Sâmbătă, 25 Martie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: (†) Buna Vestire (Blagoveştenia)(Sâmbăta a IV-a din Post - Pomenirea morților) (Dezlegare la peşte)
Calendar catolic: † BUNA-VESTIRE; Sf. Dismas

Sâmbătă, 25 Martie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Vineri, 24 Martie, 2017 - 22:53
"Educaţia şi cercetarea românească - Starea prezentă şi perspectiva"

În cursul zilei de joi 23 martie, în Sala Stoicescu a Universităţii Bucureşti, s-au desfăşurat lucrările Workshopului "Educaţia şi cercetarea românească - Starea prezentă şi perspectiva" constând prezentări individuale şi discuţii între profesionişti din diverse componente ale mediului academic romanesc (ex. Academia Română, universităţi, institute de cercetare etc.), care îşi propun să aibă o atitudine constructivă pentru modernizarea acestuia.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 17:29
Starea ei este stabilă

Ambasada României de la Londra a transmis presei britanice că turista româncă rănită în atentatul de la Westminster nu şi-a recăpătat până în acest moment cunoştinţa, însă medicii i-au descris starea ca fiind una stabilă, după ce a fost operată pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. 

Medicii au observat îmbunătăţi în legătură cu funcţionarea plămânilor româncei Andreea Cristea, transmite BBC News.
Andreea Cristea vizita Londra alături de iubitul ei, care urma să o ceară în căsătorie în ziua atentatului de la Westminster, potrivit ambasadorului Dan Mihalache.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 16:12

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, arestat preventiv în noiembrie 2016, sub acuzaţia că, în calitate de şef ANAF, ar fi primit peste 12 milioane de lei pentru a-şi influenţa subalterni să încheie anumite contracte,  rămâne în arest, au decis, vineri, judecătorii. El se află de patru luni în arest.

Potrivit DNA, Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte care urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice pe care o conducea.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 16:04

Fostul deputat Petre Roman a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) pe incompatibilitate. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, joi, că el a depus prea târziu acțiunea în instanță.

nițial, Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Petre Roman și a hotărât în aprilie 2016 anularea raportului de constatare prin care fostul deputat a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 15:43

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat din nou, după ce Gabriel Liiceanu s-a disculpat spunând că a comis o eroare, dar nu a spus o minciună, în intervenția sa din cadrul dezbaterilor Comisiei LIBE din Parlamentul European.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 15:40

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că vocaţia ţării noastre ca membru UE este în acest moment sub semnul întrebării. 

Potrivit lui Tăriceanu, asta s-ar întâmpla pentru că suntem trataţi diferit faţă de alte state membre.

Tăriceanu a mai spus că România are deja experienţa unei Europe cu mai multe viteze, ţinând cont că e diferită de celelalte state membre UE, prin faptul că are instituit MCV şi nu face parte din spaţiul Schengen.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 15:32

Doru Dudas, vicepreședinte ANAF a demisionat din funcție. Dudas a ocupat înainte de a fi vicepreședinte al ANAF postul de șef al Direcției Generală de Legislație, Cod procedură fiscală, reglementări nefiscale și contabile din Ministerul Finanțelor.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 13:21

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a spus vineri că Uniunea Europeană s-a schimbat mult în ultimii ani și România se află într-o poziție care amintește de "izolarea din anii '90".

Vineri, 24 Martie, 2017 - 13:20

Brexit este un eşec şi o tragedie, voi fi la fel de trist ca atunci când a avut loc referendumul din Marea Britanie, pentru mine este o dramă, a declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, conform The Guardian.

Marea Britanie va plăti aproape 50 de miliarde de lire când va pleca din Uniunea Europeană, a avertizat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 12:30

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că România are deja experiența unei Europe cu mai multe viteze, având în vedere că are instituit MCV și nu face parte din spațiul Schengen.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 11:56

Statul va împrumuta 60 milioane de euro de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) pentru ca Ministerul Justiției să implementeze un proiect care să îmbunătățească funcționarea instanțelor judecătorești, a ONRC și a activității parchetelor, informează un proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP)

Vineri, 24 Martie, 2017 - 11:37

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că cadrul legal privind investițiile strategice va fi clarificat, astfel încât faza pre-execuție a unor proiecte să fie scurtată cât mai mult.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 11:21

Preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, va pleca de la conducere, urmând să preia o poziţie la nivelul Comisiei Europene, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

Cătălin Marinescu este unul dintre cei mai experimentaţi oficiali români pe această piaţă. 

Sub conducerea lui s-a desfăşurat una dintre cele mai mari licitaţii din istoria României, prelugirea licenţelor pe piaţa de telefonie mobilă, unde statul a încasat peste 700 milioane euro.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 10:57

"Guvernul ar putea beneficia de un venit suplimentar la buget de 400 mil. euro în urma deciziei favorabile României în procesul pe care l-a avut cu compania italiană de utilităţi Enel. Cele 400 mil. euro ar reprezenta, dacă vor intra anul acesta la buget, circa 0,25% din PIB, semnificativ în condiţiile în care deficitul bugetar este prevăzut la 2,96% din PIB, iar pe primele două luni veniturile sunt în scădere nominală faţă de anul trecut", scrie Ziarul Financiar.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 09:55

Jaak Mikkel, general manager Coca-Cola HBC România, este noul președinte al Camerei de Comerț Americane în România (AmCham România) pentru următorul an, conform unui comunicat al asociației.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 09:48

Dan Iliovici a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), printr-o decizie semnată de premierul Sorin Grindeanu.

Totodată, Cristinela Odeta Nestor a fost eliberată din funcţia de preşedinte al ONJN, potrivit unei alte decizii a prim-ministrului. 

Totodată, Grindeanu a decis numirea lui Valentin Korman în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al ONJN. 

Deciziile premierului Grindeanu au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 09:31

Tribunalul Arad i-a dat câştig de cauză omului de afaceri Ovidiu Tender, care a contestat condamnarea de 12 ani şi 7 luni cu executare pe mottiv că infracţiunea care a stat la baza condamnării, respectiv instigare la abuz în serviciu într-o companie privată, a fost dezincriminată conform deciziei din 2016 a Curţii Constituţionale a României.

Prin urmare, Ovidiu Tender a reuşit, astfel, să obţină reducerea pedeapsei, de la 12 ani şi 7 luni la 9 ani şi două luni.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 09:25

Poliţiştii din Târgovişte au primit un apel anonim în care se anunţa că este o bombă amplasată la un liceu din Târgovişte. Oamenii legii au evacuat elevii din cele două clădiri ale școlii.

La faţa locului s-au prezentat şi specialiştii Serviciului Român de Informaţii.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 08:54

Un bărbat în vârstă de 75 de ani rănit în atentatul de miercuri de la Londra a murit joi noaptea, a anunțat poliția britanică, conform Reuters. Prin urmare, bilanțul morților în urma atentatului se ridică la cinci, inclusiv autorul, Khalid Masood, un cetățean britanic.

Reamintim că printre cele aproximativ 40 de persoane rănite în atentat se numără și doi cetățeni români.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: Înainteprăznuirea Bunei Vestiri; Sf. Cuv. Zaharia; Sf. Ier. Artemon(Post)
Calendar catolic: Sf. Ecaterina a Suediei, călug. 

Vineri, 24 Martie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Joi, 23 Martie, 2017 - 20:01

Vă prezentam numerele ieşite câştigătoare la extragerile Loto 6 din 49, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40, Super Noroc și Noroc de joi, 23 martie

Joi, 23 Martie, 2017 - 17:51

În fiecare final de lună, la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, muzica va dezvălui povestea unei hărți alese din vremuri îndepărtate. O poveste nouă se va contura, despre o hartă veche, ce va prinde viață prin acordurile de muzică clasică. Iar prin prezența unui specialist, vom realiza o conexiune istorică între harta propusă și repertoriul fiecărui concert. Alături de oaspeți de seamă, vor fi invitați, în compania hărților, tineri muzicieni excepționali din România. La eveniment, accesul se va face prin solicitarea unei rezervări, mai multe detalii, în rândurile ce urmează. 

Joi, 23 Martie, 2017 - 17:30

Doi băieţi au suferit arsuri grave după ce un praf alb a fost aruncat asupra lor de către doi tineri neidentificaţi, în Marea Britanie, informează BBC News.

Cei doi băieţi în vârstă de 12 ani au fost atacaţi în zona Northfield din Aberdeen.

Joi, 23 Martie, 2017 - 16:40

CFR Călători informează că, de duminică, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 03.00 devenind ora 04.00.

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulația urmând a se efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Joi, 23 Martie, 2017 - 16:00

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu principesa moștenitoare Margareta.
"Președintele României și Custodele Coroanei au discutat aspecte privind activitatea publică a Familiei Regale, precum și colaborarea cu autoritățile statului, în prezent și în viitor", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Casei Regale.
 

Joi, 23 Martie, 2017 - 15:55

Directorul SRI, Eduard Hellvig, l-a învestit, joi, în funcţia de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii (SRI) pe generalul Răzvan Ionescu. Potrivit SRI, acesta își va prelua atribuțiile începând cu data de 24 martie.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire în funcție a noului prim-adjunct al lui Hellvig. Tot joi, decretul privind numirea generalului de brigadă — cu o stea Răzvan Ionescu a fost publicat în Monitorul Oficial.

SRI precizează că Răzvan Ionescu are 45 de ani și o experiență de peste două decenii în munca operativă a Serviciului.

Joi, 23 Martie, 2017 - 15:27

Proiectul gazoductului Iași - Ungheni a fost analizat la ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, de la Piatra Neamț.

"A fost un punct discutat, azi, îndelung în cadrul întâlnirii noastre. Sunt termene concrete pe care și Ministerul Economiei de la noi, (...) de asemenea, reprezentanții din Republica Moldova și le-au asumat. Suntem optimiști și eu și domnul prim-ministru Filip că termenul de 2019 va fi devansat", a declarat premierul Grindeanu, la Piatra Neamț, în conferința de presă comună cu omologul moldovean, Pavel Filip.

Pagini

Subscribe to Stire