Publicat: 8 Februarie, 2017 - 12:00

Asociația “Liber la Educație, Cultură și Sport” în parteneriat cu Biblioteca Națională a României organizează evenimentul expozițional ExpoCaligrafia, în perioada 16 februarie-16 martie 2017, la sediul bibliotecii, spațiul AvanGarden.
Acest eveniment este o continuare a Concursului Național de Caligrafie ed. I, desfășurat în luna decembrie 2016, la care au participat aproximativ 900 de concurenți. Proiectul vine în întâmpinarea unei nevoi identificate la nivel național: caligrafia nu mai este materie de studiu în programa învățământului public, scrisul de mână a devenit o adevărată provocare, mai ales pentru elevii ce susțin examenele scrise de Evaluare Națională și Bacalaureat. Astfel, prin acest proiect, ne dorim să ”reînviem” caligrafia în școli și să:  promovăm scrisul de mână, conceptele de lizibilitate și așezare în pagină  promovăm caligrafia ca artă  promovăm literatura româna prin scriitorii naționali  implicăm românii din diaspora în vederea păstrării identității lor culturale  încurajăm lectura.
Lista celor mai apreciate lucrări este afișată atât pe site-ul www.educatie.ong , cât și pe pagina de Facebook a Asociației “Liber la Educație, Cultură și Sport”, urmând ca la vernisajul evenimentului ExpoCaligrafia, din data de 16 februarie 2017, ora 16.00 să premiem și câștigătorii. La vernisaj, vor lua cuvântul reprezentanți ai Ministerului Educației, Cercetării și Științei, ai Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Ministerului Culturii.
Partener instituțional: Biblioteca Națională a României