Publicat: 13 Septembrie, 2017 - 17:43

Zona Rozariu din Parcul Tineretului București va găzdui, în zilele de 16 și 17 Septembrie 2017, cea de-a doua ediție a Festivalului Alternativelor Durabile — 'Viața Verde București'.

Evenimentul marchează 'Ziua Mondială a Ozonului' — 16 septembrie și 'Săptămâna Mobilității Europene' — 16-22 septembrie, ce au loc în aceeași perioadă și prefigurează Ziua Internațională a Păcii, Ziua Mondială a Turismului și alte manifestări comunitare, care sunt dedicate dialogului public în căutarea soluțiilor responsabile și durabile pentru dezvoltarea mediului urban în armonie cu natura.

Inițiativa aparține Asociației Pachamama România în colaborare cu Asociația Connections din România, Asociația Pădurea Copiilor, Universitatea Ecologică București, Asociația Ecologică Turism Verde și Asociația Cascadorilor Profesioniști din România. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, al ALPAB și al Primăriei Sectorului 4, având ca sponsori principali Aqua Carpatica și Generali România Asigurare Reasigurare.

Evenimentul se desfășoară în perioada 'Zilelor Bucureștiului' și promovează un stil de viață conștient în rândul cetățenilor, prin adoptarea unei atitudini active și responsabile în raport cu noi înșine, cu ceilalți și nu în ultimul rând, cu natura.

Pot ambalajele de plastic sau metal să ne ofere soluții creative și inedite când se transformă în obiecte folositoare sau mobilier urban?

Vreți să simțiți diferența când mergeți desculți și legați la ochi pe o pistă din materiale naturale și artificiale?

Haideți să observați petele de pe soare și umbrele lunii cu ajutorul telescopului, integrând și elemente de fizică distractivă și radio-comunicații!

Vreți să luați parte la un concurs de generare a unor soluții pentru mediu și să vă destindeți la o șezătoare urbană?

Vă invităm să selectați activitățile care vă atrag, descoperindu-vă simțurile în comuniune cu oamenii și spațiul verde!

Timp de două zile, sunteți invitați să participați la activități pentru toate vârstele, implicându-vă activ în cadrul secțiunilor: ateliere creative, proiecte ecologice, șezătoare urbană, mișcare și terapii complementare și știință și educația viitorului.

Atmosfera va fi completată de recitaluri muzicale desfășurate pe iarba Parcului Tineretului — Rozariu (lângă Green Bee), dar și de demonstrații sportive precum cros, bike, arte marțiale, yoga și alte activități dinamice mai ales pentru copii.

Promovând deschiderea spre natură și conștientizarea importanței dezvoltării de proiecte sustenabile pentru armonizarea vieții în mediul urban, festivalul 'Viața Verde București', propune un weekend încărcat de dezbateri, workshop-uri și concursuri pe teme de Eco-concept: Eco-product, Eco-city, Eco-park, Eco-building, Eco-recycle și Eco-lifestyle.

Colectarea selectivă și igienizarea spațiului sunt asigurate de către Asociația Planeta Verde cu proiectul 'InVerde' și Romprest.

Festivalul 'Viața Verde' București își propune sa devină o platformă care aduce oamenii împreună an de an, pentru un dialog pe teme ECO, prin activități recreative și cultural-educative, într-un spațiu urban, dar, totodată, în mijlocul naturii. Demersul nostru este un manifest pentru dezvoltarea echilibrată a omului și a comunității în relație cu natura, pentru un București mai verde și mai sănătos.