Publicat: 10 Aprilie, 2020 - 14:16
Share
Desființează din droaia de companii municipale fără rosturi: din 21 rămân 13!

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că este necesară o restrângere a cheltuielilor pentru ca banii să fie alocați către sănătate. În acest sens, din totalul de 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei vor rămâne 13 societăţi comerciale.

„Vreau să vă anunţ că din cele 21 de companii înfiinţate de către Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin fuziune şi absorbţie vom rămâne, deocamdată, cu 13 companii, deoarece este nevoie ca după această perioadă de pandemie să restrângem cheltuielile, să mai restrângem din activităţile care nu sunt esenţiale. Bugete impresionante să meargă în continuare către Sănătate, de asemenea către domeniul social şi către serviciile de utilitate publică. Nu renunţăm la acele domenii de activitate în totalitate, dar ele se vor regăsi, ca departamente sau divizii, în cadrul companiilor care vor absorbi activitatea celorlalte. Nu este o renunţare la ideea de a înfiinţa companii municipale, ci este o reducere a acestora, având în vedere contextul economic şi social care va deriva în urma pandemiei de coronavirus”, a spus Gabriela Firea.

Opt companii municipale ar urma să fuzioneze, prin absorbţie, cu alte cinci societăţi comerciale ale Primăriei Municipiului București, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute, vineri, de către Consiliul General al Capitalei

 

 

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: