Publicat: 2 Octombrie, 2014 - 14:15
Share

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la București, Dean Thompson, a avertizat, joi, că amenințarea cu rachete balistice este una "reală și în creștere".

"În prezent, amenințarea cu rachete balistice cu rază scurtă, medie și intermediară de acțiune la adresa forțelor dislocate a aliaților și partenerilor noștri din afara spațiului euro-atlantic este în creștere. Nu este niciun secret că această amenințare va crește probabil în anii următori, pe măsură ce unele state își cresc stocurile de rachete balistice și le fac mai periculoase. Aceste rachete ar putea fi folosite pentru a transporta nu doar încărcături convenționale, ci și arme de distrugere în masă. Le datorăm cetățenilor noștri și forțelor noastre să îi apărăm împotriva acestei amenințări. (...) NATO ia în serios faptul că un număr de țări, inclusiv unele situate în apropierea granițelor sale, dezvoltă aceste sisteme de livrare alături de focoasele pe care le vor conține", a spus Thompson.

Însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson, a participat joi, la Palatul Parlamentului, la inaugurarea expoziției NATO în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice.