Duminică, 14 Ianuarie, 2018 - 16:53

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a venit cu o altă veste importantă pentru profesori, după ce vineri declarase că s-au plătit salariile aferente lunii decembrie pentru toţi profesorii din România, în cuantum total de peste un miliard de lei.

Vineri, 12 Ianuarie, 2018 - 23:54

Șeful Poliției Capitalei, Nicu Dragoș Orlando, și adjunctul său, Ștefan Marius Eugen, și-au depus demisiile.

Decizia celor doi vine în scandalul declanşat ca urmare a arestării poliţistului acuzat de pedofilie. Eugen Stan este suspectat în nu mai puțin de 15 cazuri de agresiune sexuală.

Pe site-ul Guvernului a și fost publicată nota-raport privind rezultatul verificărilor efectuate în acest caz. Documentul mai prezintă și măsurile adoptate la nivelul Poliției Române.

Miercuri, 3 Ianuarie, 2018 - 17:03

Anul 2018 a început cu o decizie șoc în Guvernul României. Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, și-a depus demisia. Aceasta a invocat motive de sănătate pentru retragerea din executivul Tudose.

"Prin prezenta va aduc la cunostinta faptul ca starea mea de sanatate nu-mi mai permite continuarea activitatii in calitate de ministru.

Prin urmare, va prezint demisia mea din calitatea de ministru in cadrul Ministerului Apelor si Padurilor, pe motiv de sanatate.

Marţi, 2 Ianuarie, 2018 - 11:00

CFR Călători introduce în perioada 1 ianuarie - 28 februarie programul „Trenurile Zăpezii 2018”, cu reduceri tarifare de până la 56 la sută pentru trenurile care au ca destinaţie sau plecare, ori tranzitează staţiunile montane de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei şi Piatra Neamţ.

Potrivit CFR Călători, se acordă reducere de 25 la sută de luni până joi pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie una dintre staţiunile montane de pe ruta Sinaia-Braşov sau din Vatra Dornei şi Piatra Neamţ.

Luni, 1 Ianuarie, 2018 - 15:25

Principalele măsuri intrate în vigoare de la 1 ianuarie:

- Salariul minim brut pe economie creşte de la 1.450 la 1.900 de lei.

- Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% pentru persoanele care obţin venituri din salarii, pensii, activităţi independente, însă pentru veniturile din dividende se menţine cota de impozitare de 5%.

- Cota de contribuţii la Pilonul II de pensii se reduce de la 5,1% la 3,75%, în condiţiile majorării salariilor, valoarea achitată fiind similară celei virate anul trecut.

Luni, 1 Ianuarie, 2018 - 14:07

Anul Nou începe cu sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe şi unul dintre cei mai mari teologi creştini, considerat "păzitor de duhuri rele”, potrivit news.ro. În ziua de Sfântul Vasile cel Mare este bine să verşi vin pe masă, să spargi un pahar alb, să răstorni cutia de chibrituri sau să dai de pomană unui om sărac, ca să ai noroc tot anul. Tradiţia populară mai spune că ai noroc dacă prima persoană care intră în casă de 1 ianuarie este bărbat.

Duminică, 31 Decembrie, 2017 - 15:14

Irina Begu şi Simona Halep s-au calificat, duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu de la turneul de la Shenzhen.

Turneul este dotat cu premii de 750.000 de dolari.

Irina Begu şi Simona Halep au învins perechea chineză Xinyun Han/Chen Liang, scor 5-7, 6-2, 11-9, după o oră şi 38 de minute.

Duminică, 31 Decembrie, 2017 - 10:00

Marius Ioana este noul director general al Romarm, companie din portofoliul Ministerului Economiei dedicată industriei de apărare, informează ministerul.

Marius Ioana îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorge Stoica, care avusese mandat de director general interimar. Conform Ministerului Economiei, Marius Ioana a deţinut mai multe funcţii de conducere în industria de apărare, la Romarm sau la filiale ale companiei.

El este absolvent al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei - Bucureşti.

Sâmbătă, 30 Decembrie, 2017 - 12:45

Din 17 ianuarie 2018, firmele care se află la prima abatere nu vor mai primi amenzi de la inspectorii ANAF, ITM, ISU sau Protecţia Consumatorilor pentru o serie de nereguli, cu condiția să remedieze problema în maxim 90 de zile calendaristice.

Legea prevenirii a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial și va intra în vigoare începând cu data de 17 ianuarie 2018.

Vineri, 29 Decembrie, 2017 - 19:25

Bulgaria va prelua președinția UE de la 1 ianuarie și se va confrunta dificila misiune de a concilia 28 de state membre care se ceartă pe diferite motive și să găsească soluții viabile cu privire la subiecte ca imigrația sau Brexitul.

La ora actuală Uniunea Europeană se confruntă cu numeroase probleme, cum ar fi afluxul record de migranți și divorțul de Marea Britanie vare va avea loc în 2019.

Miercuri, 27 Decembrie, 2017 - 15:30

Societatea Tel Drum şi oamenii de afaceri Petre Pitiş şi Mircea Vişan - reprezentanţi ai firmei - au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul privind fraudarea fondurilor europene, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

Redăm în continuare comunicatul DNA:

Vineri, 22 Decembrie, 2017 - 19:20

BNR va pune în circulaţie, începând cu 1 ianuarie 2018, bancnote şi monede cu noua stemă a ţării, informează instituţia.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”. Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie, precizează comunicatul.

Vineri, 22 Decembrie, 2017 - 19:20

Institutul Cantacuzino va intra oficial în subordinea Ministerului Apărării începând de vineri, 22 decembrie. Anunțul a fost făcut în această dimineață de ministrul Mihai Fifor.

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 11:00

Noul mers al trenurilor de călători, valabil până la sfârșitul anului 2018, intra în vigoare începând cu data de 10 decembrie 2017.

Modificări mai importante sunt la trenurile inter regio, care circulă cu diferențe de 30 minute până la o oră în plus sau în minus față de orarul actual.

De asemenea, în noul Mers al Trenurilor 2017-2018, CFR Călători a introdus patru trenuri directe pe relația București Nord-Sibiu, față de trei în prezent. În plus, durata călătoriei a fost redusă.

Sâmbătă, 9 Decembrie, 2017 - 13:38

Din 10 decembrie 2017, Metrorex și R.A.T.B introduc la vânzare biletul unic, o facilitate de care se pot bucura călătorii ambilor operatori de transport din București.

De mâine, noile titluri de călătorie pot fi achiziționate, atât de la casieriile Metrorex, cât și de la cele ale R.A.T.B.

De asemenea, celelalte titluri de călătorie existente, ale Metrorex rămân valabile, fără a suferi modificări. Biletul unic Metrorex - R.A.T.B este recomandat călătorilor care utilizează mai mult de două mijloace de transport ale celor doi operatori.

Sâmbătă, 9 Decembrie, 2017 - 11:38

Ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care nereţinerea şi neîncasarea, reţinerea şi neplata, respectiv încasarea şi neplata unui număr de 32 de contribuţii, taxe şi impozite va fi sancţionată cu închisoare de la 1 la 6 ani.

Joi, 23 Noiembrie, 2017 - 22:00
21 decembrie 1935 – 23 noiembrie 2017

«STEAUA S-A STINS... » - Doamnei Stela POPESCU…

Luni, 13 Noiembrie, 2017 - 16:00

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte săvârșite în dosarul 'Tel Drum' în calitate de președinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman.

Luni, 13 Noiembrie, 2017 - 15:56
La categoria "Cercetare-Dezvoltare și High-Tech"

Topul Național al Firmelor este un clasament al celor mai performante companii din România, organizat anual de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Duminică, 12 Noiembrie, 2017 - 21:52

Prezent la congresul TSD, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ordonanta de urgenta de modificare a Codului fiscal, care intra acum in Parlament dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial, nu ar trebui modificata de catre Legislativ, dar că există totuși o problemă.

Este vorba despre eliminarea prin noul act normativ a impozitului zero pentru angajatii din IT. Liderul PSD promite că aceasta va fi rezolvată de către Guvern, iar angajații din acest domeniu vor avea în continuare impozit zero pe venit.

Duminică, 12 Noiembrie, 2017 - 15:10

Tinerii social democrați își aleg duminică președintele pentru următorii 2 ani. Actualul lider al organizaţiei, Gabriel Petrea, este şi singurul candidat înscris deocamdată. Congresul se desfășoară după-amiază la complexul expozițional Romexpo. La eveniment iau parte președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose.

Actualul președinte TSD, Gabriel Petrea, este deputat şi ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social.

Se mai pot depune candidaturi însă până la momentul debutului congresului.

Sâmbătă, 11 Noiembrie, 2017 - 12:43

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sambata, la Ploieşti, referindu-se la atacurile repetate ale urşilor din ultimele luni, că soluţia este reducerea numărului de animale sălbatice, el punctând că oamenii sunt cei care trebuie protejaţi. 

"Am vorbit cu colegii din Guvern, lucrurile acestea se vor reglementa rapid. Să nu alegem între om şi animal! Să considerăm animalul acolo unde el trebuie să rămână, în spaţiul lui, în habitatul lui, pe o anumită densitate, şi să protejăm oamenii", a spus Daea. 

Sâmbătă, 11 Noiembrie, 2017 - 11:20

Cu prilejul Zilei Veteranilor, în București și în garnizoanele în care există unități militare ce au executat misiuni în teatrele de operații vor fi organizate sâmbătă, 11 noiembrie, ceremonii militare și religioase.

Duminică, 29 Octombrie, 2017 - 13:50

Un nou incident pe calea ferată. Locomotiva unui tren cu aproximativ 100 de pasageri la bord, care circula pe ruta Târgu Mureş-Deda a luat foc, duminică, în judeţul Mureş

Sâmbătă, 28 Octombrie, 2017 - 16:45

Deputatul Dan Barna a fost ales președinte al Uniunii Salvați România (USR), în cadrul Congresului extraordinar al partidului, desfășurat la 28 octombrie la Poiana Brașov. Dan Barna a obținut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.

Ilie Dan Barna s-a născut la 10 iulie 1975.

Sâmbătă, 28 Octombrie, 2017 - 13:02

Delegaţii la Congresul USR de la Poiana Braşov sunt chemaţi să aleagă preşedintele partidului dintre vicepreşedinţii Dan Barna şi Vlad Alexandrescu, însă reuniunea se anunţă tensionată în condiţiile în care o parte dintre filiale sunt nemulţumite de modul în care au fost desemnaţi delegaţii.

Sâmbătă, 28 Octombrie, 2017 - 11:00

În noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, România revine de la ora de vară, care se aplică din ultima duminică a lunii martie, la ora Europei de Est sau Timpul Legal Român. Astfel, România va avea două ore avans faţă de timpul universal coordonat (UTC). Vom trece la ora oficială de iarnă, iar ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, la 04.00, care va deveni 03.00.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 18:00
După deschiderea pasajului de la Piața Sudului!

Ca urmare a finalizarii lucrarilor la reteaua electrica de contact a troleibuzelor din zona Piata Sudului, incepand cu data de 22 octombrie 2017, regia a decis reluarea circulatiei troleibuzelor intre cartierul Berceni si Piata Unirii.

Astfel, linia troleibuzelor 73 functioneaza, incepand de ieri, intre terminalele ”Turnu Magurele” si ”Piata Unirii”, pe Bd. Alexandru Obregia, Str. Serg. Nitu Vasile, Cal. Vacaresti, Bd. Tineretului si Bd. Dimitrie Cantemir.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 12:31

Gheorghe Gabriel Gheorghe și-a înaintat demisia din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Romgaz și din mandatul de admistrator al companiei de stat care este cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din țară.

Subscribe to Stirea zilei