Publicat: 23 Februarie, 2015 - 11:32
Share

Special, rafinat, unic, de neuitat, cu poveste. Sunt cele mai des întâlnite răspunsuri, universal valabile, la întrebarea "cum arată cadoul ideal". Pentru a nu-și pierde puținul timp în căutarea cadoului ideal, Artmark a reunit pentru pasionații de piese-unicat peste 350 de posibilități; daruri cu tâlc în celebra formulă a Licitației de Mărțișor, 24 și 26 februarie. Astfel, veșnica problemă a inspirației va fi rezolvată cel puțin pentru sărbătorile de Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii. 
Pont: nu orice surpriză plăcută presupune o investiție piperată, prețurile licitației pornind de la 25 de euro.
În apropierea Mărțișorului, Artmark oferă o selecție de mărțisoare inedite din argint și aur dintre care se remarcă pandantivul arlechin din aur cu safir, rubin și smarald, un simbol al combinaţiei dintre ludic şi dramatic (estimare: € 30 – 50), mărţişorul-pandantiv din argint emailat, reprezentând un Amerindian, ce amintește de o întreagă mitologie a misterului (estimare: € 30 – 40), mărţişorul-broşă din argint, în forma unei nimfe, manieră Art Nouveau, un simbol al basmelor Europei de Nord (estimare: € 30 – 50) sau mărţişorul-pandantiv din aur, sub forma unui mic fluier, ornat cu diamant (estimare: € 60 – 90). 
Secțiunea de bijuterii este în aceeași măsură spectaculoasă. Astfel, diamante albe, albastre, verzi, galbene sau negre vor bucura privirile și sufletele doamnelor și domnișoarelor. Prețurile încep de la 50 de euro și pot ajunge la câteva mii de euro. Selecția de artă plastică oscilează la rându-i între opere de artiști importanți la valori accesibile (de la 300 euro) precum cele de Lucian Grigorescu, Kimon Loghi, Ludovic Basarab, Dumitru Ghiață, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Theodor Pallady și pânze de mici dimensiuni dar remarcabile, la prețuri ceva mai mari, dar foarte tentante pentru un investitor, semnate de Nicolae Tonitza ("Întoarcerea din larg", estimare: € 20.000-30.000), Gheorghe Petrașcu ("Natură statică cu pere și carte", estimare: € 20.000-30.000) sau Nicolae Grigorescu ("Convoi de care", estimare: € 20.000-30.000). 
Vă invităm să vă aventurați în traseul artistic propus de expoziția Licitației de Mărțișor! Expoziția este deschisă până pe 23 februarie la sediul Artmark. Partea I a licitației va avea loc marți, 24 februarie, ora 20:00, iar partea a II-a joi, 26 februarie, ora 19:30. În ambele seri, licitația va avea loc la Athénée Palace Hilton.