Duminică, 25 Iunie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 24 Iunie, 2017 - 12:15

Fostul președinte Traian Băsescu apreciază că noul guvern trebuie să abandoneze programul PSD, pentru că acesta "blochează dezvoltarea României".

Sâmbătă, 24 Iunie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 24 Iunie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 20:11

Ca urmare a dispozițiilor Primarului General Gabriela Firea, pentru asigurarea transportului public de suprafață în condiții de caniculă, RATB a dispus măsuri suplimentare pentru perioada 23-30.06.2017, astfel încât timpul de așteptare în stații va fi diminuat.

Parcul de vehicule va fi suplimentat, în traseu predominând autobuzele dotate cu aer condiționat.

În plus, RATB va monitoriza permanent funcționarea liniilor de transport public și va interveni operativ, prin suplimentarea parcului de vehicule pe traseele unde cererea de transport impune acest lucru.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 19:46

Potrivit unui raport al NASA, există o cvasi-lună („semi-lună” sau „aproape-lună”) care se învârte în jurul Pământului de aproximativ o sută de ani, un corp ceresc observat prima dată la jumătatea anului 2016. Noua lună nu este atât de mare precum Luna, cu toate că îi ține și acesteia „companie” în drumul său prin spațiu.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 17:20

Ca urmare a finalizării lucrărilor edilitare de pe Str. Liviu Rebreanu, începând cu data de 24.06.2017, linia 23 va reveni pe traseul de bază - de la intersecția Bd. Camil Ressu cu Str. Liviu Rebreanu - pe Str. Liviu Rebreanu, Bd. 1 Decembrie 1918, până la terminalul „Faur Poarta 4”.

Linia 23 circulă pe ruta: Zețarilor, Calea Ferentarilor, Bd. Mărășești, Calea Dudeşti, Str. Liviu Rebreanu, Faur Poarta 4.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 16:29

În interiorul DNA a început, în urma înregistrărilor cu procurorul-șef, Laura Codruța Kovesi, o anchetă internă, procurorii fiind duşi să facă testul poligraf.

Cel delegat de Kovesi să se ocupe de această anchetă este Marius Iacob. mâna sa dreaptă din DNA

Procurorul Marius Iacob a devenit celebru în urma cazului Elodia, pe care l-a anchetat. Ulterior, acesta a promovat în interiorul DNA și acum este omul de încredere al Laurei Codruța Kovesi.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 16:21

Pasajul de la Piaţa Sudului va fi gata la finalul lunii iulie, a anunţat, vineri, primarul general, Gabriela Firea, la prezentarea bilanţului de un an de mandat. 

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 16:08

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog a amânat ieftinirea medicamentelor compensate până pe data de 1 ianuarie 2018, printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial pe 16 iunie, la o zi după ce aceasta a demisionat.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 16:05

Magistrații Tribunalului Olt au revocat măsura controlului judiciar dispusă, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, față de fostul ministru Darius Vâlcov potrivit portalului instanței.

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Bogdan Vâlcov, a fost inculpat pe 20 iunie 2017 într-un nou dosar de corupție, de această dată unul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Vâlcov este acuzat de instigare la dare și luare de mită, într-o cauză privind un funcționar de la Oficiul de Cadastru.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 15:55

Preşedintele francez Emmanuel a anunţat vineri, într-un mesaj postat pe Twitter, că lucrează împreună cu omologul său român ”Klaus Iohannis pentru a găsi soluţii comune” şi avertizează că ”Europa trebuie să fie puternică şi nu divizată”.

Macron a publicat, de asemenea, un clip în care apare alături de Iohannis la summitul UE de la Bruxelles.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 15:50

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, mai multe atenţionări nowcasting cod portocaliu şi cod galben de vreme rea, valabile pentru mai multe zone din ţară.

Codul portocaliu intră în vigoare până la ora 16:00, în zonele:

Județul Iași: Bârnova, Ciortești, Ciurea, Comarna, Costuleni, Cozmești, Dagâța, Dobrovăț, Dolhești, Dragușeni, Gorban, Grajduri, Grozești, Ipatele, Mironeasa, Moșna, Prisăcani, Răducăneni, Scânteia, Șcheia, Schitu Duca, Tansa, Țibana, Țibănești, Tomești, Țuțora;
Județul Neamț: Bozieni, Oniceni;

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 15:24

PNL nu are în prezent garanţia că poate construi o majoritate parlamentară, a declarat, vineri, la Iaşi, preşedintele liberal Ludovic Orban.

"Sunt mari dificultăţi de construire a unei majorităţi parlamentare. De altfel, nici nu avem astăzi garanţia că putem construi această majoritate. Dacă vine UDMR şi ne pune condiţiile pe care i le-a pus lui Dragnea, nu vom accepta niciodată aşa ceva. Închidem discuţiile de la început", a susţinut Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

El a reiterat că PNL va vota "împotriva oricărui Guvern care conţine PSD".

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 15:13
Corespondenţă din Bruxelles pentru AMOS News de la Carmen Dinu

Marii actori de pe internet trebuie să își asume responsabilitățile în lupta împotriva terorismului online, în caz contrar Uniunea Europeană se va implica şi va adopta noi reglementări în domeniu, susţin liderii Uniunii Europene reuniţi la Bruxelles pentru două zile în cadrul Summit-ului de vară.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 14:43

Presedintele Klaus Iohannis a ţinut, vineri după-amiaza o conferinţă de presă. la Bruxelles după Consiliul European. AMOS News redă principalele declaraţii ale şefului statului: 
 
- Au fost teme extrem de importante: securitatea europeana, gestionarea migratiei, schimbari climatice etc.

- Apararea europeana. Sunt cateva chestiuni care ne intereseaza foarte mult. In cadrul reuninii, am aprobat lansarea PESCO - o colaborare structurata in domeniul apararii. 

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 14:30

Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, în România, iar acesta a acceptat.
"Azi dimineaţă, o intalnire excelenta la Bruxelles intre preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. Dialog deschis şi direct pe relaţia bilaterala şi actualitatea europeana. Parteneriatul strategic se dezvolta, întâlnirile la nivel înalt vor continua. Preşedintele român l-a invitat pe Emmanuel Macron în România, invitaţie acceptată cu multa plăcere", a declarat ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, pe Facebook.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 13:21
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

Premierul britanic Theresa May susţine că oferta cu privire la drepturile cetățenilor Uniunii Europene de a locui în Marea Britanie după Brexit este una 'foarte corectă și foarte serioasă', detalii suplimentare urmând să fie prezentate de guvernul său luni, transmite Reuters. Potrivit declaraţiilor liderului britanic, făcute cu ocazia Summit-ului Uniunii Europene de la Bruxelles, „n 6d44d862-1ec0-4608-8a5c-8acebec092b4

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 13:00
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

Liderii Uniunii Europene vor lua o decizie privind relocarea Autorității Bancare Europene (EBA) și Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care au sediul la Londra, abia în luna noiembrie. 

Decizia în cauză ar putea fi în dezavantajul unor țări precum Bulgaria, România, Croația, Cipru sau Slovacia, care și-au depus candidatura pentru a găzdui una dintre instituții.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 12:07

Update: Întrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 23 iunie a.c., o întrevedere cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în marja reuniunii Consiliului European.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 12:01

Pe 23 iunie, intră în vigoare legea nr 143/2017, care modifică legea locuinţei. Noul act normativ stipulează că persoanele care sunt evacuate din casele lor pentru că nu-şi mai pot plăti ratele la credit, pot rămâne în ele şi vor plăti chirie la stat, plătind o chirie de maximum 10% din venituri.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 10:15
Legea care oferă fermierilor apă gratuit pentru irigații își produce efectele

In ziua moțiunii, ministrul (demisionar) al Agriculturii, Petre Daea a îmbinat teoria guvernamentală cu prectica administrativă dând o fugă pe câmpurile din sudul țării și vizitând ferme din Ialomița și Călărași.. Pentru a verifica  dacă canalele sunt pline cu apă și dacă fermierii iriga. A dorit să vadă care este situația din câmpurile cu legume și cum - în toiul arșiței - sunt irigate acestea. „ Am fost pe terenuri unde se iriga si se executa prașila  manuală la cultura de ardei si castraveti în câmp.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 10:11

Update: Decizie istorică a liderilor europeni: UE va avea o armată comună

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 09:29

Președintele filialei Sălaj a PMP, deputatul Liviu Balint, a fost exclus din partid pentru că a votat, miercuri, pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 09:17

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat, joi seara, că PNL nu va negocia cu PSD, dar că nu exclude discuții de tatonare cu celelalte partide politice

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Joi, 22 Iunie, 2017 - 23:25
Corespondență specială de la Carmen Dinu 

Centrul orașului Bruxelles a fost cuprins de panica din cauza unei alerte cu bomba în seara asta. În Grande Place (zona centrala a orașului) s-au auzit bubuituri, politia a plecat în urmărirea unor suspecți care au aruncat petarde, iar toate persoanele aflate în piață au fost cuprinse de panica și au încercat sa găsească un adăpost, în special în restaurantele din zona. Patronul braseriei în care ne aflam a închis toate ușile și a interzis tuturor sa se apropie de geamuri.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 19:33

Prevederile unui articol din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, referitor la tentativa de abuz în serviciu, sunt neconstituţionale, a decis, joi,  Curtea Constituţională a României (CCR).

Potrivit unui comunicat al CCR, a fost luată în discuţie excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.15 din Legea nr.78/2000, raportat la art.132 din acelaşi act normativ şi la art.297 alin.(1) din Codul penal. 

Joi, 22 Iunie, 2017 - 16:23

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că soluţia alegerilor anticipate este posibilă în cazul unei "crize profunde", ceea ce el nu îşi doreşte, însă ele "nu pot fi excluse" ca variantă.

Subscribe to Stire