Publicat: 30 Ianuarie, 2017 - 17:25
Share

La propunerea Primarului General, Gabriela Pandele, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, cu 43 de voturi pentru din 46 exprimate, proiectul de hotarare prin care se confera titlul de Cetatean de onoare al municipiului Bucuresti domnului Cristian George Topescu, in semn de recunoastere pentru promovarea si sustinerea sportului romanesc.  

  

Primarul General, Gabriela Pandele:

 “Peste foarte putin timp, domnul Cristian Topescu va implini frumoasa varsta de 80 ani, ceea ce constituie un excelent prilej pentru a va propune sa-i acordam titlul de cetatean de onoare al Capitalei. Domnul Topescu este o legenda vie a sportului si televiziunii din Romania, vocea sa cu un timbru inconfundabil insotind, parca dintotdeauna, succesele marilor nostri campioni. Cristian Topescu este deja un bun national al romanilor, iar noi, bucurestenii, suntem privilegiati sa-i fim concitadini”.

 Cristian George Topescu s-a nascut la 26 martie 1937 in Bucuresti si este licentiat al Institutului de Educatie Fizica si Sport (1970). Membru al echipei hipice a Romaniei, a practicat Sarituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat in doua campionate nationale. Intre anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor sef sport, director general adjunct TVR.