Editoriale

Duminică, 31 Mai, 2020 - 00:00

În 2018, Netflix a lansat filmul Fotograful de la Mauthausen”, regizat de Mar Targarona. Mulți dintre eventualii cititori ai acestei rubrici îl vor fi văzut, dar îi sfătuim să citească și cartea, mult mai interesantă, mai complexă. Ambele se bazează pe fapte reale. După ce forțele naționaliste conduse de Franco au învins în Războiul Civil din Spania (1936-1939), mii de spanioli republicani au plecat în exil. Dintre ei, 7.500 au fost capturați de germani în Franța, după ocuparea țării în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, luați prizonieri și deportați în lagăre.

Sâmbătă, 30 Mai, 2020 - 00:00

Cartea pe care o semnalăm astăzi a apărut prima oară în românește în 2006, la Editura Amaltea și, ca oriunde a fost tradusă (în alte 15 limbi) s-a vândut aproape imediat. Autoarea, Shelle Rose Charvet, este orator, consultant în afaceri si instructor atestat în NLP. A format, la rândul ei, mai mult de 500 de specialiști LAB (profilul lingvistic și comportamental) în peste 30 de țări și a consiliat mii de persoane din întreaga lume.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 00:00

În urmă cu puțin peste un an semnalam în această rubrică o carte semnată de Kristin Hannah intitulată „Aleea cu licurici” vândută relativ repede în mai mult de un milion de exemplare, portret al unei epoci și al unei prietenii complexe. „O epopee remarcabilă a prieteniei dintre două fete nedespărțite, care trec împreună printr-o mulțime de peripeții şi de evenimente tragice... o poveste în care fanii vor recunoaște stilul inconfundabil al lui Kristin Hannah.“ scria ”The Seattle Times”.

Joi, 28 Mai, 2020 - 00:00

Vă semnalăm astăzi o carte excepțională, superb scrisă, într-o excelentă traducere. Autoarea este Guzel Iahina, născută în 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Străine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, a urmat cursurile Școlii de Cinematografie, secția scenaristică, la Moscova, a lucrat în relații publice, publicitate și marketing și și-a publicat primul roman, Zuleiha deschide ochii, în 2015. A obținut cu această carte mai multe premii, rusești și internaționale.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 00:00

Dr. Michael Schroeder, născut în anul 1963, a studiat în Germania și Franța unde și-a obținut doctoratul. În 2009 a părăsit lumea afacerilor și s-a dedicat activității de coaching. În 2012 a înființat agenția Linarson și însoțește, în calitate de consultant și consilier, manageri internaționali de top pe calea dezvoltării personale și profesionale.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:39

Fiecare organizare socială cunoaște o evoluție care greu s-ar putea înscrie în linearitate. Doar formele ideale se prezintă fără sincope în derulare,motiv pentru care le privim doar ca design iniţial. Organizațiile regionale și/sau internaționale sunt adesea sub presiunea transformărilor pe care le înregistrează membrii lor,a caracteristicilor epocii,uneori chiar a idiosincraziei liderilor.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 11:18

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării  a adoptat 18 hotărâri. Mi-au atras atentia hotărarile 4, 7 si 14. Desi, merită să cititi Comunicatul CNCD in intregime. Are mult haz si multe contradictii intre hotărarile pronuntate.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 11:12

Vineri, la amiază (nu sîmbătă, pentru că președintele nu lucrează decît în cazuri de catastrofă!), a avut loc la Cotroceni o altă întîlnire „istorică”. Cu aerul său de comandant bosumflat, președintele s-a întîlnit, din nou, cu guvernatorul Mugur Isărescu și cu primul ministru L. Orban, însoțit de Florin Vasile Cîțu. Împreună, cei patru nu reprezintă nici un fel de organism colectiv. Nici nu pot lua decizii pe care să le anunțe în public. Să fie acesta motivul pentru care participanții la respectivul conclav au tăcut la sfîrșitul întîlnirii?

Marţi, 26 Mai, 2020 - 11:09

Marți, trei ceasuri rele, începând de la orele 3 ale după-amiezii se dezbate în Senat moțiunea simplă de cenzură cu titlul „Democrația românească în derivă cu Vela ruptă, în timp de pandemie”. După cum reiese chiar din capul locului, vizat este unul dintre cei mai importanți membri ai Cabinetului Orban. Ministrul de Interne Marcel Vela. Textul moțiunii e cunoscut. A fost făcut public. Mai puțin este cunoscut scopul real al acestui demers politic inițiat de PSD.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 00:00

Scriu editorii: „Mylo și prietenii săi pleacă să cerceteze rămășițele unei farfurii zburătoare care s-a prăbușit aproape de Roswell, în New Mexico. Până atunci, el credea că marțienii există doar în benzile desenate cu supereroi. Când din interiorul navei aude strigătul de ajutor al unei ființe extraterestre, Mylo decide că trebuie să fie la fel de curajos precum fratele său, răpus de o boală gravă cu un an înainte. Lucrurile pe care le descoperă de-a lungul acestei aventuri îi întăresc încrederea că prietenia este cel mai important lucru din univers.”