Publicat: 14 Iulie, 2017 - 17:20

Compania Gama Optic, un jucător-cheie în piața de optică, anunță azi o premieră pentru Cluj-Napoca: lansarea Yuniku, primul sistem de vedere 3D din lume fabricat de Hoya care ajustează optim vederea oricărui purtător de ochelari. 

Yuniku folosește o tehnologie revoluționară 3D care evaluează nevoile vizuale ale purtătorului, luând în considerare și trăsăturile faciale. Programe software avansate calculează poziția ideală a lentilelor, ținând cont de parametrii oculari, apoi realizează ramele în concordanță cu acești parametri unici. Printarea 3D a ramelor permite customizarea suplimentară, în raport cu nevoile vizuale, estetice și de confort ale clientului.  

Conceptul Yuniku include o selecție exclusivă de rame, design-uri, culori și finisaje. Acestea sunt completate de o suită de lentile premium: monofocale, progresive sau de interior. 

“Yuniku este o premieră în domeniul sistemelor oftalmologice customizate. Prin această inovație, depășim barierele impuse de ochelarii clasici și folosim ceea ce ne oferă tehnologia de printare 3D. În premieră, purtătorii de ochelari se pot bucura de performanțe optice la superlativ, fără să facă rabat de la stil ori performanța vizuală pe care o oferă ochelarii de vedere”, afirmă Dalia Socaciu, administrator Gama Optic. 

“Tehnologia Yuniku face referire la fizionomia facială unică a fiecărei persoane, dar și la design-ul unic al ramelor, un aspect esențial de luat în considerare. Sunt mândru că punem la dispoziția clienților noștri cei mai performanți ochelari - Yuniku, deoarece rezultatul este excepțional, iar experiența clienților este substanțial îmbunătățită”, adaugă Dan Oltean, Director General Gama Optic.

Cum funcționează Yuniku
Conceptul Yuniku este unul complet integrat, asigurând customizare armonioasă, producție și livrare. Clienții sunt implicați direct în acest proces, contribuind activ la crearea propriilor ochelari de vedere. 

În magazin, trăsăturile faciale ale clientului sunt scanate și înregistrate. Apoi, pe baza datelor colectate, parametrii de vedere optimi sunt definiți și fixați. Astfel, pe lângă o soluție de lentile de vedere optimă, linia asigură și o complementaritate a ramelor, menite să se ajusteze oricărui profil facial unic. 

Mai mult, design-ul ramei, culoarea și finisajele pot fi alese să se potrivească gusturilor fiecărui client. La final, o simulare virtuală a clientului purtând această pereche de ochelari este disponibilă, asigurând deci satisfacția finală completă a clientului. 

Ochelarii Yuniku sunt personalizați cu inițialele purtătorului.

Yuniku
Yu-ni-ku este echivalentul cuvântului japonez „unic” și transcrierea fonetică a pronunției vestice a acestui termen. Yuniku este dinamic, intuitiv și inovator. O putere inovatoare care trece testul timpului, captivând și menținând această fascinație.