Publicat: 11 Ianuarie, 2017 - 19:43
cu regizoarea Roxana Stroe și proiecția filmului său 'O noapte în Tokoriki

Institutului Cultural Român de la Paris este partenerul revistei Format Court pentru aniversarea celor opt ani de existență a acesteia, asigurând prezența la Paris a regizoarei Roxana Stroe, invitată să prezinte scurtmetrajul 'O noapte în Tokoriki', în 12 ianuarie 2017 la Studio des Ursulines din Paris.

Evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă de a descoperi noile tendințe și talente în materie de scurtmetraje prin cinci filme produse în Franța, România, Belgia, Armenia, Georgia și Statele Unite ale Americii.

'O noapte în Tokoriki' — câștigător al Premiului special pentru cel mai bun scurtmetraj în secțiunea Generation 14plus la Berlinale 2016 și al Premiului pentru scurtmetraj la Festivalul din Namur 2016 — a făcut-o pe tânăra regizoare româncă să fie reperată în Franța ca nou talent cinematografic, în special datorită punerii în scenă teatrale și a dialogului minimal.

Născută în 1991, scenarista și regizoarea Roxana Stroe este absolventă a secției Regie de film și TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică 'I.L. Caragiale' București, promoția 2013. Este realizatoarea unui documentar și a mai multor scurtmetraje, dintre care Plante perene — câștigător al Premiului Criticii la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMaiubit — și Black Friday, câștigător al Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul internațional de film Transilvania.

Devenită o referință inconturnabilă pentru actualitatea din domeniul scurt-metrajelor, Format Court este o revistă de informare și, în același timp, o platformă critică și o importantă bază de date în domeniul filmelor de scurt-metraj.