Publicat: 10 Mai, 2020 - 11:41
Share

Destinația populară de vacanță Cipru de Nord ar putea fi prima țară care să se elibereze complet de COVID-19 , fără cazuri noi începând cu 19 aprilie 2020. Pentru cei care caută o destinație de vacanță 2020 sau 2021 sigură și fără virus, Ciprul de Nord ar trebui să fie prima alegere. Cu doar 108 cazuri în total de la primul caz confirmat în martie, pacientul final care se va recupera de coronavirus în nordul Ciprului va ieși din spital în această săptămână.

Ciprul de Nord este  singura  principală destinație europeană de vacanță cu mai puțin de 110 cazuri de coronavirus confirmate, potrivit Centrului de Resurse pentru Coronavirus al Universității Johns Hopkins. Este o realizare impresionantă pentru Ciprul de Nord, foarte îndrăgită de vacanții din Marea Britanie care vin pentru soare, plaje de nisip și prețuri în lira turcească, nu euro.

Începând cu 1974, insula Cipru a fost împărțită în nordul turco-cipriot (Republica Turcă a Ciprului de Nord sau TRNC) și sud-cipriot grecesc (Republica Cipru). Relațiile dintre cele două părți ale insulei au fost amiabile în ultimii 20 de ani, trecerea frontierei fiind o simplă formalitate.

Când a fost confirmat primul caz de coronavirus din Cipru de Nord, la 10 martie, guvernul TRNC a acționat rapid. Pe 11 martie, a închis toate aeroporturile și granițele, iar la 16 mii  martie , el a închis școli. Oricine a intrat în TRNC din străinătate a fost pus în carantină în hoteluri timp de 14 zile. O blocare parțială în timpul zilei a intrat în vigoare, împreună cu un cuplu de noapte între orele 21:00 și 6:00. Testarea a început din timp pentru a detecta cazuri noi.

Aceste măsuri au dus la o reținere impresionantă a coronavirusului din nordul Ciprului. Au fost doar 108 cazuri în total, 103 cazuri fiind deja recuperate și revenite la casele și familiile lor. Începând cu 4 mai 2020, restul parțial a fost ridicat, începutul unei tranziții treptate înapoi la viața normală pe insulă.

Aceasta este o veste bună pentru turiștii din Marea Britanie care caută o vacanță de vară fără coronavirus sau o pauză de iarnă. Cu peste 335 de zile de soare pe an, Cipru de Nord întâmpină, de obicei, vizitatori din Marea Britanie pe tot parcursul anului, alăturându-se unei populații considerabile de ex-pat care au făcut din Cipru de Nord acasă.

De asemenea, este o veste bună pentru numeroasele hoteluri, restaurante, baruri și atracții din Ciprul de Nord, dornici să-i întâmpine pe turiștii britanici înapoi să se relaxeze și să se relaxeze după propriul lor blocaj lung.

Așadar, pot turiștii să înceapă să își rezerve din nou vacanțele de vară cu încredere? Cipru de Nord, cu siguranță, așa crede!  (, eTN)

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: