Publicat: 27 Noiembrie, 2012 - 07:28

 Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a organizat Luni, 26 Noiembrie, la sediul Primăriei Oradea, reuniunea Grupului de Lucru Judeţean Bihor pentru planificarea dezvoltării Transilvaniei de Nord 2014-2020, 'Parteneriat pentru dezvoltare 2020'.

La reuniune au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bihor, ai Primăriei Oradea şi ai altor primării din judeţ, ai Universităţii din Oradea şi de asemenea ai instituţiilor deconcentrate. Membrii echipei de planificare a ADR Nord Vest au făcut cu această ocazie o analiză a perioadei de programare care se încheie anul viitor, 2007-2013, cu problemele şi rezultatele ei, şi au introdus astfel următoarea perioadă de programare, 2014-2020. Totodată, a fost prezentat profilul regiunii şi orientările strategice europene, naţionale şi locale, în contextul necesităţii pregătirii de proiecte pentru viitoarea perioadă de programare. Echipa de planificare, condusă de directorul general al ADR Nord-Vest, dl. Claudiu N. Coşier, a insistat asupra nevoii de proiecte integrate, multidimensionale şi clar circumscrise teritorial, care să aibă impact pentru locuitorii din zona vizată, în sensul creşterii nivelului de trai al acestora, nu doar cu scopul de a cheltui fondurile disponibile.

Amintim că întâlnirile de lucru sunt organizate în fiecare judeţ al regiunii în perioada 19-28 noiembrie, cu sprijinul prefecturilor şi consiliilor judeţene, coordonatori ai procesului de planificare la nivel de judeţ. Au avut loc până în prezent 4 reuniuni, respectiv 19 noiembrie - Satu Mare, 20 noiembrie - Cluj, 21 noiembrie - Maramureş şi 26 noiembrie - Bihor, urmând ca mâine 27 noiembrie să aibă loc reuniunea grupului de lucru judeţean Bistriţa-Năsăud, iar în 28 noiembrie, cea a grupului de lucru judeţean Sălaj.

Procesul de planificare a dezvoltării socio-economice în Regiunea Nord-Vest reprezintă o bază strategică esenţială pentru includerea măsurilor şi propunerilor de proiecte de la nivel regional în viitoarele programe de finanţare pentru perioada de programare 2014-2020. Obiectivele noastre majore în acest proces sunt: identificarea priorităţilor specifice de dezvoltare ale Regiunii Nord-Vest, realizarea consensului în jurul viziunii comune de dezvoltare şi priorităţilor identificate, reprezentarea intereselor regionale în negocierile / consultările de la nivel naţional.