Publicat: 26 Decembrie, 2016 - 10:16

Cetățenii străini din afara Uniunii Europene care solicită permis de ședere temporară în România, pot achita online cu cardul, contravaloarea documentului prin intermediul platformei de plăți electronice, ghișeul.ro.

Astfel, în cadrul aplicației, ghișeul.ro, este configurată o categorie generală având în această primă etapă subdiviziunea — Contravaloare permis de ședere temporară, urmând ca în perioada următoare să se introducă și alte documente ce se eliberează cetățenilor străini.

După selectarea categoriei, cetățenii străini vor introduce datele de identificare, respectiv codul numeric personal sau seria și numărul pașaportului, numele și prenumele, adresa de reședință, precum și o adresa de e-mail unde se va face confirmarea plății. De asemenea, aplicația generează în mod automat contul IBAN și contravaloarea de 252 lei aferentă permisului de ședere temporară.

Dovada plății se primește pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă și reprezintă parte integrantă din seria de documente necesară obținerii permisului de ședere temporară.

Platforma ghișeul.ro se poate accesa direct de pe pagina oficială a Inspectoratului General pentru Imigrări la adresa http://igi.mai.gov.ro — secțiunea ghișeul.ro sau utilizând link-ul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe/index/idinst/3587

Această nouă facilitate oferită cetățenilor străini reprezintă o modalitate alternativă de plată și a fost posibilă ca urmare a înrolării Imprimeriei Naționale la Sistemul Național Electronic de Plată cu Cardul Bancar (SNEP) prin intermediul platformei de plăți electronice, începând cu 5 decembrie a.c.