Luni, 28 Mai, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: (†) Sf. Treime
Calendar catolic: Sf. Gherman, ep. LN

Luni, 28 Mai, 2018 - 00:00

 Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Duminică, 27 Mai, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: (†) Pogorârea Sf. Duh (Cincizecimea sau Rusaliile)

Calendar catolic: † PREASFÂNTA TREIME Sf. Augustin din Canterbury, ep.

Duminică, 27 Mai, 2018 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Sâmbătă, 26 Mai, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: Sfantul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli(Pomenirea morților - Moșii de vară)

Calendar catolic:Sf. Filip Neri, pr. ​

Sâmbătă, 26 Mai, 2018 - 00:00

   Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Vineri, 25 Mai, 2018 - 19:23

Irlandezii au început să voteze vineri dimineaţa pentru sau împotriva eliminării interdicţiei constituţionale a avortului, într-un referendum istoric pentru această ţară în mod tradiţional catolică, relatează AFP.

Aproape 3,5 milioane de alegători sunt aşteptaţi să voteze. Secţiile de votare sunt deschise între orele 06.00 GMT şi 21.00 GMT. Rezultatul va fi anunţat sâmbătă după-amiază.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 19:00

Un număr de 119 foşti militari, dintre care 116 cadeţi, au fost condamnaţi vineri la închisoare pe viaţă pentru implicare în lovitura de stat eşuată din iulie 2016 din Turcia, a informat agenţia de presă turcă Anadolu, relatează dpa.

Cele 119 persoane au fost acuzate de "încălcarea ordinii constituţionale" în legătură cu incidentele din Istanbul în timpul puciului eşuat din 15 iulie 2016, potrivit Anadolu.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 18:35

Premierul Viorica Dăncilă are la Varşovia primele consultări interguvernamentale România - Polonia. Dăncilă a fost primită dimineață la Palatul Belweder de premierul polonez Mateusz Morawiecki.

În paralel cu această întâlnire, miniștrii prezenți la Varșovia vor avea discuții pe portofoliile lor, a transmis Luiza Gireadă.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:44

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în guvernarea Ponta, a anunţat că demisionează din PSD şi se înscrie în partidul lui Victor Ponta.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 08:38

Pensiile se vor mări cu 10% de la 1 iulie şi nu vor fi probleme în privinţa plăţii pensiilor şi salariilor, a specificat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: Odovania praznicului Înălțării Domnului; † A treia aflare a Capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul; Sf. Mc. Celestin (Dezlegare la peşte)
Calendar catolic: Ss. Beda Venerabilul, pr. înv. *; Grigore al VII-lea, pp. *; Maria Magdalena de’Pazzi, fc. *

Joi, 24 Mai, 2018 - 19:55

Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ a efectuat joi o modificare prin care hotărârile referitoare la administrarea patrimoniului vor fi luate prin adoptarea în consiliul local cu "majoritate absolută sau simplă, după caz", şi nu cu votul a două treimi, cum este în prezent.

Joi, 24 Mai, 2018 - 19:18

Președintele SUA Donald Trump a anunțat că nu va mai participa la summit-ul cu liderul Coreei de Nord Kim Jong-Un, care fusese plănuit pentru data de 12 iunie, scrie bbc.com.

Trump a declarat că summitul ar fi nepotrivit în acest moment. Acesta ar fi urmat să aibă loc în Singapore.

Într-o adresă oficială a Casei Albe, Trump a declarat că speră să-l întâlnească într-o zi pe Kim Jong-Un.

Joi, 24 Mai, 2018 - 15:00

Un urs care trăiește pe malul lacului Sfânta Ana ar putea fi mutat sau chiar împuşcat, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a rănit o turistă din Ungaria. Consiliul Județean Harghita a cerut Ministerului Mediului să aprobe una din aceste două măsuri. Animalul este obişnuit ca turiştii să-i dea de mâncare, spun reprezentanţii Rezervaţiei Naturale.

Ursuleţul Şoni este mascota lacului Sfânta Ana. Are doi ani şi jumătate şi a fost lăsat să se descurce singur de către mama lui. Localnicii spun că ursul este învăţat de mic cu oamenii, care îi dau de mâncare.

Joi, 24 Mai, 2018 - 14:10

„Eu resping la fel cum am făcut și până acum. Oricine poate evalua, adică, în seara lui 21 spre 22 sunt la baricadă, se trage asupra noastră, cei 81, sunt masacrați 39. Eu scap cu viață și după 24 de ore, aș face parte dintr-un grup, care complotează, se formează cu scopul de a fi uciși sute de români pentru a prelua puterea. E absurd, e grotesc(...)”,  a declarat Petre Roman, la ieșire de la Parchet.

Petre Roman a ajuns în urmă cu puțin timp la Parchetul General, unde a fost citat în Dosarul Revoluției, deschis după 28 de ani.

Joi, 24 Mai, 2018 - 11:00

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia joi, la uzina Automobile Dacia de la Piteşti, că este nevoie de un plan coerent pentru infrastructură.

Joi, 24 Mai, 2018 - 08:56

Două persoane au decedat, printre care şi un român, după ce un tren de pasageri a intrat în coliziune cu un camion cu remorcă în apropiere de oraşul italian Torino. Alte 18 au fost rănite, dar mai mulţi răniţi nu sunt în stare critică, conform Sky News.

Conform sursei citate, a doua persoană decedată este un cetăţean român care conducea un vehicul ce însoţea camionul implicat în accident.

 

Joi, 24 Mai, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox:  Sf. Cuv. Simeon; Sf. Mc. Serapion; Sf. Mc. Marciana
Calendar catolic: Ss. Fc. Maria, Ajutorul Creştinilor; Donaţian şi Rogaţian, m.

Joi, 24 Mai, 2018 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 20:19

O fetiță care a văzut lumina zilei ieri mărește numărul persoanelor cazate în Centrul de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Rădăuți. Micuța este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională din partea statului român.

În cursul zilei de ieri, o tânără de 21 de ani, din Afganistan a născut, la un spital din municipiul Rădăuți o fetiță de 2,6 kg, perfect sănătoasă.

Micuța Parwana este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională în România.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 19:14

Ambasada SUA în China a emis miercuri o alertă medicală după ce un angajat al guvernului american a fost victima unei leziuni cerebrale, incident ce aminteşte de problemele auditive suspecte ale diplomaţilor americani în Cuba, informează AFP.

Autorităţile americane şi chineze anchetează în prezent asupra cazului acestei persoane, la post în metropola Canton (sud). Ea suferă de un traumatism cranio-cerebral uşor, potrivit purtătoarei de cuvânt a ambasadei, Jinnie Lee.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 18:30

O plăcută surpriză oferă Teatrul de Comedie, invitând. în cadrul Festivalului Comediei Românești, un prestigios caricaturist din Israel, să expună pe simezele Sălii Radu Beligan, din foaier. ANDI CEAUȘU. a venit de la Tel Aviv la București aducând cu el cîteva lucrări reprezentative, realizate în ultima perioadă, selectate din sumarul volumului său ”Book - Facebook”, care s-a bucurat de un deosebit succes în rândul iubitorilor genului.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 18:15

Sorin Ovidiu Vîntu a fost dus din penitenciar la Spitalul de Urgență Floreasca.

Fostului mogul de presă i s-a făcut o  investigație complex pentru o suferință digestivă, au declarat surse din spital.

Sorin Ovidiu Vîntu, care se deplasează într-un scaun cu rotile, a fost scos marți din Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa primită în dosarul devalizării FNI și a stat o zi internat, sub pază.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 17:42

Educatoarele şi directoarea de la Grădiniţa “Micul Regat” din municipiul Constanţa au fost condamnate, miercuri, de Curtea de Apel Constanţa la pedepse cuprinse între un an şi un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă. De asemenea, au fost obligate la plata a 50.000 de euro daune morale către cele cinci părţi civile din acest dosar. Decizia instanţei este definitivă.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 17:00

Președintele PSD, Liviu Dragnea, așteaptă, pe data de 29 mai, sentința judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

La momentul pronunțării sentinței, Liviu Dragnea nu se va afla în țară.

El va pleca, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, într-o vizită în Elveția.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 16:17

Cel puțin opt dintre cele nouă persoane care au murit, marți, în accidentul din Ungaria, sunt din comuna Bălăușeri și comuna Mică, județul Mureș.

Potrivit primarului din Bălăușeri, Sagyebo Istvan, patru persoane erau din această comună, și aveau împreună opt copii.

”Din informațiile noastre patru persoane erau din comuna Bălăușeri, mai facem verificări. Doi bărbați și două femei, care aveau în total opt copii minori: șase, respectiv doi copii”, a spus Sagyebo Istvan.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 14:50

Poliţia din Vatican a închis miercuri zona Bazilicii Sfântul Petru în urma unei alerte cu bombă la o bancă din apropiere, informează presa internaţională.

O echipă de genişti a fost trimisă în zonă pentru a cerceta, potrivit cotidianului The Daily Star.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 14:10

Un elicopter de mici dimensiuni, utilizat în activități agricole, s-a prăbuşit, miercuri, pe un deal din municipiul Turda din judeţul Cluj.

Cele două persoane aflate în interior au reușit să se salveze, potrivit IGSU. Incidentul a fost anunțat la 112 de o persoană.

În elicopter se aflau două persoane, care au ieşit din interiorul aeronavei şi nu prezintă probleme medicale deosebite. Cei doi sunt evaluaţi de medici, iar dacă va fi nevoie vor fi transportaţi la spital.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 13:01

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis este dezinformat în privinţa situaţiei referitoare la Pilonul II.
"Bani de pensii sunt, v-a spus ministrul Finanţelor lucrul ăsta. Cred aşa, spunând elegant lucrul ăsta, cred că e dezinformat (preşedintele - n.r.)", a spus Stănescu la Parlament.
 

Subscribe to Stire