Editoriale

Duminică, 29 Iulie, 2018 - 00:00

Ngũgĩ wa Thiong’o s-a născut în Kamirithu, Kenya, în 1938. Studiile superioare şi le-a făcut la Universitatea Makerere şi la Universitatea din Leeds. A publicat mai multe romane, proză scurtă și eseuri – în engleză sau în swahili. În prezent este profesor la Universitatea din California, Irvine.

Sâmbătă, 28 Iulie, 2018 - 00:00

Un roman de debut, pe alocuri încântător.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 00:00

Am mai prezentat în această rubrică traduceri ale romanelor lui Jojo Moyes, unele dintre ele apărute la luni bune după cel de față. (Jojo Moyes este autoarea bestsellerurilor Înainte să te cunosc, După ce te-am pierdut, Fata pe care ai lăsat-o în urmă și Ultima scrisoare de dragoste.) E o scriitoare britanică născută în 1969, foarte apreciată pentru mulțimea sa de romane romantice în majoritate, traduse în aproape 30 de limbi, unele dintre ele premiate. Între altele, este printre foarte puținii scriitori care au câștigat de două ori Premiul Romantic Novel of the Year.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 00:00

Editura enciclopedică a publicat până acum operele sociologice, de statistică, demografie și geopolitică ale marelui savant, îngirjite atent de fiica acestuia. Toate volume masive, cu bogat aparat critic, o mană cerească pentru cercetători. Acum apare al treilea volum al Operelor complete despre care îngrijitoarea ediției susține că este ”inima seriei Anton Golopenția”. Un volum care reunește antume și postume și deschide seria publicațiilor postume ale lui Anton Golopenția.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 00:00

Un economist scrie o carte care poate fi o uimitoare privire asupra unor mari filme, dar și un instrument psihologic care ne ajută să ne analizăm viața și comportamentul prin prisma celor văzute în filme. Viața și cinematografia se inspiră una pe alta, e de părere Samer Soufi, și ar fi cu neputință să cunoaștem realitatea conteporană fără cinema.

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 00:00

Jurnalist de profesie, Alex Donovici face parte din echipa Știrilor Pro TV, împreună cu soția Cristina. Amândoi au imaginat proiectul ”Poveștile Cristinei”, din dorința de a dărui povești fetiței lor, un site unde copiii pot asculta poveștile scrise de ei, citite de vedete și oameni de televiziune din România. După succesul online, Alex și Cristina au hotărât să tipărească poveștile.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 12:42

După multiple examene de maturitate şi  de bacalaureat, dar şi pentru a intra într- o  facultate de profil, chiar şi examene pentru diverse posturi de dascăl, în sfârşit, această categorie de români  au intrat în vacanţă.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 11:30

Cunoscutul analist Bogdan Tiberiu Iacob revine în site-ul Inpolitics cu o dezvăluire de senzație. Statul paralel tocmai ni s-a înfățișat din nou. În carne și oase. Și, prin manevre oculte, a reușit de curând să redefinească terorismul. Prin lege. Utilizând Parlamentul României. În așa fel încât terorist poate deveni oricine. Aproape toți cetățenii români ar putea fi încadrați în această categorie.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 07:34

A reapărut din hrubele Modroganului vechea-noua speranţă dreptace Vasile Blaga. De ce ar fi Vasile Blaga de dreapta ? Nimeni nu ştie să răspundă. Împreună cu toată banda de infractori protejată de neregretata Laura Codruţa Kövesi şi de Ambasada Americană a fostului establishment dinainte de Trump. De ce ? De ce a reapărut Buldogul, Vameşul, neo-Cozmâncă sau neo-Hrebenciuc al tranziţiei urât mirositoare Băsescu, cu şeful său PNL de sezon, Ludovic Orban, pus la colţ pe coji de nucă ?

Luni, 23 Iulie, 2018 - 00:00

Pe Daniel Iancu (născut în 1962 la Ploiești) sigur cititorii îl știu ca pe un cântăreț de muzică folk. A devenit celebru în anul 2004 când a lansat piesa Vine valu' îmi ia calu. Lucrează în domeniul petrolier ca inginer de foraj dirijat (ca atare, îi place să spună despre sine că e ”dirijor de sonde”). În prezent locuiește în orașul Ovidiu, lângă Constanța.