Publicat: 9 Aprilie, 2020 - 07:21
Share
Conducerea militară a spitalelor generează frustrări ale personalului medical

Romania a atins o nouă cotă de victime ale pandemiei: 220 morti . Miercuri au fost anuntate 344  noi cazuri de infectare .

S-a înregistrat si primul deces  in randul cadrelor medicale infectate in timp ce lucrau cu bolnavii, un ambulantier din Suceava, locul primului focar. Iar sindicatele anunta ca situatia e alarmanta si 25% dintre persoanele infectate cu coronavirus in Romania sunt salariati din sanatate. Ele atrag atentia ca daca s-ar mentine acest ritm de crestere zilnica a numarului, atunci, in 27 de zile, ar fi infectati toti angajații din sanatate.

Cu toate ca personalul medical cere zi de zi public societatii si mediului privat donatii pentru a avea cele necesare in prima linie de lupta cu COVID-19, premierul Ludovic Orban sustine ca Romania a depasit criza echipamentelor medicale. Totodata, dupa ce s-a constatat că managerii numiti politic nu stiu și nu pot sa gestioneze situatia, la spitale e impusa conducere militara, ceea ce creeaza frustrari in randul personalului medical.

Pe plan mondial cifrele pandemiei sunt în creștere, mai ales in SUA, unde au murit aproape 2.000 de oameni in 24 de ore. Franta a devenit a 4-a tara cu peste 10.000 de morti, dupa Italia, Spania si SUA. Ppeste 83.000 de oameni au decedat până acum, iar mai mult de jumatate din populatia globului este in izolare.

Tag-uri Institutii: