Publicat: 20 Mai, 2014 - 16:47

Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut marți, 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă. Vă prezentăm declaraţia de presă susţinută de şeful statului:

„Bună ziua. Îmi pare rău că trebuie să fac o scurtă declaraţie de presă într-un moment atât de important, sosirea vicepreşedintelui Biden, însă abordarea pe care premierul Victor Ponta o are reclamă reacţie imediată. Spune domnia sa că am cerut ca DNA să-şi înceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu există o asemenea declaraţie. Eu am răspuns afirmaţiei unui ziarist care a spus: cum explicaţi faptul că după ce a început, spre exemplu, campania electorală, DNA a oprit motoarele. Iar eu nu l-am contrazis, am adus un argument, având în vedere mai multe realităţi. Am spus: «Cred că au făcut foarte bine, că pe perioada campaniei - şi vă pot spune că se întâmplă în toate ţările civilizate să nu vină cu arestări, pentru că ele pot influenţa campania.». 

Moderator: «Asta înseamnă că nu ne duce cu gândul la o stopare, adică după 26 mai?». 

Răspuns: «DNA-ul îşi reia activitatea, dar nici acum nu-i stopată. Dumneavoastră înţelegeţi prin activitatea DNA-ului sau a DIICOT-ului dacă arestează oameni politici.».

 Moderator: «Nu neapărat, dar îi ia la întrebări, deschide dosare, fac anchete.». 

Răspuns: «Da, dar sunt foarte multe dosare care se derulează acum la DNA, la DIICOT, sunt chemaţi oameni la declaraţii, se investighează, deci nu e un semn că nu şi-ar mai face treaba DNA.»

 De ce cred că a spus o nouă minciună premierul, a făcut o speculaţie în stil caracteristic; după ce a atacat tot timpul DNA-ul, apărându-şi corupţii, care-l ţin, de altfel, în funcţia de preşedinte de partid, premierul încearcă să devină un apărător al justiţiei, al DNA. După ce afirma că vor prelua controlul politic al DNA, acum răspunsurile către un ziarist care nu semnifică în niciun caz încetarea activităţii DNA, este speculată în stilul domniei sale. Este o nouă minciună marca Ponta. Justiţia trebuie să-şi găsească modul de acţiune pentru a nu fi suspectată de implicare în politică. Aduceţi-vă aminte până la începerea campaniei mesajul principal era că DNA se află în campanie. Or, faptul că s-ar sesiza o lipsă de chemări pentru reţinere sau arestare de oameni politici nu cred că este o motivaţie neapărat electorală, dar cred foarte mult că dacă ar face arestări de oameni politici acum, ar face ca multe partide să spună că DNA s-a implicat în campanie. Nu ştiu dacă asta este politica DNA-ului, dar face foarte bine justiţia dacă se protejează de ticăloşia multor oameni politici care întotdeauna au acuzat că arestarea lor este politică şi nu pentru faptele lor. Îl invit pe Victor Ponta să renunţe la minciună, măcar acum, când avem vizite foarte importante. Vă mulţumesc.”.