Publicat: 12 Ianuarie, 2012 - 13:58
Share

Vineri, 13 ianuarie 2012, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează o sesiune de pregătire a persoanelor/familiilor potenţial adoptatoare în cadrul cursurilor dedicate persoanelor sau familiilor care doresc să adopte un copil.
 
La această întâlnire au fost invitate opt cupluri care şi-au exprimat dorinţa de a deveni părinţi adoptivi.

Sesiunile de pregătire au, ca scop, informarea şi pregatirea, din punct de vedere psihologic a familiilor/persoanelor care doresc să adopte, în scopul asumării rolului de părinte. Pregatirea are în vedere valorizarea şi dezvoltarea unor elemente precum motivaţia, capacitatea de a lucra în echipa parentală şi adaptarea la situaţii noi, ataşament şi relaţionare părinte - copil.
Metoda de predare este interactivă, cu accent pe studii de caz şi jocuri de rol, în timp ce subiectele dezbătute acopera întreaga problematică a adopţiei: etapele în obţinerea atestatului, drepturile copilului, caracteristici ale copilului adoptabil, legislaţie.
 
Întâlnirea de mâine vizează teme precum: posibile reacţii ale familiei lărgite, anturajului şi comunităţii faţă de adopţie, rolurile şi responsabilităţile membrilor cuplului, identificarea momentelor critice ale dinamicii cuplului şi a modalităţilor de gestionare a situaţiilor critice.

În urma parcurgerii cursurilor şi etapelor de evaluare şi consiliere psiho-socială/juridică individuală, cursanţii obţin atestatul de persoană aptă să adopte.
Astfel, după obţinerea atestatului, familiei/persoanei îi va putea fi incredinţat un copil în vederea adopţiei.

Pe parcursul anului 2011, un număr de 64 de persoane au fost pregătite în vederea adopţiei şi au obţinut atestatul de persoană aptă să adopte.