Publicat: 29 Septembrie, 2017 - 13:53
Share

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, a primit din partea Consiliului Concurentei avizul favorabil de a prelua integral compania Politub, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata tevilor de apa si gaz. 
Ca urmare a acestei decizii, Teraplast va achizitiona pachetul de 49,99% din partile sociale ale Politub, in plus fata de pachetul de 50% detinut deja, ajungand astfel sa detina direct 99,99% din actiunile Politub si indirect, 0,01% prin Terasteel S.A., dobandind controlul unic asupra societatii. 
Mirela Pop, Director General Teraplast: „Politub reprezinta un pilon important in business-ul grupului Teraplast. Prin produsele sale, complementare celor fabricate in restul grupului, avem posibilitatea sa oferim solutii diversificate partenerilor nostri. Desi fabrica detine deja 6 linii performante de productie, vom continua sa investim pentru dezvoltarea acestui segment de produse.”.
Teraplast, impreuna cu subsidiara Terasteel, au semnat pe 3 august, contractul de vanzare-cumparare de acțiuni Politub cu New Socotub S.A., Franta, pentru achizitia celor 49,99% din actiuni. 
Grupul Teraplast ruleaza o cifra de afaceri anuala de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete. Compania-mama Teraplast este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucator de pe piata de panouri sandwich si liderul pietei de structuri metalice zincate.
Anterior semnarii contractului de achizitie actiuni, Teraplast detinea 50% din actiunile Politub SA, cu sediul in Sat Saratel, Com. Sieu-Magherus, km 45+500, jud. B-N. Principalele activitati ale Politub includ productia de tevi din polietilena medie si inalta densitate pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii.
Compania Politub produce tuburi si tevi PE, de medie si inalta densitate pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii. Politub produce de asemenea fitinguri din segmente de tevi PE si tuburi din polietilena cu pereti structurati (tevi corugate). 
Fabrica de tevi polietilena (Politub) are o capacitate anuala de productie de peste 10.000 tone si este localizata in Parcul Industrial Teraplast Bistrita. 

Cu o traditie de 120 de ani, Grupul Teraplast este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta. 
Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse.
Incepand din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup - Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.