Publicat: 23 August, 2017 - 00:00

Dilema omului modern - SLAB SAU GRAS - a intrat, practic, în zona esențială a preocupărilor noastre cotidiene. Suntem tot mai convinși de faptul că starea noastră de bine depinde de kilogramele pe care ni le arată cântarul. Publicația cu acest nume are deja o istorie de succes și este percepută ca un veritabil ghid existențial. Ultimul număr al revistei este prefațat de Otilia Ostroțchi:

Sănătatea din farfurie

Când nutriţioniştii vorbesc despre dietă, se referă la alimente proaspete şi sănătoase, la mâncare neprocesată, fără aditivi. Alimentele nepreparate sunt mai sănătoase pentru că nu conţin niciun ingredient potenţial dăunător. În plus, alimentele din plante sunt pline de substanţe utile care ajută la prevenirea bolilor şi la păstrarea sănătăţii organismului.

 

Aditivii sunt adăugaţi în alimente din numeroase motive: să facă alimentul mai atractiv prin culoare, textură sau gust, să uşureze prepararea alimentului sau să facă produsul mai vandabil. Cine mănâncă multe produse înalt procesate consumă, evident, o cantitate semnificativă de aditivi şi de ingrediente artificiale. Când alegeţi un produs, căutaţi fructe şi legume care au ajuns la maturitate, pentru că ele conţin mai multe vitamine şi enzime decât produsele necoapte, trecute sau care au fost depozitate timp îndelungat. Evitaţi prepararea îndelungată a alimentelor şi, bineînţeles, limitaţi consumul de sare. Toate acestea vă ajută atât la siluetă, cât şi la sănătate. În mod evident, o alimentaţie sănătoasă presupune un echilibru corect între cei trei macronutrienţi esenţiali, precum şi un aport bogat de vitamine, minerale şi de alţi micronutrienţi.

Slab sau Gras, revista şi site-ul, precum şi farmaciştii din Catena vă stau la dispoziţie pentru orice informaţii care vă ajută să luaţi decizia corectă în privinţa sănătăţii minţii şi trupului dumneavoastră.

Otilia Ostroţki

Director general TONICA GROUP