Luni, 18 Decembrie, 2017 - 16:47

Mai mulţi foşti şi actuali jucători de tenis, printre care se numără Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep, au dat în judecată Banca Naţională a României pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, mai exact pentru transferul bazei din administrarea Băncii Naţionale a României către statul român, pentru a putea fi modernizată şi folosită.

Luni, 18 Decembrie, 2017 - 12:00

Mai mulţi deputaţi PSD au iniţiat un proiect de lege prin care se propune ca faptele de corupţie în urma cărora se obţin foloase necuvenite pentru pentru alţii să nu mai fie incriminate.

Luni, 18 Decembrie, 2017 - 11:38

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, referitor la criticile magistraţilor la modificările Legilor Justiţiei, că fiecare are dreptul să îşi exprime opinia.

Luni, 18 Decembrie, 2017 - 09:37

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea Pandele, a anunțat că în 2018 vor fi construite două sisteme park&ride şi bike&ride, care vor fi amplasate la intrările în oraş (Berceni, Iuliu Maniu, Theodor Pallady, DN1, Petricani, Pantelimon) şi pe lângă staţiile importante de metrou.

Luni, 18 Decembrie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Luni, 18 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 18:57

Vă prezentam numerele ieşite câştigătoare la extragerile Loto 6 din 49, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40, Super Noroc și Noroc de duminică, 17 decembrie:
 

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 11:55

Decizia Comisiei Federale americane a Comunicatiilor (FCC) de a elimina regulile care asigura neutralitatea Internetului, adica un tratament egal din partea furnizorilor de servicii de Internet pentru orice tip de continut online, poate avea implicatii globale majore.

"Va fi o alta situatie in care SUA cedeaza rolul de lider. Va oferi un prost exemplu pentru alte tari, venind din partea tarii care a inventat Internetul", spune Nick Frisch de la Information Society Project din cadrul Facultatii de Drept a Yale.

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 11:40

Prinţul Nicolae nu a fost invitat de către familia sa în trenul regal, dar a ajuns la înmormântarea bunicului său, regele Mihai, de la Catedrala din Curtea de Argeş.  Fostul principe a ajuns cu o oră înaintea familiei care însoţea sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui. 

În jurul orei 20, după cele 21 de salve tun, care au marcat intrarea sicriului Majestaţii Sale defuncte în Catedrala de la Curtea de Argeş, a început ceremonia religioasă a înhumării.

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 10:48
Lufthansa’s 747 captain quick decision may have saved a life today

The emergency was declared on LH431 flight from Chicago to Frankfurt today, when the Lufthansa aircraft was at a cruising altitude of 35,000 flying over England. The plane’s position was just south of London heading towards the English channel on it’s way to Frankfurt, Germany at a speed of 875 km/h.

The Lufthansa Boeing 747 had 45 minutes left in the flight for an on-time and scheduled arrival at Frankfurt International Airport when the captain decided to make a U-Turn and landed his aircraft with 346 passengers on board at London Heathrow Airport 20 minutes later.

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 22:55

Înmormântarea Regelui Mihai, care a avut loc la Noua Catedrală din Curtea de Argeş, s-a încheiat în prezența a aproximativ 16.000 de oameni 

Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea fostului suveran.

Slujba a fost oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoţi.

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 18:39

Cortegiul funebru care însoțește sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns la Gara băneasa unde s-a îmbarcat ăn trenul regal care il va purta spre Curtea de Argeș.

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 11:05
Trenul Regal a pornit spre Curtea de Argeș, în apaluzele celor prezenți pe peron

Update: La Curtea de Argeş odihnesc: Neagoe Basarb, Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I, Regina Maria și Regele Carol al Il-lea.

Necropola de la Curtea de Argeş, unde vor odihni regii, se află chiar la intrarea în biserică.

Update:  Siciul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost urcat în tren. Acesta este însoţit în vagonul trenului de către familia regală.  Trenul Regal a pornit spre Curtea de Argeș, în apaluzele celor prezenți pe peron.

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 18:46

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că se vor căsători anul viitor. Oficialii de la Casa Regală au anunțat că marele eveniment va avea loc pe data de 19 mai 2018, la castelul Windsor din Kensington Palace.

Actriţa americană va primi titlul de prinţesă sau ducesă de Sussex.

„Unul dintre motivele pentru care nunta dintre Prințul Harry și Meghan Markle va avea loc atât de repede este bunicul acestuia, Prințul Philip, în vârstă de 96 de ani” a declarat Kate Nicholl, expert regal, potrivit telegraph.co.uk.
 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 18:32

Vremea se va răci semnificativ, în următoarele zile, faţă de ziua anterioară, averizează meteorologii.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar spre sfârşitul intervalului vor fi posibile precipitaţii şi sub formă de lapoviţă și ninsoare.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 18:18

Deşi România înregistrează cea mai rapidă creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde o sărăcie categorică, scrie publicaţia economică şi platformă de analize, Bloomberg.

  Unul din doi români spune că se confruntă cu probleme care nu ar trebui să existe deloc într-o societate dezvoltată, mai ales într-una care înregistrează o astfel de creştere economică.

Aceşti oameni spun că se regăsesc de multe ori în inabilitatea de a-şi încălzi locuinţele sau de a-şi permite să mănânce carne sau peşte în fiecare zi, potrivit raportului Eurostat.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 18:09

Federația Spaniolă de Fotbal (FEF) a primit o scrisoare din partea FIFA, în care este avertizată că ingerinţa guvernului spaniol în problemele fotbalului poate determina suspendarea federaţiei din calitatea de membru asociat al FIFA și, prin urmare, excluderea din toate competițiile îdesfăşurate sub egida.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:29

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) cere Guvernului României trecerea a două terenuri din administrarea Ministerului Apărării în cea a Muncipalităţii, pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiiului Bucureşti.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:19

Unele dintre modificările aduse Codurilor penale vor avea consecinţe grave asupra anchetelor, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Potrivit acestora, va fi imposibilă folosirea înregistrărilor camerelor de supraveghere în dosarele în care sunt investigate fapte grave, precum cele de crimă sau viol.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:11

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook o fotografie despre care spune că este făcută astăzi şi în care apar, la masă, Florin Iordache şi Daniel Morar, judecător la CCR.

"Un fotograf amator a surprins astăzi un cadru care m-a umplut de emoţie. Daniel Morar, judecător la Curtea Constituţională, fost procuror şef DNA, schimbă cu gesturi largi reţete culinare cu deja celebrul «criminal în serie» al legilor Justiţiei, Florin «Ciordache»”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:04

 Un autotursim al Poliţiei Capitalei a fost implicat, vineri, într-un accident rutier. Accidentul s-a produs pe strada Berzei, din Capitală, după ce autoturismul Poliţiei Capitalei a pătruns într-o intersecţie, fiind lovit de un autoturism taxi.

În urma incidentului, cei doi agenți de poliție a fost răniți uşor, fiind transportați la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Din primele informaţii, taximetristul nu ar fi acordat prioritate autoturismului poliţiştilor, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere a Capitalei.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 16:57

Criminala de la stația de metrou Dristor, Magdalena Șerban,  a fost audiată, vineri, la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Aceasta și-a regretat faptele şi a acceptat expertiza psihiatrică pe care iniţial a refuzat-o. 

Femeia a fost dusă vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti, fiind asistată de un avocat din oficiu.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 16:44

Președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Euro în format extins, reuniune la care discuțiile s-au concentrat pe modalitățile de consolidare a Uniunii Economice și Monetare. Președintele României a apreciat faptul că toate statele membre participă la Summit, inclusiv cele care nu fac parte din zona euro, evidențiind necesitatea avansării în procesul de consolidare a Uniunii Economice și Monetare printr-o abordare incluzivă și consensuală a statelor membre.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 16:28

Andrei Bivol, avocatul fostului șef de stat Traian Băsescu, cel care îl reprezintă pe oficialul român în dosarul privind retragerea cetăţeniei moldoveneşti de către Igor Dodon, a declarat că Traian Băsescu şi-ar dori sa participe în parlamentarele de la Chişinău.

Potrivit adevarul.ro acest lucru ar putea să se întâmple dacă Băsescu va redobândi cetăţenia Republicii Moldova.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 15:14

Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis, joi, revocarea din funcţia de director general a lui Virgil Metea, din cauza unor deficienţe în actul de management.

În funcţia de director general a fost numit, provizoriu, pentru patru luni, Corin Cindrea, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 13:52

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a acuzat USR că ţine predici despre statul de drept, dar, involuntar, ajută la consolidarea statului dirijat de procurori.

Potrivit unei postări de joi pe pagina Facebook a UDMR, Porcsalmi Balint a menţionat că USR s-a adresat maghiarilor în limba lor maternă cu mesajul că Uniunea a trădat comunitatea maghiară prin susţinerea reformei sistemului juridic.

Subscribe to Stire