Editoriale

Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 00:00

Valentina Sturza, preşedinta Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi
Politici din Moldova, este una dintre personalitățile cele mai cunoscute,
care au militat constant pentru aflarea adevărului despre perioada cruntă
prin care a trecut țara. Victimă, ea însăși, a deportărilor sovietice, crede că
”orice părinte din R.epublica Moldova trebuie să le povestească mereu
copiilor despre aceste file negre din istoria Basarabiei, care a rămas, în
primii ani de ocupație sovietică, fără elită – primari, profesori, preoți,

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 00:00

Astăzi deschidem o carte de un umor implacabil, superior, greu de ignorat. Autorul are aproape patruzeci de ani, e fiul regizorului Alexandru Tocilescu, este la al patrulea volum publicat și îi place să spună despre el însuși că ar fi ”un hipser bătrân, un fel de intelectual fără cultură – cam asta e definiția mea a hipsterului.”

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 19:27

Decesul generalului-colonel Iulian Vlad, ultimul şef al mult temutei Securităţi, continuă să facă valuri şi să producă reacţii neaşteptat de violente. De ce nu a fost atacat generalul atât de radical pe când încă trăia ? De frică ? Cunoscuse prea multe dosare şi cariere ? Se dă liber la anumite dosare abia după ce ele devin inoperante prin dispariţia celui vizat ?

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 12:22

În Cehia, alegerile au fost câștigate spectaculos de un personaj, Andrej Babis, căruia i s-au lipit mai multe etichete. Cum ar fi cea de ”penal”. Sau de ”extremist de dreapta”. Va forma cu toate astea unul dintre guvernele care fac parte din hora Uniunii Europene. În Italia, inițiatorii referendumurilor care au loc astăzi, în Lombardia și Veneto, sunt și ei etichetați drept extremiști. Ca să nu mai vorbim de liderii mișcării de independență a Cataloniei. Aceste etichete sunt menite să discrediteze și să zdrobească. Dar efecul este cel scontat ?

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 00:00

Ciclul Miasma cuprinde mai multe romane: Miasma. Tratat de rezistența materialelor, Misama #1. Scârba sfântului cu sfoară roșie și cel de față, Miasma #2. Bășica Lumii și a ne’Lumii. Pentru cărțile din acest ciclu, Flavius Ardelean, scriitor născut în 1985, a fost nominalizat de două ori pentru premiul Tânărul Prozator al Anului, în cadrul Galei Tânărului Scriitor. Dar mai scris și alte cărți chiar mai interesante. Lucrează în industria de carte și trăiește în Italia.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 09:37

In 2005, un om a primit, de la George Soros, un buldog. El s-a apucat sa-l dreseze si să-l invete sa-i atace ne-prietenii. L-a trimis si la Bruxelles să se perfectioneze si să-si ascută dintii. Apoi, omul le dadea cateilor din sat ramasite de mancare si, din cand in cand, ca să-i sperie, le arăta licuriciul. Asta ca să nu se implice atunci când buldogul ii ataca adversarii.

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 00:00

Michael Dobbs este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori britanici, mulțumită trilogiei House of Cards, din care prezentăm astăzi traducerea volumului al doilea. S-a născut în 14 noiembrie 1948 (aceeași zi și oră ca prințul Charles!). După absolvirea facultății, Dobbs s-a mutat în Statele Unite, a frecventat cursurile Fletcher School of Law and Diplomacy în cadrul Universității Tufts, în Medford, Massachusetts, și a absolvit în 1975, ca doctorand în studii de apărare nucleară.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 14:02

Iată o reacție halucinantă a unui gardian. A șefului Sindicatului Gardienilor de la Penitenciarul Târgșor. Unde există 600 de deținute. Un penitenciar absolut infernal. Mai rău decât toate celelalte. Domnul Adrian Grigoroiu, staroste printre gardieni, protestează energic împotriva Legii recursului compensatoriu. Pentru a înțelege psihologia bolnavă a unor specimene de acest fel, voi intra în detalii.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 00:00

Un thriller psihologic ambițios, o carte care se citește cu surprinderi aproape la fiecare capitol, dar, în egală măsură, o carte foarte stufoasă și cu o acțiune foarte complicată. Autorul, Federico Axat, este un argentinian născut în 1975, de profesie inginer, care a mai publicat câteva romane, dar cel de față i-a adus consacrarea internațională – trdus în 35 de țări, cu drepturile de ecranizare achiziționate de Anonymous Content (care a produs The Revenant: Legenda lui Hugh Glass și Detectivii din California) și Campanario Entertainment.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 11:05

Așa cum reiese din propriile sale declarații, Eugen Teodorovici, de două ori ministru în Guvernul Ponta, a primit cadou de la Serviciul Român de Informații, prin intermediul instituției sale de învățământ, Academia de Informații, o diplomă de absolvire a unui curs de trei luni, de la care însă a lipsit cu desăvârșire. O diplomă pe gratis. Care nu a fost acordată în schimbul muncii. Ci în schimbul a altceva. Conform Deutsche Welle, acest ”altceva” ar putea însemna sprijinul necondiționat pe care Teodorovici l-ar acorda, la rândul lui, Serviciului Român de Informații. Așa să fie?