.21 alin.(1) din Codul de procedură penală, având următorul conținut:

-        Art.20 alin.(1): „Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti. Organele judiciare au obligaţia de a aduce la cunoştinţa persoanei vătămate acest drept.”;

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 14:18

Reprezentanții COTAR și cei ai Guvernului au semnat miercuri un protocol prin care Executivul se angajează ca în maximum 30 de zile să prezinte un proiect de Ordonanță pentru modificarea legii privind transportul în regim de taxi.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 14:09

Dacă ai luat un credit nu ești rob al băncii, ci a ceea ce ai făcut cu banii, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, la cea de-a XXV-a ediție a Simpozionului anual de istorie și civilizație bancară "Cristian Popișteanu".

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 11:57

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a propus miercuri, în plenul Parlamentului, o consultare între toate partidele politice pentru formularea punctului de vedere pe care România să îl aibă în fața provocărilor care au loc la nivelul Uniunii Europene.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 11:00

Plenul Camerei Deputaților și Senatului l-a validat miercuri pe Georgică Severin pentru funcția de președinte-director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune. Au fost 214 voturi "pentru", 58 "împotrivă" și o abținere.

Severin a fost audiat anterior de comisiile parlamentare de cultură și a primit aviz favorabil.
 

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:46

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterile privind Comisia de anchetă asupra rezultatului alegerilor prezidențiale din 2009, că toate completele care l-au judecat nu au reușit să pună în sarcina sa o "fraudă electorală".

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:35

Plenul Parlamentului a respins miercuri rapoartele de activitate ale Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pe anii 2015 și 2016. Prin urmare, respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de Administrație al SRR şi va fi numit un director general interimar.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:30

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, marti, ca va merge in continuare la CEDO si la Curtea Europeana de la Strasbourg, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia in dosarul referendumului.

"Merg in continuare la CEDO si la Curtea Europeana de la Strasbourg", a declarat Liviu Dragnea, intrebat de respingerea contestatiei din dosarul referendumului.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:17

Asociaţia Farmaciilor cu Depozite Farmaceutice Mici şi Mijlocii (AFDFMM) cere Ministerului Sănătăţii exinderea demersurilor de suspendare a exportului paralel de vaccinuri la toate medicamentele prescrise în cadrul programelor naţionale de sănătate. Cei peste 400 de farmacişti independenţi cu depozite mici şi mijlocii apreciază că doar aşa pacienţii români vor beneficia din nou de medicamentele de care au nevoie, multe dintre ele exportate în prezent de marii distribuitori, singurii care au voie să facă acest lucru. 

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:00

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit cererea formulată de fostul vicepremier Gabriel Oprea și au decis sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate a articolului din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 09:17

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de modificare a Codului penal, înlocuind ''conflictul de interese'' cu sintagma ''folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane''.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 09:10

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că în România a funcţionat, în ultimii ani, un sistem paralel de putere care a luat cele mai importante decizii.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi:
Calendar ortodox: Sf. Mc. Vasile, Ep. Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu si Tasie din Axiopolis (Cernavodă)(Dezlegare la peşte)

Calendar catolic: Sf. Anaclet, pp.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 00:00

Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 20:31

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care sunt retrase decoraţiile primite de către fosta preşedintă Siveco Irina Socol şi foştii directori generali ai Hidroelectrica Traian Oprea şi Eugen Pena.

Eugen Pena şi Traian Oprea, foşti directori generali ai Hidroelectrica au fost decoraţi cu Ordinul ”Servicul Credincios” în rang de Cavaler de către fostul preşedinte Ion Iliescu în noiembrie 2002, respectiv decembrie 2004. Irina Socol a fost decorată cu Ordinul ”Pentru Merit” în rang de Cavaler în februarie 2003.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 19:38

Directorul Institutului Cantacuzino, Alexandru Vladimirescu, şi-a dat demisia, a anunțat marți ministerul Sănătăţii, Florian Bodog, precizând că va numi un alt manager, care speră că va rezolva problemele instituţiei.

Bodog a precizat că îl va susţine pe noul manager să obţină toate autorizaţiile necesare, acum Institutul Cantacuzino nemaiavând niciuna.

Institutul Naţional de Cercetare „Cantacuzino” a revenit, printr-o ordonanţă a Guvernului adoptată în 8 decembrie, în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu patrimoniul şi personalul aferente. tatului.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 17:55

Locul meritoriu al României în Europa trebuie și poate fi câștigat prin performanțe, credibilitate și viziune, a declarat, președintele Klaus Iohannis, la evenimentul "Președintele României în dialog cu mediul de afaceri", organizat la Camera de Comerț și Industrie a României.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 17:17

Banca Mondiala lanseaza Grupul de Dialog și Cooperare pentru Incluziunea Romilor/Roma Sounding Board (RSB). 

Grupul va fi alcătuit dintr-un grup reprezentativ de organizații ale societății civile cu expertiză specifică în domeniul incluziunii socio-economice a romilor, potrivit unui comunicat al institutiei.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 17:11

Magistrații Curții Supreme au decis, marți, amânarea în dosarul miliardarului Puiu Popoviciu, condamnat în primă instanţă la nouă ani de închisoare în dosarul Afacerea 
Băneasa. 
El este acuzat că ar fi dobândit ilegal peste 200 de hectare de teren pe care a construit un centru comercial, deși aparţineau Universităţii de Agronomie. 

În acest dosar, au fost trimişi în judecată şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici. 

De asemenea, procurorii DNA au cerut 14 ani de închisoare pentru afacerist, dar a fost condamnat la nouă ani.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 16:45

"Guvernul Cioloş îşi asumă propriile decizii dar nu poate să-şi asume unele decizii iresponsabile ale unei majorităţi parlamentare care a acţionat populist într-un an electoral", a declarat fostul premier Dacian Cioloș,  răspunzând astfel criticilor aduse de actualul prim-ministru, Sorin Grindeanu, care a catalogat ca fiind ”inadmisibil faptul că a fost depăşită limita de 3% a deficitului bugetar pentru anul 2016”.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 16:34

Managerul spitalului Sfanta Maria, Narcis Copca, locuiește în două vile din Pipera, construite pe un teren de 6.000 de metri pătrați, cu piscină și teren de tenis. Niciuna dintre case nu apare in declaratia de avere a doctorului, potrivit investigației publicate pe Tolo.ro.

Veniturile managerului si ale sotiei sale nu au depasit 2.000 de euro pe luna, din 2010 si pana in 2015, dupa cum arata declaratiile de avere din perioada 2011-2016.

Medicul spune ca cele doua case sunt ale parintilor sai.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 15:29

Inspecția Judiciară a finalizat raportul în cazul fostului procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti și la DNA Ploiești, Mircea Negulescu,  suspendat din magistratură în februarie anul acesta.
   
Negulescu a exprimat, în cadrul unei discuţii telefonice purtate cu soţia unei persoane cercetate penal, o serie de opinii cu încălcarea standardelor de conduită impuse magistraţilor, arată Inspecţia Judiciară (IJ) din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în motivarea acţiunii disciplinare exercitate faţă de acest procuror. 

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 15:02

Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu,  a declarat, marți, la o conferinţă despre economia circulară, că banii din programul "Rabla" ar putea fi accesaţi în iulie-august, iar după aceasta programul ar putea fi suplimentat  

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:24

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți că majorarea salariilor primarilor nu va avea implicații asupra bugetului de stat.

Subscribe to Stire