Vineri, 25 Mai, 2018 - 19:45

Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României pe Directiva UE privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, care trebuia să fie implementată până în luna aprilie 2018.

Autorităţile de la Bucureşti au fost înştiinţate de către Comisia Europeană cu privire la declanşarea procedurii din cauza neimplementarii Directivei Europene 343 din 2016, iar în termen de două luni oficialii trebuie să anunţe ce măsuri iau.

Joi, 24 Mai, 2018 - 16:25

Un nou accident cu români a avut loc, joi, în apropiere de Budapesta, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în ţara noastră. Conform datelor preliminare transmise de MAE, şoferul uneia dintre maşini, cetăţean român, a decedat.

Accidentul, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în România, a avut loc joi, în apropierea oraşului Budapesta din Ungaria.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:10

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul care modifică Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale a României, care prevede că judecătorii constituţionali pot fi urmăriţi penal, însă nu pot fi arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată decât cu încuviinţarea plenului CCR.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 19:00

Magistraţii ÎCCJ au decis, marţi, să îl achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care acesta a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi, să schimbe încadrarea pentru Călin Popescu Tăriceanu din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în mărturie mincinoasă şi să-l achite pe preşedintele Senatului pentru această acuzaţie.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 14:50

Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi o decizie prin care se stabileşte că următoarele alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura în perioada 23-26 mai 2019, se arată într-un comunicat al instituţiei UE.

Datele au fost ales în mod unanim de membrii Consiliului UE, după consultarea cu Parlamentul European.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 14:45

Programele anterioare de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli, respectiv de distribuire a laptelui în şcoli, se unifică în "Programul pentru Şcoli", sub aceleaşi reguli şi principii de implementare, începând cu anul şcolar 2017 - 2018, a anunţat, vineri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă.

Joi, 17 Mai, 2018 - 15:30

Canalul Siret-Bărăgan nu este un obiectiv inclus în planul naţional de irigaţii, deoarece pentru finalizarea lui ar fi nevoie de circa 5,5 miliarde de euro, însă ideea nu a fost abandonată, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă de profil.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 22:14

Regizorul Lucian Pintilie, în vârstă de 84 de ani, a murit, miercuri seară, la Spitalul Elias din Capitală.

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Silvius Negoiţă.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 16:50

Miercuri a fost redeschis traficul rutier pe DN 67 C Rânca-Obârșia Lotrului (Transalpina), informează centrul INFOTRAFIC. Circulaţia autovehiculelor este permisă doar în intervalul orar 08-20.00.

Circulaţia pe Transalpina rămâne deschisă până la data de 15 octombrie. În funcţie de condiţiile meteorologice, administratorul drumului poate restricţiona sau prelungi termenul de închidere a circulaţiei.

Circulaţia este cu restricție de viteză (30 km/oră), precum şi cu restricție de tonaj (mai puţin de 3,5 tone).

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 15:22

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 196 de voturi "pentru", 59 "împotrivă" şi patru abţineri, o propunere legislativă de modificare a Legii 161/2003, care prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 16:52

Celebrul comentator sportiv avea 81 de ani. Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet.

Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Băiat al ofițerului de cavalerie Felix Țopescu, membru al echipei hipice a României, participantă la Olimpiada din Berlin din anul 1936, comentatorul sportiv Cristian Țopescu, i-a călcat pe urme tatălui, absolvind Școala de Grăniceri de la Oradea.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 16:22

Miercuri, 14 mai 2018, cercetătorul Ștefan Manea, fondatorul HOFIGAL, a trecut în neființă!

Ing. chim. Ștefan Manea este unul dintre marile repere ale cercetării românești în domeniul plantelor medicinale și aromatice. Excelent profesionist, vizionar dotat cu o putere de muncă și un talent creator ieșite din comun, Ștefan Manea a dat o nouă valoare florei românești printr-o valorificare superioară a calităților terapeutice ale acesteia, în condiții avansate de tehnologizare, cu respectarea celor mai exigente condiții de nivel european ale acestei industrii.

Luni, 14 Mai, 2018 - 18:42

CEC Bank a incheiat anul 2017 cu un profit brut de 222,7 mil. lei, inregistrand astfel cea mai buna performanta financiara din ultimii zece ani, ca rezultat al indeplinirii cu succes a strategiilor adoptate si eforturilor sustinute depuse de echipa Bancii. 

Luni, 14 Mai, 2018 - 17:33

Răsturnare de situaţie în cazul convocării ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu la Cotroceni de către preşedintele României Klaus Iohannis.

Dacă iniţial ministrul ALDE a confirmat prezenţa la întâlnirea cu şeful de stat, după ce premierul Viorica Dăncilă şi liderul PSD Liviu Dragnea au declarat public că Meleşcanu nu poate fi convocat fără acceptul premierului, ministrul de Externe şi-a reevaluat decizia.

Meleşcanu ar fi telefonat la Cotroceni, acolo unde a anunţat că nu mai poate lua parte la discuţii cu preşedintele decât cu acordul premierului.

Luni, 14 Mai, 2018 - 16:29

Statele Unite inaugurează, luni, noul sediu al ambasadei din Israel, mutat din Tel Aviv în Ierusalim, în contextul protestelor extrem de violente soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi.

"Este o zi mare pentru Israel", a transmis preşedintele SUA, Donald Trump, prin Twitter.

Liderul american a amplificat tensiunile prin decizia de mutare a sediului ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, dar nu este prezent la ceremonia de inaugurare a noului sediu diplomatic.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 17:12
Prezentam acuzațiile procurorilor în acest dosar!

Fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost achitat vineri de instanţa supremă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, fals în acte şi coordonarea unui grup infracţional. Decizia judecătorilor nu este definitivă, poate fi atacată. Verdictul în cazul Toni Greblă vine la o zi după ce DNA a primit o altă lovitură dură. Joi, Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați în dosarul Turceni-Rovinari.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 14:50

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost primită, vineri, 11 mai 2018, în audiență privată de către Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Şeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care a acordat-o mereu relațiilor cu România și a exprimat speranța că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România.

Joi, 10 Mai, 2018 - 16:29
În schimb, Dumitru Cristea, fost director general al CE Turceni, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA.

În acelaşi dosar au fost achitaţi şi Laurenţiu Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) la data faptelor, şi Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al CET, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 19:27

Eveniment şocant în Poliţia Română: şeful Poliţiei Municipiului Feteşti a solicitat suspendarea din funcţie după ce s-a aflat că este cercetat penal de DIICOT pentru pornografie infantilă.

"Imediat după postarea pe rețelele de socializare a materialelor în care este prezentat șeful Poliției Municipiului Fetești, din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, la data de 6 mai a.c., au fost efectuate verificări de către polițiștii Biroului Control Intern, în urma cărora, față de polițist, s-a dispus declanșarea procedurii de cercetare prealabilă.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 15:17

Subiectele de la evaluarea la Matematica - clasa a II-a conțin 12 cerințe, pe care elevii au avut la dispoziție 30 de minute pentru a le rezolva. În majoritatea școlilor, aceasta a fost ultima probă din cadrul evaluării naționale a elevilor de clasa a II-a, testare care verifică în ce măsură au învățat copiii elementele de bază în Matematică prevăzute de curriculumul școlar.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 15:55

Legendarul comentator sportiv Cristian Ţopescu, fost director al cotidianului ProSport în perioada 2004-2007, se află la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Elias din Capitală după ce a fost adus de urgenţă, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Silvius Negoiţă, precizând că jurnalistul nu se află într-o stare prea bună.

Luni, 7 Mai, 2018 - 15:35

Liviu Dragnea a anunțat, luni, că se vor face verificări de către Corpul de Control al premierului privind modul de plată a pensiilor de către Poșta Română către pensionari. Liderul PSD consideră acest lucru inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română, și anunță că se va stabili un program strict astfel încât 15 să fie ultima zi în care să se plătească pensiile.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 14:33

Au ramas doar cateva zile pana cand elevii de clasa a II-a dau startul Evaluarii Nationale 2018, in perioada 7-10 mai. Elevii trebuie sa urmeze niste reguli stricte in timpul desfasurarii examenului, in caz contrar vor fi eliminati din sala.

Ce trebuie sa stie si sa respecte elevii: 

Candidatii vor intra in sala de examinare cel tarziu la ora 8.30, dupa predarea materialelor ce nu sunt permise a fi introduse de catre candidati in sala de examen (orice ar putea sa ii inspire - carti, dictionare, telefoane, tablete etc.).

Joi, 3 Mai, 2018 - 14:04

Legistii au confirmat faptul ca fetita a fost abuzata sexual de catre atacator.

Criminalul fetitei de cinci ani din Baia Mare a fost retinut de politie.

Criminalul este un tanar de 16 ani din Baia Mare care in momentul producerii crimei se afla sub influenta substantelelor interzise si care locuia tot la Cuprom.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 16:07

În dosarul având ca obiect împrejurările în care a avut loc accidentul rutier ce a determinat decesul polițistului Gigină Bogdan-Cosmin, procurorii din cadrul Secției pentru combaterea corupției au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați:

OPREA GABRIEL, la data faptelor viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă;

GENERAL MPM IMPEX SRL, pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă;

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 18:16

Cel puţin şapte copii au fost ucişi, iar alţi aproape 20 au fost răniţi prin înjunghiere în urma unui atac produs în China, anunţă autorităţile chineze.

Atacul a avut loc vineri după-amiază, în apropierea unei şcoli generale din provincia chineză Shaanxi.

„Un individ a atacat grupuri de elevi care plecau din școala numărul 3, situată în localitatea Mizhi, în provincia Shaanxi. Suspectul a fost arestat”, au comunicat autorităţile regionale, citate de China Daily.

Conform presei, şapte elevi au fost ucişi, iar alţi 19 au fost răniţi în atac.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 16:31
Poate dormi "liniștit" încă zece ani/Gardienii veghează...

Magistrații de la Curtea de Apel  București au decis o nouă condamnare pentru Vîntu - 10 ani de închisoare, în dosarul delapidarii patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA. Decizia este definitivă. Liderul sindical Liviu Luca a primit, în acest dosar, o pedeapsă de 10 ani și 2 luni.

MINUTA:

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 16:26
La clasa a II a

 

Potrivit Legii nr. 95/2018, începând cu 27 aprilie, studenţii, masteranzii şi doctoranzii vor beneficia de gratuitate la biletele de tren, indiferent de vârstă.

Până acum de această gratuitate beneficiau doar cei cu vârste mai mici de 26 de ani.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 15:33
Jurnalista rusă Svetlana Aleksievici a câştigat Premiului Nobel pentru Literatură cu cartea "Dezastrul de la Cernobîl"

Accidentul de la centrala atomoelectrică de la Cernobîl din 26 aprilie 1986 a afectat întreaga Europă şi milioane de oameni au fost victime ale radiaţiilor. Reactorul 4 al centralei a devenit practic un enorm depozit de deşeuri radioactive, un pericol pentru încă cel puţin 3.000 de ani.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 14:55

Accesul în Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi gratuit, de 1 Mai, când începe, oficial, sezonul de vară, au transmis, miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al CJ Hunedoara, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei poate fi vizitată din 1 Mai până în 30 septembrie 2018, zilnic, între orele 9.00 şi 20.00, preţul unui bilet fiind de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. De 1 Mai, însă, accesul va fi gratuit.

Subscribe to Stirea zilei