Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 14:33

Consiliul Județean Vrancea invită participanții la evenimentele de aniversare a 158 ani de la Unirea Principatelor Române să descopere filmele istorice românești și documentarele legate de ziua înfăptuirii unirii. Astfel, în data de 24 ianuarie 2017, cu începere de la orele 17.30 la Cinematograful "Balada" vor fi difuzate filmele:

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 14:16

Termeni precum cei cu referire critică la adresa “establishment-ului”, punctul de vedere oarecum pesimist sau tonul condescendent, sunt temele uzitate în edițiile de astăzi de către presa americană pentru a se referi la discursul inaugural al noului Președinte american, Donald Trump.

La doar câteva minute după ce Președintele învestit în funcție
pronunța primul său discurs în calitate de Șef al Statului, mass-media
din Statele Unite a început să-i interpreteze cuvintele.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 14:00

Consilierul local băcăuan Cristian Ghingheş anunță, pe blogul său, că cetățenii din Bacău ar putea fi nevoiți să plătească pentru a primi informații publice. Taxele ar urma să fie introduse printr-o hotărâre de consiliu local care „repară o eroare materială” dintr-o altă hotărâre prin care se aprobau taxele locale.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 13:44

Artista care a lansat hit-ul Lambada a murit. Loalwa Braz Vieira a fost găsită carbonizată în propria maşină. Cântăreaţa avea 63 de ani.

Cadavrul artistei a fost descoperit la Saquerema, pe litoralul regiunii Rio de Janeiro."Da, pot confirma acest lucru'', a spus un poliţist pentru AFP.

Loalwa a început să cânte la 4 ani, iar la 13 ani devenise deja o vedetă. A descoperit celebritatea internaţională cu formaţia Kaoma, alături de care a lansat, în 1989, piesa Chorando se foi, cunoscută sub numele de Lambada. 

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 13:14

O tragedie a avut loc în nordul Italiei, după ce un autocar ce transporta elevi unguri a lovit pilonul unui pod și apoi a luat foc.

Autobuzul se întorcea dintr-o călătorie în Franța.

În urma teribilului accident 16 copii și-au pierdut viața, iar 26 au fost răniți, informează La Repubblica.

Accidentul a avut loc vineri seara, la ieșirea de pe o austostradă lângă Verona.

Ministerul de externe maghiar a declarat că erau cel puțin 54 de pasageri la bord, inclusiv adulți și doi conducători auto.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 12:55

Parchetul General susține că protocolul încheiat între Ministerul Public și Serviciul Român de Informații a fost legal și prevedea formarea unor echipe operative cu rolul de a asigura sprijin tehnic pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică emise de instanță.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 12:52

LINIE TELEFONICĂ – 021 206.40.50

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a activat o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital.

De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 12:42

Patru case din zona Apărătorii Patriei au luat foc sâmbătă.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile declară că deocamdată nu sunt victime dar că incendiu nu a fost încă stins.

"Este un incendiu mare, patru case au luat foc. Nu sunt victime. Nu au funcţionat hidranţii de pe stradă, pompierii au găsit nişte hidranţi pe alte străzi din apropiere. Incendiul încă nu a fost stins", a precizat Daniel Vasile.

La fața locului s-au deplasat 7 autospeciale pentru stingerea incendiului, o autoscară și o ambulanță Smurd.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 12:36

Facultăţile au început să renunţe la lucrările de licenţă de la finalul studiilor. Prima este Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti, unde studenţii vor rămâne, chiar din această vară, doar cu examenul grilă. Însă atât reprezentanţii altor universităţi, cât şi cei ai studenţilor cred că aceasta poate duce la scăderea calităţii învăţământului superior.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 12:17

Regulile privind circulaţia bicicletelor pe drumurile publice se schimbă începând de sâmbătă, când intră în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 965/2016.

Una dintre noile reguli se referă la sistemele de avertizare sonoră.

Astfel, bicicliștii care circulă pe drumurile publice vor putea să-și instaleze pe bicicletă inclusiv sisteme de avertizare sonoră pentru mașini.

În regulamentul iniţial, era interzisă echiparea şi folosirea pe biciclete a sistemelor de avertizare sonoră specifice autovehiculelor.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 12:00

Preşedintele Klaus Iohannis a atras sâmbătă atenţia, după incendiul care a afectat clubul Bamboo, că ''până nu vom înţelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toţi, societatea va fi mereu în pericol''.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 11:30

După aproape 50 de ore de stat în nămeți, Ludovica, micuța româncă de cinci ani data dispărută după avalanșa din Italia împreună cu mama și fratele ei a fost găsită în viață, potrivit presei din peninsulă.

Fetița ar fi fost găsită după ce mama sa, scoasă dintre ruine, le-a indicate echipelor de salvatori locul în care ar trebui să caute persoanele rămase sub dărâmături, printre care și micuța Ludovica.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 11:22

Purtătorul de cuvânt ISU București, Daniel Vasile, a precizat într-o declarație dată de presei că clubul Bamboo nu avea autorizație de evacuare la incendiu, proprietarul primind mai multe amenzi în anii 2015 și 2016 pentru lipsa acesteia, iar clubul ar fi putut avea activitatea suspendată.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 10:54

Deși politica de public relation a clubului îl indică pe  Cătălin Botezatu drept unul dintre proprietari, Clubul Bamboo este controlat de Giosue Castellano, zis Joshua, care a început afacerile în România în urmă cu mai bine de un deceniu.

În acte, clubul este deținut de firma Morgana Invest SRL, care aparține italianului Vincenzo Castellano (fostul soț al cântăreței Antonia), și de Bambu Tei SRL, ai cărei acționari sunt trei cetățeni italieni și o societate înregistrată în Cipru. Vincenzo este nepotul lui Giosue Castellano, care are în spatele său o poveste legată de Camorra.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 04:57

Update: Administratorul clubului Bamboo a ajuns, sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, la Secţia 7 de Poliţie pentru audieri, dar bărbatului i s-a făcut rău şi ar fi fost transportat la spital. 
Nu este prima oară când Clubul Bamboo arde. În 2005, un incendiu puternic a survenit la clubul aflat pe malul Lacului Tei.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 01:15
Deși nu este politic, nu este exclus ca printre aceștia să se numere și Hans Klemm

La scurt timp după ce a depus jurământul, noul președinte al SUA a concediat toți ambasadorii, scrie publicaţia britanie The Independent.

Trump a cerut ca toți cei numiți de Barack Obama să își părăsească posturile până la miezul nopţii, fără excepții, asta chiar dacă nu are deocamdată și nominalizările pentru succesorii lor.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 19:48

 

Membrii Guvernului au analizat astăzi, în cadrul unei ședințe tehnice de lucru, proiectul legii bugetului pentru anul 2017 și au agreat limitele bugetare pentru fiecare minister și/sau ordonator principal de credite.

Construcția proiectului de buget a avut în vedere asigurarea finanțării, pentru acest an, a măsurilor adoptate de Guvern în concordanță cu Programul de Guvernare, în condițiile încadrării în limita de deficit bugetar de 3% din PIB și alocării a 2 % din PIB pentru Armată, potrivit angajamentelor asumate de România.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 18:49

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost propus pentru arestare preventivă, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru o nouă faptă de spălare de bani. Judecătorii au respins, însă, propunerea, patronul FC Braşov urmând să fie cercetat sub control judiciar pe cauţiune.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 17:52

502 directori și directori adjuncti de școli au fost numiți prin detașare în interesul învățământului dintre foștii șefi ai unităților care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat la el, potrivit unui document al ministerului
 
Din cei 502 directori corijenți, 195 sunt din Bucuresti, Ministerul Educației Nationale și Cercetării Științifice (MENCS) motivând o decizie a Inspectoratului Școlar, care nu este publică, iar în restul țării este vorba despre cazuri în care ministerul susține că nu a găsit alte soluții.  

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 17:41

Danemarca va desfăşura până la 60 de membri ai unor forţe speciale pentru a lupta împotriva grupării Statului Islamic (SI) în Siria, a anunţat vineri guvernul danez, relatează Reuters. 

Danemarca, ţară membră a NATO, participă la operaţiunea 'Inherent Resolve' condusă de SUA împotriva Statului Islamic şi are deja trupe desfăşurate pe teren în Irak. 

'La solicitarea coaliţiei, guvernul a decis să extindă operaţiunile forţelor noastre speciale în Irak şi Siria', a declarat ministrul de externe danez, Anders Samuelsen. 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 17:16

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi,  și-a cumpărat softul de verificare a tezei de doctorat, precizând că lucrarea este "corectă 100%".

"Este o teză muncită, este o teză corectă, s-au pronunțat două verdicte cu privire la acest lucru, că teza este corectă. Mi-am achiziționat, când a apărut a doua verificare, când a fost declanșată, mi-am achiziționat personal, din bani proprii, acel soft care s-a folosit și mi-am verificat teza și este o teză corectă. Este o teză corectă 100%", a afirmat Kovesi, la Radio România Actualități.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 16:39

Fostul preşedinte Traian Băsescu transmite un mesaj prin care avertizează că din această luptă între procurori şi politicieni, în scandalul graţierilor, nimeni nu va avea de câştigat.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 16:07

Autoritățile italiene au găsit încă opt supraviețuitori după avalanșa care a blocat complet un hotel cu patru etaje, în Pescara. Printre ei se află și românca dată dispărută de soțul său italian.

O româncă și cei doi copii ai săi fuseseră dați dispăruți de mai bine de 24 de ore, după avalanșa care a distrus un hotel din regiunea Abruzzo.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 15:51
Acesta insistă că„prețuiește dialogul cu publicul”, peste capul autorităților și dincolo de statutele diplomatice

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti confirmă că ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, mai devreme, în cursul acestei zile.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 15:29

Potrivit Directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, ar dura circa trei sau patru ani aducerea spaţiilor oferite de MApN sau alte instituţii la standardul minim de cazare a deţinuţilor. 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 15:00

UPDATE: AMOS NEWS redă cele mai importante declații ale lui Donald Trump:

”Noi, cetățenii SUA, ne-am alăturat acestui dermers pentru a clădi această națiune, pentru a îndeplini promisiunile pentru toți oamenii nostri. Ne vom confrunta cu greutăți, dar ne vom face treaba. Îi suntem recunoscatori lui Obama si primei Doamne pentru gratia si distinctia acordata pe durata acestui transfer de putere, ati fost nemaipomeniți. SUA sunt patria voastră. 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 14:46
DEADLY AVALANCHE IN ITALY

20 JAN 2017: On Wednesday evening a powerful avalanche covered a four-story hotel in Italy’s Abruzzo where 30 people (including two children) were reported as missing and were feared to have perished under tonnes of snow and debris.

The Hotel Rigopiano in the town of Farindola in central Italy was hit with a six-foot high wall of snow after a series of earthquakes. Emergency services were having difficulty getting through the snow with heavy vehicles and ambulances to get diggers to the site.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 13:50

Deputatul liberal Cătălin Predoiu apreciază că grațierea și amnistia nu vor rezolva problema supraaglomerării din penitenciare.

Pagini

Subscribe to Stire