Editoriale

Duminică, 27 Mai, 2018 - 00:00

Mara Wagner s-a născut în 1975 la Brașov, a urmat Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, lucrează în presa scrisă ca redactor-șef la o revista pentru femei și are un blog personal - meandmymonkeys.ro. Cartea de față a apărut în urmă cu aproape un an.

Sâmbătă, 26 Mai, 2018 - 00:00

Daniel Timariu este programator de profesie. În 2014 s-a lansat ca autor de literatură SF & Fantasy. A publicat volumul de povestiri SF „Amețeli postlumice”, volumul de povestiri mystery&thriller „Fete în roșu și alte povestiri polițiste”, romanele urban-fantasy „Tenebre: Cazul Laura” și „Tenebre: Labirintul” toate la editura Tritonic. A mai apărut în mai multe antologii.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:08

Istoria se repetă. Ca de fiecare dată, cu un an înaintea alegerilor. Anul surprizelor. Și astfel, pe scurt, Victor Ponta face în oglindă aceeași operație pe care, cu ani în urmă, a făcut-o Tăriceanu în raport cu PNL. Apare un fel de ALDE al PSD. Și se produce o realiniere a planetelor în infernul politic

Vineri, 25 Mai, 2018 - 00:00

În Uniunea Europeană ţările leader - Germania şi Franţa - şi nu doar ele au dificultăţi a-şi coordona activităţile de politică externă care privesc vaste arii de cooperare din cauza unor decizii surprinzătoare ale “naţiunii indispensabile” (prin reprezentantul ei cu cea mai mare autoritate decizională) şi nu pentru că ele nu au fost anunţate în prealabil, ci pentru că sunt în afara oricărei logici.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 00:00

Un roman de o simplitate uimitoare, dar în mod cert pe placul cititoarelor, cum s-a și dovedit oriunde a fost tradus și tipărit.

Joi, 24 Mai, 2018 - 09:59

Este domnul Tudorel Toader ministrul Justiției? Are el, în această calitate, obligația de a apăra statul român? A devenit public faptul că protocoalele au produs un imens rău acestui stat? A fost desecretizat de către SRI primul și probabil cel mai important dintre acestea? Nu ar fi oportun ca domnul Tudorel Toader să acționeze? Cum ar putea acționa?

Joi, 24 Mai, 2018 - 00:00

Prezentăm astăzi o carte care nu se adresează specialiștilor în computere și rețele (deși și aceștia pot fi interesați să afle cum le sunt sintetizate cunoștințele), ci publicului larg, puțin sau deloc familiarizat cu știința rețelelor și mai ales tinerilor care vor și pot descoperi ceva în acest domeniu nou și atât de surprinzător. Editura timișoreană a avut o idee excelentă să o traducă. Pe coperta cărții pe care o prezentăm scrie, sub titlu: Despre cum orice lucru este conectat cu oricare altul și ce reprezintă asta pentru afaceri, știință și viață cotidiană.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 00:00

O excelentă biografie, scrisă de marele istoric american William Taubman, distinsă cu Premiul Pulitzer și aleasă drept cea mai bună carte a anului 2003 de New York Times, Chicago Tribune, Los Angeles Times, Washington Post, The Economist şi Toronto Globe and Mail.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 00:00

Cunoscutul scriitor şi tălmăcitor din germană Peter Sragher este preşedintele Filialei Bucureşti de Traduceri literare a Uniunii Scriitorilor și, pe lângă numeroase traduceri, a publicat și multe volume de versuri. Din 2005 are un fiu, David-Thomas, despre care scrie în reviste din 2007. Acum publică o întreagă carte ”despre toate năzdrăvăniile și minunățiile făcute de David-Thomas zi de zi, cu Tatăl lui”, adică cu autorul. ”O carte despre cum Daviduț descoperă lumea în fiecare clipă, descoperindu-se totodată pe el, ce poate, ce vrea, ce este, cum este.”

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:54

În toată nebunia acestor zile, există și un element pozitiv. În efortul său de a lovi cât mai puternic, cât mai repede și cât mai eficace în majoritatea parlamentară, PNL s-a dat de gol. Lucrează de acum fățiș printr-o schemă penală. Și astfel procurorii, împinși de la spate de liberali, își fac oficial intrarea triumfală în bătălia electorală. Cât de eficace va funcția schema penală?