Publicat: 11 Martie, 2015 - 12:11

Expertul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Joao Breda a avertizat că românii au comportamente alimentare nesănătoase asemănătoare cu cazurile altor ţări europene, înregistrându-se un consum mare de zaharuri şi de grăsimi.

"OMS este preocupată de situaţia din Europa. România merge în aceeaşi direcţie cu alte ţări, înregistrând un consum mare de grăsimi şi de zahăr. Nu putem spune că aveţi o situaţie mai rea decât ceilalţi. Există tendinţa de a ne occidentaliza şi asta vine la pachet cu altele: cancer, dibet, boli cardiovasculare, dar şi cele cauzate de consumul de tutun, aceasta fiind una din cele mai mari probleme pe care o aveţi în România. Sunteţi ţara în care fumează cei mai mulţi oameni. În locuri publice, se fumează peste tot. Nu mai e ceva modern şi, în majoritatea ţărilor europene, nu mai există aşa ceva. Trebuie să faceţi ceva", a declarat expertul OMS, la conferinţa MEDIAFAX.

Joao Breda a recomandat activităţile fizice.
"În România, se bea şi se mănâncă mult, dar activitatea fizică este mult mai importantă. (...) Aveţi nevoie de nutriţionişti, pentru că sistemul medical este cu adevărat important şi, dacă nu schimbaţi comportamente, veţi cheltui foarte mulţi bani inutil şi va trebui să chetuiţi din ce în ce mai mult, fără ca investiţia să aibă rezultate", a mai spus reprezentantul OMS, la conferinţa MEDIAFAX.