Publicat: 18 Iunie, 2017 - 19:34

Premierul Sorin Grindeanu a susţinut o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Principalele declaraţii:

"Azi Liviu Dragnea foloseste partidul pentru a-si darama propriul guvern, iar asta e inadmisibil.

Motiunea de cenzura de azi nici macar nu e motivata.

Exista suficienti colegi in PSD care nu sunt de acord cu modul in care Liviu Dragnea conduce PSD. Faptul ca votam o motiune impotriva propriului Guvern... cu siguranta nu ar trece. Sunt suficient de multi oameni responsabili care stiu ca nu isi pot da jos de la guvernare propriul partid.

L-am rugat azi pe Victor Ponta sa mearga in grupul PSD de la Camera sa transmita ca, in cazul in care motiunea pica, ma voi intalni cu conducerea PSD, dar nu cu Liviu Dragnea care e responsabil de aceasta situatie

Daca motiunea ar trece, atunci vom ajunge la mana președintelui Klaus Iohannis, asta am spus si in CExN.

Există riscul să ajungem la alegeri anticipate.
N-a fost un Guvern perfect. Sigur, se puteau face lucruri mai bune. Dar daca nu faceam presiuni asupra Guvernului timp de o luna, de cand auzim de remanieri, in mod sigur lucrurile ar fi mers mult, mult mai bine.

Există riscul să ajungem la alegeri anticipate.

Liviu Dragnea vrea sa-si dea jos propriul guvern, folosind un raport mincinos.

Am primit in aceste zile la guvern de la functionari din minister niste semnale, n-as spune nelegale. 

Fiind o perioada de acest tip, cu decizii politice, am dorit sa nu existe suspiciuni, cum ca banii publici ar putea fi folositi pentru interese politice, d-asta a fost decizia mea de azi. 

Am avut o discutie cu el (Ion Iliescu n.r.) acum 2-3 zile, cu privire la situatia politica. Dansul, stiti ca nu spune da sau nu, a vrut sa stie care e situatia."

Dragnea a propus vreo 5 sa fie premieri. Sunt vreo 40 de ministri propusi in viitorul cabinet. Mai mult, aproape toti ministrii din actualul cabinet vor face parte si din viitorul cabinet. Ori au mers lucrurile bine, ori n-au mers? E o fractura de logica din acest punct de vedere.

Singurul lucru pe care nu il accept este sa fiu pus in situatia de a fi actor principal in spargerea PSD. Niciodata nu o sa accept."