Editoriale

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 00:41

Flavius Ardelean s-a născut în 1985 la Brașov, este scriitor, traducător și manager cultural, specializat în industria de carte. A lucrat în domeniul editorial în România și Marea Britanie. Este autorul a cinci romane și două volume de povestiri și a tradus romane din engleză și germană. În prezent locuiește în Toscana și lucrează în domeniul editorial.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 13:27

 Curtea Constituțională a decis: ,,prin ancheta DNA pe Ordonanța 13 s-au perturbat relațiile care trebuie să existe între cele trei autorități – juridică, executivă și legislativă’’!  Formulare clară și la obiect care mă-a determină să nu intru mai mult în atât de complicatele raționamente de drept constituțional, transmițând cititorului această concluzie finală.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 10:55

Statul roman a facut o buna afacere. A dat din proprietatea sa un mare numar de proprietati imobiliare si a devenit chirias. Cetatenii acestei tari platesc, acum, chirii uriase pentru ceea ce aveau de drept. De cealalta parte, Klaus Iohannis a dat un tun urias. In calitate de presedinte al Forumului German, a solicitat imobile la care nu avea dreptul. Iar pentru o parte din ele, in calitate de primar al orasului Sibiu, a fost de acord cu instrainarea. Cu alte cuvinte, Klaus a cerut, Iohannis a primit. Aceasta prestidigitatie nu poate ramane asa. Vor exista urmari.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 09:48

Se împlinesc, luna viitoare, patru ani de când am început negocierile cu compania CCGN din China pentru construcţia celor două reactoare nucleare de la Cernavodă. Din păcate, discuţiile au stagnat, iar astăzi se află cam în acelaşi stadiu cum le-am lăsat.

Am văzut declaraţia secretarului de stat şi m-am bucurat că în programul Ministerului Energiei se află şi construcţia celor două reactoare. Pentru aceasta este nevoie ca Guvernul să ia o decizie clară – se doreşte continuarea acestui proiect sau nu?

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 00:59

În anul 2000 a apărut filmul Pay It Forward! (Dă mai departe!), o peliculă emoționată, care s-a văzut și la noi, în regia lui Mimi Leder, cu  Helen Hunt, Kevin Spacey și Haley Joel Osment.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 14:51

In urma cu o saptamana, presedintele Klaus Iohannis era pe cai mari. Reusise sa se plaseze in fruntea opozitiei, dandu-i branci lui Traian Basescu. Jucand rolul unui lider incontestabil, a coalizat intregul electorat anti-PSD. A construit cu succes Klausmaidanul din fata Palatului Victoria. A dat peste cap Guvernul. A produs o remaniere relativ severa a acestuia. Si i-a pus in corzile DNA pe seful Executivului si pe presedintele PSD. Avea sansa de a schimba Guvernul in intregul sau, dar nu si sansa, cel putin pentru moment, de a instala un Guvern al opozitiei.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 00:56

„Un prozator extrem de talentat, pentru care literatura e mai mult decât o potrivire lăuntrică.” (Marius Miheț), l-am numit pe Mircea Pricăjan, a publicat în urmă cu ceva timp un roman care a început să fie comentat în revistele culturale. Mircea Pricăjan s-a născut în 1980, absolvit Facultatea de Litere din Oradea cu o teză despre Stephen King, a tradus enorm, mai mult de 50 de titluri, iar acum se află la al doilea său roman.

Duminică, 26 Februarie, 2017 - 13:47

Categoric, scandalul legat de casele lui Iohannis nu s-a incheiat. A fost doar un moment de varf acum, cand, la Pitesti, justitia i-a mai ras definitiv o vila. Din cele sase. Circul continua. Se poate spune ca domnul Klaus Iohannis a devenit procesoman. Pentru ca sunt multi oameni amarati care se judeca in continuare cu el. Neavand alta solutie. Si iata ca un nou scandal, urias si el, se adauga. Este vorba de Muzeul Brukenthal. Si urmeaza alte si alte imobile, pana cand se va ajunge la uriasa cifra de 8.600.

Duminică, 26 Februarie, 2017 - 13:04

O „Europă cu două viteze”, o „Europe à la carte” (ca la restaurant) sau o „Europă cu geometrie variabilă” ? Ce refuzau zgomotos ieri liderii importanţi ai Europei Occidentale, adică numai în urmă cu 5-6 ani, acceptă şi promovează azi cu o comică, falsă înţelepciune. Europa avea şi ieri, are şi astăzi cel puţin două viteze. Avem Zona Euro şi Spaţiul Schengen, şi avem ţări care au încă monede naţionale şi ţări care sunt în afara Spaţiului Schengen. Despre ce vorbeşte azi Jean-Claude Juncker, acelaşi care respingea violent acum câţiva ani orice discuţie despre o Europă cu două viteze ?

Duminică, 26 Februarie, 2017 - 00:34

Prima ediție a cărții a apărut în 2014, iar dialogurile au avut loc în toamna lui 2008, timp de o lună. Este vorba de nouă dialoguri care reușesc să creioneze un chip al „personajului” Liviu Antonesei. O carte despre disponibilitatea de mărturisire, despre preferinţa pentru anumite genuri scrise la persoana întâi, despre identităţile multiple ale omului Liviu Antonesei şi imposibilitatea cuprinderii acestora.

Pagini