Publicat: 12 Octombrie, 2017 - 18:33

UPDATE 00:00 Rovana Plumb: Eu nu ma joc cu demisia şi sunt fermă când am luat o decizie. Eu iubesc această ţară si demnitate este ceea ce ne ramane pana la urma. Eu niciodata nu am discutat despre problemele partidului in public si nu am acuzat nimic. De aceea nu mi-am exprimat punctul de vedere decat in fata CEx-ului.

Nu sunt vinovata, dar nici nu doresc sa se foloseasca in continuare o serie intreaga de pretexte politice.  Eu sunt de felul meu o luptatoare si nu am vrut initial s aimi dau demisia. Intodeauna am actionat cu buna credinta si intotdeauna voi actiona asa. Nu vreau insa sa pun sub presiune actul de guvernare. Nu s-a spus in sedinta ca exista presiuni de la Bruxelles si nemultumiri la adresa mea.
 

UPDATE 23.30 - Deputatul PSD Radu Moldovan a confirmat că Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au menținut demisiile, deși au primit susținere din partea partidului.

”Demisia este un act unilateral, nu poți forța pe cineva să rămână dacă nu vrea” a spus Radu Moldovan.
 

UPDATE:  Si demisia ministrului Transporturilor Razvan Cuc este supusă votului

UPDATE:  Vicepremierul Sevil Shhaideh - ministrul Dezvoltării regionale, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, dar și ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, şi-au pus demisiile pe masă. SURSE: Demisiile nu au fost acceptate

UPDATE - Surse: Miniștrii Rovana Plumb, Sevil Shaidehh și Răzvan Cuc au demisionat din funcție 

UPDATE: Tudose nu cedează şi ameninţă cu demisia: Demisionez imediat, dacă nu e remaniere
update: Surse politice din interiorul PSD susțin că Liviu Dragnea nu a fost de acord ca premierul Mihai Tudose să îl remanieze din Guvern pe ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, dar în schimb a aprobat demiterea celuilalt ministru cu probleme penale, Rovana Plumb de la Fonduri Europene.

Președintele Liviu Dragnea a început, joi, ședința CeX, precizând că s-a ajuns la o situație tensionată din cauza mai multor persoane, dar și din cauza sa.

”Am ajuns într-o situație tensionată din cauza mai multor oameni, dar și din cauza mea. A fost o comunicare gestionată prost atât din partea mea, cât și din partea Guvernului.  S-a intrat pe o spirală de suspiciune și neîncredere care l-a pus pe Mihai într-o stare de tensiune maximă. La Mihai am ținut și țin în continuare. Îmi asum starea de supărare și tensiune în care a ajuns premierul Tudose. Miniștrilor eu v-am primit cu drag pe fiecare în parte. Dar unii veneau la mineși discutau ceva, apoi mergeau la Mihai și spuneau să nu se facă. Guvernarea trebuie gestionată de Guvern. Eu a treia oară la Iohannis nu mă mai duc.”, a declarat Liviu Dragnea.

A început ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Liderii PSD s-au întâlnit în şedinţă, de la ora 17, să decidă dacă şi ce miniştri acceptă să remanieze premierul Mihai Tudose.

Potrivit declaraţiilor făcute de premier, primii viziaţi ar trebui să fie membrii Guvernului care au probleme cu DNA, dar nu sunt singurii. Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Pe listă, însă, s-ar mai afla şi Ilan Laufer şi Răzvan Cuc.

Călin Popescu Tăriceanu nu vrea să renunţe la Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul. ALDE ameninţă chiar şi cu retragerea de la guvernare, dacă acesta este luat de la minister.

Înainte de această ședință au mai existat câteva discuții pe care Liviu Dragnea le-a avut atât cu premierul Mihai Tudose, dar și cu liderii importanți ai partidului, printre aceștia numărându-se Mihai Ciolacu și Niculae Bădălău.

 La discuții ar fi asistat și miniștri Sevil Shaidehh și Rovana Plumb.