Publicat: 20 Martie, 2017 - 20:38

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut luni, 20 martie 2017, o rundă de consultări cu ministrul adjunct georgian de externe, David Dondua. Agenda discuțiilor a inclus teme de interes legate de stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale, cu accent pe dezvoltarea cooperării politice și economice. De asemenea, au mai fost abordate elemente de actualitate legate de problematica regională, europeană, precum și aspecte ale cooperării în domeniul securitar.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a apreciat nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale, evidențiind că acestea trebuie să reprezinte un impuls pentru dezvoltarea palierului economic, mai ales în contextul existenței unui potențial semnificativ în acest sens.

Oficialul român a reiterat sprijinul activ al României pentru susținerea aspirațiilor europene și euroatlantice ale Georgiei, salutând intrarea în vigoare în etapa următoare a liberalizării regimului vizelor de călătorie în spațiul UE pentru cetățenii georgieni.

De asemenea, secretarul de stat român a evidențiat că stabilitatea și securitatea Georgiei sunt esențiale pentru regiunea extinsă a Mării Negre, reconfirmând, în context, susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei. Totodată, a încurajat partea georgiană să continue agenda de reforme destinate apropierii de structurile europene și euroatlantice.

Interlocutorul georgian a adresat mulțumiri pentru susținerea constantă din partea țării noastre și a exprimat interesul părții georgiene pentru aprofundarea cooperării cu România, atât pe dimensiunea economică, cât și sub aspectul abordării provocărilor vecinătății estice.