Editoriale

Duminică, 24 Decembrie, 2017 - 00:00

O carte de colorat, motivațională, destinată adulților. De ce? Editorii au un argument: ”Viaţa este plină de probleme. În orice moment ne confruntăm cu termene-limită şi cu obligaţii, avem întâlniri şi conversăm tot timpul în lumea virtuală. Aşa se ridică muntele nesănătos de stres şi de tensiune al fiecăruia dintre noi. Cercetările actuale au demonstrat că nivelul de stres se diminuează atunci când colorăm. Dar adevărata pace şi liniştea sufletească autentică ni le poate oferi doar Dumnezeu.”

Sâmbătă, 23 Decembrie, 2017 - 00:00

Ece Temelkuran este una dintre cele mai cunoscute autoare din Turcia. Comentator politic al unor principale ziare, a fost concediată în urma articolelor critice la adresa guvernului. A făcut și închisoare. A publicat mai multe cărți, cea de față fiind cea mai recentă.

Vineri, 22 Decembrie, 2017 - 00:00

David Praporgescu (1866 - 1916) a fost unul dintre generalii Armatei României din Primul Război Mondial.

Joi, 21 Decembrie, 2017 - 00:00

Prin durată, proporții și intensitate, Bătălia de la Mărășești a fost cea mai mare bătălie de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial. Cartea de față este una de excepție, poate cea mai bună sinteză apărută până acum, datorată unor nume de prestigiu: Dumitru Preda, profesor universitar și diplomat, autor, coautor și editor al aproape 60 de volume, și Nicolae Ciobanu, general și profesor universitar, președinte de onoare al Comisiei Române de Istorie Militară, până la moartea sa din urmă cu doi ani.

Miercuri, 20 Decembrie, 2017 - 00:00

Nu putem, în aceste zile de dinaintea Crăciunului, să nu prezentăm cartea de față, una minunată, poate una dintre cele mai frumoase, mai bogate și interesante cărți dedicate marii sărbători, care cuprinde spiritul Crăciunului și poate fi un prilej de bucurie pentru întreaga familie. Chiar o carte de pus sub brad!

Marţi, 19 Decembrie, 2017 - 00:00

Chiar o carte de pus sub pomul de Crăciun! Un dar de care să te bucuri în tihnă, în așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă. S-au adunat aici comori de altădată pentru copii, părinți și bunici. Din ținuturi de vis sau din orașe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări și personaje ce povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor. Volumul cu povești magice cuprinde:

Spiridușii Crăciunului de Charles Dickens;

Uriașul cel egoist de Oscar Wilde;

Crăciunul în Pognac de Harriet Beecher Stowe;

Luni, 18 Decembrie, 2017 - 00:00

Scriu editorii: ”Când merge în oraşul natal să petreacă Paştele la părinţi, Robert află de la sora sa, Camelia, că, în urma unor analize, mamei lor i-a ieşit că are o boală cu transmitere sexuală. Aşadar, fie ea, fie tatăl lor, fie amândoi ar avea relaţii cu altcineva. Cei doi fraţi încep o anchetă detectivistică: vor să afle care din părinţi este <<vinovatul>>.

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 00:00

Ieri am prezentat prima parte a colecției Bucătărescu. Azi, partea a doua.

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 00:00

Sub deviza „Trăiesc ca să mănânc!” se înșiruie 14 titluri, care de care mai incitant. În prezentarea colecției, editorii insistă că a mânca nu mai este un lux, ci însăși arta de a trăi frumos, savurând una din marile bucurii ale vieții și îi cheamă pe cititori, alături de Bucătărescu (cin’ să fie? cin’ să fie?) în lumea aromelor neconvenționale de azi sau de demult, românești și internaționale, pentru a vedea ‒ la propriu! ‒ ce înseamnă să trăiești cu gust! Colecția Bucătărescu a apărut la Editura Integral.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 12:49

În fiecare an, spre sfârșitul lunii decembrie, în România tensiunile politice au crescut. Uneori au dat în clocot. De această dată, au un potențial de-a dreptul exploziv. Unii comemorează, alții aniversează ceea ce s-a petrecut în România în intervalul 15-25 decembrie. Cum au debutat evenimentele, rolul jucat de pastorul Tokes și cum s-a închis un ciclu printr-un proces sumar și o execuție de-a dreptul animalică a cuplului Ceaușescu. Pentru unii a fost revoluție. Pentru alții, lovitură de stat. Lovitura, spun unii, a fost benefică. Alții afirmă ca fost malefică.