Publicat: 17 Februarie, 2017 - 12:17

Între 13 și 19 martie 2017 ajung la București documentarele selecționate pentru cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania. Dintre cele peste 60 de filme, trei vor avea premiera mondială la #OWR10, alte două vor fi proiectate în premieră în Europa și aproape toate celelalte vor fi prezentate în premieră națională.  

Printre temele deja tradiționale ale festivalului se află justiția, un subiect care, la data alcăturii programului, a devenit extrem de actual atât în Statele Unite, cât și în România. În secțiunea numită „Dreptate fără frică”, se regăsesc mai multe cazuri în care cetăţeni din Rusia, Ciad, Peru şi Mexic îşi caută dreptatea pe cale legală sau se coalizează pentru a răspunde agresiunii statului.

 Un alt subiect abordat constant de One World Romania este cel al sistemelor de sănătate din diverse colțuri ale lumii. Secţiunea „Bolile Sănătăţii”  ne invită să reflectăm asupra unor maladii ale sistemelor medicale: de la uzura personalului medical într-un spital din Franţa, la cercetările menite să răspundă nevoilor de îngrijire ale bătrânilor în viitor, de la asistenţa medicală mobilă din Nordul Siberiei până la lupta cotidiană a unor copii autiști cu etichetele puse de o societate inflexibilă.