Publicat: 29 Decembrie, 2015 - 09:34
Share

În timp ce gernul siberian se abate asupra României, locuitorii din Constanţa rămân astăzi fără apă caldă şi caldură. Autorităţile spun că s-a ajuns la această situaţie din cauza unor defectiuni la instalatiile de termoficare. Vestea l-a luat prin surprindere pe prefectul judeţului care susţine că el ştia că s-au făcut toate reviziile. 

"Nu știu ce să spun. Acum am aflat și este neplăcut. Este o nelămurire și pentru mine mai ales că s-au făcut toate reviziile. Mi s-au dat asigurrări că se va rezolva. Sper să se remedieze",  a declarat Ioan Constantin, prefectul Constanței.
 
În schimb, primarul interimar, Decebal Făgădău, a fost mult mai tranșant şi a spus că CET Palas plătește acum tributul neîntreținerii în timp a magistralelor și instalațiilor de producere a agentului termic. Edilul a mai precizat că va trimite o adresă la ministerul Energiei pentru ca situaţia să nu se mai repete.

De partea cealaltă Dumitru Tamaş, şeful Exploatare - ​Electrocentrale Constanța spune că este vorba de mai multe puncte slabe care au apărut pe conducte, în incinta CET Palas. 

"Nu putem cunoaște cum vor evolua. Punctele slabe au apărut în aceste zile. Putem să le lăsam, să ne facem că nu le vedem și să ne rugăm la Dumnezeu poate țin și trecem sărbătorile. Acum vine un val de răcire. Noi încercăm să terminăm cât mai repede", a transmis Dumitru Tamaș, șeful Exploatare - Electrocentrale Constanța.

Problemele apar în condiţiile în care temperaturile în Constanţa nu depăşesc astăzi 5 grade.