Publicat: 14 Ianuarie, 2016 - 08:41
Update: Daesh a revendicat atacurile comise joi în capitala Indoneziei

Update: Prezentăm comunicatul de presa al Ambasadei Republicii Indonezia:
Ca urmare a atacurilor armate și cu bombe care au avut loc azi dimineață la Jakarta, Ambasada Republicii Indonezia la București dorește să informeze după cum urmează:

1. La 10.50 azi dimineață, un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer într-o cafenea, la intersecția Thamrin Road, după care au urmat alte două explozii în apropierea intersecției. Focuri de armă trase de către teroriști și forțele de poliție indoneziene au urmat acestor incidente.

2. La o jumătate de oră după primul incident, poliția a reușit să preia controlul asupra situației create și să aducă la normal zona în jurul orelor 03.00 pm.

3. În timpul operațiunilor desfășurate de poliție, toți cei cinci teroriști au fost uciși.

4. În incident și-au pierdut viața doi civili, dintre care un străin (canadian). De asemenea, au fost răniți 19 civili, dintre care 4 străini (un algerian, un austriac, un olandez și un german). Cinci ofițeri de poliție au fost de asemenea răniți în timpul acțiunilor desfășurate pentru oprirea teroriștilor.

5. Toate zonele din vecinătatea locului unde au avut loc incidentele vor fi perfect operaționale mâine (15 ianuarie).

Guvernul Republicii Indonezia condamnă acest act atroce de teroare care a costat viața unor civili nevinovați și își exprimă condoleanțele sale cele mai profunde pentru familiile îndoliate ale victimelor.

Guvernul Republicii Indonezia rămâne foarte angajat în combaterea terorismului și va continua să facă toate eforturile pentru a garanta siguranța și securitatea cetățenilor săi și a cetățenilor străini din Indonezia. Mai mult decât atât, Guvernul Republicii Indonezia încurajează toți cetățenii să rămână calmi și să își continue activitățile zilnice.

București, 14 ianuarie 2016

Update: Daesh a revendicat atacurile comise joi în capitala Indoneziei, Jakarta, într-un mesaj postat de agenția de presă afiliată grupării teroriste, Al-Amaq, informează DPA.

'Luptătorii Statului Islamic au comis atacul armat din această dimineață, vizând cetățeni străini și forțele de securitate însărcinate cu protecția acestora în capitala indoneziană', a scrie Al-Amaq pe contul său Telegram.

O serie de explozii au survenit, joi, în capitala indoneziană Jakarta, urmate de focuri de armă. Cel puţin patru persoane au fost ucise în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU, informează The Guardian în ediţia electronică.

Poliţia indonezienă atribuie atacurile Daesh. Se pare că au avut loc cel puţin şapte explozii, inclusiv două atacuri sinucigaşe. Printre morţi s-ar afla trei atacatori şi un poliţist.

Exploziile ar fi avut loc în faţa centrului comercial Sarinah, afat în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU.

Președintele Indoneziei, Joko 'Jokowi' Widodo, a condamnat joi atacul.
'Condamnăm atacurile. Urmăriți-i și prindeți-i pe acești indivizi și rețeaua lor', a spus Widodo, care a calificat exploziile drept 'acte teroriste' și care urmează să-și întrerupă vizita și să revină la Jakarta. 'Națiunea noastră și poporul nostru nu trebuie să se teamă, nu vom fi învinși de aceste acte de terorism', a declarat Widodo la postul de televiziune Metro TV.

'Este evident vorba despre terorism, dar deocamdată nu există indicii că ar avea legătură cu Statul Islamic', a spus înaltul oficial indonezian.
Poliția din Jakarta a anunțat că la atac au participat între 10 și 14 bărbați înarmați.