Publicat: 29 Decembrie, 2016 - 15:28

Hotelul Triumf, unul din cele mai valoroase active ale RA-APPS, dar pentru care nu se gasesc cumparatori la pretul cerut, este pregatit pentru a fi transferat Ministerului de Externe, pentru un nou sediu. Guvernul hotarase ca hotelul sa fie noul sediu al DNA si al Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Clasificat la doua stele si cu o suprafata de aproape 6.000 de metri patrati, hotelul este amplasat pe un teren de 15.000 de metri patrati langa Bulevardul Kiseleff din Capitala, zona ultracentrala a Bucurestiului, si dispune de 98 de camere si apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri si o gradina de vara cu 60 de locuri.

In iunie, Guvernul solicitase Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ca activul sa fie retras de pe lista imobilelor scoase la vanzare, iar Directia Nationala Anticoruptie a facut demersuri pentru a-si amenaja un nou sediu in Hotelul Triumf.
 
Acum, insa, se pare ca pe firul obtinerii acestui imobil deosebit de valoros a intrat Ministerul Afacerilor Externe, Guvernul pregatind transmiterea Hotelului Triumf din administrarea RA-APPS in cea a ministerului. 

Executivul isi motiveaza o astfel de decizie prin situatia actuala a sediului MAE, care, in urma unei expertize tehnice, a fost incadrat pe lista imobilelor cu risc seismic, activitatea ministerului fiind desfasurata in prezent in alte 15 imobile, iar costurile anuale totale cu acestea ridicandu-se la 900.000 lei.