Publicat: 7 Aprilie, 2016 - 16:42
Share

Gândit pentru copiii ce provin din familii cu o situaţie materială dificilă, programul „Tabere de cartier” necesită sprijinul voluntarilor dornici de joacă, înzestraţi cu creativitate şi spirit civic.
Cei care doresc să devină voluntari vor urma un curs de formare cu specialiştii DGASPC Sector 6, unde vor fi iniţiaţi în tehnici şi metode de predare interactive. Voluntarii vor avea posibilitatea de a învăţa noi metode de lucru cu cei mici şi de a propune diverse activităţi pe durata programului de vară.
„Acest program inovativ se bazează pe dorinţa copiilor între 5 şi 10 ani de a socializa şi în perioada vacanţei de vară. Programul <Tabere de cartier> le oferă celor mici tot ce-şi pot dori de la o tabără adevărată. Învăluiţi într-o lume de poveste, copiii din comunitate învaţă jocuri noi, creează propriile poveşti, confecţionează jucării şi decoruri la ateliere de creaţie, îşi descoperă noi talente şi abilităţi. Pe lângă toate acestea, ei au ocazia să întâlnească noi prieteni, să comunice deschis şi să-şi susţină ideile”, spus primarul Rareş Mănescu.
Programul ,,Tabere de cartier” reuneşte anual un număr de 100 de participanţi, iar în acest an se va desfăşura în perioada 27 iunie - 08 iulie 2016, de luni până vineri, între orele 08:30-17:00, la sedii ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Până în prezent, aproximativ 700 de participanţi, copii şi voluntari, şi-au petrecut timpul în mod creativ, fiecare participant plecând acasă îmbogăţit cu ceva nou.

Vrei să faci parte din vara micuţilor din comunitate, să legi noi prietenii şi să formezi caractere puternice? Nu există limită de vârstă, dar ai nevoie de timp liber. Aşadar, tot ce ai de făcut este să trimiţi un email până la data de 25.04.2016 la adresa voluntariatformare@dgaspc6.com cu mesajul: Vreau să fiu voluntar la programul Tabere de cartier şi o scurtă caracterizare personală. Vă vom contacta noi pentru a stabili restul detaliilor. Vă aşteptăm cu drag!