Publicat: 15 Martie, 2020 - 10:40
Share

Potrivit presei chineze, din cursul serii de joi, Coreea de Nord a început să-și deschidă frontierele către sprijinul exterior, după ce autoritățile devla Phenian decretaseră închiderea lor, pe fondul amenințării continue de răspândirea a coronavirusului.

 

Organizația non guvernamentală "Medici fără frontiere" confirmă, la rândul său, că o livrare de materiale medicale a ajuns la frontiera Coreei de Nord, prin orașul chinez Dandong, către orașul coreean Sinuiju in cursul zilei de vineri. Autoritățile din Phenian au convenit să faciliteze transferul lor în țară, care continuă să impună restricții călătoriilor interne și internaționale.

 

Grupurile de ajutor internațional se bazează în mare măsură pe guvernul Chinei, un aliat istoric al Coreei de Nord, pentru a oferi sprijin la sud de râul Amnokgang.

 

 Ultimele știri vin la câteva zile după ce guvernul rus a reușit să livreze materiale medicale în Coreea de Nord prin intermediul unui zbor care asigura legătura între Phenian și Vladivostok, zbor care a evacuat diplomați și alți străini care s-au aflat în carantină in Capitala coreeană, Phenian.

 

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: