Publicat: 17 Iulie, 2017 - 14:16

Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Albiţa au depistat la controlul de frontieră un autoturism marca Ford Windstar care era căutat în vederea confiscării de autoritățile din Spania.

În ziua de 14 iulie a.c., în jurul orei 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/ judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, Mihail G., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 66 de ani, conducând un autoturism marca Ford Windstar, înmatriculat în R.Moldova.
 La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca „bun pentru confiscare”, semnalare introdusă de Spania la data de 20.09.2003.
Cu privire la aspectele constatate, Mihail G. a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză în luna decembrie 2003, de la un service auto autorizat din Germania, cu suma de 13. 000 euro şi că nu are cunoştinţă despre situaţia juridică a autoturismului. 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 14.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.