Publicat: 26 August, 2018 - 11:19
Share

La aniversarea a 43 de ani de la înființarea Mișcării Țărilor Nealiniate (Mnoal), forum politic, format din 120 de State membre, plus alți 15 de observatori, a doua mare organizație de State, după ONU, este susținută astăzi în Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC).

Ziarele importante ale RPDC, Rodong Sinmun, organul oficial al Partidului Muncitorilor din Coreea și Minju Joson reamintesc cititorilor că aderarea RPDC, în 1975, în grupul de țări nealiniate a adus cu sine beneficii și a ridicat poziția și prestigiul Phenianului pe scena internațională.

Mass – media de la Phenian semnalează că RPDC va fi, și în viitor, fidela principiile și idealurilor Mnoal și își va îndeplini misiunea și datoria ce ii revine pentru materializarea cauzei independenței și suveranității popoarelor în întreaga lume.

In prezent, mișcarea se confruntă cu probleme complicate, cum ar fi agresiunile împotriva țărilor membre, războaiele și intervențiile în afacerile interne ale Statelor.

Coreea de Nord își menține poziția de contribuabil activ la consolidarea și dezvoltarea organizației, în concordanță cu politica sa externă de independență, pace și prietenie.

Mnoal - ul a apărut ca organism internațional de anvergura în 1961, la Belgrad , iar Republica Boliviană a Venezuelei ocupă până în 2019 Președinția Pro Tempore a organizației.

Ciprian Pop

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: