Publicat: 22 Martie, 2020 - 08:56
Share
„Am simțit că vine sfârșitul lumii!”

Un cutremur puternic de 6.0 tocmai a zguduit orașul Zagreb în Croația la ora locală duminică la 7.24. Epicentrul  era situat la 7 km de centrul orașului. USGS a scăzut mai târziu cutremurul la 5,4 și l-a considerat galben.

Alertă galbenă pentru fatalități legate de agitare. Unele victime sunt posibile, iar impactul ar trebui să fie relativ localizat. Evenimentele anterioare cu acest nivel de alertă au necesitat un răspuns la nivel local sau regional.

Galbenul este considerat puternic: se afectează Zagreb, Jankomir, Donja Bistra, Donja Stubica.

Petra Orescovic a declarat: „ Un cutremur uriaș în Croația acum 10 minute. Se simte ca sfârșitul lumii. ”

Arana a spus: „Suntem bine, nu a durat mult și nimic nu a căzut și nici nu s-a rupt. A fost cel mai intens pe care l-am simțit vreodată în viața mea. ”

„Bărbat sunt din Maribor Slovenia (deci nici măcar atât de aproape) și m-am trezit la tot ce zgâlțâie, ce cale să mă trezesc ... asta trebuie să fi fost înfricoșător, mai ales în clădiri mai înalte din / lângă Zagreb”

„ Oraș mic la 40 km distanță de Zagreb . Toată casa mea tremura, patul meu arăta ca într-un film de groază. ”

„Potrivit cititorilor locali, încă nu au fost raportate victime, ci daune materiale„ semnificative ”. Da, oamenii de acolo au avut cu adevărat nevoie de un cutremur în timp ce stăteau băgați în casele lor departe de virus ... "

În 2020 se împlinesc 140 de ani de la cutremurul Marelui Zagreb din Croația. Legenda spune că la fiecare 140 de ani apare un dezastru în Zagreb. Cutremurul din 1880 a demolat catedrala din secolul al XIII-lea, care astăzi strălucește într-un aspect nou.

Zagreb, capitala nord-vest a Croației, se remarcă prin arhitectura austro-ungară din secolele XVIII și XIX. În centrul său, Orașul de Sus se află locul gotic, Catedrala din Zagreb cu două spire și biserica Sf. Marcu din secolul al XIII-lea, cu un acoperiș din dale colorate.

 
 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: