Editoriale

Joi, 4 Mai, 2017 - 00:00

O nouă ediție pentru o nouă generație de cititori – așa își prezintă Editura RAO această carte care a atras zeci de milioane de cititori, în întreaga lume, și care, acum, este precedată de cu cuvânt-înainte al autorului:

”Dragă cititorule,

Am fost mereu îndrăgostit de secrete şi coduri.

Se întâmplă ceva magic atunci când descoperi ceea ce era ascuns... chiar sub ochii tăi, la vedere.

Miercuri, 3 Mai, 2017 - 00:00

Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen (pe scurt Jussi Adler-Olsen), născut în 1950, e un scriitor danez care a debutat cu nonficțiune în 1984 și cu ficțiune în 1997. E celebru pentru seria sa Departamentul Q (ce numără deja cinci titluri) din care primele două au apărut anii trecuți și în românește (Camera groazei și Vânătorii de oameni). Acesta este al treilea roman al seriei. După toate trei romanele s-au realizat filme de mare succes.

Marţi, 2 Mai, 2017 - 00:00

Christophe Faure este psihoterapeut și psihiatru specializat în terapie de cuplu, separare, divorț, tranziția spre vârsta a doua și sechele posttraumatice. A publicat mai multe cărți destinate ”terapiei” cuplului: Le Couple brisé. De la rupture à la reconstruction de soi (2002), Ensemble mais seuls.

Luni, 1 Mai, 2017 - 00:00

Vom vorbi astăzi despre cartea unui scriitor despre care, sunt convins, majoritatea dintre dumneavostră nu știți nimic, din păcate. Se numește Iacob Florea, s-a născut în 1958, a fost profesor, jurnalist (calitate în care l-am cunoscut – era unul dintre sutele de colaboratori ai defunctului Ziar de duminică), redactor șef al revistei Tribuna învățământului, funcțioanr public parlamentar. A publicat mai multe volume de proză, iar în 1994 a primit Premiul pentru Debut al revistei “Ateneu”.

Sâmbătă, 29 Aprilie, 2017 - 00:34

Spuneam în rubrica de ieri că Richard Yates (1926-1992) a fost unul dintre scriitorii americani foarte apreciați, brusc intrat într-un con de umbră, după moarte, dar care, în mod cert va reveni în actualitate, mai ales că a început să fie masiv tradus, iar în primii ani 2000 au apărut importante biografii care îi influențează și dirijează receptarea. Ca mulți din generația sa, Yates a fost un alcoolic, dar spre deosebire de mai toți nu scria când era beat.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 13:33

 

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 00:32

Richard Yates (1926-1992) a fost unul dintre scriitorii americani foarte apreciați, brusc intrat într-un con de umbră, după moarte, dar care, în mod cert va reveni în actualitate, mai ales că a început să fie masiv tradus, iar în primii ani 2000 au apărut importante biografii care îi influențează și dirijează receptarea. Ca mulți din generația sa, Yates a fost un alcoolic, dar spre deosebire de mai toți nu scria când era beat.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 10:17

Este afirmatia pe care o face, despre ministrul Justitiei, Liviu Dragnea, presedintele PSD, cel care l-a plasat, pana la urma, si l-a sustinut pentru acest important portofoliu. La numai o zi dupa ce a sarit la beregata lui Dragnea, aparand libertatea membrului sau de cabinet de a se documenta temeinic, asa cum a invocat inainte sa promulge un proiect de lege, Sorin Grindeanu descopera si el brusc ca Tudorel Toader se misca prea incet. Si tot prea incet aflam astazi ca se misca, de data aceasta informatia venind de la Belgrad.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 00:28

La începutul lunii aprilie, o știre anunța cea mai recentă aberație liderului nord-coreean Kim Jong-un: a decis mărirea pedepsei cu închisoarea pentru cei care urmăresc filme străine de la 2 la 10 ani! O pedeapsă similară este aplicată și persoanelor care ascultă muzică din altă țară decât Coreea de Nord. Câtă deosebire față de epoca tatălui său...

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:35

Securea CEDO a cazut. Si nu mai avem decat o singura sansa. In numai sase luni, Romania trebuie sa rezolve ceea ce nu a rezolvat 26 de ani. Situatia penitenciarelor. In caz contrar, fiecare cetatean al acestei tari va fi ars la punga. Iar pretul va fi usturator. Tinerii frumosi si liberi ar trebui sa se puna urgent in miscare. Si sa ia cu asalt Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Sa se adune acolo, in fata institutiei, si sa strige pana vor plesni geamurile: “CEDO, ca hotii!”.