Publicat: 28 Decembrie, 2016 - 10:57
Share

Șase premii acordate designerilor români la Ediția 2015-2016 a celei mai mari competiții de design din lume — A' Design Award and Competition

A' Design Award and Competition, cea mai mari competiție de design din lume, vă așteaptă înscrierile până pe 28 februarie 2017

Printre cei 1276 de câștigători din 88 de țări ai ediției A' Design Award and Competition 2015-2016 se află 3 designeri români — Paul Stet, Antonio Meze și Alina Rizescu — și agenția de branding AMPRO Design, cu 3 premii la prestigioasa categorie Packaging Design. Designurile câștigătoare au fost premiate de un juriu de 70 de experți în artă și industrie din cele peste 20.000 de proiecte înscrise în 94 de categorii diferite de design care cuprind designul spațial și industrial, comunicare, modă, tehnologie și designul de sistem.

Datorită numărului de țări participante și al categoriilor de concurs, A' Design Awards and Competition este cea mai mare competiție de design la nivel internațional, care onorează proiecte exemplare de design din întreaga lume și aduce împreună designeri, arhitecți, artiști, branduri și companii de pe 5 continente.

AMPRO Design a câștigat 3 premii pentru ambalaje la semințe, medicamente și... șampanie

Echipa agenției Ampro Design a primit un număr impresionant de trei premii A' Design Award la categoria Design de ambalaj, premii acordate unui procent de 3% dintre designerii participanți: primul pentru rebrandingul semințelor NutLine, al doilea pentru designul original al sticlei de șampanie Selfpromo, iar al treilea pentru designul a 25 de ambalajele de medicamente și suplimente alimentare Dr. Hart.

''Dr. Hart este brand național de suplimente alimentare de la Sensiblu, unul dintre cele mai mari lanțuri farmaceutice din România. Proiectul a fost creat de la zero, iar identitatea vizuală oferă brandului o vizibilitate foarte bună. Scopul principal al designului de ambalaj a fost de a crea o legătură profundă între consumator și brand — iar acest lucru s-a dovedit a fi posibil prin aducerea la viață a doctorulului casei'', explică Irinel Ionescu, Creative Director al echipei premiate.

Agenția multipremiată nu este la primul premiu A' Design Award pentru Packaging Design. Echipa condusă de Irinel Ionescu a mai obținut, la aceeași categorie, un premiu în 2012 și 3 premii în 2013 și a primit titlul de ''a design hero'' pentru inovație și viziune în design.

Mai multe informații și imagini la adresa:

https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=46630

Paul Stet — aur pentru un accesoriu fashion pentru tabletă

Timișoreanul Paul Stet, cu studii de design industrial la Paris, a fost laureat cu aur la categoria Fashion and Travel Accessories Design, pentru un accesoriu tip carcasă, foarte modern, din trei tipuri de piele, de ținut tableta pe umăr, ce poate fi prins de bretelele pantalonilor.

În ultimii ani, designerul Paul Stet a fost implicat în crearea de bunuri de consum pentru producția de masă, care variază de la echipament sportiv la ustensile de bucătărie. El a creat cu succes produse pentru diverse branduri din întreaga lume, cea mai mare satisfacție a lui fiind aceea de a vedea o conexiune profundă între oameni și proiectele sale. Paul Stet a lucrat ca designer industrial în Thailanda și Marea Britanie. Din 2015 este designer pentru Meze Headphones, compania băimăreană a următorului designer român premiat...

Mai multe informații și imagini la adresa:

https://competition.adesignaward.com/designer.php?profile=157873

Antonio Meze — aur pentru căști audio

Designerul industrial Antonio Meze, fondatorul brandului Meze Headphones din Baia Mare, a primit aur la categoria Music, Audio and Sound Design pentru căștile Meze 99 Classics.

Scopul designerului a fost de a schimba percepția căștilor ca dispozitive tehnice sau accesorii din plastic, ieftine și de a crea un produs matur de care clientul să se îndrăgostească. Căștile Meze 99 Classics,foarte elegante și ușor de purtat, sunt o combinație între designul modern, meșteșuguri tradiționale și elemente de excelență tehnică și estetică.

Experiența internațională a lui Antonio Meze acoperă 8 ani și domenii diverse, precum telefoane mobile și amenajări interioare în Bangkok, cercetare de materiale pentru schi în Londra, căști și ochelari de protecție pentru industria de motociclete în Hollywood etc.

Mai multe informații și imagini la adresa:

https://competition.adesignaward.com/designer.php?profile=152183

Alina Rizescu — argint pentru ambalaj de spăun

Arhitecta Alina Rizescu, creatoarea și proprietara companiei de design RIZI, a creat în colaborare cu managing partner-ul Bogdan Ștefănescu, ambalajul săpunului eco de lux Soapmill, produs de meșteri transilvăneni, un ambalaj rafinat, menit să invite potențialii consumatori să descopere calitățile produsului.

Designul ambalajului Soapmill reflectă respectul brandului pentru frumusețea naturii și eleganța ei discretă. Este delicat și puternic, amintind de femeile educate și active profesional, care reprezintă publicul-țintă. Cutiile au culori pastelate, fiind acoperite cu texturi în relief inspirate de modele naturale și flori sălbatice, combinate cu modele tradiționale rafinate.

Mai multe informații și imagini la adresa:

https://competition.adesignaward.com/designer.php?profile=141368

Pasionații de design din întreaga lume sunt invitați să descopere galeria completă a câștigătorilor, care prezintă toate designurile de top din ediția 2015 — 2016 a competiției și interviuri cu designerii câștigători. Ediția 2015 — 2016 a celei mai mari competiții de design s-a încheiat, însă înscrierile la competiția din 2016-2017 sunt acum deschise.

Designerii, artiștii arhitecții interesați și companiile din domeniu pot să se înregistreze și să-și prezinte proiectele originale din ultimii 10 ani pe http://www.premiulpentrudesign.com//#register. Pe lângă prestigiosul trofeu A' Design, câștigătorii beneficiază gratuit de o expoziție fizică și virtuală a proiectelor, includerea în anuarul competiției — oferit gratuit reprezentanților de presă acreditați și companiilor de profil, precum și de o amplă campanie de PR și de servicii de consultanță și mediere în design.

A' DESIGN AWARD — MARCĂ A EXCELENȚEI ȘI A SUCCESULUI

Obiectivul principal al A' Design Award and Competition este de a promova lucrările și activitatea participanților premiați — arhitecți, designeri, ingineri și companii — prin campanii personalizate de publicitate și prin conectarea acestora cu jucătorii-cheie ai industriei, cu scopul de a contribui la dezvoltarea ideilor inovatoare și excepționale, indiferent de stadiul acestora (prototip sau finalizat). Scopul final al A' Design Awards este de a stimula designerii și branduri din toată lumea să creeze produse și proiecte superioare de care să beneficieze întreaga societate.

Titlul de câștigător al unui premiu A' Design este o marcă a excelenței în design, recunoscută la nivel internațional, care atrage atenția profesioniștilor din domeniile conexe. A' Design Award & Competition a fost creat pentru promova și recunoaște cele mai bune lucrări de design din toate țările și din toate disciplinele creative.

Prin distincția A' Design acordată pentru a celebra lucrările de design premiate, A' Design Award & Competition promite faimă, prestigiu, publicitate și recunoaștere internațională tuturor câștigătorilor A' Design Award. Logo-ul ''A' Design Award Winner'', oferit tututror designurilor premiate, înseamnă designuri originale, funcționale și eficiente. În fiecare an, proiectele care se concentrează pe inovație, tehnologie, design și creativitate sunt premiate cu A' Design Award.

Vă mulțumesc,

Felicia Chirvașoiu

PR Expert

Reprezentant DesignPRWire în România