Publicat: 5 Decembrie, 2017 - 11:58
Share

Patru dintre clienții Huawei au primit recunoașterea realizărilor lor din domeniul Smart City, câștigând sau fiind finaliști în competiția pentru premiile prestigioase de la Smart City Expo World Congress 2017 (SCEWC – Congresul Mondial Expo Orașe Inteligente 2017). Orașul Shenzhen din China, a primit premiul Safe City pentru proiectul său de transport inteligent, iar orașul Yanbu din Arabia Saudită a primit premiul Data and Technology pentru proiectul său Smart City. 

În plus, orașul Weifang din China a fost unul dintre finaliștii premierii City Award, cu proiectul său Smart City 3.0, iar Camerun a primit o nominalizare la premiul Innovation Idea  pentru proiectul său de energie solară. Toate aceste orașe au folosit soluțiile Smart City de la Huawei, personalizate pentru a răspunde nevoilor de management al orașelor din diverse regiuni, aflate la diferite niveluri de dezvoltare. Soluțiile reprezintă motorul transformării digitale pentru îmbunătățirea administrării orașelor, creării unor economii sustenabile și sprijinirii unor servicii publice eficiente. 

Datorită celor 309 participanți din 58 de țări, competiția de la World Smart City Awards din acest an a fost mai acerbă ca niciodată, reflectând diversitatea și inovația dezvoltării Smart City din toată lumea.

Yan Lida, Președinte al Huawei Enterprise Business Group, a declarat: “Scopul final al unui Smart City este de a permite implementarea unor practici bune de guvernare, de a sprijini dezvoltarea industriei și de a oferi beneficii populației. Împreună cu clienții și partenerii noștri, noi avansăm spre îndeplinirea acestui scop prin îmbunătățirea guvernării orașelor și a capabilităților acestora de a oferi servicii, ajutând la dezvoltarea economiei locale, stimulând inovația și făcând orașele mai ușor de locuit. Inspirându-ne din cele mai bune practici Smart City din lume, am descoperit că succesul este asigurat de prioritizarea dezvoltării de tip Smart City în cadrul guvernelor, de prezența unei echipe puternice și capabile pentru proiecte Smart City, de investiții stabile și pe termen lung, precum și de cooperarea cu un partener digital de vârf, care ajută la design-ul planurilor de nivel înalt pentru nevoile guvernamentale și care are un ecosistem deschis și robust. Suntem onorați că Huawei a câștigat încrederea clienților noștri, devenind partenerul lor preferat pentru dezvoltarea Smart City. Folosindu-se de noile tehnologii ICT de vârf, precum cloud computing, Internet of Things (IoT) și Inteligența Artificială pentru a construi o platformă IoT unitară, o platformă de comunicații, un data center în cloud și un centru de comandă inteligent, Huawei creează un sistem nervos pentru un Smart City, permițându-i acestuia să devină un organism viu ce crește sustenabil și evoluează constant. Dorim să felicităm Shenzhen și Arabia Saudită pentru premiile World Smart City Awards 2017 primite, și abia așteptăm să colaborăm cu și mai multe orașe, pentru a le ajuta să-și îndeplinească visurile Smart City.”

Câștigătorul premiului Safe City: Poliția Rutieră Shenzhen – în premieră mondială, prima soluție inteligentă de transport pentru orice situație ajută la construirea unui “creier de trafic” pentru orașe

Poliția Rutieră Shenzhen a colaborat cu Huawei pentru a crea sistemul de trafic al orașului și a-i asigura acestuia siguranța. Huawei a ajutat Poliția Rutieră Shenzhen prin crearea unui design de performanță înaltă și a unui plan exhaustiv pentru îmbunătățirea capacității de transport a orașului, pentru reducerea accidentelor de circulație și pentru garantarea siguranței șoferilor. 

Poliția Rutieră a folosit o platformă de tip Big Data, cuprinzând un rezervor de resurse de informații și un sistem de învățare avansată, pentru a construi “creierul de trafic” al orașului. Acesta a îmbunătățit vizibilitatea desfășurării traficului și controlul adaptativ al semafoarelor, îmbunătățind capacitatea de utilizare a străzilor cu 8%. Platforma unitară Big Data procesează central informațiile despre trafic, îmbunătățind folosirea informației cu 200%, iar aplicația de Inteligență Artificială (AI) oferă asistență agenților de poliție, crescând de zece ori rata de recunoaștere a imaginilor, pentru a ușura procesarea contravențiilor din trafic. Acest lucru decongestionează traficul urban, îmbunătățind experiența șoferilor.