Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 08:35

Simona Halep, numărul I mondial, a fost eliminată de japoneza Naomi Osaka, locul 44 în Clasamentul WTA în semifinalele turneului de tenis de la Indian Wells, în două seturi: 6-3 și 6-0. Somona a făcut apel la antrenorul Darren Cahill în timpul jocului, dar acesta nu a fost în măsură să-i indice cum să reziste asaltului hotărât al japonezei, pe care o învinsese în precedenta întâlnire de la Melbourne.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 08:26

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în judeţul Buzău.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului seismul a avut loc la ora 02.22, la o adâncime de 124 de kilometri

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut magnitudinea 4,6 şi s-a produs miercuri la prânz, tor în zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 08:20
Precum limitarea dobânzilor la creditele pentru gospodării

Fondul Monetar Internaţional (FMI) sugerează că România ar trebui să evite promovarea unor inițiative precum limitarea dobânzilor la creditele pentru gospodării şi a preţurilor la care persoanele fizice pot răscumpăra datoriile achiziţionate de terţe părţi.
„Iniţiativele legislative care afectează sistemul financiar ar trebui evitate. Mai multe iniţiative recente, dacă ar fi adoptate, ar reduce creditul oferit economiei reale şi ar încetini rezolvarea problemei creditelor neperformante, afectând în mod negativ stabilitatea financiară”, se arată în recomandările FMI.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 08:14
Salvamont avertizează că în munți se întoarce iarna

Vremea se va menţine caldă în toată ţara sâmbătă, iar temperaturile vor ajunge până la 22 de grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, cu ploi în cea mai mare parte a ţării, spre seară. Duminică, vremea se va răci brusc, iar maximele nu vor mai depăşi 6 grade Celsius. Meteorologii spun că temperaturile se vor menţine foarte scăzute toată săptămâna viitoare.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox: Sf. Cuv. Alexie, omul lui Dumnezeu; Sf. Mc. Marin; Sf. Cuv. Teostirict imnograful(Post)(Sâmbăta a IV-a din Post - Pomenirea morților) (Dezlegare la ulei şi vin)

Calendar catolic: Sf. Patriciu, ep.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 00:00

   Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Vineri, 16 Martie, 2018 - 14:33

România are cea mai ridicată rată a prevalenţei infecţiei cu virusul Hepatitei C din Uniunea Europeană - 3,3%, estimându-se că peste 650.000 de persoane ar fi infectate cu VHC, iar circa 80% dintre infecţii ar fi cu replicare virală, în contextul existenţei unui nivel scăzut de informare şi conştientizare privind această afecţiune în rândul populaţiei, potrivit datelor disponibile, a declarat vineri managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 14:23

Faptul că acum se discută legi fără un studiu de impact este un lucru care trebuie să ne dea de gândit, a avertizat, vineri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 14:12

Tragerile la sorți pentru sferturile de finală din Europa League:
Leipzig - Marseille
Arsenal - CSKA Moscova
Atletico Madrid - Sporting
Lazio - Salzburg

Cele 4 sferturi au fost extrase din urnă de ambasadorul finalei de la Lyon, Erik Abidal.
 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:41

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 102, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană decedată este un bărbat de 66 de ani, din judeţul Satu Mare, confirmat cu virus gripal tip A.

Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:34

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, o va întâlni pe Juventus Torino, finalista ultimei ediţii, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri la Nyon.

Anul trecut, pe 3 iunie, Real Madrid se impunea la Cardiff cu scorul de 4-1, prin golurile marcate de Cristiano Ronaldo (două), Casemiro şi Asensio, în timp ce pentru torinezi înscria Mandzukic.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:25

Poliţistul care a împuşcat mortal un bărbat pe care îl urmărea în timpul unei misiuni, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

"Astăzi, 16 martie, la nivelul IPJ Vaslui, s-a primit ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, faţă de poliţistul implicat în evenimentul de ieri. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. De asemenea, poliţistul a fost pus la dispoziţie, până la finalizarea cercetărilor", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vaslui.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:13

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:51

Circulaţia feroviară între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş a fost reluată vineri, în jurul orei 11,50, după circa 17 ore de la deraierea unui tren de marfă cu 38 de vagoane, încărcat cu cherestea, în zona staţiei Dealul Ştefăniţei, a anunţat CFR pe site-ul propriu.

Vagonul de marfă care a deraiat joi seară la ieşirea din staţia Dealul Ştefăniţei din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost repus pe şină la ora 3,20 şi retras în staţia Salva, fiind efectuate apoi lucrări de reparaţii la linia de cale ferată şi în zona macazurilor.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:42

În propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, formulată de ministrul Justiţiei, nu s-a făcut referire punctual la niciuna dintre atribuţiile legale încălcate, potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:33

40 de membri ai Parlamentului European solicită Presedintelui Klaus Iohannis, Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea, Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu să respecte suveranitatea propriului popor si să organizeze referendumul pentru definiția căsătoriei, solicitat de trei milioane de cetățeni români.

3.000.000 de români au susținut în aprilie 2016,  inițiativa de revizuire a articolului 48 din Constituția României pentru clarificarea definiției căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:27

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un excedent de 216 milioane euro în prima lună din acest an, mai mic decât surplusul de 258 milioane euro consemnat în luna ianuarie 2017, arată datele publicate vineri de Banca Naţională a României.

'În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 169 milioane euro, iar balanţa veniturilor secundare, balanţa veniturilor primare şi balanţa serviciilor au înregistrat excedente mai mari cu 69 milioane euro, 55 milioane euro şi respectiv 3 milioane euro', precizează banca centrală. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:24

Vasile Felix Cozma a fost numit în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Acesta are rang de secretar de stat.

Vasile Felix Cozma îl va înlocui în această calitate pe Augustin-Leonid Moisiu. Premierul a semnat decizia de eliberare a acestuia din funcţie. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:20

Datele Oficiului European de Statistică (Eurostat) arată că cele mai mari rate anuale ale influenței au fost înregistrate în România (3,8%), Lituania şi Estonia (ambele cu 3,2%), însă rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană (UE) a scăzut în luna februarie 2018 până la 1,3%, de la 1,6% în luna ianuarie 2018.

Comparativ cu situaţia din luna ianuarie 2018, rata anuală a inflaţiei a scăzut în 18 state membre, a rămas stabilă în două ţări şi a crescut în şapte state, inclusiv în România, unde s-a majorat de la 3,4% până la 3,8%.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:16

Săptămâna viitoare va ajunge în România imunoglobulina achiziţionată prin Mecanismul european de Protecţie Civilă, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 11:18

Aproape 2,75 milioane de turişti nerezidenţi s-au cazat în structurile de cazare turistică din România anul trecut, iar cheltuielile acestora au depăşit 6 miliarde de lei, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în 2017 au cheltuit, în medie, 2.183 lei de persoană.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 11:12

 Loteria Română înregistrează un report de peste 17,86 milioane lei (peste 3,8 milioane euro) la categoria I a jocului Joker, cel mai mare report din istoria acestui joc, conform unui comunicat al companiei. 

Potrivit sursei citate, la Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 4 milioane lei (peste 864.700 de euro). 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 11:08

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în ianuarie 2018 faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cu 19,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:48

Banca Transilvania va începe procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Eurobank Group în privinţa achiziţionării acţiunilor Bancpost, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:38

Valoarea burselor studenţilor doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat, finanţate de la bugetul de stat, la forma de învăţământ cu frecvenţă, a fost majorată, începând cu luna martie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

De la 1 martie aceste burse au fost majorate astfel: de la 1.450 de lei la 1.550 lei pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anii I şi II de studii; de la 1.680 de lei la 1.800 lei pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anii III şi IV de studii.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:18

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut ca serie brută cu 18%, în ianuarie 2018 faţă de luna precedentă şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,8%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:16

Lucrările de construcţii au crescut cu 7,1%, în luna ianuarie a acestui an faţă de luna decembrie 2017, conform datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 66,2%, pe fondul declinului lucrărilor de reparaţii capitale cu 79,5%, lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 66,5% şi al lucrărilor de construcţii noi cu 63,4%. 

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 69,3%, clădirile nerezidenţiale cu 65,1% şi la clădirile rezidenţiale cu 60,8%. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:14

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a declarat joi seara că banii din donațiile pentru achiziția sculpturii lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului" nu pot fi returnați persoanelor care au donat.

"Sunt oameni de bună-credință care au participat și au donat. Conform legii, donația nu mai poate fi returnată. Și atunci, trebuie găsit un mecanism prin care oamenii care doresc, normal, să-și recupereze banii, să poată fi plătiți", a declarat Ivașcu joi seara la televiziunea publică.

De vină pentru această situație ar fi un mecanism financiar.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:05

Manșa secundă a optimilor de finala din Europa League a fost una plină de rezultate surpriză.

Borussia Dortmund a fost eliminată. După ce a pierdut acasă (1-2) cu Salzburg, Dortmund a încercat să întoarcă scorul. Nu a reușit. 

După 2-2 la Roma, Lazio a jucat exemplat la Kiev cu Dinamo și s-a impus cu 0-2, calificându-se și ea. Plzen, după ce a pierdut 2-0 cu Sporting la Lisabona în Cehia a întors scorul și a trimis meciul în prelungiri, dar a luat gol dramatic în minutul 105 și a fost eliminată.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 09:35

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, două atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă, valabile până la ora 11:00 în 9 judeţe.

Astfel, mai multe localităţi din judeţele Suceava, Vaslui, Vrancea, Neamţ, Galaţi, Braşov, Alba, Sibiu şi Mureş vor fi afectate de ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM

Subscribe to Stire