Publicat: 29 Iunie, 2018 - 08:58

În anul 2017 faţă de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a crescut la ovine şi caprine, la păsări şi a scăzut la bovine şi la porcine, informează un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.
  •      În anul 2017 faţă de anul precedent, producţia de lână a crescut, iar producţiile de lapte şi de ouă au scăzut. 

În anul 2017 comparativ cu anul 2016, în structura producţiei de carne s-au înregistrat creşteri ale ponderii  producţiei de carne de de pasăre (+0,8 puncte procentuale) şi de carne de ovine şi caprine  (+0,1 pp) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de porcine (-0,2 pp) şi de carne de bovine (-0,7 pp). 

Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2017 a fost de 40385 mii hectolitri, cu 1417 mii hectolitri (-3,4%) sub nivelul anului precedent. S-au înregistrat scăderi în regiunile de dezvoltare Sud Vest–Oltenia (-9,2%), Sud-Est (-8,9%), Bucureşti- Ilfov (-7,9%), Sud Muntenia (-5,8%), Nord-Est (-4,2%) şi Vest (-4,0%) şi creşteri în regiunile de dezvoltare Centru (+2,1%) şi Nord–Vest (+1,0%).
 

Tag-uri Institutii: